Şimdi Ara

MORDAUNT SHORT AVANT 916 hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anfi secimini onkyo tx-sr607 olarak yaptim ve siparisi verdim. Sira geldi ses sistemine.

Takip edenler biliyordur indirime girmis urunleri arastiriyorum. Paradigm Monitor 7v5 leri 2 gun ile kacirip alamamistim.

Az once ogle tatilinde farkli bir hifi magazayi ziyaret ettim.

Uretimi durdugu icin indirime giren MORDAUNT SHORT AVANT 916 modeli gosterdiler. Ne kadar dogru bilmiyorum ama tane satis fiyati 399 EUR ymus.

Tanesini 199EUR ya veriyorlar. Front olarak almayi dusunuyorum. Yaklasik 15 dk stereo da jazz ve akustik performansini dinledim, gayet canli ve net bir sound u var. Hatta paraya kiyabilirsem rear olarak da iki tane alabilirim. Sadece ellerinde 2 cift kalmis.

Bu modeli hakkinda goruslerinizi alabilir miyim?
    Ben ilk defa duydum. Ozellikleri dogrultusunda bu fiyat iyi bir fiyat midir?

MANUFACTURER: MORDAUNT-SHORT
    Description: The Avant 916i uses the latest generation 6.5” CPC™ (Continuous Profile Cone) mid/bass drivers. These larger cones produce a greater radiating area and afford increased power handling for a commanding overall sound stage. The uninterrupted cone surface ensures excellent rigidity and therefore minimal distortion, something conventional drivers have trouble matching. The cones also encompass V-Form technologies, where the surround varies in thickness thereby aiding more accurate diaphragm termination, and allows the dish to operate incredibly freely, delivering huge benefits in timing and performance.

The hugely respected 25mm aluminium dome tweeter is a proprietary Mordaunt-Short design and delivers elevated dynamic accuracy and realistic resolution. The metal dome maintains its form at higher Sound Pressure Levels (SPLs) where soft dome variants tend to break down.

One of the most interesting aspects of the 916i is the isolate mounted crossover which is relatively unheard of at this price. The crossover is kept away from any interference and distortion to provide an inherently clean and expansive sound. Indeed, this further demonstrates Mordaunt-Short’s dedication to providing a sense of scale to movies and music.

Critically formed driver baskets ensure lower distortion by further strengthening the driver mounting to dramatically reduce mechanical flexure and thus improve dynamics. This kind of attention to detail is what gives Mordaunt-Short’s products their classic yet innovative sound.

Audiophile grade components including Dual Value Parallel (DVP) configurations are used throughout the design for best possible sound reproduction. DVP uses two different value capacitors to do the job of one for improved signal path and lower distortion while standard Avant 900i bullet terminals allow simple and effective connections.

The Avant 916i is internally partitioned and features its own reflex port for low end bass but also provides extremely detailed treble.

The Avant 916i's cabinet is strategically braced and key panels are strengthened while carefully selected wadding ensures a maximally controlled enclosure.

Avant 916i
    Sensitivity 90dB
    Frequency response 38 - 22kHz
    Nominal impedance 4 - 8 Ohms
    Drive units 2 x 165mm (6.5" ) aluminium CPC
    mid/bass driver
    1 x 25mm (1" ) aluminium dome tweeter
    Crossover 2.5 way, 1st order LF and MF
    Damped 2nd order HF with DVP
    Recommended amplifier power 15 - 150 watts
    Magnetically shielded Yes
    Dimensions (h x w x d) 890 x 180 x 320 mm (35 x 7 x 16.6")
    Weight 16.5kg (36.3lbs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihc -- 3 Eylül 2009; 18:07:12 >

• Degerli ustatlar, olumlu veya olumsuz goruslerinizi alabilir miyim?
    Yoksa bu kimsenin duymadigi bilmedigi bir speaker mi.
  • MORDAUNT SHORT MEZZO lar oldukça tutuluyor ingilterede felan, hatta bir çok hi-fi review ındanda başarıyla çıkabilmiş fakat ülkemizde pek bilindik bir marka degil.
    Ancak marketlerde yada ikinci elde bir kaç eski model var. AVANT da bunlardan biri, forumda bu cihazı dinleyen kullanıcı parmakla gösterilir diye tahmin ediyorum. O sebeple imkanınız varsa siz canl olarak dinleyin ve begenirseniz diğer yorumları pekte dikkate almayın.

Malum: ne kadar ekmek o kadar köfte derler bizim oralarda
  • Dun oglen canli dinledim, cok temiz, berrak ve canli ses veriyordu.

Aksam da Mediamarkta gidip Jamo S606, Jamo C405, KefC5 dinledim, oglen aldigim sesi hicbirinde alamadim. Ozellik Jamo S606 da buyuk hayal kirikligi yasadim. Design tasarim 10 numara, insan eve alip koymak icin can atiyor.
    Ancak sira performansa geldiginde bir yapaylik var, bir turlu isinamadim, ikna olamadim.
  • Jamo S606 oldum olası sevmem. dizaynını da hele hele yan, alta konan bas sürücüler bende hep ters etki yapar.
    Avant 916i iyi olur.hem de çok güzel olur ve düz mebranlı sürücüleriyle SW olsun, bookself, floorstandings olsun m.short çok şık olurlar.yani ben ok. liyorum hem de dinlemişsiniz beğenmişsiniz. daha ötesi yok. Oronra kardeşim diyor ya diğer yorumlar pekte önemli değil.aynen öyle. fiyatta tam yerinde ne eksik ne fazla.kaçırma derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 7 Eylül 2009; 11:24:24 >
  • Cuma ogleyin Avant916i leri almak icin magazaya gittim.
    Amacim onlere 2 x 916i adet floorspeaker arkaya 2x Ms Avant 902i bookself almakti. 902i 99 EUR, 916i 199EUR idi.

Ancak benim 902i leri koyacagim bir raf yok, ya ekstra ayak alacaktim, ya da bir sehpa. Tum bunlarla ugrasmamak icin, ve ayrica 916i leri cok begendigim icin, bu is bir defa yapiliyor dedim ve rear icin de 2 X 916i aldim.

Front ve rear icin 4 adet MShort Avant 916i sahibi oldum. (araba ayarlayamadigim icin ancak bugun teslim alacagim.) Cuma verdigim anfi siparisi de bugun teslim edilecek. Onkyo Tx-sr 607 de aksam elimde olacak.

Center icin de internetten de MS Avant 905i center siparis verdim.

Ancak sub konusunda kafam karisti.
    Magazadaki gorevli 900 serisinin subwoofer i bu kolonlar icin yetersiz kalir sakin alma dedi.
    Tabi elinde bu sub dan olsa belki bunu demeyebilirdi. Tam olarak guvenedim.
    Baska bir magazada bu sub i yine indirimde uygun fiyata buldum, ama dinlemedigim icin karar veremiyorum.

Asagida ozelliklerini verdigim subwoofer, ilk mailimde ozelliklerini gonderdigim (916i) speakerlar ile uyum icinde calisabilir mi,
    yoksa gorevlinin dedigi gibi yetersiz mi kalir?

Sayin the the_cantan ve degerli ustatlar bu konuda yorumunuzu alabilir miyim?

Tesekkurler.

Avant 309i Subwoofer

Frequency response (Hz) 35Hz-200Hz
    Power 175 watts Active
    Drive units (1) 255mm (10") long throw woofer
    X-Over type Active - variable between 50 - 200Hz
    Dimensions (h x w x d) 370 x 370 x 370mm
    14.6 x 14.6 x 14.6"

Weight 15kg
    33lbs

Magnetically shielded Yes

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihc -- 7 Eylül 2009; 11:19:25 >

• Degerli arkadaslar, ustteki postta yer alan sub ile ilgili soruma yorumlarinizi rica ediyorum.
    Tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum SW için bir şeye diyemem. Avant sersine Avant SW daha uygundur.aynı seri çünkü.timbre matched.
    üretici firma yer tipi kolonların gücü ile SW gücünü bilerek common; eş tutmuş olabilir. görmediğimiz için bir şey dememiz zor.25cm. uzun atımlı bir sabbas. diğer yandan satın aldığınız firmada ki görüşün samimi olduğuna inandım.avant SW aldığınız kolonlar için için çok güçlü olmayabilir.belki özelliği ya da başka bir şey. yazdığım gibi. öncelikle kolonlarınızı kurup dinletini yapın.birde SW avant dinlemeye çalışın. diğer yandan SW alternatifler çok çeşitli. öncelikle bir dinleyebilseniz.yol haritası çıkmış olur.
  • Avant SW uretimden kalktigi icin herhangi bir storeda dinleme sansim yok.

Arastirdim, yasadigim yer Hollanda`da sadece iki firmanin elinde var, bu firmalarda internetten sadece satis yaptiklari icin dinleme imkanim olmayacak.

Avant Sub in icinde oldugu bir inceleme buldum.
    Bu incelemedeki frontlar benim aldigim frontlarin cok benzeri spek olarak, bir eski modeli diyebiliriz,
    sw nin yetersiz olma durumu soz konusu olsaydi bu incelemede bahsederlerdi diye dusunuyorum.

http://www.mordauntshort.com/assets/documents/WhatHomeCinemaAug06Avant900licensedreprinthi-res.pdf

450 EUR luk Sub i 249 a buldugum icin aslinda bu kadar tereddutteyim. Normal fiyati olsaydi cok dusunmeden baska dinleme imkanim olan bir sub i alir gecerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: melihc

Baska bir magazada bu sub i yine indirimde uygun fiyata buldum, ama dinlemedigim icin karar veremiyorum.

hım bu mesajına takılmıştım.
    Dostum SW yeterli/yetersiz konusunu tekrar açarsak. hatırlatalım çünkü. Avant floorstandings varken SW olmasada olur gibi mesaj alındı. normalde SW yeteip yetmemesi kannata bakar ki hiç cevap verilememesi gereken bir durum. biri vardır ona fazlasıyla yeter biri vardı ona fazlasıyla yetmez.
    bu yüzden
    avant SW eksiğini tam anlayabilmek için dinlemeniz gerekmekte diyeceğim. şu halikarda sana yapılan görüşürü terkeder; görmeden dinlemediğim sabbas için
    teknik özelliklerde aynı seriden uyumlu SW olması,
    freguency response; güç değerlerine bakınca neden senin floorstandings ile başedemesin? uyumlu çalışmasın diyesim geldi. buna benzer özellikte(güç, kasa, çap vb.) yapıda ki sistemlerde genelde böyle sıkıntı olmaz.

• Carsamba gunu Onkyo 607 anfi, 4 X MS Avant 916i ve MS 905i Center i alip eve goturdum.
    Subwoofer i daha sonra alacagim.

Carsamba gecesi dermanim kalmadigi icin kurulumu yapamadim, ancak dun dayanamayip bir mazaret uydurdum ve ise gitmedim.
    Dun paketleri actim ve kurulumu yaptim.

Resimleri cektikten sonra buraya eklemek istiyorum. Kutularin resimlerini cekip maile ekledim, paketler oldukca iyi hazirlanmisti.

Sistemin stereo performansina tekrar hayran kaldim, gercekten cok canli cok guzel muzik performansi var.
    Tam olarak istedigim gibi.

Ev sinema sistemini de Ironman Blueray film ile test ettim. Sanirim sisteme sub eklemeden home theaterdan istedigim performansi alamayacagim.
    Sistem resmen sub nerede diye bagirdi durdu. :)

• güle güle kullanın.fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.