Bildirim
MOPED YAKIT/YAĞ KARIŞIMI.

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozan_gurkan
ARKADAŞLAR BENDE RAMZEY MARKA 2004 MODEL MOPED VAR 49 CC
BUNA HANGİ MARKA VE MODEL YAĞI (KAÇ NUMARA) KULLANMAMI VE HANGİ ORANLARDA KULLANMAMI TAVSİYE EDERSİNİZ.
YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
ozan_gürkan selamalar,
Normalde iki çeşit 2 zamanlı motor vardır ,birisi 25:1 diğeride 50:1 dir .Bu nedemek oluyor 25 veya 50 litre normal benzine 1 litre 2T (2time) yağı karışacak.Yağın nosu yoktur sadece 2T yağ olması gerekir.Motor yağı konulabilir ama tavsiye edilmez ,neden tavsiye edilmez normal motor yağlarının yandıktan sonra kalıntısı olur ve buji ağzında çapak şeklinde size geri döner.
2 T yağlar arındırılmış yağdır yandıktan sonra kalıntısı olmaz ve bujinin çapaksız ve sağlıklı çalışmasını sağlar.
Yanılmıyorsam ramzeyin el kitabında 20:1 yani %5 diye yazıyor, ama bana sorarsan bu motor teknik olarak 25:1 motordur yani %4 yağ oranı veya bir başka deyişle 100 litre benzin 4 litre 2T yağ .
Haaa 20:1 %5 koyarsan motor bozulmaz ama çok sağlıklı çalışmaz neden çalışmaz bujide fazla yağ olur iyi ateşlemez, benzin yağ karışımı iyi yanmadığı için fazla duman çıkar ve performans düşer performans düşük olduğu içinde sarfiyat yükselir vede fazla dumanda çevre kirletimi daha fazla olur, birde üstelik işe yaramayan fazla yağa para verir durursun.
Motor ömrüne gelince toplam motor ömrü 100.000 kilometre ise az yağ koyduğunuz için 99.000 km yaparsınız, buda devede kulak olur.
Kazasız sürüşler dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g.m.y. -- 18 Şubat 2010; 7:44:04 >
-
çok teşekkür ederim kardeşim
ama moped den vazgeçtim çok sorun çıkartıcık gibi bişeydi 2004 model 150-200 arası alıcaktım ama sorun çıkartsa parçaları pahalı diye almak istemiyorum
param olursa ilerdi 150cc bi çin almayı düşünüyorum -
sizin motorlar çıkma yağ atsanda olur 2t alacam diye uğraşma para harcama. erken değişmiş yağ bile olur.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X