Şimdi Ara

MOTOR ÇALIŞIRKEN AKÜ LAMBASI YANIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
57.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşar merhaba. 96 model sprin aracım var. Motor çalışır vaziyetteyken frene bastığımda akü şarj lambası yanıyor ayağımı frenden çektiğimde ise sönüyor. Bunun nedenleri ne olabilir? Bu bir sorunsa ne gibi zararları olur ve nasıl çözeriz, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Çalışırken Akü Lambası Yanıyorsa Sebebi Nedir?

Bir aracın motorunun çalışırken akü lambasının yanması, potansiyel bir elektrik sistemi sorununu gösterebilir. İşte olası nedenlerden bazıları:

• Arızalı Alternatör: Alternatör, motor çalışırken aküyü şarj eden bir cihazdır. Arızalı bir alternatör, akünün şarj olmasını engelleyebilir ve bu da akü lambasının yanmasına neden olur.

• Kırık veya Gevşek Kayış: Çoğu araçta, alternatörü tahrik eden bir kayış bulunur. Bu kayış kırılmış veya gevşemişse, alternatör düzgün çalışmaz ve akü şarj olmaz.

• Bozuk Akü: Akünün ömrünün sonuna gelmesi veya arızalı olması, akü lambasının yanmasına neden olabilir.

• Elektriksel Bağlantı Sorunları: Akü, alternatör ve diğer elektrikli bileşenler arasındaki gevşek veya hasarlı bağlantılar, elektrik akışını engelleyebilir ve akü lambasının yanmasına neden olabilir.

• Arızalı Voltaj Regülatörü: Voltaj regülatörü, alternatör tarafından üretilen voltajı düzenleyen bir cihazdır. Arızalı bir voltaj regülatörü, akünün aşırı şarj olmasına veya aşırı deşarj olmasına neden olabilir ve bu da akü lambasının yanmasına yol açabilir.

Akü Lambası Neden Yanar?

Akü lambasının yanmasının birkaç nedeni vardır, bunlara şunlar dahildir:

• Motor çalışırken akü şarj olmuyorsa
    • Frene basıldığında akü lambası yanıyorsa
    • Broadway araçlarında akü lambası yanıyorsa
    • Tofaş araçlarında akü lambası yanıyorsa

Önemli Hususlar:

Akü lambasının yanması, dikkate alınması gereken ciddi bir sorun olabilir. Bu sorunu göz ardı etmek, daha büyük elektrik sorunlarına ve hatta aracınızın arızalanmasına yol açabilir. Akü lambası yandığında, aracınızı bir an önce güvenli bir yere çekmeniz ve kalifiye bir teknisyene kontrol ettirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Broadway ile benzer problemi yaşamıştım ama bende akü lambası sürekli yanıyordu

sarj dinamosu bozulmuştu değiştirince düzelmişti ama yolda kalmıştım.

sende de sarj dinamosu ile ilgili bir problem var zannederim

yolda kalmadan bir elektrikçiye göster bence.
  • benim şahinde sürekli yanıyordu,elektrikçi diyot tablasını değiştirdi de sorun çözüldü..
  • şarj dinamosunun bakım zamanı gelmis , çok büyük bir masraf açmaz ama ihmalde etmeyin
  • kömürlerdendir.
  • eğer kömürdense araba hiç marş basmaz,hiç marş sesi duyulmaz
  • arabanın maşallahı var sabahları tek marşta çalışıyor. Hatta soğuk olmayan havalarda gaza bile basmadan çalıştırıyorum. Bilirsiniz karbüratörlü araçlarda arabanın gaza basmadan çalışması biraz zordur. Araba hareket halindeyken lamba sönüyor rölanti devrine geldiğinde ve frene basyığımda lamba yanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü+Stop ışığı problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O zaman v kayışı ayarsız kaçırma yapıyor şarj dinamosunun kasnağına baktır
  • gaza basınca yanmıyor rölantide yanıyorsa bayağı işin var. benim eski arabamda elden geçirmediğimiz bir kaporta kalmıştı:)
    sonuç, çözümü bulamadık. öyle bindim satana kadar. saterken hala lamba rölantide lamba yanıyordu. alan kişiye sorunu söyledim.adam: "biz de rölantide tutmayız abi"dedi.
  • aynı sorun bizim 94 broadway'de var. Araba sorunsuz çalştırılabiliyor, yani aküde sorun yok fakat rolantideyken farlar da açıksa elektrikli camları kullanmak frene basmak yetiyor, hemen şarj lambası yanıyor. biraz gaza basınca geçiyor.. ne olduğunu bilen bir kişi lütfen cevap yazsın.. burada çok fazla cevap var, hangisine inanacağımı bilemedim..
  • Benim 1992 model Broadway de yolda giderken ara sıra yanıp sönerdi akü lambası. Elektrikçiye götürdüm. Şarj dinamosunun kömürü bitmiş dedi. Kömürünü yaptı. Fakat sorun tam hallolmadı. Tekrar götürdüm elektrikçiye. L şeklinde bir parça varmış. O aşınmış. Elektrikçi kendi Broadway arabasındaki L parçasını benim arabama taktı. 20 TL verdim. Hala o gündür bu gündür çalışırken bir daha akü lambası yanmadı. Yani sorun çözüldü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @levent@

Arkadaşar merhaba. 96 model sprin aracım var. Motor çalışır vaziyetteyken frene bastığımda akü şarj lambası yanıyor ayağımı frenden çektiğimde ise sönüyor. Bunun nedenleri ne olabilir? Bu bir sorunsa ne gibi zararları olur ve nasıl çözeriz, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Aracınızda fren lambalarında kısa devre var büyük ihtimalle.başka birisi fren e basarken siz aracın arka tarafında ki fren lambalarını kontrel edin fren lambasının ampulü kesmiş ve kısa devre yapıyor olabilir yada fren lambaları ile birlikde başka lambayıda yakabilir.Eğer fren lambaları ile başka lambalar kısık yanıyor ise kesin kısa devre vardır.Bu da şarj lanbasının yanmasına sebep olur.Eger arka stop lambaların da sorun yok ise sarj dinamosun da sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anonem

aynı sorun bizim 94 broadway'de var. Araba sorunsuz çalştırılabiliyor, yani aküde sorun yok fakat rolantideyken farlar da açıksa elektrikli camları kullanmak frene basmak yetiyor, hemen şarj lambası yanıyor. biraz gaza basınca geçiyor.. ne olduğunu bilen bir kişi lütfen cevap yazsın.. burada çok fazla cevap var, hangisine inanacağımı bilemedim..

sizin sorununuz aracınız yeterince saşe almıyor eksi kutup başını söküp temizleyin eğer sorun çözümez ise eksi kutup başın dan cıkan akü kablosunu takip edin aracın şasi ve motor una gidiğini göreceksiniz buradaki bağlantı noktalarını söküp zımpara ile temizledikden sonra biraz yağlayıp takın sorununuz çözülür.eğer bunları da yaptığınız hade sorun çözülmedi ise şarj dinamo kayışı gevşek olabilir onu kontrol edin. şarz dinamo kayışını gerginliği en uzun tarafına parmağınızla bastırdığınızda en fazla 1-1,5 cm esnemesi gerekmekdedir.sarj dinamo kayışı da gevşek değilse bir elektirikciye sarj dinamosunu ölçtürün sarj dinamosu yeteri kadar sarj etmiyor olabilir.

• Benim arabada da bazen yanar..Sarj dinamosuna 1 2 vurup stop edip çalıştırdıktan sonra düzeliyordu..Ama yaptırmakta fayda var otobanın ortasında yandı bir defa benım uzun yolculukta ve ecel terleri döktürdü bana eyvah yolda mı kalacağım diye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.