Şimdi Ara

Motivasyon Amacıyla İç Dökme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bugün bunları yazmak için üye oldum siteye. Yazı biraz uzun olabilir, biraz içimi dökmek hatta mümkünse sizlerden motivasyon ve öneri almak için yazıyorum. Malum bugün yerleştirme sonuçları açıklandı, umarım sitede bu sene sınava giren herkes için her şeyin hayırlısı olur. Ben de bu sene sayısaldan girdim sınava. Gerek öğretmenlerim gerek arkadaşlarım beni hep ilk 10 binde görüyorlardı, ben de en kötü 15-17 olur diye düşünüyordum, bu aralıkta gelirse bile üzülmezdim çünkü çok istediğim ve neredeyse Türkiye'de tek diyebileceğimiz bir bölüm vardı aklımda. Maalesef sınav yolunda gitmedi 37 bin küsür bir sıralama geldi. Tercihim endüstri mühendislikleri olacaktı ama istediğim okulların gelme ihtimali hayatta yoktu. Evet gazi, tobbun %50si, dokuz eylül bu gibi üniversiteler tutuyordu ama benim hayalim hep o ilk on bin içerisindeki okullardı, özellikle de bilkent. Şunları da eklemek istiyorum: Bu süreçte sağlık alanlarından hiçbirine ilgim yoktu. Mühendisliklerden olursa bir tek endüstri mühendisliği vardı seçeneklerimde bir de itüde işletme mühendisliği. Sayısalı düşündüğümüz zaman geriye temel bilimler kalıyor onlarda da bir tek moleküler biyoloji ve genetiğe ilgim vardı ama o seçeneği de zamanla iş imkansızlıkları ve bana uymadığını düşündüğüm başka yönleriyle beraber eledim. Yani sayısal için elimizde endüstri ve işletme mühendisliği var. Tercihlerime de bilkenti çok istediğim için işletmeyi %50 yazdım ama ne yazık ki o da tutmadı bugün.

    İşletmeyi de şu yüzden yazdım ve gelseydi kesinlikle üzülmezdim: ben zaten endüstri mühendisliğini düşündüğümde mezun olduktan sonra daha sosyal alanlara yönelmek istemiştim. İnsanlarla iletişim halinde olacağım soysal bir meslek icra etmeyi istediğim kadar mühendislik yapmayı istemedim. Mühendislik yapmak istemedikten sonra ilgilendiğim alanlar işletmeyle örtüşünce işletmeyi gerçekten istedim ve yazdım tercihime. Hem işletme okumak endüstri mühendisliği okumaya nazaran bir nebze daha rahat olacaktı, ben de böylece hayatımda en çok istediğim şeylerden birini, üçüncü ve hatta belki dördüncü yabancı dilimi ekleyebilmiş olacaktım kendime. İnanın bunu yapmayı çok istiyorum, hatta dört bile yetmiyor altı olsun istiyorum. Bir de çalışmayı düşündüğüm alanlarda sizi diğerleri arasından sıyıran unsurlar ekstra dil, projeler gibi ders dışında zaman isteyen şeyler olunca işletme okurken bunlara daha çok zaman ayırabilirmişim gibi hissettim. Hala da böyle düşünüyorum.

    Bu sene zaten, bu ifadeyi her ne kadar sevmesem de, mezuna kaldım. Ama şimdi önümde vermem gereken bir karar var: sayısaldan tekrar mı hazırlanmak yoksa eşit ağırlığa mı geçmek. Eşit ağırlığın edebiyat kısmından korkmuyorum, lise 3'teyken gayet keyifli geliyordu bana edebiyat dersi. Hatta bu yüzden çok düşünmüştüm son sene alan değiştirip eşit ağırlıktan hazırlanmayı. Şimdi konu bir sene daha hazırlanmak olunca bu alan değişimindeki korkularımdan biri dershaneye gideceğim zaman çoğunlukla sayısal gruplarına verilen hocaların eşit ağırlık gruplarına verilenlerden daha kalifiye olması. Belki çook yüksek bir hedef ama bu sene tmden hazırlandığım takdirde hedefimi boğaziçi ardından da bilkentin tam burslu işletmesi olarak koyarım. Bu da derece demek. Bu adımda da sorularımı soracağım, konu eksiğim olduğunda eksiksiz ve doğru kavrayacağım dershane hocalarına gereksinim duyuyorum. Özel ders almak istemiyorum, bu sene aldım. Bir de bu sene benden bir yaş küçük kardeşim de hazırlanacak sınava, onun da aynı benim gibi hazırlanmasını istediğim için özel ders gibi hatrı sayılır bir gidere bir de ben, tekrardan, bulaşmak istemiyorum. Hatta sırf kardeşimin de %50 burslu okuma imkanı olsun diye istediğim ve ücretlisi tutan vakıfları yazmadım, onun kapılarını kapatamam. Yani kısaca benim için eşit ağırlıktan hazırlanmanın olası eksilerinden biri dershanelerde bu gruplara daha az kalifiye hocaların verilmesi.

    Bir de olayın psikolojik boyutu var. Bilmiyorum biraz endişeleniyorum ne kadar dimdik kalabilirim diye. İllaki içinizde bir sene daha hazırlananlarınız olmuştur. Siz nasıl motive oldunuz? Sürekliliği nasıl sağladınız? Düzenli bir çalışmanız olduğunu varsayarak nasıl geçti mezun seneniz? Aslında en çok motivasyona ve bu alan değişikliği konusunda görüş ve daha önemlisi tecrübeye ihtiyacım var, ben yukarıyı biraz uzun tuttum. Okuduğunuz için teşekkür ederim, eğer bu sene siz de bu süreçten geçtiyseniz veya (tekrar veya ilk kez) geçeceksiniz başarılar diliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Edebiyat, bir eşit ağırlıkçının 2. silahıdır. Eşit ağırlıkçının 1. silahı ise Matematik-Geometri'dir.

    Yapabilirsiniz. Eşit ağırlıkta derece yapmak çok daha basit.

    Bence eşite geçin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayısal 30k=Tm 2k

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.