Şimdi Ara

Mor ötesi ışınlar neyle görülür? ÇOK ACİL ÖDEV!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: furkan turan

quote:

Orijinalden alıntı: crazywinner3

quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Tv kumandasini Telefon kamerasina tut kumandadan rasgele bas tuslara kamerada mor isigi gorursun

Infrared o. Morotesini gormek icin basinci yuksek neon gaziyla gorunur isiga cevrilmesi gerekmekte

hocam rica etsem bana bi tanım yaparmısın?

Neon yazmiaim neon olmayacak tanim dersen
    Morotesi isinlari bir fosfor katmanindan gecirilerek gorumur isiga donusturebilir bu sayede gozle gorulebilirler.Plazma ekranlar aslinda morotesi isik yayarlar yani gorunmezler ama ustundeki fosfor tabakasi sayesinde gorunur isiga donusurler
    Yeterli olmustur umarim
    Bu arada morotesi isinlar mor degildir renksizdir fosforun rengine gore renk alirlar. Frekanslari mor renkten yuksek oldugu icin morotesi ismini almislardir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 18 Ekim 2013; 15:41:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Grafen

Tv kumandasini Telefon kamerasina tut kumandadan rasgele bas tuslara kamerada mor isigi gorursun

Infrared o. Morotesini gormek icin basinci yuksek neon gaziyla gorunur isiga cevrilmesi gerekmekte

hocam rica etsem bana bi tanım yaparmısın?

Neon yazmiaim neon olmayacak tanim dersen
    Morotesi isinlari bir fosfor katmanindan gecirilerek gorumur isiga donusturebilir bu sayede gozle gorulebilirler.Plazma ekranlar aslinda morotesi isik yayarlar yani gorunmezler ama ustundeki fosfor tabakasi sayesinde gorunur isiga donusurler
    Yeterli olmustur umarim

hocam çok sağolun.2 saattir nette araştırdım hiçbişey buladım.sizde olmasaydınız tüm günüm bunula geçecekti

• quote:

Orijinalden alıntı: BMW M3 POWER

quote:

arkadaşlar mor ötesi ışınlar insan gözüyle görülmüyor.insan gözüyle görülmüyorsa neyle görülüyor? veya hiç gözükmüyorsa mor olduğu nerden biliniyor? çok acil astronomi ödevi lütfen yardım

televizyon kumandansını al herhangi bir tuşuna basılı tut telefonun veya herhangi bir kamerayı aç kumandanın önündeki vericiye tut görürsün

Kızıl ötesi o

• Onemli degil son bi ekleme yaptim onuda yazarsaniz tamamdir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar mor ötesi ışınlar insan gözüyle görülmüyor.insan gözüyle görülmüyorsa neyle görülüyor? veya hiç gözükmüyorsa mor olduğu nerden biliniyor? çok acil astronomi ödevi lütfen yardım

televizyon kumandansını al herhangi bir tuşuna basılı tut telefonun veya herhangi bir kamerayı aç kumandanın önündeki vericiye tut görürsün

hocam vikipedia a görülmez diyor.neye inanacağımı şaşırdım

sanki çok zor bir şey al eline kumandayı bak mor gözüküyo

o infred ışınıymış hocam kızılötesi yani

Kızıl ötesi kurtarmıyomu

• quote:

Onemli degil son bi ekleme yaptim onuda yazarsaniz tamamdir

Morotesi isinlari bir fosfor katmanindan gecirilerek gorumur isiga donusturebilir bu sayede gozle gorulebilirler.Plazma ekranlar aslinda morotesi isik yayarlar yani gorunmezler ama ustundeki fosfor tabakasi sayesinde gorunur isiga donusurler .

hepsi bu değil mi hocam?yani eklemeli hali bu demi ?
  • Bazı pc kameralarında kızılötesi filtresi olduğunu okumuştum eğer bu filtre aradan çıkarılırsa etraftaki diğer ışıklar kamera tarafından algılanabiliyordu.

http://www.kendinyapsitesi.com/proje.asp?id=903 ne kadar doğru bilemem.

quote:

Morotesi isinlari bir fosfor katmanindan gecirilerek gorumur isiga donusturebilir bu sayede gozle gorulebilirler.Plazma ekranlar aslinda morotesi isik yayarlar yani gorunmezler ama ustundeki fosfor tabakasi sayesinde gorunur isiga donusurler .

O da bide rwnginin olmadigini ekledim niye mor deniyor diye sormustun

quote:

quote:

O da bide rwnginin olmadigini ekledim niye mor deniyor diye sormustun

tamam hocam şimdi gördüm.yeniden çok teşekkür ederim

• Fotoğraf makinesi/cep telefonu vb. şeylerin önüne televizyonun kumandasını yerleştir,kamerayı aç ve rastgele kumandanın düğmelerine bas.Küçükken çok yapardım bunu hoşuma giderdi
    BattleTag: Lethium #2404
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bay Zebani

Mor gözlükle görülür.

şaka filan yapmıyorsun dimi hocam.ödev olduğu için sakata gelmiyim

Web Tasarim-Logo Tasarim-Dergi Tasarim

Avatar göz rengim psikolojimi tarif eder.

• Fotogrametri konumuz içerisinde işlediğimiz görünür ışık dalgaboyu aralığı ile alakalı bir soru var belki okuyana yardımcı olur düşüncesiyle
    jeodezi-fotogrametri mühendisi olarak bilgilerimi en alt düzeyden anlaşılır halde paylaşayım dedim.

Şu an bilgisayarınızın ekranına bakmaktasınız :D bu ekran aslında bir excel tablosudur her hücre bir piksele denk gelmektedir. bu hücrelerin herbirine bir sayı değeri girilmiştir sayıların karşılığında mekanik olarak ekrana bir renk yansır ve biz bunu görürüz. ekranlar öyle üretilmiştir ki insanların görebildiği sınır değerleri içerisinde ışın üretir. yoksa sağlıksız olurdu zaten :D

Elektronik fotoğraf makineleri de aynı mantıkta çalışır. misal kızıl ötesi ışığı alır kaydeder. kaydeder ama insanın görebileceği sınır değerde kayıdını yapar.bu nedenle kumandadaki kızıl ötesi ışığı görmek için fotoğraf makinesini kullanırsınız.

Gel gelelim tırlatma noktasına. gözle göremediğimiz varlıklar için benzer bir teknoloji ürünü yapılabilir mi? veya hayaletlerin göründüğü fotoğraflar sahte değil de gerçek midir?

bu excel tablosundaki değerlerle oynayarak konstrat, rgb ayarları gibi görsel değişiklik yapabiliyorsak acaba görme sınırımızı aşan değerleri kayıt eden bir cihaz yapıp bu kayıt değerlerini çarpıp toplayıp görme sınırımız içerisine uygun şekilde görselleştirebilir miyiz?

Diğer duyularımız için de geçerlidir. dürbün nasıl ki görme mesafemizi büyütmüşse aynı şekilde görme aralığımızı genişleten bir cihaz da yapılabilmelidir.

termal kameralar vardır sıcaklık fark değerlerini ekrana haritalar. Xray geçirgenlik değerini haritalar. konu bunlarla karıştırılmamalıdır. bahsedilen konu IŞIK değerinin görme duyusu sınırları içerisinde dijital ortamda kullanılması, haritalanmasındır.

everything but little little in the middle oooh yarasın yiyenime çeşnigir sofrası...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.