Selamlar, 2007 başlarında aldığım 17" Monster T72M575U modeli laptopumdan gayet memnunum, ancak bu son 1 ayda laptop ekranında dikine çizgiler çıkmaya başladı.. önce birkaçtane olan çizgiler şimdi farklı renklerde heryerden çıkmaya başladı? Ekran kartında veya ekran paneline sorun olduğunu düşünmüyorum, ekran kartından panele sinyal taşıyan bantta sorun olabilir kanımca..
Bu konuda deneyimi olan varmı? bu tarz bir sorun yaşayıpta çözüm önerisi olan varmıdır?
Sizin yapabileceğiniz birşey yok maalesef.
servise götürün gerekeni yaparlar..
acaba son zamanlarda üzerine baskı yaptınız mı? Baskı yaptıysanız bu sorun oluşur servise götürün
Aynı sorun yıllar önce MEB kampanyasında verilen Toshiba Satellite L10 102 modelinde başıma geldi. Ekranı kapatırken hep tek taraftan bastırarak kapatıyordum. Bir süre sonra ufaktan da olsa "tık tık tık" şeklinde sesler çıkararak ve zorlanarak kapanmaya başladı fakat aldırış etmedik cahilliğimizin bir eseri olarak. Bir süre sonra "tak tak" şekline büründü bu sesler. Bunun bir sorun olduğunu işte bu çizgiler sayesinde anladım. Sol tarafta ilk çizgi belirdiğinde artık çok geçti. Aradan 3 yıl geçti, ekrandaki çizgi sayısı 50'yi buldu. Kullanılabilir durumda fakat göz sağlığına kötü etki edebilir uzun vadede. Tamiratı ürünün ederinden daha fazlaya mal olacağı için uğraşmadım. Temiz bir ekran bulursam değiştireceğim. Senin şansın varken bir dakika durma götür göster. Ölü piksel gibi bir şey, ölü düz çizgi diyordum ben :)
Dikine çizgiler LCD teknolojisinin en sık karşılaşılan sorunu, sizin yapabileceğiniz birşey yok. Hala garantisi devam ediyorsa sorun yok, garantisi bitti ise bir fiyat sorun. Lenovo nun TR servisi 650 euro luk notebook a 550 dolar LCD panel değişim ücreti istedi benden.
Ekrana baskı yapmayla da ilgisi olan bir sorun değil. Ekrana baskı yapsanız tüm panel 1 köşeden diğerine kadar çatlardı, tecrübe ile sabittir.