Şimdi Ara

Monster Tulpar T5 V4.1 Kullananlar Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Monster Tulpar T5 V4.1 almayı düşünüyorum. Kullananların yorumları benim için çok önemli. Öncelikle kasa kalitesi,ekran çerçevesi nasıl? Uzun yıllar dayanabilir mi? Herhangi bir sorun yaşadınız mı? Tavsiye eder misiniz? Teşekkürler şimdiden ....

• Takip
  • Bende 970 m li modelini dusunuyorum.Normal versiyon ekran kartlarına gore , 960'a mı denk geliyor performans konusunda?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

Bende 970 m li modelini dusunuyorum.Normal versiyon ekran kartlarına gore , 960'a mı denk geliyor performans konusunda?

hayir, daha kotu GTX 960'dan... X olmayan R9 280 denebilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: didymos

quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

Bende 970 m li modelini dusunuyorum.Normal versiyon ekran kartlarına gore , 960'a mı denk geliyor performans konusunda?

hayir, daha kotu GTX 960'dan... X olmayan R9 280 denebilir..

Ya benim derdim mmorpg ler. Single oyunları çok sevmiyorum. O tip oyunlarda da performans nasıl oluyor bilmiyorum.

Bu yıl da güzel MMO lar var. Black Desert,Warhammer. Bunlar PS yada Xbox platformuna gelse PC olayına hiç giremeyeceğimde,el mahkûm şuan.

Neyse,980 lık versiyonlar bütçenin çok üstüne çıktığından mecbur 970 liklere bakacağım artık.

Cevap için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Tulpar T5 v4.2.1 almayı düşünüyorum i7 5700hq - gtx970 nasıldır kullanan varmı ? Memnun musunuz ?
  • mmorpg için önerebileceğim tek diz üstü bilgisayar msi killer wireless ve killer ethernet baya işe yarayan şeyler. Bunların olayı şudur düşük ping almanızı sağlayan bir teknoloji buda tuşlara bastığınızda yada mouse hareketlerinizin direk oyuna yansıması noktasında oldukça işe yarar şeyler bunu nasıl yapıyora gelince yazılım ve donanım olarak oyunu açtığınızda sadece oyun için portu açıyor. Böylece windows update başlayamıyor yada herhangi bir uygulama pinginizi düşüremiyor daha stabil oluyor. Ekran kartı olayına gelince monster benimde baktığım takip ettiğim firmalardan çoğu kasası msi boş kasaları. Msi teknolojilerini değil ama kasalarını veriyor. Ekran kartının markası konusunu bulamadığımdan dolayı monsterdan vazgeçtim. Markaya neden takıldığımıda anlatayım asus msi shaphire bunların hepsi ekrankartı üretiyor aynı model 960m karşılaştırıldığında bile farklar ortaya çıkıyor. Az bir fark gibi görünsede bazı ekran kartlarında hatrı sayılır farklar mevcut. O nedenle vazgeçmiştim hiç bir yerden bilgisini bulamamıştım.

Kolay Gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XemreG -- 8 Ekim 2015; 22:47:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Tulpar T7 v20.6.2
    2 yıl önce açıldı
    SATILIK MONSTER ABRA A7 V12.1.1
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Sn. XemreG;

Dünya üzerinde belli başlı 6-7 tane gerçek anlamda notebook üreticisi bulunuyor. Bu markalardan biri de MSI firmasıdır. Biz de üretici MSI firması ile birlikte çalışıyor ve ürünlerimizin bir bölümünü bu firmadan temin ediyoruz.

MSI firması hem kendi markası için hem de tüm dünyaya barebone notebooklar üretiyor. Ancak bu notebooklar sadece boş kasadan ibaret olmuyor. Barebone notebook bileşenleri MSI 'ın kendi markası için ürettiği fabrikalarda ve aynı üretim teknolojileri ile üretiliyor. Tek fark notebook üzerine MSI logosu yer almıyor ve marka ile ilişkili patentli içerikler kasaya basılmıyor. Patentli içeriklere sahip donanımlara ait özel yazılımlar da barebone kasalarda kullanılamıyor.

Masaüstü bilgisayarlarda ekran kartı üreticileri vardır. Ancak bu üreticiler ekran kartı chipini kendileri üretmezler NVIDIA 'dan satın alırlar. Sonra kendi markalarıyla ekran kartını üretir ve piyasaya satarlar.

Ancak notebooklarda ekran kartı markası diye bir kavram yoktur. Ekran kartını chip olarak NVIDIA üretir ve notebook üreticilerine bu chipi ve getirdiği teknolojileri satar.

Notebook üreticileri de ürünlerinde bu teknolojiyi kullanır ve yeni nesil notebooklar üretip piyasaya sürerler. Piyasada bilinen tüm notebook markalarında durum aynıdır. Aynı şekilde kullanılan işlemciler için aynı şeyler geçerlidir tüm işlemciler Intel 'den temin edilir.

Kalite anlamında Türkiye 'nin en çok tercih edilen ve en çok satın alınan yerli üretim notebook üreticisi olma hedefinde olduğumuzu ve amacımızın önce Türkiye 'nin Alienware 'i olmayı, sonrasında da dünyada bilinen büyük markalar arasında bizim de yer aldığımız bir yerli marka yaratma hedefinde olduğumuzu özellikle bilmenizi isteriz.

Yine de tercihinize saygı duyuyoruz. Ürünlerimiz ile ilgili aklınıza takılan sorular olursa istediğiniz zaman bize sorularınızı sorabilirsiniz.

NOT: MSI üretimi dizüstü modellerimizde Killer LAN özelliği aynen bulunmaktadır.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 9 Ekim 2015; 17:28:08 >

• Cevap için teşekürederim sıkıntı şu haklısınız nvidia dan alıyorlar fakat konuları kablolama sistemleri ve şemaları performansa etki etmiyor mu? demek istiyorsunuz? Sonuç olarak msi ve asus anakart üreticileri konularını şemalarını kendileri çıkarıyorlar sadece şunlara bakarak neden fark var fps de çözmek yetiyor bunun için..

http://www.notebookcheck.net/Asus-G501JW-Notebook-Review.141745.0.html
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GE60-GTX-960M-Notebook-Review.142764.0.html

en altta testler mevcut aynı işlemci aynı gpu fakat fps değerleri farklı.. Laptopda markayı anakart belirlemiyor mu? Anakartın markası neyse ekran kartıda onun performansını veriyor?

Bu durumda aynı gpu başka sistemde daha performanslıyken diğerinde daha az performanslı oluyor. Anlatmak istediğim tam olarak buydu.

Sadece bilgi amaçlı soruyorum illaki bir nedeni vardır benim kurduğum mantık bu yönde sakın yanlış anlamayın ve sizi takip edip sevdiğimi bilin sadece kendi kasanızı kendi tasarımlarınızı yapacağınız günü bekliyorum ve o gün ilk test eden kişi ben olacağım emin olabilirsiniz.

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt
    Sn. XemreG;

Nvidia 'dan alınan ekran kartı chiplerinin kabiliyetlerini ve destekledikleri teknolojileri notebooklara aktarmak üreticilerin elindedir.

Notebook üreticileri üretecekleri ürünlere göre ekran kartlarını optimize ederler. Soğutma kapasitesi, fan mekanizmasının yapısı ya da incelik ve hafiflik gibi önemli kriterlere göre notebook tasarımları şekillendirilir.

Elbette aynı ekran kartı chipleri ya da işlemciler kullanılıyor ancak üreticiler belirli kriterlere göre ekran kartının standart ve boost frekanslarını değiştirebilirler. Bunun en büyük nedeni oluşan ısıyı notebooka göre optimize edebilmek içindir.

Düşünün ki aynı frekans ve boost hızlarına sahip bir ekran kartını aynı işlemci ile her iki üründe test ettiğinizde oluşan ısı her iki üründe farklı olabilir. Bunun nedeni tasarımsal mühendislik unsurları ile ortaya çıkar.

Yani ürün olabildiğince ince tasarlanmış ve hafif ise o zaman üretici tarafından bilinçli olarak ekran kartının Boost hızını notebooka uygun olacak biçimde sınırlandırmış olabilir. Ancak tasarım olarak daha kalın veya ağır olan bir modelde bu sorun oluşmayacağından limitler yüksek tutulabilir bu da elde edilen FPS değerini ve skorlarını doğal olarak arttıracaktır.

Vermiş olduğunuz linklerdeki her iki ürününde 3DMark11 Performans değerlerine ve diğer 3DMark test değerlerine bakarsanız hemen hemen aynı skorları almış olduğunu görebilirsiniz.

Aynı şekilde bizim de satışını gerçekleştirdiğimiz ABRA A5 V5.2.x modelimizin başka bir marka adı ile test edildiği skorların her iki markanın değerlerinden de yüksek değerler aldığını, gerek oyun ve gerekse de benchmark test skorlarının üzerine mouse ile geldiğinizde yüzdesel oluşan farklardan görebilirsiniz.

Bunun nedeni aynı donanımlar kullanılıyor olmasına rağmen, üreticilerin notebooklarını belirli kriterlere göre üretmeleridir.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.