Şimdi Ara

MONSTER REFERENCE POWER CENTER!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
411
Cevap
4
Favori
28.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Uzun süredir aklımda olan ve yaklaşık 10 gündür çok yoğun bir şekilde araştırmalarını yaptığım, Surgemaster priz ve profesyonel Elektrik Filtreleri hakkında;

10 gün boyunca 6 markanın da tüm surgemaster tipi prizlerini ve Üst sınıf elektrik filtre cihazlarını tek tek detaylıca ve teknik cihazlar ölçümüyle test ettim.

Tüm bu testlerin sonucunda içlerinde bariz farkla en iyi filtre işlemini yapan cihaz Monster HTS 1000, HTS 2600 ve 5100 Home Theatre Reference PowerCenter oldu. Aslında 7000'de var ama o Türkiye de Maalesef yok.

Yapılan testlerin kısaca detaylarından bahsetmem gerekirse, İlk olarak internet üzerinden 3-4 günlük yoğun bir araştırmayla tüm teknik veri, detay bilgi, fiyat ve yorumlar incelendi. Bu işlemler ve yanıma aldığım detaylı dökümanlardan sonra, mazcera başladı. Pek çok yerde cihazları direkt deneyerek ve izin alabildiğim yerler de yanımda götürdüğüm 100 Khz Osiloskop ve Meger cihazını götürürerek detaylı test ve incelemelere başladım. Son durakta pek çok marka ve seçeneğin bir arada bulunduğu MediaMarkt'a gittim. Yine MediaMarkt' da bulunan Monster'in test standına koyduğu digital ve sesli basit hat kirliliğini ölçen cihazla, çok mzel ricalarla oradaki tüm markaları cihazın yanına getirdik. Hat kirliliğini ölçen cihaz da, Önce normal şebeke voltajı parazit seviyesi 100 olarak ayarlandı ve testler tek tek başladı. Test edilen cihazların bazıları hiç filtre işlemi yapmazken, marka vermeden bahsetmem gerekirse, ortalama çoğunluğu hat gürültüsünü maksimum 100 üzerinden 40 ve 14 aralığına düşürebilirken. Monster HTS 1000 Home Theatre Reference POwerCenter 1000 ve yine HTS 2600 Power Center şaşırtıcı bir şekilde 0,01 - 0,008 arasına kadar düşürdü. Bu da şu demek oluyor % 99,99 filtrasyon ve temiz elektrik. O an kararımı verdim ve en üstü olan 5100'ü istedim. Maalesef HTS 5100 orada yoktu, 1 gün sonra siparişle geldi. Tabiki tümünde koruma işlemi söz konusu. Ancak konu MR-MRI filter ve Audio-Video filter olayına gelince bahsettiğim 3 model, müthiş bir farkla bu değerleri veriyordu.

Malumunuz anında aldım!

Eve geldim ve eski surgemaster prizini söktüm ve bu cihazı sistemlerime bağladım. Orada Osiloskop ve meger cihazıyla yine testler yaptım. Filtrasyon sonucu inanılmazdı.

Tv olarak Pioneer 436 Xde kullanıyorum. Üstelik ara kablolarım da en üst düzeyde High-End kablolar. Ama Tv'yi bu cihaza takınca, yemin ederim görüntü karton gibi oldu. Tv'nin dibine gidince bile, doğal olarak alıştığımız hafif pixel titremesi diye bir şeyden eser kalmadı. Müthiş bir fark. Müthiş! Sanki Tv değil de resimin arkasına ışık koymuşlar.

Aynı şekilde Ses sisteminde sesler inanılmaz değişti. Aslında ses ilk anda çok tuhaf ve flat geldi. Durağanlaştı. Sanki sakinleşti ve biraz da derinleşti. Ama 1-2 saat dinledikten sonra da detayların gerçekten inanılmaz arttığına ve hassaslaştığına, sahnenin ve boyutun genişlediğine resmen kendim tanık oldum. Daha önce de bu tür yorumları okuduğumda, tahmin etsem bile bu derece de bir değişiklik olacağı gerçekten aklıma bile gelmezdi ve hep derdim ki; "artistler amma hava atıyorlar! ". Ama gerçekten de bu kadar fark ediyormuş!

Tüm Forumdaki Hi-Fi severlere tavsiyem, kesinlikle ama kesinlikle bu bahsettiğim cihazların üçünden birini alın! İnanılmaz ve çok bariz farkı görün!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 30 Haziran 2009; 12:26:55 >

• Monster HTS 1000 Home Theatre Reference PowerCenter 289 Tl MediaMarkt'ta peşin fiyatına 5 taksit.
    Monster HTS 2600 Home Theatre Reference PowerCenter 899 Tl MediaMarkt'ta peşin fiyatına 5 taksit.
    Monster HTS 5100 Home Theatre Reference PowerCenter 1399 Tl MediaMarkt'ta peşin fiyatına 5 taksit
    Monster HTS 5100 Home Theatre Reference PowerCenter-Signature 1650 Tl MediaMarkt'ta peşin fiyatına 5 taksit Söylediklerine göre ben aldıktan sonra bir tane de Showroom'da kalmış. Başka yokmuş!

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 30 Temmuz 2009; 0:27:21 >
  • Sevgili teknika HTS1000 den sonrasında muazzam bir fiyat atlaması mevcut sen hangi modeli tercih ettin.
    HTS1000 nin fiyatı makul değerlerde ama .. diğerleri tartışılır sanırım.
  • Hangi markaların hangi modellerinde ölçüm yaptınız ?
  • Evet içlerinde hem en uygun fiyatlı olan ve referans serisinin ilk ürünü olan HTS 1000. 10000 dolara kadar sinema sistemi kullanıcılarına HTS 1000 çok çok iyi sonuçlar veriyor.

Ben 5100'ü tercih ettim. Ama emin olun normal şartlar da HTS 1000, HTS 2600 ve HTS 5100'ün tüm ölçüm sonuçları aynı çıktı.

Fakat 5100 tam High-End Statüde bir ürün. Yine de dediğim gibi 10000 dolar fiyat aralığına kadar kullandığınız sistemler de çok iyi ve yeterli sonuçlar alıyorsunuz. Zaten o da REFERENCE serisi. Diğerleri Daha güçlü ve aşırı uç sistemler için.

HTS 1000'le bile zevkten dört köşe edici bariz farkları görüyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Sevgili teknika HTS1000 den sonrasında muazzam bir fiyat atlaması mevcut sen hangi modeli tercih ettin.
    HTS1000 nin fiyatı makul değerlerde ama .. diğerleri tartışılır sanırım.

• Aslında söyleyebilsem siz de şaşırırsınız.

Ancak, markaları burada yazmak pek doğru olmaz diye düşünüyorum.

İşin tuhaf tarafı aralarında çok uçuk rakamlı olan cihazların da test sonuçları beni şaşırttı.

Ben aradığımı 5100'de buldum. Kendi işimde elektronik olduğu için. Zaten çoğu test ve değerlendirmeyi, bizzat kendi ölçümlerim ve testlerimle yaptım.

quote:

Orjinalden alıntı: altanpsx

Hangi markaların hangi modellerinde ölçüm yaptınız ?
  • İşte HTS 5100 ün fotoları.

Bendeki HTS 5100 Reference-Signature'nin resimlerini daha ilerde, çekip koydum. İçi biraz daha farklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 30 Temmuz 2009; 0:28:43 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    JBL Wave 300 ve SoundPEATS Air 3
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu da HTS 2600 ve HTS 1000 fotoları.

• quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Aslında söyleyebilsem siz de şaşırırsınız.

Ancak, markaları burada yazmak pek doğru olmaz diye düşünüyorum.

İşin tuhaf tarafı aralarında çok uçuk rakamlı olan cihazların da test sonuçları beni şaşırttı.

Ben aradığımı 5100'de buldum. Kendi işimde elektronik olduğu için. Zaten çoğu test ve değerlendirmeyi, bizzat kendi ölçümlerim ve testlerimle yaptım.

quote:

Hangi markaların hangi modellerinde ölçüm yaptınız ?

Neden doğru olmasın. Yeri geliyor 10,000 usd lik amfi kötü deniyorda bunlar içinmi denmesin. Bende elektirik konusunda bir değişiklik düşündüğüm için soruyorum. Buradan illaki olmaz diyorsanız, rica etsem öm dan iletebilirseniz sevinirim.

• Altan bu 2600 serisi tam senlik gibi duruyor.
  • quote:

Evet içlerinde hem en uygun fiyatlı olan ve referans serisinin ilk ürünü olan HTS 1000. 10000 dolara kadar sinema sistemi kullanıcılarına HTS 1000 çok çok iyi sonuçlar veriyor.

Bu tür cihazların kapasitesi Watt olarak belirtiliyor diye biliyordum, ama doğrusu Dolar'mış sanırım.

Şaka bir yana, HTS 1000 modeline toplamda ve her bir kanal başına en fazla kaç watt gücünde cihazlar bağlanabiliyor acaba? Bir de, şebeke voltajı parazit seviyesi diye söz edilen 100 neyi ifade ediyor? Sadece ölçüm yapan cihaza özgü bir katsayı filan mı, yoksa harmonik frekansı gibi, fiziksel bir büyüklük mü?

Bir de son bir şey daha sorayım; Bu cihaz gerçek topraklı tesisatlarda (max 1 ohm toprak direnci) ve sadece toprak-nötr bağlantısı (sıfırlama) yapılmış tesisatlarda aynı sonucu verir mi?

Çok sordum, şimdiden teşekkürler.

• quote:

Altan bu 2600 serisi tam senlik gibi duruyor.

Görüntü için bilemiyorum ama ses için çok önerilmediğini duymuştum. Hoş elektrik düzenleyen, ayarlayan vs.vs. cihazlarla ilgili çok şey duyup deneyip önemsiz farklar algılamış biri olarak yoğurdu fön makinası tutup yediğim söylenebilir. Denemek lazım, hiç monster denemedim. Görüntü pek önemli değil ama seste ne yapar, özelliklede benim sistemimde, olumlu bir fark yaratırmı bilemiyorum. Mesele akımdan korumaksa zaten kullandığım çoklayıcı ve prizler akım korumalı, bu benim için yetersiz bir özellik. Herneyse bakalım Teknika neler ile kıyaslamış ölçmüş, en azından özel mesajdan paylaşır herhalde.
  • Arkadaşlar yazıyı detaylı okumadınız heralde.

Akım korumasından bahsetmediğimiz zaten çok açık değil mi? Onu 20 Tl'lik prizler de yapıyor zaten. Benim burada anlatmak istediğim, şey neeeee? Sizin bahsettiğiniz şey ne?

Ben çok ama çok daha fazlasından bahsediyorum.

Pürüzsüz, durağan, neredeyse tamamen filtre edilmiş, temiz elektrikten bahsediyorum. Tabiki akım korumasının da en kralından. Tri Mod'dan.

Görüntü önemli değil demişsin @altanspx. Nasıl önemli değil? Onu anlamadım. Diyorum ki, görüntü karton gibi oldu. Önemli değil diyorsun halen. Senin kullandığın projeksiyon da görüntüsü önemli değil o zaman. Öyle mi?

Ayrıca çok önemli diğer bir fark da sesteki ciddi değişiklik. Ses durulaştı. Sakinleşti. Seste tuhaf bir derinleşme oldu. Sesler arasındaki boşluklar büyüdü ve özellikle de tizler'in çözünürlüğü çok tuhaf bir şekilde detaylandı. Ayrıca çok kısık seslerde bile detaylar arttı.

Konunun teknik anlatımına girmeden sizi en kısa yoldan doğru yönlendirmeye ve yardımcı olmaya çalışıyorum.

Yok ben tekniğine de çok meraklıyım ve anlarım diye israr da ediyorsanız yine yazarım o zaman detaylı. Annem hariç, hepimiz ailece elektronikçi kökenli bir aileyiz zaten. Kendim de 26 yılı aşkındır elektronikle uğraşıyorum ve zaten işim bu. Üstelik de kurumsal bazda devasa projelere imza atıyorum. Yani 3 günlük tecrübeyle bunlar yazmıyorum.

Kısa yoldan size ciddi ciddi yaptığım testler, ölçümler, kıyaslamalar ve incelemeler neticesinde vardığım sonucu sunuyorum. Üstelik de tüm bunlara ek olarak, satın aldıktan sonraki deneyimlerimi de aktarmaya çalışıyorum. Alırsınız almazsınız. Kullanırsınız kullanmazsınız. Doğru görürsünüz yanlış görürsünüz. Kimseyi kandırmaya çalışıp bir şey de satmıyorum.

Ama ben aradığımı buldum diyorum. Benim söylediklerim aklınıza yatıyor ve bütçeniz de böyle bir şeyi almaya imkan tanıyorsa, alırsınız. dediklerimi de teyit etmezseniz, o zaman yüzüme tüm forumda yazarsınız bunları.

Bu forumdaki en büyük sorun da bu zaten. Gerçekten yardımcı olmaya çalıştığınız zaman, alay konusu olursunuz. Ama boş boş, abuk subuk konulara topic açınca geyik muhabbeti çok olur.

Bu arada diğer arkadaşın sorusunun cevabı;

HTS 1000 Max 16 Amper.
    HTS 2600 Max 50 Amper.
    HTS 5100 Max 60 Amper diye gidiyor.

Bu arada her cihaz için daha önceden ayarlanmış priz girişleri var. Cihazların bu girişlere takılması öngörülüyor. Ayrıca Video ve Audio cihaz bağlantı yerleri farklı. HTS 5100 ve 7000'de bu çıkışları kendiniz de kendi ihtiyacınıza özel tahsis edebiliyorsunuz. Swich ayarları sayesinde...

Bu arada sorduğunuz toprak sorusuna gelince, Mevcutta zaten çok iyi bir topraklama hattım var. Yüksek yoğunluklu bakır levha ve tuz, kömür, kobalt, kil karışımlı hazır paket karışımla yapılmış halde ve 6'lık çok damarlı Pirelli kablo ile çekildi.

Ama zaten mevcutta kullandığım pek çok cihaz negatif akıf geri beslemesiz yapıda. Zaten günümüzün pek çok anfi ve A/V Receiver'i de bu şekilde üretiliyor. Ama toprak hattı da zaten başlı başına çok gerekli ve doğru yapılması gereken bir konu. O konuda da geçen senelerde çok detay içerikler ve önemli bilgiler içeren bir yazı yazmıştım. Yapan yaptı. Yapmayan yapmadı o ayrı.

Aslında bu gibi çok basit gözüken ama gerçekte çok önemli olan uygulamalarla, sistem performanslarında çok ciddi olumlu yönde artışlar elde edilebilir.

Ancak ne yazıkkı çoğu arkadaş böyle mevzularla ilgilenmek yerine geyik muhabbetini tercih ediyor.

Saygılar...

quote:

quote:

Altan bu 2600 serisi tam senlik gibi duruyor.

Görüntü için bilemiyorum ama ses için çok önerilmediğini duymuştum. Hoş elektrik düzenleyen, ayarlayan vs.vs. cihazlarla ilgili çok şey duyup deneyip önemsiz farklar algılamış biri olarak yoğurdu fön makinası tutup yediğim söylenebilir. Denemek lazım, hiç monster denemedim. Görüntü pek önemli değil ama seste ne yapar, özelliklede benim sistemimde, olumlu bir fark yaratırmı bilemiyorum. Mesele akımdan korumaksa zaten kullandığım çoklayıcı ve prizler akım korumalı, bu benim için yetersiz bir özellik. Herneyse bakalım Teknika neler ile kıyaslamış ölçmüş, en azından özel mesajdan paylaşır herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 1 Temmuz 2009; 1:28:14 >

• Sevgili teknika yanlis anladin sanirim kimsenin durumu alay konusu yaptigini sahsen dusunmuyorum. Ayrica yine sahsi fikrim konunun son derece yararli oldugu yonunde.
    Tr sartlarin malesef son derece oynak ve kirli bir elektrik kullaniyor, hatta bundanda bir o kadar rahatsiz oluyoruz.
    Acikcasi HTS 1000 olan cihaz benim oldukca ilgimi cekti ve denemek isterim. Cunku bulundugum apartmanda ciddi bir topraklama sorunu var, hatta topraklama yok :)
    Bu sebepten tv deki goruntude topraklamanin geri tepmesi yuzunden dalgalanmalar yasiyordum ve tv yi bagladigim prizdeki toprak hattini kesmek zorunda kaldim ve sorunu cozdum.
    Ama eminimki kirli akim dolayisiylada ses ve goruntude parazitlet olusuyordur. Tek endisem baglayacagim cihazlar itibariyle HTS 1000 nin benim icin yeterli olup olamayacagi?

Plazma tv, avr, dt, blueray player su an icin baglamayi dusundugum cihazlar.

Bu arada sevgili altanpsx inde bir dip gurultu problemi vardi, hic bir cihaz calismazken dahi amfiye biraz ses verince hop. lerden bir hmm sesi geldigini soyluyor ve bu sorunu asamadi. Bende bu sebepten dolayi 2600 serisinin ona uygun olabilecegini dusundum ve yazdim.

Su daha onceki topraklayla ilgili yazina dair tekrar okuyabilecegim bir kaynak varmi?
    Sanirim ben o yaziyi atladim, hic animsayamiyorum

• HTS 1000 ve 2600'ün test ölçüm değerleri neredeyse aynı zaten. Arada güç farkı ve kasa yapısı farkıyla fiş sayısı farkı var. HTS 1000 16 Amper maksimum. HTS 2600 50 Amper. Ama filtrasyon değerleri aynı.

Daha önce de dediğim gibi HTS 1000 'de Referans serisi zaten.

HTS 1000 Forum kullanıcılarının %90'ına rahatlıkla yetebilecek bir ürün ve daha önceleri 395 Tl civarlarında dolaşan fiyatı şimdi 289 TL. Üstelikde 5 taksit ve emin olun çok ama çok ciddi farklar hissedeceksiniz. Tekrar söylüyorum! Diğer Surgemaster türü prizlerle alakası dahi yok. Çünkü, filtrasyon devre yapıları, patentli filtre devre yapısı ve detay teknik içerikleriyle üstün bir alet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 1 Temmuz 2009; 2:01:21 >
  • Bu arada topraklama hattı sorunları ve benzer sorunlarla ilgili yazdığım yazıları aşağıdaki topic'e tıklayarak okuyabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_6114042/tm.htm
  • Teknika hts 1000 icin 16 amper diyorsun ama bunun baglayacagim cihazlarla yeterlilik iliskisini nasil kurabilirim. Yani yukarida yazdigim cihazlar icin hts 1000 guc olarak yeterlilik gosterebilecekmi?
  • Yazdığın cihazlar zaten 4-7 amper arasında toplamda yük çeker. Tabiki çok rahatlıkla yeter. Merak etme. Fazlası bile kalır.:)
  • Bu arada basitçe hesap yapabilmen için pratik bir bilgi.

Tüm cihazlarının maksimum çektiği Watt gücünü topla. 220'ye böl. Çektiği amper değerini bulursun. Sonra da üstüne % 25-30 gibi bir tolerans koy. İşte sana kullanman gereken filtrenin gücü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknika

Yazdığın cihazlar zaten 4-7 amper arasında toplamda yük çeker. Tabiki çok rahatlıkla yeter. Merak etme. Fazlası bile kalır.:)

Bu arada daha once kacirdigim yazilarini okudum. Tahmin ettigim uzere sadece su topraklama sebebiyle onca insan A dan Z ye birbirinden farkli sorunlar yasamis.
    Oturdugum daire itibariyle su an icin kendi daireme ozel bir topraklama yaptirmam konumum dolayisiyla cok guc gozukuyor. En azindan sinema sistemini bagladigim prizdeki topraklamayi keserek geri tepmeyi onledim. Bundan sonrasida hts 1000 e dusecek gibi gozukuyor. :)

Umarim topraklamayi kestikten sonra yasadigim fark kadar bir fark daha yasatir hts 1000. Eger ole olursa muazzam bir fark diyebilirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.