Şimdi Ara

moskova ve petersburga giden varmıı ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
4
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu haziran moskova ve petersburga gideceğim eşimle biletleri aldım. giden arkadaşlardan yardım almak istiyorum. bu iki şehirde yapmaktan zevk aldıgınız şeyler neydi acaba . yani bunu muhakkak yapın filan dediğiniz.ne yapabiliriz eğlenceli olarak yorumlarınızı bekliyorum selamlar:)))

ARKADAŞLAR GEZİ NOTLARIM BLOGUMDA YAYINLANMIŞTIR SAYGILARIMLA...

http://gezihobim.blogspot.com.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stranger02 -- 30 Temmuz 2015; 18:54:29 >

• Haziranda yani yazın bu ülkelere gidilmez.Kışın oraların güzelliği görülmesi gerekli kesinlikle.Sibiryaya gidip o buz gibi suya çıplak atlamak sonrasında Votka çekmek .bunlar Rusyayı rusya yapan etkenlerdir.
    Yazın yerli halk zaten buralara geliyor ,sokaklar bomboş keyifsiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru diyon hocam da biz maksat oyle tarihi yerlerini gezmek petersburgun bahçelerini filan gezmek gibi faaiyetler gibi yani:)
  • stranger02 kullanıcısına yanıt
    Ozaman sizlere Güzel eğlenceler dilerim.Bu iki şehir hakkında yorumlar öneriler internette baya bol.özellikle uzmantv sitesindeki videoları izleyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tşk ederim. ama internette de sınırlı oluyo. anca giden biliyor yani:)
  • martın ilk haftası bir aksilik yaşanmazsa 5 günlüğüne moskovaya gidiyorum. paylaşırım fotoğraflarla tatil anılarımı ve izlenimlerimi
  • fatih_aky kullanıcısına yanıt
    fatih hocam bekliyorum anılarını bolca gezki bizede anlatasın:) sen unutursan ben sana burdanmesaj atarım :) selamlar iyi eglenceler.bu arada öğrendiğim kadarla bunker 42 diye bir etkinlik var soğuk savaş zamanındaki yapılan sığınaklar ve sovyet deneylerinin filan oldugu bir yer. oraraya gidin. birde bolsoy tiyatraosuna nasıl girecegiz onuda öğrenirsiniz artık :) öyle bir tiyatroki online sitesini takip ediyom bi,let almak için mayısa kadar dolu gözüküyor valla . ama gidenler eğer tiyatro önünde beklerseniz gişeden ayakta bilet filan satıyorlarmış onuda bir öğrenirsiniz artık:) selamlarr tekrardan..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yılbaşında 3 gün Moskova 3 gün St. Petersburg'taydım...Ben turla gitmiştim..Ne yalan söyleyim yetmedi doyamadım...

Moskova'nın en meşhur yapısı Aziz Vasil katedrali kızıl meydanda orda görme fırsatınız olur...Yine yakınlarda devlet büyüklerinin mezarları var mutlaka uğrayın...

Nazım Hikmet'in ve diğer rus sanatçıların/devlet adamlarının bulunduğu mezara biz turun aracıyla gitmiştik, bu yüzden yeri tam aklımda değil...

Metroyu uzun uzun gezin derim, adamlar müze gibi metro yapmışlar, tavana tarihlerini kazımışlar da diyebiliriz....

St. Petersburg'sa rüya gibi bir şehirdir, zaten şehre girer girmez fark edeceksiniz...Bu şehirde gezilecek görülecek yerler Moskova yada İstanbul gibi sayıyla değil...Zira şehrin kendini başlı başına tarihi eser...Buraya dikseniz ili kültür başkenti yapacak yapılara orada kimse dönüpte bakmıyor...

Mevsim olarak yazı tercih etmekle iyi etmişsiniz, ben kışın ortasında zorluk çekmedim desem yalan olur...Beyaz gecelerde Petersburg başkadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Calligiato -- 26 Ocak 2015; 23:12:38 >

• Calligiato kullanıcısına yanıt
    calligiato hocam sanırım sizde belli başlı yerleri gezmişsiniz biz dört arkadaş kendimiz gidiyoruz eşlerimizle bu arada size ne kadara mal oldu geziniz?
    Hocam 1700 tura verdik orda da cebimizden 500 dolar yedik yani toplam da kişi başı 3000 tl falan harcamış olduk ki biz gündüz gezip gece de mekanlardaydık sizin gece hayatı da olmayacağı için daha ucuza dahi gelebilir...Son kriz rublenin değerini acayip düşürdü, bu da işimize geldi açıkçası...

Aklınızda bulunsun resmi taksileri zor duruma düşmedikçe kullanmayın, yolda elinizi kaldırın, ilk duran arabanın şoförüyle pazarlık atın gideceğiniz mesafeye göre(korsan taksi var ve çok yaygın şoförlerin yarısı azeri, ordulu birine dahi denk geldik), biz moskovanın bir yarısına 400-500 rubleye anlaşıyorduk...
  • Calligiato kullanıcısına yanıt
    doğru diyon hocam bizde gece hayatı olmaz . siz bekar turu yapmışsınız anlaşılan:) bu arada taksileri duydum ama biz tercih etmeyiz sanırım taksi hani hepimiz erkek olsak sorun yokta malum eşlerimiz var sıkıntı olabilir. sonuçta tanımadığımız adamlar sıkıntı çıkarırız sonra..
    Metro 2 şehirdede heryere ulaşımı sağlıyor ama Moskova metrosu çok karışık benden söylemesi
  • ben geçen kurbanda moskovadaydım 4 günlük bayram tatili için
    turla gitmedim uçakbiletini aldık internetten otel rezervasyonunu yaptık
    ingilizcem çok az rusça hiç yok
    ama ne kayboldum ne aç kaldım hiç sıkıntı yaşamadım
    metrodan hiç korkmana gerek
    internetten latin alfabesiyle yazılmış metro haritası buldun mu gerisi kolay
    daha önce japonyaya da böyle gitmiştim ama tokyo bile moskovadan daha ucuzdu
    gerçekten çok pahalı bir şehir
  • selamlar, daha önce 2 kere moskova'ya 1 kere de st petersburg'a gittim. Şu an biraz genel yazacağım ama: Hem yaz hem de kış mevsiminde gittiğim için ikisi de birbirinden güzel. Şu sadece güzel kısmına katılmıyorum. Yazın geceler uzun olduğu için keyfini daha rahat çıkartabiliyorsunuz. Ayrıca mimari renkli olduğu için fotoğraflar güneş ışığında çok daha güzel çıkıyor. Mesela Kurtarıcı İsa kilisesinin altın rengi kubbeleri vb. Kışın da, karda manzara ayrı güzel oluyor ama hava 4 te kararıyor. Hep puslu oluyor. Kışın, golden ring üzerindeki kasabaları gezmenizi tavsiye ederim. Suzdal falan muhtemdi. Atlı kızaklar, karlı evler vb. Ayrıca st petersburg her şekilde yazın çok daha güzel. Özellikle sizin gideceğiniz zamana denk gelen Beyaz Geceler mutlaka herkesin tatması gereken bir şey. Saat kaç anlamıyorsunuz gezerken :D

Sizin sorunuza gelirsem de, St petersburg yaya gezilecek bir şehir. Her bina çok güzel. Sizin gideceğiniz dönemde Summer Garden çok güzel olur. Ben tek başıma gitmiştim. Mimariye meraklı olduğum için, şehrin en varoş mahallelerine de gittim. Gayet güvenliydi. Bir ara çok kazak olan bir yerde fotoğraf makinemi sakladım ama tamamen tedbir. :) Ayrıca güvenlik demişken Moskova'da da şu yoldan araba çevirme işini yaptım kaç kere, hem yalnız, hem de eşimle gittiğimizde. Hiç problem olmadı. Bu demek değil tabi, herkese güvenin ama çok da korkulacak bir şey yok. Zaten hep külüstür arabalar duruyor. Hatta bir seferinde de Türkiye hayranı bir azeri çıktı. Bizi Selami Şahin eşliğinde bedava götürmüştü gideceğimiz yere :))

Moskova'da herkesin dediği Kızıl Meydan ( zaten St. Basil, kremlin, leninin mozolesi, gum, arkeolloji müzesi vb hepsi aynı meydanın üzerinde) mutlaka görülecek yer. Bizim istiklal cd ne benzer, eski arbat caddesini öneririm.
    Bolshoy Tiyatrosu'na gidin. Gösteriye bilet bulamasanız da, turlar var içini gezdiren. Zaten burası da Kızıl Meydan'a çok yakın. Tverskaya, oranın en pahalı caddesi. Üzerindeki Eliseevsky market'i mutlaka görün. Müze gibi market. Her şeyi satın almak istiyor insan :D
    Parklarında mutlaka vakit geçirin. Gorky Park, tsaritsyno (baltacı mehmet paşanın yavuklusu Katarinanın sarayı var. güzel bir yer) en sevdiklerim.
    novodevichy mezarlığına gitmenizi tavsiye ederim. Sırf nazım için değil, her mezarın başındaki ayrı heykeli görmeniz için. Örneğin köpeğini çok seven bir tiyatro oyuncusunun mezarı var ki, bayılıyorum. Bir balerinin mezarı var o da çok güzel.

Ben en çok izmailovsky bit pazarında eğlendim. Öyle yerleri seviyorsanız, tavsiye ederim. Hafta sonları oluyor. Pazarın girişindeki muhteşem izmailovsky kremlin de çok güzel bir bina.http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/07/2c/f3/76/izmailovo-6.jpg

Ben çok müze insanı değilim ama Zafer Parkı'nın oradaki Savaş Müzesini çok beğendim. Panaromaları falan çok güzeldi. Savaş zamanını baya iyi anlatıyor.
    Metroları muhteşem. Yeni hatlar güzel değil ama özellikle kahverengi çember üzerinde çok güzel istasyonlar var. Her biri müze gibi. Yarım günden biraz fazla metrolara ayırın. Aktarma yapa yapa gezin bence. Metro da hiç karışık değil bence. İlk gittiğimde Latin harfleri yoktu ama gene de kaybolmadım. Artık latin harfleri de var her yerde. Sadece hattan hata aktarmak için bazen çok uzun yollar yürüyebiliyorsunuz yerin altında.

St Petersburg'a gelirsek, dediğim gibi yürüyerek keşfedilecek bir şehir. Neva kenarında yürüyün. Köprülerden geçin. Çoğu şey Nevsky caddesi üzerinde ya da çok yakın. Oraya yakın bir yerde kalırsanız rahat edersiniz. Neva kenarında yürürken bir çok şey karşınıza çıkacak zaten (Atlı peter heykeli, st Isaac Katedrali gibi) Zaten gündüz uzun olacağı için gece yarısı köprü açılışlarını izleyin bir akşam.

Tam bir köprü şehri. Ben her köprüyü göreceğim diye deli gibi yürüdüm ama amacıma ulaştım :) En güzelleri Nevsky üzerindeki atlı anichkov bridge, bank bridge (kanatlı aslanlar), lion's bridge (Adı üstünde aslanlı köprü), merkezin biraz uzağında olan Egyptian bridge (sfenksler var) en güzelleri...

Ben st petersburgu çok tematik buldum :) Koca bir açıkhava müzesi gibi. Her şeyin üstünde ya aslanlar, ya kanatlı ejderhalar ya da mısır ile ilgili şeylerden biri mutlaka vardı. Bir de kedili çok öğe vardı. Kedi sevenler için cennet :) Dikkatle gezince bir de ilgi alanım bina süslemeleri olduğu için bayıldım. Ben gitmeden internetten köprüler ve ünlü binalarıyla ilgili araştırma yapmıştım. Yürüyüş yolumu ona göre çizdim. Muruzi apartment, Rosenshtein apartment, egyptian house, singer building, hermitag'ın oradaki adını şimdi hatırlamadığım bir sürü kaslı adam heykelinin olduğu bina gibi :DD Ama bunların içine girilmiyor tabi. Dıştan yürüyüp, fotoğraf çekmek için güzel yerler.

Kazan Katedrali, Kanlı Kilise (Moskova'daki St. Basil'in benzeri) tavsiye ederim. Kazan katedralinin içinde pek bir şey yok değmez girmeye ama Kanlı kilise'nin içi de çok renkli. Hermitage'a tabi ki gidin. Biletinizi mutlaka gitmeden internet üzerinden alın. Hiç sıra beklemeden kağıt gösterip girmiştim. Ama öyle 3 sene sürüyor vb gözünüzü korkutmasın. Ben toplam 4 saatte her salona girdim. Tabi ki hızlı hızlı sadece bakınarak transit geçtiğim odalar oldu ama aşağıdakilerde epey oyalandım. Hatta bir de çariçelerin kıyafetleri diye geçici bir sergi vardı. Orada 1 saatimi geçirdim zaten. Muhteşemlerdi.
    Leonardo Da Vinci (214 numaralı oda), Tizian (220), Rubens (247), Rembrandt Salonu(254) Impressiyonistler (314-332 nolu salonlar), Picasso (338)

Summer garden güzeldir. Yazın gideceğiniz için Peterhof'a gidin. Kışın fıskiyeleri çalışmıyor çünkü.
    Peter & Paul katedralini ve bahçesini çok sevmedim. Çok boş ve gereksiz geldi bana. Zevk meselesi tabi.

şimdilik notlarım bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir. her ikisi de çook güzel şehir. iyi eğlenceler :)

• selifi hocam yazdıkların için gerçekten çok teşekkür ederim üşenmemiş yazmışsın yazdıklarınınızın herbir cümlesinden faydalanacagım inş.yalnız size bir kaç sorum daha olacak bolşoy tiyatraosuna bilet bulamıyorum internet sitesi şu an mayıs bile dolu ben haziranda orda olacağım haziran linki daha açılmadı ama kesin oda hemen dolacak .ben nerden bulurum yani bazı arkadaşlar tiyatro kapısında bekleyip aynı gün için ayakta filan atık nerede olursa ancak girişten bilet alabilrisiniz demişler. siz girdinizmi acaba?? ayrıca avrupa gezilerimde bütün banakamatiklerden hesabımdan paraçekebiliyordum. acaba rusyadaki bankomatiklerdende para rahat çekiliyormu? biraz tırsıyordum aslında eşimle gideceğimden dediğinze göre biraz daha umutlandım ama taksi işine girmem sanırım ruslara güvenemem valla:) bu arada gezi notlarınızı bizimle paylaştığınız için size tekrar tekrar tşk ederim.. selamlar..
    Rica ederim:) Umarım işinize yarar. Dediğim gibi ben tek kadın başıma st petersburg'un arka mahallelerine de gittim, Moskova'da arabaya da bindim. Ama %100 güvenli diyemem asla tabi ki, hollanda vb gibi... Ruslar biraz sinirli insanlar bu arada:) Çabuk kavga çıkarıyorlar. Barlarda çok kavga gördüm :) Eh o kadar içince :)

Bu arada Moskova'da yaşan bir arkadaşıma sordum sorularınızı. Arabayla otostop işi de yasaklanmış. Ciddi cezalar getirmişler. Resmi taksilerden şaşmayın yani :) Pasaportunuzu da mutlaka yanınızda taşıyın. St petersburg daha turistik olduğu için hiç başıma gelmedi ama Moskova'da yanımızda rus olmasına rağmen polis durdurup pasaport sordu.Ama pasaportunuzu sakın vermeyin. Gösterin sadece. Rus arkadaş bizi uyarmıştı. Verirken kıllık yapabiliyorlarmış.

Bana da iki gidişimde de Bolshoy'da gösteriye gitmek kısmet olmadı. Birinde sezon dışıydı, diğerinde de tadilattaydı. Sadece tur ile içini gezebildim. Ne yazık ki Mayıs sonu gibi sezonu kapatıyorlarmış. Haziran ayında bazen özel etkinlikler oluyormuş sadece. Ben de St petersburg'da Mariinsky'de Macbeth'i izledim. Tabi ki Bolshoy kadar heybetli değil ama onun da salon kısmı epey güzel. Ortamı tadıyorsunuz. Tavsiye ederim. Biletleri de Boshoy'a kıyasla epey ucuz.

Ayakta bilet kısmı da tiyatroyu gördüğüm için bana saçma gelmişti. Çünkü içeriyi görünce anlayacaksınız, öyle bir yer yok. Ayrıca insanlar süslenip püslenip geliyorlar bir de ayakta mı duracaklar :) Tahmin ettiğim gibiymiş. Ayakta bilet diye bir şey yokmuş. Arkadaşım, o gün için biletlerini iptal edenler ya da alıp kapıda satanlar oluyor dedi ama risk dedi. Süslenip püslenip girememek de var dedi. Üzgünüm.

Bu arada şimdi aklıma geldi. Eğlenceli ve enteresan şey sorduğunuz için Eğer Mad Max filmini seviyorsanız ve tarzınızsa Moskova'da Sexton isminde bir bar var. İsmine bakmayın. Alakası yok :D Her yerde demirden masalar, canavar arabalar falan olan dev bir avlu.https://www.facebook.com/bikecenterSexton/media_set?set=a.535940629855685.1073741827.100003192570557&type=3 den fotolarını görebilirsiniz. Ben her seferinde hayranlıkla gidiyorum ve çok eğleniyorum.

Gene şimdi aklıma geldi. Lenin'in mozolesine içeriye fotoğraf makinesi, çanta falan almıyorlar ve emanet de yok. Ya biriniz dışarıda bekleyeceksiniz, ya da boşverin girmeyin:D Ölü bir adam camın içinde yatıyor işte :) 20 dk sıra bekleyip sadece 30 sn görebiliyorsunuz zaten. Siz bilirsiniz.

Her iki şehirde de İng düzeyi sıfıra yakın. Kiril alfabesini öğrenin bence gitmeden. Zaten şifreli bulmaca çözmek gibi. Bizdeki harflerin yerine başka harf koyuyorsunuz.:) En azından tabelaları falan okuyabilirsiniz. McDonalds mesela МкДоналдс gibi bir şeydi. D yerine şu ev gibi harf, N yerine H, L yerine pi gibi olan :))) Ben böyle kafamda kodlayarak 1 saatte ezberlemiştim. Tabi ki ilk okul öğrencisi gibi uğraşarak okuyorsunuz işaretleri ya da tabelaları ama gene de kaybolmamanız için önlem. Ne dediklerini anlamasanız bile, en azından bulunduğunuz yeri bulailirsiniz.

Para çekebilirsiniz ama özellikle bu aralar ruble'nin oynak kur farkından dolayı arkadaşım kesinlikle tavsiye etmiyor. Kur farkından ve komisyondan dolayı epeyce zarar edebilirsiniz. En iyisi dolar ya da euro götürmek yanınızda. Hepsini yanınızda taşımayın tabi. ne olur ne olmaz :) St petersburg'da özellikle Gostiny Dvor istasyonunda epey yankesici olduğunu söylüyorlar internette. Benim başıma iyiki gelmedi ama dikkat etmekte fayda var. Biz İstanbul'da da paranoyak yürümeye alıştığımız için, avrupalı gibi aval aval yürümüyoruz tabi :) Sırt çantama kilit takmıştım, ellerimi de metroya inip binerken hiç ceplerimden çıkarmadım. Ülkemin bize kattığı güzide özelliklerden biri :D Aklınıza bir şey takılırsa daha fazla yardımcı olurum. Ben de aklıma gelirse daha yazarım. İyi eğlenceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selify -- 2 Şubat 2015; 11:43:49 >

• aklımda olan çoğu sıkıntıdan inanın kurtardınız beni:) özellikle bolşoy tiyatrosunun mayısta araya girdiğini malesef anlamış oldum ve ayakta bilet dediğimizde sizin dediğiniz gibi gelmeyenler filan olursa. bizde muhtemelen bolşoy tiyatrosuna gezi amaçla gireriz bakmak için o satılıyormuş zten gişede napalım:( hani gitmişken bir rus kültürü izeyelim dedim ama olmayacak sanıırım. ama tavsiye ettiğinizhttp://www.mariinsky.ru/en/ tiyatrosuna baktım . inş ona gireriz artık .bunun içinde ayrıca tşk;)bence bankamatikten para çekmek çok sıkıntı olmaz gibi zaten nerde para çekiyorsanız burdaki banka an itibariyle aynı kuru çekiyoro çok sıkıntı olmaz sanırım:) ama genede doar alırız yanımıza. lenine gelince hanımları dışarda bekletiriz ama ben bir bakarım kominist abimize:) güvenlik ve dil konusuna gelince ben o kasır ingilizcemle koskoca britanya yarımadasını eşimle gezdim o konuda sıkıntı olmaz sanırım:)ama daha aklıma takılan şey olursa sizi rahatsız edeceğim haberiniz olsun . tekrardan çok tşk ederim ilginiz için.. selamlar iyi günler...

• bu arada sexton bar da eğlence olarak ne var hocam biraz internete baktımda. biz hani alkol kullanmıyoruz o yüzden sıkıntı olur sanırım .
    Hımmm motor şovları falan oluyor, alevler vb ama temelde alkol ve votka üzerine tabi. Dekor çok enteresan diye demiştim. Kapıda deev bir motorsiklet, Game of thrones tahtı gibi bir vinç kepçesi vb. Enteresan şeyler. O zaman çok açmayabilir sizi. Bir sürü yol zaten.. Neyse dursun burada belki başka birinin işine yarar :)
    Bu arada, gene aklıma gelmişken :) metrolara inerken bizdeki gibi asansör ya da yürüyen merdiven yok turnikelere kadar. Moskova'da bir kaç istasyonda var ama st petersburg'da hiç yok. O yüzden çok ağır bavul almayın tavsiyem. St petersburg'a giderken uçakta bir Türk çiftle tanışmıştım. Tesadüf aynı civardaydı otellerimiz. Tek bavul olsun diye ağırca bir bavul yapmışlardı. Epey zorlandılar inerken ve çıkarken. Bilginize :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.