Şimdi Ara

monster tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir süredir piyasadaki notebook ları incelemekteyim.http://www.notebookcheck-tr.com sitesinin altını üstüne getirdim ve monsterın Q8NBLB200 modelini özeletirip aşağıdaki durumuna getirdim:

MONSTER Q8NBLB200 15.6"
    8 GB DDR-3 ( 1333 Mhz ) 2 x 4 GB : (200,00 USD)
    15.6" HD+ (1600 x 900) Parlak LED Ekran : (-100,00 USD)
    Intel® Core™ i7-820QM İşlemci ( 45 nm, 8 MB L3 Cache, 1.73 GHz ) : (0,00 USD)
    ATI® Mobility Radeon™ HD 5650 1 GB GDDR3 128Bit DX11 : (0,00 USD)
    30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi : (0,00 USD)
    500 GB Seagate® 7200 RPM 16 MshB ST9500420AS : (0,00 USD)
    Super Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı ) : (0,00 USD)
    Linux : (0,00 USD)
    Intel® WiFi Link 5300 3x3 802.11AGN : (0,00 USD)
    2.0 Mpixel : (0,00 USD)
    Parmak İzi Okuyucusu : (0,00 USD)
    Internal Bluetooth™ v2.1 + EDR Module : (0,00 USD)
    Notebook Çantası : (0,00 USD)

ürünün kdv dahil fiyatı 3.184,03 TL. Öncelikle belirtmeliyim ki makine CAD çizimleri ve analiz programları için ağırlıklı olarak kulanılacak. Bunun için RAM lerinin mümkün olduğunca yüksek olması gerekiyor (analiz sırasında daha hızlı ve çok sayıda mesh atabilmek için) ve bununla birlikte Catia, Unigraphics gibi 3d katı modelleme programları içinde iyi bir ekran kartına sahip olması gerekiyor. İşyerimdeki masa üstü workstationum nvidia Quadro ekran kartına sahip ve bu model kartlar CAD ve mühendislik işlemleri için tasarlanmıştır. Cehaletimden soruyorum arkadaşlar kimseye bilmişlik taslamıyorum, umarım yanlış anlamazsınız yukarıdaki model notebook ATI® Mobility Radeon™ HD 5650 marka ekran kartına sahip. Bu ekran kartının bu tip uygulamalardaki performansı nasıl acaba ?
    Birde son bir soru, formu karıştırırken monster ların kasalarının zayıf olduğunu ancak son modellerde bu eksiğin azda olsa kapatıldığını okudum. Bu benim seçtiğim model içinde geçerli mi?

Not: O zaman neden bir workstation almıyorsun diyebilirsiniz. Bu özelliklerdeki dell, lenovo, hp, vb. nin workstationları çok pahalı ve benim bütcem kısıtlı.

Saygılar,

Emre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deveoludeve -- 31 Mayıs 2010; 23:31:47 >

• bu fiyata çok iyi bir masaüstü sistem toplanır..bundan kat kat performanslı olur..
    eğer taşınabilir olması sizin için çok önemli değilse
    sistem tavsiyeleri bölümüne bir konu açıp bu bütçeye sistem önerisi isteyin bence..
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

bu fiyata çok iyi bir masaüstü sistem toplanır..bundan kat kat performanslı olur..
    eğer taşınabilir olması sizin için çok önemli değilse
    sistem tavsiyeleri bölümüne bir konu açıp bu bütçeye sistem önerisi isteyin bence..
    http://forum.donanimhaber.com/forumid_475/tt.htm

Arkadaşında aklına gelmiştir herhalde masaüstü toplamak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Not: O zaman neden bir workstation almıyorsun diyebilirsiniz. Bu özelliklerdeki dell, lenovo, hp, vb. nin workstationları çok pahalı ve benim bütcem kısıtlı.

Saygılar,

Emre
  • quote:

quote:

quote:

Saygılar,

Emre

Senin mantığına göre workstationların üretilmesine gerek yok, masaüstü bilgisayarlar aynı görevi görüyor.
  • quote:

Senin mantığına göre workstationların üretilmesine gerek yok, masaüstü bilgisayarlar aynı görevi görüyor.

arkadaşım laptop performans anlamında arkadaşın işini görecekse ondan çok daha performanslı bir masaüstü bilgisayar da
    daha iyi görecektir..(amaç taşınabilirlik değilse tabiki)
    ayrıca ben arkadaşa öneride bulunmuşum sen niye gocunuyorsun anlamadım..senin farklı bir önerin varsa
    buyur öneride bulun..başkasının mesajlarını sabote etmeye çalışma..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 1 Haziran 2010; 2:13:25 >
  • quote:

quote:

arkadaşım laptop performans anlamında arkadaşın işini görecekse ondan çok daha performanslı bir masaüstü bilgisayar da
    daha iyi görecektir..(amaç taşınabilirlik değilse tabiki)
    ayrıca ben arkadaşa öneride bulunmuşum sen niye gocunuyorsun anlamadım..senin farklı bir önerin varsa
    buyur öneride bulun..başkasının mesajlarını sabote etmeye çalışma..

Hayır sadece yorumundaki saçmalığı görünce dayanamadım, arkadaş taşınabilir bilgisayar tavsiyesi istediğine göre hem workstation veya masaüstü performansında aynı zamanda taşınabilir bir bilgisayar arıyor ve sen masaüstü topla diyorsun, arkadaşın mesajını ve senin yazdığın mesajı bir kez daha oku aradaki mantıksızlığı göreceksin. Otobüse binmek istiyorum biletim yok diyen birine araba al o zaman demek gibi birşey.

Arkadaşın sorusuna gelirsek bence işlemciyi bir tık düşürüp i7 720QM alıp ekran kartını GTX serisinden seçmelisin tabi bu kartlar w860cu kasalarda mevcut o yüzden bütçeyi biraz daha arttırıp bu modelleri tercih edersen hiç sıkıntı yaşamassın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 1 Haziran 2010; 2:20:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Laptop tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için çok teşekkürler. Bilgisayarın kesinlikle notebook olması gerekiyor, gerek seyahatlerde gerekse evde olmadığım zamanlarda iş ile ilgili her an ilgilenmem gereken bir şey olabiliyor. Bu sebeple artık masa üstü devrini kapattım diyebilirim. Dell in ve lenovo nun workstationlarına baktım özellikle dell in m6500 modeli çok güzel gözüktü ancak dediğim gibi çok fahiş fiyatları var (nerdeyse 6000 TL). Monster ile karşılaştırdım sadece ekran kartı farkı var bunun dışında tüm özellikler aynı, ancak aradaki fiyat farkı korkunç, araştırdım m6500 de yer alan ekran kartı 700$ lık bir ekran kartı ama bu aradaki 2000 TL lik farkı yine de anlayamadım.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: deveoludeve

Merhaba arkadaşlar, öncelikle ilgilendiğiniz ve cevap yazdığınız için çok teşekkürler. Bilgisayarın kesinlikle notebook olması gerekiyor, gerek seyahatlerde gerekse evde olmadığım zamanlarda iş ile ilgili her an ilgilenmem gereken bir şey olabiliyor. Bu sebeple artık masa üstü devrini kapattım diyebilirim. Dell in ve lenovo nun workstationlarına baktım özellikle dell in m6500 modeli çok güzel gözüktü ancak dediğim gibi çok fahiş fiyatları var (nerdeyse 6000 TL). Monster ile karşılaştırdım sadece ekran kartı farkı var bunun dışında tüm özellikler aynı, ancak aradaki fiyat farkı korkunç, araştırdım m6500 de yer alan ekran kartı 700$ lık bir ekran kartı ama bu aradaki 2000 TL lik farkı yine de anlayamadım.

Saygılar

Hocam merhaba,

Ağırlıklı olarak Solidworks kullanan bir mühendis olarak size kesinlikle söyleyebilirim ki bu sistemlerde farkı ekran kartı yaratıyor. Dell iş istasyonundan çok daha kuvvetli bir sistem olan aşağıdaki sistemi, hem de aynı paraya tavsiye ederim. Bunun avantajları SSD hard disk ve FX2800 ekran kartıdır.
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/product/24326/MONSTER-Q8W860CU282-15-6-Notebook

O kadar çıkmak istemiyorum derseniz önerdiğiniz sistem ya da herhangi bir piyasa sistemi işinizi görebilir ancak gerçekten profesyonel performans istiyorsanız Quadro ekran kartlarından pek kaçış olmadığını söyleyebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.