S.a. Arkadaşlar ara sıra kullandığım eski bir Monster'ım var modeli Monster Q47ms-17631... Son zamanlarda kendiliğinden kapanmaya başladı. Termal macunları falan değiştirdim sonra format attım (w8.1 Pro kullanıyorum) sürücüleri yükledim falan , bunları yaparken yaklaşık 2-3 saat bilgisayar açık kaldı hiç kapanma olmadı. Daha önce genelde oyuna girince kapanıyordu diye LoL yükledim yine kapanacak mı diye denemek için. Yani toplam 4-5 saat bilgisayar açık kaldı sürücülerin yüklenmesi , oyunun yüklenmesi falan. Bu süre boyunca hiç kendiliğinden kapanmadı. Ama oyuna giriş yaptığım anda yine kapandı. Bilgisayar'ın ısındığını hiç sanmıyorum. Isıdan kaynaklı değil yani , öyle bir şey olsa fan kendiliğinden turbo moda geçerdi zaten. Yani anlayacağınız LoL'e girince kapanıyor bilgisayar arkadaş anlam veremedim. Bir de demin denedim NVDİA denetim masasına girince de kapandı , acaba ekran kartı ile alakalı bir durum mu ? Bu arada şöyle bir kapanma oluyor ; Önce ekran kararıyor , sonra bilgisayar bi 20-30 saniye kendi kendine cebelleşiyor daha sonra uyku moduna ya da hazırda beklet moduna geçer gibi kapanıyor yani tekrar açma-kapama düğmesine bastığımda hemen açılıyor. Yani anlayacağınız tamamen kapanmıyor bilgisayar öyle yeniden başlatma yapıldığındaki gibi bekleme yapmıyor açılırken. Hazırda Beklet modundan çıkar gibi açılıyor. Açıldığında oyun genelde hata vermiş oluyor , bazen vermiyor bir süre daha devam edip sonra tekrar kapanıyor. Sonra ben tekrar açma-kapama düğmesine basıp açmak zorunda kalıyorum bu böyle bir süre kısır döngü gibi devam ediyor bazen 5-6 kere üst üste bazen 10-15 kere. Bazı durumlarda tekrar açılırken bu sefer ELEKTRİKLER GİTMİŞ gibi tamamen kapanma yapıyor. Garip garip haller içinde laptop yani anlam veremiyorum... EK olarak : Birde webcam çalışmıyor arkadaş bu nasıl bir şeyse aygıt yöneticisinde webcam hiç gözükmüyor , sürücüsünü de yükleyemiyorsun yani. Monster'ın kendi sitesinde dahi bu modelin webcam sürücüsü yok. Format attım bilgisayara bütün sürücüleri Monsterın kendi sitesinden yükledim , zaten çoğunu bilgisayar otomatik yükledi , yüklenmeyenleri de ben yükledim. Lakin kamera bir türlü açılmıyor. Arama sekmesinden Kamera yazıp seçeneğe tıklıyorum , ''Başlamak için bir kamera bağlayın'' diyor. Yani sanırım kamerayı hiç görmüyor bilgisayar... Not : Webcamın açılmamasının Fn-F6 tuşlarına basmak ile alakası yok kaç kere denedim. Dediğim gibi webcam hiç gözükmüyor , aygıt yöneticisinde de yok hatta aygıt yöneticisinden gizli aygıtları göster dedim yine kameraya dair bir şey yok... |
Monster Q47ms-17631 Webcam sorunu ve Oyuna girildiğinde laptop kendiliğinden kapanıyor...
-
-
Aygıt Yöneticisi'nde ekran kartının üzerinde sarı ünlem varsa ve hata kodu 43 ise geçmiş olsun. Donanımsal sorundur muhtemelen "Reballing" yaptırmadan bilgisayar düzelmez. Emin olalım: GPU mxm yani sökülen tarzında galiba, ilk önce ekran kartını söküp bilgisayarı kartsız açınca kapanma olacak mı ona bir bak. Eğer kartsızken hataya düşmez ve oyunları oynayabilirsen sorun Nvidia karttadır.
Isınan bir ekran kartı ve laptoptaki tek fan soğutamadığı için soğuk lehime düşmüş olabilir. Reballing fiyatları geçen sene 350 idi bu sene bilmiyorum ne olmuştur. MXM format kart tamir fiyatı farklı olabilir.
-
Öncelikle cevabın için çok teşekkürler , bu denli geç dönüş yaptığım için de kusura bakma lütfen. Cevabından pek bir şey anlamadım ama anlayan birilerine gösterip fikir alacağım. Aygıt yönetcisinden baktım ama sarı ünlem falan yok ekran kartının üzerinde... Peki bu webcam işine ne diyorsun ? Aygıt yöneticisinde hiç gözükmüyor bile kamera ! w8.1 yüklü bilgisayarda arama bölümünden kamera yazıp tıklayınca ''Başlamak için bir kamera bağlayın'' diye yazı çıkıyor. Kamerayı hiç görmüyor bilgisayar yani =/
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X