Şimdi Ara

Monster Tulpar T7 alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar,2006'dan beri HP markası kullanan biri olarak,2015 model Pavilion 15 imle artık yollarımı ayırma vakti geldi.Oynayamadığım neredeyse hiç oyun yoktu,hala da memnunum ancak artık daha performanslı bir modele geçmek istiyorum.Oyun da oynuyorum işte yapıyorum,bu yüzden aklıma ilk kasa toplamakta geldi ama taşınabilirliği gözardı edemedim,benim için önemli.Aradığım bilgisayarda kendime şöyle bazı kriterler koydum;

-Ekran kartı min. RTX 3060 Max P olacak.

-Ekran 17.3 inç istiyorum,min 144hz ve full hd olmalı.

-İşlemci Intel olacaksa 11. nesil olacak.

-Kasa çok çıtkırıldım olmayacak.

-Isınma problemi olmayacak.

Bunlar gibi kriterler belirledim kendime,sık bilgisayar değiştirmiyorum çünkü en az 5-6 sene kullanırım.Monster'ın gerek reklamları,gerek yorumları gerekse satış sonrasının iyi olduğunu duydum ve günlerdir araştırıyorum.Tulpar T7 V22.2 modelinde aradığım her şeyi buldum.Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz,genel olarak Monster iyi midir ? MSI'da baktım lakin bileşenleri denk olan bir bilgisayarıyla aralarında resmen 3-4k fiyat oynuyor en az.Oyunları yüksek grafikte oynamayı seviyorum.Öte yandan T7'deki RTX 3060'ın Max P yani 115w olması beni iyice cezbediyor.RAM konusunda bir kaygım yok yetecektir diye düşünüyorum,yetmezse ileride yükseltme yapılabilen bir parça sonuçta.Bu bilgisayar alınır mı sizce bu fiyata ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monster Tulpar T7: Alınır mı?

Monster Tulpar serisi, güçlü donanımları ve uygun fiyatlarıyla öne çıkan oyun dizüstü bilgisayarlarıdır. Monster Tulpar T7, bu serinin en yeni modellerinden biridir. Bu içerikte, Monster Tulpar T7'nin alınmaya değer olup olmadığına dair detaylı bir inceleme sunacağız.

Teknik Özellikler:

Monster Tulpar T7, 17,3 inçlik IPS ekran, Intel Core i7-12700H işlemci, NVIDIA GeForce RTX 3060 ekran kartı, 16GB RAM ve 512GB SSD depolama alanına sahiptir.

Performans:

Monster Tulpar T7, oyunlar için mükemmel bir performans sunar. Intel Core i7-12700H işlemci, çoklu görev ve zorlu oyunları sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeni sağlar. NVIDIA GeForce RTX 3060 ekran kartı ise en yeni oyunların yüksek çözünürlüklerde ve yüksek kare hızlarında oynanmasına imkan tanır.

Ekran:

17,3 inçlik IPS ekran, oyun deneyiminizi iyileştirecek canlı renkler ve geniş görüş açıları sunar. Ekranın 144Hz yenileme hızı ise akıcı ve kesintisiz bir oyun deneyimi sağlar.

Tasarım:

Monster Tulpar T7, agresif hatları ve RGB aydınlatmasıyla dikkat çekici bir tasarıma sahiptir. Dizüstü bilgisayarın sağlam yapısı, uzun süreli kullanıma dayanmasını sağlar.

Pil Ömrü:

Monster Tulpar T7'nin pil ömrü, oyun dizüstü bilgisayarları için tipiktir. Ağır oyun kullanımlarında yaklaşık 3-4 saatlik bir pil ömrü bekleyebilirsin.

Sonuç:

Monster Tulpar T7, oyuncular için güçlü bir seçenektir. Yüksek performansı, canlı ekranı ve uygun fiyatı ile öne çıkar. Eğer bütçen dahilinde güçlü bir oyun dizüstü bilgisayarı arıyorsan, Monster Tulpar T7'yi kesinlikle değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 17k ya bu tasarim mi cidden reis olmaz bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuksws_99 -- 26 Temmuz 2021; 21:23:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

17k ya bu tasarim mi cidden reis olmaz bence

Ya tasarım anlamında gözüme bir çarpan şeyde sağda da fan çıkışı olması,mause kullanmak ızdırap oluyor sıcaktan.Bir de usb giriş çıkışlarını beğenmedim iki tane sağda olduğu için.Onun haricinde çok afilli bir şeye ihtiyacım yok,donanıma bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 26 Temmuz 2021; 22:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Ya tasarım anlamında gözüme bir çarpan şeyde sağda da fan çıkışı olması,mause kullanmak ızdırap oluyor sıcaktan.Bir de usb giriş çıkışlarını beğenmedim iki tane sağda olduğu için.Onun haricinde çok afilli bir şeye ihtiyacım yok,donanıma bakıyorum.

Alıntıları Göster

hocam eger yurtdisi gidebilirseniz legion 5 veya pro almanizi oneririm, hem ayni para hem de kasa,klavye, ozellikle panel kalitesi olarak ustun. Usbler falan arkada rahat olur. Msi'lar 20k etmez, msi alacaksaniz en iyi modelini almak lazim, ben mediamarktta cogunu test ettim ve kasa kaliteleri, tasarim cok kotuydu. Monster alan arkadaslar tecrubelerini yazsin, sorun yoksa bence alin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nuksws_99

hocam eger yurtdisi gidebilirseniz legion 5 veya pro almanizi oneririm, hem ayni para hem de kasa,klavye, ozellikle panel kalitesi olarak ustun. Usbler falan arkada rahat olur. Msi'lar 20k etmez, msi alacaksaniz en iyi modelini almak lazim, ben mediamarktta cogunu test ettim ve kasa kaliteleri, tasarim cok kotuydu. Monster alan arkadaslar tecrubelerini yazsin, sorun yoksa bence alin.

Alıntıları Göster

Hocam şimdilik yurtdışı imkanım yok korona malum,pandemi sonrası yurtdışına gideceğim iş gereği lakin bilgisayarı şimdi hazır elim ısınmışken alayım diyorum.Aynı Monster'in özelliklerine benzer bir MSI buldum birkaç noktası kötüydü,ekranın 15.6 144 hz olması,işlemcinin hem 10. nesil hem de bir tık düşük seriden olması gibi.Fiyat olarak 1-2k daha pahalıydı Monster'dan.Açıkçası çok kaliteli şekilli bir bilgisayara ihtiyacım var mı bilmiyorum,sonuçta HP nin kasa kalitesini giderek düşürdüğü Pavilion 15 serisini kullandım yıllarca.Kasa kalitesiz ama aşınma,kırılma ibareleri yok,bu yüzden Monster ne kadar kalitesiz olabilir ki diye düşünüyorum bir yandan.Bir diğer çekingem,bu bilgisayar yük altında ısınıyor mu düşüncesi.MSHybrid ve DGPU gibi şeyler okudum Monster'larda,ekstra performans için bu ayarı yapmak önemliymiş.Açıkçası ben bunlarla uğraşmak istemiyorum,oyuna girince max. performans,oyun dışı masaüstü kullanımlarında da max. konforlu bir bilgisayar istiyorum,şuanki Pavilion'da bu çok güzel oluyor.

• Monster Abra A7 v11.2 alıp 5 günde iade ettim. Kasa çok dandik. Yoğurt kaplarının plastiği ile neredeyse aynı. Çalıştığı zaman saç kurutma makinesi gibi sesi vardı. Üstelik benim aldığım cihaz oyunların hiçbirini çalıştırmadı. Müşteri hizmetlerini her aradığımda, farklı farklı cevaplar aldım. En son iade edip kurtuldum. İstanbul'da yaşıyorsanız, Kadıköy'e de yakınsanız malzeme kalitesine bakıp karar verin.

Lenovo'yu ise asla ve asla önermem. Yetkili servisi BDH (Bilişim Destek Hizmetleri). Kendileriyle her tanışan ne kadar sahtekar olduklarını anlatıyor.

Bence MSI veya Dell'in üst serilerine bakın. Standart bilgisayarları oyun için pek uygun değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: fermatt

Monster Abra A7 v11.2 alıp 5 günde iade ettim. Kasa çok dandik. Yoğurt kaplarının plastiği ile neredeyse aynı. Çalıştığı zaman saç kurutma makinesi gibi sesi vardı. Üstelik benim aldığım cihaz oyunların hiçbirini çalıştırmadı. Müşteri hizmetlerini her aradığımda, farklı farklı cevaplar aldım. En son iade edip kurtuldum. İstanbul'da yaşıyorsanız, Kadıköy'e de yakınsanız malzeme kalitesine bakıp karar verin.

Lenovo'yu ise asla ve asla önermem. Yetkili servisi BDH (Bilişim Destek Hizmetleri). Kendileriyle her tanışan ne kadar sahtekar olduklarını anlatıyor.

Bence MSI veya Dell'in üst serilerine bakın. Standart bilgisayarları oyun için pek uygun değil.

Hocam bütçem 15k,zorlamayla 17 civarına çıkabildim.Kadıköye gidip bakacağım vakit bulabilirsem.Eğer beğenmezsem 2. seçenek olarak MSI bakıyorum fakat gerçekten çok pahalı,üstüne bu yazdığım özelliklerin birkaçını sağlamıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Tulpar T7 v20.6.2
    2 yıl önce açıldı
    Monster Tulpar T7 V20 4.1
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadasin bahsettigi msi : 23k, butce 17k. Tabii ki eksikler olacak..

amazon.es
    MSI GE66 Raider 10UG-270ES - Ordenador portátil de 15.6" FullHD 300Hz (Intel Core i9 -10980HK, 32GB RAM, 1 TB SSD, Nvidia RTX3070-8GB, Windows 10 Home) Titanium Blue - Teclado QWERTY Español
    https://www.amazon.es/MSI-GE76-Raider-10UH-061ES-RTX3080-16GB/dp/B08SB7GXG5/ref=sr_1_3?__mk_es_ES=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&dchild=1&keywords=msi%2Brtx%2B3080%2Bportatil&qid=1627493033&sr=8-3&th=1
  • quote:

Hocam bütçem 15k,zorlamayla 17 civarına çıkabildim.Kadıköye gidip bakacağım vakit bulabilirsem.Eğer beğenmezsem 2. seçenek olarak MSI bakıyorum fakat gerçekten çok pahalı,üstüne bu yazdığım özelliklerin birkaçını sağlamıyor.

Alıntıları Göster

Kendim için söylüyorum; kronik sorunları olan bir cihaz almaktansa -kısa bir süre daha bekleyip- biraz daha bütçe yapıp ona göre davranırdım. Belki de Amazon bir fırsat çıkarır bu arada... Ben 8 gb RAM'i, piyasası 450 olduğunda denk getirip Amazon'dan 320'ye almıştım. 2. eline bile 350-370 isteniyordu o an...

• quote:

Orijinalden alıntı: fermatt

Kendim için söylüyorum; kronik sorunları olan bir cihaz almaktansa -kısa bir süre daha bekleyip- biraz daha bütçe yapıp ona göre davranırdım. Belki de Amazon bir fırsat çıkarır bu arada... Ben 8 gb RAM'i, piyasası 450 olduğunda denk getirip Amazon'dan 320'ye almıştım. 2. eline bile 350-370 isteniyordu o an...

Alıntıları Göster

Hocam beklemesine beklenir fakat fiyatların sonradan tekrardan artma ihtimali insanın gözünü korkutuyor.Monster da şuan indirim olduğu için cazip geliyor.Bugün mağazalarına gittim,bahsettiğim bilgisayar direkt orada duruyordu.Kurcaladım,baktım içine dışına ekranına hakikaten güzel,ısınır mı diye sorduğumda ısınır cevabını aldım ki bekliyordum çünkü çok kuvvetli bir sistem var içinde.Ama bu ısınma performansı düşürecek kadar değilmiş,zaten oyun bilgisayarı yaparken en çok buna dikkat etmeleri lazım.Boştayken bilgisayarın yüzeyi oldukça soğuktu ve fanlar dönmüyordu,kısaca içime sindi kalite olarak.Fakat şimdi de MSI'a ek olarak HP Omen gördüm 3070 li,direkt atladım tabii çünkü fiyat olarakta daha uygundu.Ekran kartı watt'ı 80 lik olduğundan öyleymiş.Üstteki hocamın attığı MSI ciddi manada yanıyor fakat 24 bin lira yani,bir bilgisayara o kadar bütçe ayırmam mümkün değil,ki 17k ile de imkansızları zorluyorum.Velhasıl,bu 2 gün içinde karar versem iyi olacak,zaman daralıyor.

• quote:

Hocam beklemesine beklenir fakat fiyatların sonradan tekrardan artma ihtimali insanın gözünü korkutuyor.Monster da şuan indirim olduğu için cazip geliyor.Bugün mağazalarına gittim,bahsettiğim bilgisayar direkt orada duruyordu.Kurcaladım,baktım içine dışına ekranına hakikaten güzel,ısınır mı diye sorduğumda ısınır cevabını aldım ki bekliyordum çünkü çok kuvvetli bir sistem var içinde.Ama bu ısınma performansı düşürecek kadar değilmiş,zaten oyun bilgisayarı yaparken en çok buna dikkat etmeleri lazım.Boştayken bilgisayarın yüzeyi oldukça soğuktu ve fanlar dönmüyordu,kısaca içime sindi kalite olarak.Fakat şimdi de MSI'a ek olarak HP Omen gördüm 3070 li,direkt atladım tabii çünkü fiyat olarakta daha uygundu.Ekran kartı watt'ı 80 lik olduğundan öyleymiş.Üstteki hocamın attığı MSI ciddi manada yanıyor fakat 24 bin lira yani,bir bilgisayara o kadar bütçe ayırmam mümkün değil,ki 17k ile de imkansızları zorluyorum.Velhasıl,bu 2 gün içinde karar versem iyi olacak,zaman daralıyor.

Alıntıları Göster
    amazon.de
    Lenovo Legion 5 Laptop 39.6 cm (15.6 Inches, 1920 x 1080, FHD, WideView, 300nits, 165Hz, Anti-Glare, Gaming Notebook (AMD Ryzen 7 5800H, 16GB RAM, 512GB SSD, NVIDIA GeForce RTX 3060, Win 10 H), Dark Blue
    https://www.amazon.de/-/en/WideView-250nits-Anti-Glare-Notebook-GeForce/dp/B08THLYWM5/ref=psdc_427957031_t1_B08YKG5K7F?th=1

• Merhabalar,dün Tulpar T7 V20.4 aldım bugün kurulumunu tamamladım sayılır geriye veriler kaldı.Ekran olarak 2k almadığım için bir ukte kaldı içimde ama,kullandığım bilgisayara göre gerçekten teknoloji nerelere gelmiş dedim.Tasarım olarak bu daha sade ve eski fakat yine de bana başka bir çağ açtı diyebilirim.İçindeki 130 wattlık rtx 3060 almamdaki en önemli role sahipti diyebilirim,i7 11800h ile birlikte.Bilgisayar masaüstü kullanımlarında fan dahi açmıyor aynı paviliondaki gibi,pili de 1-2 saat rahat gidiyor kullanıma göre.Asıl performansı oyunda ve uzun kullanımda belli olacak tabii ki.Yardımlarınız ve önerileriniz için çok çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoloClassic75 -- 1 Ağustos 2021; 16:1:42 >
  • PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın inşallah. Ben de araştırıyorum. Almayı çok istiyorum ama bütçe o kadarına el vermiyor. T7 21.7’ye bakıyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr.architect

Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın inşallah. Ben de araştırıyorum. Almayı çok istiyorum ama bütçe o kadarına el vermiyor. T7 21.7’ye bakıyorum.

Sağolun hocam.İlk izlenimler olarak baya bir oyun oynadım,masaüstünde işte yaptım,sakinde kullandım.Yazılımsal birkaç hata oluştu,örneğin touchpad dün çalışmıyordu yazılımını yüklememe rağmen,durduk yere birden çalışmaya başladı.Muhtemelen driver sorunuydu çözüldü o problem değil.Ama bugün bilgisayarı uyku moduna aldım o sırada şarjdaydı,yaklaşık 1 saat öyle durduktan sonra şarjdan çekip elime alıp götürecektim ki o da ne,bilgisayarın altı neredeyse alev alacak.Bilgisayarı açmaya çalıştım ama nafile,uyku modundan katiyen çıkmadı her tuşa bastım power tuşu dahil,yok tepki vermiyor.Tuşa basılı tutup komple kapattım bilgisayarı yeniden açtım ve soğusun diye turbo moda aldım direkt hemen soğudu zaten ama niye öyle yaptı anlamadım.Bunun ardından windowsta yazılımsal sorunlar yaşıyorum,başlangıç'a klavye işlemiyor.Son olarak,oyun oynarken bilgisayar şarj olmuyor hatta şarjı düşüyor,1 saatte şarj %99 dan %70 e düştü inanamadım.Bir süre daha deneyeceğim,olmazsa iade yolu görünüyor.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt

Ne yaptınız hocam duruyor mu bilgisayar? Ben hala araştırıyorum ama araştırdıkça daha da kafam karıştı :(

• quote:

Orijinalden alıntı: jr.architect

Ne yaptınız hocam duruyor mu bilgisayar? Ben hala araştırıyorum ama araştırdıkça daha da kafam karıştı :(

Hocam bugün Tulpar T7 V22.2 yi teslim aldım şuan bundan yazıyorum,öncekine göre kasada ciddi iyileşme var,genel olarak beğendim.Daha oyun vs. oynamadım programları kuruyorum,hoşuma gitmeyen bir unsur menteşenin ortadan olması,touchpad'in çok büyük olması ve şarj olurken devamlı yanıp sönen şarj ışığı diyebilirim oldukça sinir bozucu.Onun haricinde iyi görünüyor,adaptör olarak umarım bu yeterli gücü sağlıyordur,bunda da oyunda pilden yeme sorunu olursa büyük sıkıntı olur..

• quote:

Hocam bugün Tulpar T7 V22.2 yi teslim aldım şuan bundan yazıyorum,öncekine göre kasada ciddi iyileşme var,genel olarak beğendim.Daha oyun vs. oynamadım programları kuruyorum,hoşuma gitmeyen bir unsur menteşenin ortadan olması,touchpad'in çok büyük olması ve şarj olurken devamlı yanıp sönen şarj ışığı diyebilirim oldukça sinir bozucu.Onun haricinde iyi görünüyor,adaptör olarak umarım bu yeterli gücü sağlıyordur,bunda da oyunda pilden yeme sorunu olursa büyük sıkıntı olur..

Alıntıları Göster

Hocam aynı modeli almayı düşünüyorum. Güncel bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ecel-

Hocam aynı modeli almayı düşünüyorum. Güncel bilgilerini paylaşırsan çok sevinirim.

Alıntıları Göster

Hocam şuanda bilgisayardan yazıyorum oyundayım,performansından çok memnunum.Batarya performansı da çok hoşuma gitti,2 saat rahat kullanabiliyorum oyun oynamıyorken.Kasa kalitesini beğenmedim özellikle alt taraflar çok vasat,takılan vidaların bir tanesi yalama çoktan oldu.Bende 512 gb ssd var,kendim ek olarak 2 tb m2 daha aldım gelince takacağım,bunun için 1 tane boşta PCIe 3.0 portu var.Şuan daha yeni olduğu için bilgisayarın soğutmasında hiçbir sıkıntı yok kendini çok güzel soğutuyor.Beğenmediğim bir diğer özelliği ise ekranın ince yapısından dolayı çok esnemesi,birde benim ekranda da çok ufak bir ölü piksel var ben dert etmiyorum çoğunlukla görmediğim için fakat var mı var,götürsem ücretsiz değişirler muhtemelen.Oyun performansından örnek vermem gerekirse örneğin Rainbow Six'te 1080p ultra ayarlarda 165 fps sabit alabiliyorum.İşlemcinin daha %50 üstüne çıktığını görmedim :) Genel olarak daha 2 hafta oldu sadece benim görüşlerim böyle,uzun vadede ne olur zaman gösterecek.Başka merak ettiğiniz bir konu varsa seve seve cevaplarım.

• quote:

Hocam şuanda bilgisayardan yazıyorum oyundayım,performansından çok memnunum.Batarya performansı da çok hoşuma gitti,2 saat rahat kullanabiliyorum oyun oynamıyorken.Kasa kalitesini beğenmedim özellikle alt taraflar çok vasat,takılan vidaların bir tanesi yalama çoktan oldu.Bende 512 gb ssd var,kendim ek olarak 2 tb m2 daha aldım gelince takacağım,bunun için 1 tane boşta PCIe 3.0 portu var.Şuan daha yeni olduğu için bilgisayarın soğutmasında hiçbir sıkıntı yok kendini çok güzel soğutuyor.Beğenmediğim bir diğer özelliği ise ekranın ince yapısından dolayı çok esnemesi,birde benim ekranda da çok ufak bir ölü piksel var ben dert etmiyorum çoğunlukla görmediğim için fakat var mı var,götürsem ücretsiz değişirler muhtemelen.Oyun performansından örnek vermem gerekirse örneğin Rainbow Six'te 1080p ultra ayarlarda 165 fps sabit alabiliyorum.İşlemcinin daha %50 üstüne çıktığını görmedim :) Genel olarak daha 2 hafta oldu sadece benim görüşlerim böyle,uzun vadede ne olur zaman gösterecek.Başka merak ettiğiniz bir konu varsa seve seve cevaplarım.

Alıntıları Göster

Çok teşekkürler yardımcı olduğun için öncelikle. :) Esneme muhabbeti benim de bir tık canımı sıktı geçen monster'a gidip teşhir ürününü inceleme şansı buldum. Ben bilgisayarı sabit bir yerde kullanmaktan ziyade, kucağımda kullanmayı tercih ediyorum. Bu gibi durumlarda, sence ekranın ortadan olması ve esnemesi bir sorun yaratır mı yada yaratıyor mu? Ölü pixel konusundaysa ben gidip değiştirmeni öneririm, ileride büyümeyeceği veya çoğalmayacağının garantisi yok sanırım çünkü. Son olarakta ekran mat sanırım, bu iyi mi kötü mü sence?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.