Şimdi Ara

Monster lar aradinda onemli farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar su aralar monster bilgisayarlara bakiyorum ama ayni fiyatta olan urunler arasinda bircok fark var sadece ekran karti daha iyi diye performans ayni olabilir ama internet hizi falan da cok onemli bilgisi olan arkadaslar simdi sorucagim sorulari cevaplarsa sevinirim
    1- Almayi dusundugum urun abra a5 v4.1.1 bundaki kablosuz ağ: "Realtek RTL8723BE Wireless LAN 802.11n/b/g + Bluetooth 4.0 LE" nette AC teknolojisi olmadigi icin cok daha yavas falan gibi seyler okudum-duydum buda beni tereddute dusurdu oyuzden su urune yoneldim abra a5 v5.1.1 bundaki kablosuz ag ise AC li: "Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 802.11ac, Dual Band, 1x1, Wi-Fi + Bluetooth 4.0" bunda AC var cok buyuk hiz farki olurmu yardimci olursaniz sevinirim

2-Farkli urunlerde farkli hdd ler var 750gb olan normalde bana yeter + ssd ile 1tb ta yakin depolama alanim olucak buda bana cok rahat yeter fakat 750 gb olanlarin hdd si su: "750GB Western Digital Scorpio Black 9.5mm 7200RPM HDD SATA-3" ve 1tb olanlarinki ise su:"1TB Hitachi Travelstar 7K1000 9.5mm 32MB 7200RPM HDD SATA-3" bu iki hdd arasinda bellek miktari disinda bir performans farki hiz farki felan varmi? birisi dandik birisi kaliteli mi? birisi hemen bozuluyor digeri saglam mi? Eger aralarinda bellek miktari disinda performans ve saglamlik farki yoksa fiyat farkini ssd ye kullanmayi dusunuyorum bu benim icin cok onemli lutfen yardimci olun.

3-Bilgisayarlarda o cd takilan yer benim icin cok onemlidir galiba adi optik surucu oyunlarimi driverlarimi ordan yuklemeyi dusunuyorum cunku her oyunu orjinal olarak almicam steamden alicagim oyun 2-3 u gecmez orjinal cd li alicagim oyunda en fazla 2-3 yani normal kopya pc oyunu satan yerlerden almayi dusunuyorum internettede oyunlari steam-origin disinda bir yerden (torrent dahil yanlissam duzeltin torrentten virus bulasiyor diye biliyorum) falan dahil virus bulasiyor oyuzden optik surucu benim icin cok onemli. Almayi dusundugum bir modelde su optik surucu var: "8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü" digerinde ise YOK fakat ozellestir kisminda soyle birsey ekletilebiliyor normal masaustunde goren gorevin hepsini gorurmu cd-dvd farkini bilmiyorum ama oyunlarimi driverlarimi ve windowsu rahat rahat yukleyebilirmiyim bundan: "Samsung SE-208GB/RSGD 8X Harici Slim DVD Yazıcı" NOT:Harici optik surucu yaziyor bir sorun cikmaz degilmi ayni islemleri yapabilirmiyim yine?

Cok uzun oldu yardimci olucak arkadaslardan cok ozur dilerim ve tesekkur ederim bircok monster almayi dusunen kisiye yardimci olur umarim gercekten onemli farklara deginmeye calistim iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İçindeki donanım neyse performansı o olur. Yani msi ın kullandığı 4720 asus daki 4720 den hızlı falan değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

İçindeki donanım neyse performansı o olur. Yani msi ın kullandığı 4720 asus daki 4720 den hızlı falan değil.

Nasil yani? Ben islemci sormadimki

• quote:

Orijinalden alıntı: bebespidey

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

İçindeki donanım neyse performansı o olur. Yani msi ın kullandığı 4720 asus daki 4720 den hızlı falan değil.

Nasil yani? Ben islemci sormadimki

İnternet hızı falan demişsin de onun için dedim.

• 1-AC dosya aktarımı yaparken işe yarıyor diye biliyorum. Daha önce AC kullanmadıysan bir fark hissetmessin
    2- Harddiskler hakkında pek bilgim yok. Ama ikiside 7200 rpm. Hızları aynı , bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
    3- Abra a5 v4.1'de optik sürücü ekletirseniz bilgisayara bağlı gelmiyor diye düşünüyorum. Harici yazıyor çünkü. Büyük ihtimal usb portu vb. ile bağlıyorsundur.

Eğer 4 gb bellek istiyorsanız v4.1.1 alın. Ama incelik , hafiflik ve optik sürücü istiyorsanız v5.1.1 alın. Pili çıkarılamıyor ayrıca 4.1.1'in. Karar sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funforgiven -- 30 Haziran 2015; 9:44:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: funforgiven

1-AC dosya aktarımı yaparken işe yarıyor diye biliyorum. Daha önce AC kullanmadıysan bir fark hissetmessin
    2- Harddiskler hakkında pek bilgim yok. Ama ikiside 7200 rpm. Hızları aynı , bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
    3- Abra a5 v4.1'de optik sürücü ekletirseniz bilgisayara bağlı gelmiyor diye düşünüyorum. Harici yazıyor çünkü. Büyük ihtimal usb portu vb. ile bağlıyorsundur.

Eğer 4 gb bellek istiyorsanız v4.1.1 alın. Ama incelik , hafiflik ve optik sürücü istiyorsanız v5.1.1 alın. Pili çıkarılamıyor ayrıca 4.1.1'in. Karar sizin

Hocam bende etkisi olurmu diye sordum zaten 4 gb isteyemiyorum cunku yeterli bilgim yok soruma nedeni anlatan bir cevao alsam ozaman isteyip istemedigime karar vericem bazilari 960m 4gb isleyecek gucte degil 970m bile 3gb isleyemiyor demis simdi ben 4gb ileriye donuk alacagim ama ileridede 4gb isleyemiyecekse 2gbtan farki ne?

• bebespidey B kullanıcısına yanıt
    Ekran kartında belleğin sandığınız kadar önemi yok hocam 2 olmuş 4 olmuş oyunlar Arasında uçurum olmaz ama 970m e çıkarsanız işler değişir imkan varsa 960m üstü cihaz almaya bakın yoksa v5.1 de olur V4.1 de tasarım olarak hangisini beğeniyorsanız onu alın arada öyle aman aman farklar yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 980m den güçlü olup 3 gb belleğe sahip olan masaüstü kartlar var ve kimse belleğinden şikayetçi olmuyor. Gerisini siz düşünün. 970m' e 3 gb 960m' e 2 gb rahat rahat yeter. Ve bellek ihtiyacı zamanla artacak birşey de değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Ekran kartında belleğin sandığınız kadar önemi yok hocam 2 olmuş 4 olmuş oyunlar Arasında uçurum olmaz ama 970m e çıkarsanız işler değişir imkan varsa 960m üstü cihaz almaya bakın yoksa v5.1 de olur V4.1 de tasarım olarak hangisini beğeniyorsanız onu alın arada öyle aman aman farklar yok

Hocam su anda 960m icin 2gb ve 4gb arasinda fark olmadigini biliyorum fakat dedigim gibi suan bile gta5 2gb civari isterken seneye yeni cikan oyunlar kac isteyecek ozamandami fark olmaz

• Burada iki wireless kartının farkı bulunuyor

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/12/30/802-11ac-vs-802-11n-wifi-whats-the-difference/

Diğer soruna gelecek olursak 750 gb olan western digitalin cache i 16 mb olduğunu hatırlıyorum o sebeple 1 TB lık Hitachi daha mantıklı olacağını düşündüm ama tabi daha sonra SSD ile desteklemek vardı aklımda

3. Sorun için şöyle diyeyim laptop gelirken driverların olduğu bir cd ile geliyor tabi v4.1.1 ve 4.1.2 de özelleştirmede harici cd/dvd okuyucu istemediysen kullanamıyorsun ama bi yerde cddeki driverları usb'ye de atabilirsin. Monsterın kendi sitesinden de indirip usb ye aktarabilirsin. Açıkcası 3-4 senedir hiç ihtiyaç duyduğum söylenemez cd okuyucuya ama illaki olmasını istiyorsan harici düşünebilir ya da farklı kasa / özellikteki monster laptop düşünebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: raxx36

Burada iki wireless kartının farkı bulunuyor

http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2014/12/30/802-11ac-vs-802-11n-wifi-whats-the-difference/

Diğer soruna gelecek olursak 750 gb olan western digitalin cache i 16 mb olduğunu hatırlıyorum o sebeple 1 TB lık Hitachi daha mantıklı olacağını düşündüm ama tabi daha sonra SSD ile desteklemek vardı aklımda

3. Sorun için şöyle diyeyim laptop gelirken driverların olduğu bir cd ile geliyor tabi v4.1.1 ve 4.1.2 de özelleştirmede harici cd/dvd okuyucu istemediysen kullanamıyorsun ama bi yerde cddeki driverları usb'ye de atabilirsin. Monsterın kendi sitesinden de indirip usb ye aktarabilirsin. Açıkcası 3-4 senedir hiç ihtiyaç duyduğum söylenemez cd okuyucuya ama illaki olmasını istiyorsan harici düşünebilir ya da farklı kasa / özellikteki monster laptop düşünebilirsin.

Cok tesekkur ederim hocam wifi sorunumu şak diye cozdun cok saol linkini attigin makale icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bebespidey

quote:

Orijinalden alıntı: canlee89

Hocam su anda 960m icin 2gb ve 4gb arasinda fark olmadigini biliyorum fakat dedigim gibi suan bile gta5 2gb civari isterken seneye yeni cikan oyunlar kac isteyecek ozamandami fark olmaz

Gta Başlı basına bellek düşmanı zaten sen her oyunu gta gibi Düşünme ama için rahat edecekse 4 gb bellek olanı al

• Monster abra a7 serisinin ilk bilgisayarını almıştım geçen sene nisan damı mayısdamı ne benim için tek kusuru tahminimden ağır olmasıydı onun dışında daha beni üzmedi fan çok ses çıkarıyor ve ısınıyor diye servise mesaj attım gönderin termal macunlarını değiştirelim diye cevap attılar üst logosunda ki e harfi düşmüştü söylememe rağmen yenisini takmışlar ayrıntı için belirttim kısacası monster bilgisayar zaten performans açısından fiyatının üstünde çalışıyor bağlantı hızı konusunda da daha bi sıkıntım olmadı o açıdan al pişman olmassın

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.