Şimdi Ara

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ (361. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.740
Cevap
115
Favori
969.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada focus bilgisayar ı aradım.SLI sistemi oyunlarda sorun çıkardığı için getirmeyi düşünmüyorlarmış.Focus bilgisayar yetkilileri, monster notebook konfigrasyonunu, müşterilerden gelen taleplere göre belirlediklerini söylemişlerdi.Ben şu anda SLI sistemli monster notebook talep ediyorum.Umarım, yetkililerden birisi benim sorularımı cevaplar.

Not: Focusshop a mail atılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan El Kebir -- 15 Nisan 2009; 18:27:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sultan El Kebir

Bu arada focus bilgisayar ı aradım.SLI sistemi oyunlarda sorun çıkardığı için getirmeyi düşünmüyorlarmış.Focus bilgisayar yetkilileri, monster notebook konfigrasyonunu, müşterilerden gelen taleplere göre belirlediklerini söylemişlerdi.Ben şu anda SLI sistemli monster notebook talep ediyorum.Umarım, yetkililerden birisi benim sorularımı cevaplar.

Not: Focusshop a mail atılamıyor.

Umarım getirirler. Bence büyük peformans artışı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: abuzittin1

Öncelikle herkese merhabalar; Sorum sadece İlhan YILMAZ beye Yaklaşımım biraz set olabilir şimdiden özürü peşin diliyeyim çünkü yeterince canım sıkıldı!!!
    Öncelikle 17 inç M575U notbookunuzu ilk çıktığı zamanda Rize - Ardeşen bayinizden aldım ve birçok sorun yaşadım.İlk başka aldığım nootbook Satılıp iade edilen bir modeldi buna itiraz etmedim sorun çıkarsa yardımcı oluruz dediler kabul ettim burda sorun yok.Sonradan mavi ekran sıkıntısı oldu test için teknik servisinize gönderdim, bir sorun bulamadık dediler iade ettiler, daha sonra tekrar mavi ekran hatası aldığımı söyledim ve kendi tespitim ile ram değişikliği önerdim sağolsun servis gene yardımcı oldu bana güvenip ram gönderdiler bende eskileri gönderdim burdada sorun yok.Kasanın DVD RW kısmının üstünde açıklık olduğunu ve klavyenin tuşlarının oturmadığını söyledim gönderin dediler gönderdik kasanın yan tarafını japonlayıp gönderdiler klavyenin altınada para bandı yapıştırıp sabitlediler, kasayı neden değişmediniz dedim elimizde yok yapamayız dediler yine o şekilde kasayı kabul ettim.En son LCd ekranı tutan bana göre sol kenardaki menteşenin sebepsiz kapağı açarken kırıldığını söyledim kadir beyede durumu ilettim teknik servisinizle görüştüm İlk dakkada Kullanıcı hatası parasıyla değiştereceklerini şu anda ellerinde olmadığını söylediler.Ben neden kullanıcı hatası bu menteşeyi nasıl kıracam deyince tartışma başladı, aradaki konuşmaları yazmak dahi istemiyorum.Şİmdi sorarım teknik servisinizin daha ilk başta nootbooku bile görmeden kullanıcı hatası parasıyla değiştirecez demesi ne kadar doğru, nerde kaldı müşteri memnuniyeti, neden parasıyla dediğimde ben sana bu şekilde yardımcı olamam demesi, bende siz teknik sevissiniz böyle demeye hakkınız yok deyince hakaret ediyormuşum...bu böyle uzar gider.Ben arızanın kaç para tuttuğunun yada neye mal olacağını umursamıyorum bile, artı tamir etmenizide istemiyorum, gönderin yapalım desenizde göndermiyecem tek amacım şu anda sizin yanınızda ve müşteriye yardım için çalışan elemanlarınızı daha dikkatli seçmeniz bunu demek haddime değil ama sonuç itibarıyle vatandaşla muhatan olan ve firmanızı temsil eden elemanlarınızdır kaba olacak ama herkes güttüğü sürüden mesuldür, sonuç size patlıyor.Ben hiç bir şekilde hiç bir firmaya övmüyorum yada yerin dibine sokmuyorum, kullanıcılar istediği malı almakta özgürdür, herkes böyle şeylerin olduğunu ve başıma gelen olayı öğrenmesini istedim o kadar.Herkese sevgi ve saygılar, biraz agresif yazdıysam affola...

İlginç, Yorum YOK!

• Sn. Sultan El Kebir;

Öncelikle mesajınıza gecikmeli olarak yanıt verebildiğim için özür dilerim, kusura bakmayın lütfen. Sorularınıza olabildiğince detaylı olarak yanıt vermeye çalışacağım.

1.) SLI Ekran kartlı modeller konusunda değerlendirmelerimiz devam ediyor. 06 Nisan 2009 tarihli mesajımda Sn. Özgür Ersin' in sorularına cevaben Clevo firması tarafından üretilen 18.4" M980NU modeli üzerinde yoğunlaştığımızı belirtmiştim. İnşallah bu modeli getirmek istiyoruz diyebilirim şimdilik. Henüz satışta olan bir model olmadığı için bu modelin siparişi maalesef henüz verilemiyor. Mayıs ayından itibaren bu konuda sipariş verebileceğimizi sanıyorum. SLI ekran kartlarının bazı oyunlarda geçmişte sıkıntı yaratabildiği ile ilgili geri bildirimler aldığımız için bu konuda hareket etmekte açıkcası acele etmedik. Bugünde yine benzer çekinceler yaşıyor olmakla birlikte muhtemelen bu konuda bir çalışma yapacağız inşallah diye düşünüyorum. Firmamızdan görüştüğünüz arkadaşlarımız şu an kesinleşmiş bir siparişimiz olmadığı ve kesin olarak getirme kararı vermediğimiz için size bu konudaki çekincelerimizden ve geçmişte aldığımız geri bildirimlerden hareketle SLI ekran kartlı modellerde sorun yaşanabileceği için şu an için getirmeyi düşünmediğimizi söylemişler. Dediğim gibi şu an için kesin olmamakla beraber inşallah bu modeli getirmeyi düşünüyoruz diyebilirim.

CLEVO M980NU 18.4" Notebook ile ilgili detaylı inceleme sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2.) Ekran kartı değişimini notebook' lar tarafında yapabilmek teorik olarak mümkün olsada uygulamada ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Dolayısı ile şu an için ekran kartı değişimi konusunda sağlıklı bir çözüm üretebilmek maalesef mümkün değil. Ancak şunu söyleyebilirim, bu konuda sağlıklı bir zemin oluştuğunda bunu ilk uygulayacak firmaların başında inşallah biz geliyor olacağız.

3.) MONSTER Notebook sipariş ettiğinizde ürün sizin için siparişinize özel olarak üretiliyor ve paketleniyor. Bu ürünler uluslararası markalarda olduğu gibi tüm bileşenleri ile bitmiş olarak yurtdışından gelen ürünler olmadığı için paketi açılmamış ürün diye bir kavram bizim iş modelimiz için maalesef mümkün değil. Biz ürün üzerindeki bir çok bileşeni sizin isteklerinize göre şekillendiriyor ve tam istediğiniz özelliklerde bir MONSTER Notebook' a sahip olmanızı sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle her bir MONSTER Notebook sizin için özel üretilmiş bir ürün anlamına geliyor. Bu üretim sırasında kullandığımız tüm bileşenlerin original ve sorunsuz olmalarına azami dikkat ediyoruz. Ancak kesinlikle originalliği bozulmamış ve tekrar satılabilir olması koşulu ile iade aldığımız ürünlerde çok ama çok düşük oranda tabiki var. Bu ürünleri iade alırken titizlikle kontrol ediyor ve o şekilde iade işlemini onaylıyoruz. Tekrar satılabilirliği konusunda en küçük bir problem olmayan, original halde bir notebook eğer iade alınmışsa tabiki üretimde de kullanılıyor. Ancak bu konudaki hassasiyetimizden ve ürünlerimizin kesinlikle original, sorunsuz olduğundan emin olabilirsiniz. Bu bahsettiğim iade nedeniyle gelen ürünün üretimde kullanılması oranı % 1' in altındadır ve dediğim gibi iade alınan ürünler ancak kesinlikle sorunsuzsa iade alınmakta ve üretimde kullanılmaktadır. Test ürünü, teşhir ürünü türü ürünlerde tabi oluyor elimizde. Bu tip ürünlerin genelde originalliği bozulmuş olduğundan bu ürünleri yeni ürün olarak tabiki satmıyoruz. Originalliği bozulmuş ürünleri ya daha düşük fiyatla durumunu belirterek " Fırsat ürünü " olarak satıyoruz yada teknik servis tarafında yedek parça olarak kullanmak üzere bileşenlerine ayırıyoruz.

4.) MONSTER firmamıza ait tescilli bir markadır. MONSTER Notebook' lara ait bileşenler yurt dışından Türkiye' deki distribitörleri kanalı ile ( INTEL, SEAGATE, KINGSTON, OCZ vb... ) firmamıza özel olarak getirtilmekte ve CLEVO, COMPAL, ASUS, QUANTA vb. firmalardan aldığımız barebone kasa modelleri ile tarafımızdan birleştirilerek tamamen kişiye özel modellemeler ile satışa sunulmaktadır.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Sevgili Focus Shop Yetkilisi İlhan Bey

Öncelikle yurt dışında yaygın olan notebook da oyun oynama, seçeneğini ülkemize getirdiğiniz için teşekkür ederim.Monster notebookların, hemen hemen masaüstü sistemlerden hiçibir farkı yok.Benim size sormak istediğim sorular var, zahmet olucak ama cevaplarsanız beni çok mutlu etmiş olacaksınız.

i-) Yurt dışında oyunculara özel veyahut grafiklere özel çift ekran kartlı SLI sistemler oldukça yaygınlaşmaya başladı.Acaba monster bu konuda ne düşünüyor?Ülkemize SLI ekran kartlı monster modellerini getirecek misiniz?(Mesela Nvidia 280M SLI gibi)

ii-) Monsterlarda ekran kartı değişimi esnekliği nedir?Ekran kartını değiştirmek istediğimizde, sizle iletişime geçip, ekran kartını yurt dışından mı getirtiyorsunuz?Çünkü ülkemizde mxm model ekran kartı hemen hemen hiç yok, olsa dahi çok alt modeller bulunuyor.

iii-) İnternet sayfanız olan, focusbilgisayar dan monster notebook sipariş verdiğimizde, kullanıcıya hiç açılmamış monster notebook kutusunda, özel paketlenmiş olarak mı gönderiyorsunuz?Yoksa test ürünü, teşhir ürünü veyahut bir başkasının geriye iade ettiği monster notebooku mu yolluyorsunuz?Firma olarak bu konudaki hassasiyetinizi öğrenmek isterim.

iv-) Monster notebooklar size yurt dışından hazır halde mi geliyor yoksa parçaları siz kendi dükkanınızda birleştiripde mi satıyorsunuz?

Sorularımı cevaplarsanız beni çok mutlu etmiş olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokusshop.com -- 15 Nisan 2009; 19:21:52 >

• Sn. storm_999_;

Bu mesaja FORUM' un 181. sayfasında vermiş olduğumuz yanıtı aşağıya tekrar ekledim, sanıyorum mesajların arasında gözden kaçtı.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5793092/mpage_181/key_/tm.htm

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. abuzittin 1;

LCD panelin altında yer alan menteşelerin kırılması nadiren de olsa karşılaştığımız bir durum. Bugüne kadar toplam 4 adet ürün için bu değişimi yapmışız. Bu duruma sebep genelde ürünün kapağının yada doğru ifade ile LCD panelin açılması sırasında yapılan kullanım hatalarıdır.

Ürünün ön tarafında 2 adet açma / kapama anahtarı var. Biri solda biri sağda olmak üzere. Resmini örnek olması için aşağıya ekledim. Bu anahtarlardan soldaki kapağın kilitlenmesini, sağdaki ise lcd panelin açılmasını sağlamaktadır. Dolayısı ile lcd paneli açarken önce kilit kısmını açmak ve daha sonra sağdaki anahtarı sağa doğru hafifçe çekerek lcd paneli nazikçe açmak gerekmektedir. Eğer bu işlem kilit kısmı kapalı iken yapılırsa zaten normal ölçülere göre daha büyük ve ağır olan 17" lcd panel ve ön kapak aniden kasılarak menteşenin çatlamasına neden olabilmektedir. Yada sağdaki anahta kapalı iken kilidi açıp kapağı açmaya çalıştığınızda yine benzer bir durum oluşmakta yani kapağın ve lcd panelin ani kasılması nedeni ile menteşenin olduğu bölüm zarar görmektedir. Hatta ani ve sert bir şekilde lcd kapağı bahsettiğim şekilde açan bir müşterimiz lcd panelin kırılmasına bile neden olmuştur.

MONSTER CANAVARLARI DERNEĞİ

Ürünü fiziki olarak görmeden kırık bir menteşe için yada daha doğrusu kırık herhangi bir parça için söylenebilecek ilk şey, bu durumun muhtemelen bir kullanım hatası olduğu tespitidir. Bunun hemen akabinde yapılabilecek olan ikinci öneri servis sorumlusu arkadaşımız Burak Bey ve satış sorumlusu arkadaşımız Kadir Bey' in yaptığı gibi ürünün tarafımıza ARAS Kargo ile ücretsiz olarak gönderilmesinin istenmesi ve teknik servisimizde ürününüzün durumunun incelenmesidir. Bunları yapmadan ve ürünü fiziki olarak görmeden ürün hakkında net bir yorum yapmak maalesef mümkün olamamaktadır.

Ürün elimize ulaştıktan sonra ürünü servisde görevli arkadaşlarımız dikkatlice inceliyorlar. Bu inceleme sırasında kullanıcıların söylediklerini biz doğru kabul ederek hareket etmeye çalışıyoruz. Yani burda temel yaklaşımımız hakkaniyet !.. Siz bize kesinlikle herhangi bir biçimde bu ürüne zarar vermediğinizi, düşürmediğinizi, çarpmadığınızı yada yukarıda bahsettiğim gibi lcd paneli / kapağı açarken bahsettiğim durum benzeri bir durumun olmadığını samimiyetle söylediğinizde biz sizin söylediklerinizi özellikle dikkate alıyoruz. Bariz olarak kullanıcı hatası olduğu tesbit edilen durumların dışında üretim hatası olabilecek yada olma ihtimali olan bir durum olduğuna kanaat getirirsek ürünü garanti kapsamı içinde değerlendirebiliyoruz ve servis işlemini ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bu uzun bir süredir arkasında kesin olarak durduğumuz ve başarılı biçimde uyguladığımız bir servis / destek yaklaşımıdır. Ben bizzat firmanın Genel Müdürü olarak bu konu ile çözüm odaklı bir yaklaşımla ilgileniyorum ve titizlikle takip ediyorum bu işlemleri. Bu konudaki yaklaşımımızın her zaman kullanıcı ve çözüm odaklı olduğundan emin olabilirsiniz. Bu konudaki yaklaşımımız bugünde aynı etkinlikte devam etmektedir. Bu yaklaşım kişilere yada mesajınızın bir yerinde belirttiğiniz gibi tanıdıklara özel olarak kesinlikle uygulanmamaktadır. Bundan emin olabilirsiniz.

Geçmişte yaşadığınızı belirttiğiniz konulara yada sizce sorunlara gelince; biz bu ürünü 29 Mart 2007 tarihinde Rize bayimize fatura etmişiz. Siz hangi tarihte satın aldınız onu bilmiyorum. Ancak biz orijinalliği kesinlikle bozulmamış, çizik olmayan ve kullanımdan kaynaklanan bir problem olmayan yani ürünü iade etmek isteyen kişinin ancak tekrar satın alabileceği bir durumda olması halinde bir ürünü iade alarak, tekrar orijinal ve sorunsuz bir halde satışa sunuyoruz. Dolayısı ile ürünün satılıp iade edilmiş bir ürün olduğunu size kim, neden söyledi ? Alım sürecinde bizimle mi yoksa Rize bayimizle mi görüştünüz ? Bayimizin satıp iade aldığı ve size sattığı bir ürün mü ? bunları bilemiyorum. Satılıp iade alınmış bir ürün olduğunu mesajınızda belirterek tam olarak ne anlatmaya çalıştığınızı inanın anlayamadım. Mesajınıza bu ifadeyi sanki size ikinci el ürün satılmış ve siz bunu kabul etmişsiniz gibi yazmışsınız ? Öyle mi ? Öyleyse neden ürünü kabul ettiniz ? Bizim ikinci el ürün satışı yapmak gibi bir politikamız yok ve kimseye ısrarla ürünü satın alması konusunda baskı uygulamıyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum biz herhangi bir biçimde yeniden satılmasında en küçük bir sorun bile olabilecek bir ürünü kesinlikle iade almıyoruz ki ürünlerimizde ürünün satın alınarak iade edilmesi işlemi oranı çok ama çok düşük bir orandadır.

Bunun yanısıra üründe karşılaştığınızı söylediğiniz bir memory problemi olmuş ve bu konuda size servisimiz uygun biçimde çözüm üretmiş. Sizde mesajınızda sorununuzun çözüldüğünü belirtmişsiniz zaten. Optik okuyucu üzerinde açıklık olduğunu belirtmişsiniz mesajınızda !!! Nasıl bir açıklık bahsettiğiniz ? bu durumu tam olarak anlayamadım açıkcası. Bahsettiğiniz eğer klavyeyi de içine alan üst panelin Optik okuyucu üzerindeki kısmının hafif yukarı doğru bastırıldığında oluşan görünümü ise eğer tabi buna bir şey söylemek mümkün değil. Burda normalde bir açıklık söz konusu değil. Ancak oradaki parçayı dediğim gibi yukarı doğru elinizle çekerseniz doğal olarak o bölüm sanki çıkıyormuş gibi arada bir açıklık oluşacaktır. Ürünün optik okuyucu bölümüne ait bir resmi de aşağıya ekledim. Tam olarak bahsettiğiniz dönemde ürüne nasıl bir işlem yapılmış anlayamadım ama bu konu ile ilgili halen devam eden bir sorununuz varsa memnuniyetle çözmeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.

Klavye konusunda yazdıklarınıza gelince; piyasada bulunan ve tüm markalara ait dizüstü bilgisayarlarda klavye bölümü tırnaklarla notebook' a sabitlenmektedir. Dolayısı ile ürünün orta bölümünde genelde bir boşluk oluşabilmektedir. Ben kullandığınız modelin klavyesini sizin mesajınızdan sonra özellikle bizzat kontrol ettim. Benim kişisel görüşüm klavyenin original halinin oldukça sağlam olduğu yönündedir. Yine de bu konuda hassas olan tüm müşterilerimiz için biz klavyeyi gereken bölümünden çift taraflı ve süngerli özel bir bant ile ( kesinlikle para bandı vs. değil !.. ) notebook üzerine sabitlemekteyiz. Bu pratik çözüm müşterilerimizin klavye konusundaki sıkıntılarına çözüm olmakta ve bu konuda oluşan sorunları tamamen ortadan kaldırmaktadır. Sizin de bahsettiğiniz klavye tuşlarındaki durum bu şekilde bir çözüm ile ortadan kaldırılmıştır. Sanıyorum o dönemden bugüne kadar üründe klavye ile ilgili herhangi bir sorunda yaşamıyorsunuz.

Sizin de ilk mesajınızın başında belirttiğiniz gibi söylediklerinizin, yazdıklarınızın ve personelimizle yaptığınız görüşme ve mesajınızın içinde yeralan yorumların gereksiz biçimde oldukça sert ve aşırı olduğunu görüyorum !.. Bugüne kadar çok şükür çözülmemiş hiçbir sorun olmadı müşterilerimiz tarafında, yine de olmayacak Allah' ın ( C.C.) izni ile. Sadece gereksiz ithamlara, suçlamalara, hakarete ve saygısızlığa varan konuşma ve MSN mesajlarına gerek olmadığını düşünüyorum. Ayrıca görevlerini dikkat, özen ve saygı sınırlarını en iyi biçimde koruyarak hareket eden ve çok sayıda müşterimizin ve bizim sürekli takdirlerimizi kazanan personellerimize karşı kullandığınız " ...herkes güttüğü sürüden mesuldür !.. " vb. mutlak " Özür gerektiren !.. " ifadelerin kesinlikle yersiz olduğunu düşünüyorum. Bunlar içinde zaten peşinen Özür dilemişsiniz mesajlarınızda zaten !..

Özetle; insanlar tarafından üretilen ürünleri satıyoruz ve insanlarla çalışıyoruz. Bu ürünlerde yada hizmetlerde bir oranda sorun tabiki olabilir. Ancak sorunları hep birlikte ve yapıcı yaklaşımlarla emin olun en uygun biçimde çözebiliriz. Bir sıkıntınız yada çözemediğiniz bir sorun olursa benimle ilhan@fokusshop.com adresinden donanım haber forum, msn yada maille iletişime geçebilirsiniz. En kısa zamanda size yardımcı olmaya çalışacağıma ve çözüm konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.

Saygılarımla,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

quote:

Söylediklerimin arkasındayım üç beş kuruş için yada menfaat için asla kişiliğimden taviz vermem verenlerlede işim olmaz (bu sözlerle kendimi anlatıyorum firmaya karşı herhangi bir atıfta bulunmuyorum).Yazdığım her şeyi ıspatlayabilirim hiç kimsenin aklına birilerini karalamak istiyor, yada reklam kokan hareketler bunlar gibi fikir gelmesin lütfen.Notbookla ilgili yazdığım her şeyi ıspatlarım resimlerinide istek olursa siteye koyarım.İlk aldığım zamanki ram lerden tutunda japonla yapıştırılan DVD rw kısmını klavyenin altındaki para bandını, artı menteşe kısmını hepsini.Herkes bilir zaten nootboooktaki LCD paneli tutan menteşenin darbeyle falan kırılması demek kasanında köşeden kırılması en azından zarar görmesi gerekir, resmen menteşe için kullanılan yeterli sertliğe sahip olmayan döküm tarzındaki parça vida tutan noktadan kırılmıştır, buda menteşede kullanılan malzemenin ne kadar kaliteli olduğunu düşündürüyor.Bu tarz sorunları hemen her firmayla yaşama olasılığı vardır en kaliteli markada da olabilir sıradan bir malda da olabilir.Servislerde de genelde tanıdık insanlara başka muamele diğer akideşlere de farklı işlem yapıldığına şahid olmuşsunuzdur.Bu muamele fokus bilgisayarda vardır demiyorum lakin müşteri yaklaşımı açısından insan bütün servislermi böyle bütün firmalar satana kadar mı diye düşünmeden edemiyorum.Tekrar söylüyorum amacım parçayı bedelsiz tamir ettirmek değil teklif etseler de yaptırmayacam, yaptırırsam burdan beni deşifre etsinler ne isterlerse söylesinler şimdiden kabul ediyorum, amacım biz tüketiciler bilinçlenelim...

quote:

Orjinalden alıntı: storm_999_

quote:

Öncelikle herkese merhabalar; Sorum sadece İlhan YILMAZ beye Yaklaşımım biraz set olabilir şimdiden özürü peşin diliyeyim çünkü yeterince canım sıkıldı!!!
    Öncelikle 17 inç M575U notbookunuzu ilk çıktığı zamanda Rize - Ardeşen bayinizden aldım ve birçok sorun yaşadım.İlk başka aldığım nootbook Satılıp iade edilen bir modeldi buna itiraz etmedim sorun çıkarsa yardımcı oluruz dediler kabul ettim burda sorun yok.Sonradan mavi ekran sıkıntısı oldu test için teknik servisinize gönderdim, bir sorun bulamadık dediler iade ettiler, daha sonra tekrar mavi ekran hatası aldığımı söyledim ve kendi tespitim ile ram değişikliği önerdim sağolsun servis gene yardımcı oldu bana güvenip ram gönderdiler bende eskileri gönderdim burdada sorun yok.Kasanın DVD RW kısmının üstünde açıklık olduğunu ve klavyenin tuşlarının oturmadığını söyledim gönderin dediler gönderdik kasanın yan tarafını japonlayıp gönderdiler klavyenin altınada para bandı yapıştırıp sabitlediler, kasayı neden değişmediniz dedim elimizde yok yapamayız dediler yine o şekilde kasayı kabul ettim.En son LCd ekranı tutan bana göre sol kenardaki menteşenin sebepsiz kapağı açarken kırıldığını söyledim kadir beyede durumu ilettim teknik servisinizle görüştüm İlk dakkada Kullanıcı hatası parasıyla değiştereceklerini şu anda ellerinde olmadığını söylediler.Ben neden kullanıcı hatası bu menteşeyi nasıl kıracam deyince tartışma başladı, aradaki konuşmaları yazmak dahi istemiyorum.Şİmdi sorarım teknik servisinizin daha ilk başta nootbooku bile görmeden kullanıcı hatası parasıyla değiştirecez demesi ne kadar doğru, nerde kaldı müşteri memnuniyeti, neden parasıyla dediğimde ben sana bu şekilde yardımcı olamam demesi, bende siz teknik sevissiniz böyle demeye hakkınız yok deyince hakaret ediyormuşum...bu böyle uzar gider.Ben arızanın kaç para tuttuğunun yada neye mal olacağını umursamıyorum bile, artı tamir etmenizide istemiyorum, gönderin yapalım desenizde göndermiyecem tek amacım şu anda sizin yanınızda ve müşteriye yardım için çalışan elemanlarınızı daha dikkatli seçmeniz bunu demek haddime değil ama sonuç itibarıyle vatandaşla muhatan olan ve firmanızı temsil eden elemanlarınızdır kaba olacak ama herkes güttüğü sürüden mesuldür, sonuç size patlıyor.Ben hiç bir şekilde hiç bir firmaya övmüyorum yada yerin dibine sokmuyorum, kullanıcılar istediği malı almakta özgürdür, herkes böyle şeylerin olduğunu ve başıma gelen olayı öğrenmesini istedim o kadar.Herkese sevgi ve saygılar, biraz agresif yazdıysam affola...

İlginç, Yorum YOK!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fokusshop.com -- 15 Nisan 2009; 19:25:02 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ilhan@fokusshop.com

Sn. Sultan El Kebir;

Öncelikle mesajınıza gecikmeli olarak yanıt verebildiğim için özür dilerim, kusura bakmayın lütfen. Sorularınıza olabildiğince detaylı olarak yanıt vermeye çalışacağım.

1.) SLI Ekran kartlı modeller konusunda değerlendirmelerimiz devam ediyor. 06 Nisan 2009 tarihli mesajımda Sn. Özgür Ersin' in sorularına cevaben Clevo firması tarafından üretilen 18.4" M980NU modeli üzerinde yoğunlaştığımızı belirtmiştim. İnşallah bu modeli getirmek istiyoruz diyebilirim şimdilik. Henüz satışta olan bir model olmadığı için bu modelin siparişi maalesef henüz verilemiyor. Mayıs ayından itibaren bu konuda sipariş verebileceğimizi sanıyorum. SLI ekran kartlarının bazı oyunlarda geçmişte sıkıntı yaratabildiği ile ilgili geri bildirimler aldığımız için bu konuda hareket etmekte açıkcası acele etmedik. Bugünde yine benzer çekinceler yaşıyor olmakla birlikte muhtemelen bu konuda bir çalışma yapacağız inşallah diye düşünüyorum. Firmamızdan görüştüğünüz arkadaşlarımız şu an kesinleşmiş bir siparişimiz olmadığı ve kesin olarak getirme kararı vermediğimiz için size bu konudaki çekincelerimizden ve geçmişte aldığımız geri bildirimlerden hareketle SLI ekran kartlı modellerde sorun yaşanabileceği için şu an için getirmeyi düşünmediğimizi söylemişler. Dediğim gibi şu an için kesin olmamakla beraber inşallah bu modeli getirmeyi düşünüyoruz diyebilirim.

CLEVO M980NU 18.4" Notebook ile ilgili detaylı inceleme sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2.) Ekran kartı değişimini notebook' lar tarafında yapabilmek teorik olarak mümkün olsada uygulamada ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Dolayısı ile şu an için ekran kartı değişimi konusunda sağlıklı bir çözüm üretebilmek maalesef mümkün değil. Ancak şunu söyleyebilirim, bu konuda sağlıklı bir zemin oluştuğunda bunu ilk uygulayacak firmaların başında inşallah biz geliyor olacağız.

3.) MONSTER Notebook sipariş ettiğinizde ürün sizin için siparişinize özel olarak üretiliyor ve paketleniyor. Bu ürünler uluslararası markalarda olduğu gibi tüm bileşenleri ile bitmiş olarak yurtdışından gelen ürünler olmadığı için paketi açılmamış ürün diye bir kavram bizim iş modelimiz için maalesef mümkün değil. Biz ürün üzerindeki bir çok bileşeni sizin isteklerinize göre şekillendiriyor ve tam istediğiniz özelliklerde bir MONSTER Notebook' a sahip olmanızı sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle her bir MONSTER Notebook sizin için özel üretilmiş bir ürün anlamına geliyor. Bu üretim sırasında kullandığımız tüm bileşenlerin original ve sorunsuz olmalarına azami dikkat ediyoruz. Ancak kesinlikle originalliği bozulmamış ve tekrar satılabilir olması koşulu ile iade aldığımız ürünlerde çok ama çok düşük oranda tabiki var. Bu ürünleri iade alırken titizlikle kontrol ediyor ve o şekilde iade işlemini onaylıyoruz. Tekrar satılabilirliği konusunda en küçük bir problem olmayan, original halde bir notebook eğer iade alınmışsa tabiki üretimde de kullanılıyor. Ancak bu konudaki hassasiyetimizden ve ürünlerimizin kesinlikle original, sorunsuz olduğundan emin olabilirsiniz. Bu bahsettiğim iade nedeniyle gelen ürünün üretimde kullanılması oranı % 1' in altındadır ve dediğim gibi iade alınan ürünler ancak kesinlikle sorunsuzsa iade alınmakta ve üretimde kullanılmaktadır. Test ürünü, teşhir ürünü türü ürünlerde tabi oluyor elimizde. Bu tip ürünlerin genelde originalliği bozulmuş olduğundan bu ürünleri yeni ürün olarak tabiki satmıyoruz. Originalliği bozulmuş ürünleri ya daha düşük fiyatla durumunu belirterek " Fırsat ürünü " olarak satıyoruz yada teknik servis tarafında yedek parça olarak kullanmak üzere bileşenlerine ayırıyoruz.

4.) MONSTER firmamıza ait tescilli bir markadır. MONSTER Notebook' lara ait bileşenler yurt dışından Türkiye' deki distribitörleri kanalı ile ( INTEL, SEAGATE, KINGSTON, OCZ vb... ) firmamıza özel olarak getirtilmekte ve CLEVO, COMPAL, ASUS, QUANTA vb. firmalardan aldığımız barebone kasa modelleri ile tarafımızdan birleştirilerek tamamen kişiye özel modellemeler ile satışa sunulmaktadır.

Selamlar,

İlhan YILMAZ

quote:

Sevgili Focus Shop Yetkilisi İlhan Bey

Öncelikle yurt dışında yaygın olan notebook da oyun oynama, seçeneğini ülkemize getirdiğiniz için teşekkür ederim.Monster notebookların, hemen hemen masaüstü sistemlerden hiçibir farkı yok.Benim size sormak istediğim sorular var, zahmet olucak ama cevaplarsanız beni çok mutlu etmiş olacaksınız.

i-) Yurt dışında oyunculara özel veyahut grafiklere özel çift ekran kartlı SLI sistemler oldukça yaygınlaşmaya başladı.Acaba monster bu konuda ne düşünüyor?Ülkemize SLI ekran kartlı monster modellerini getirecek misiniz?(Mesela Nvidia 280M SLI gibi)

ii-) Monsterlarda ekran kartı değişimi esnekliği nedir?Ekran kartını değiştirmek istediğimizde, sizle iletişime geçip, ekran kartını yurt dışından mı getirtiyorsunuz?Çünkü ülkemizde mxm model ekran kartı hemen hemen hiç yok, olsa dahi çok alt modeller bulunuyor.

iii-) İnternet sayfanız olan, focusbilgisayar dan monster notebook sipariş verdiğimizde, kullanıcıya hiç açılmamış monster notebook kutusunda, özel paketlenmiş olarak mı gönderiyorsunuz?Yoksa test ürünü, teşhir ürünü veyahut bir başkasının geriye iade ettiği monster notebooku mu yolluyorsunuz?Firma olarak bu konudaki hassasiyetinizi öğrenmek isterim.

iv-) Monster notebooklar size yurt dışından hazır halde mi geliyor yoksa parçaları siz kendi dükkanınızda birleştiripde mi satıyorsunuz?

Sorularımı cevaplarsanız beni çok mutlu etmiş olacaksınız.

Verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.SLI lı monster notebook modellerinizin bol performanslı olmaları dileğimle.

• Sayın İlhan Bey,

Anlamadığım bir nokta var.Aydınlatırsanız sevinirim.Şimdi siz monster notebookların parçalarını, yurt dışından getirip, kendi bünyenizde birleştiriyorsunuz.Bu doğrultuda notebook parçası olarak, ekran kartı modelleri de getiriyor olmanız lazım.Monster notebookumuzla uyumlu ekran kartı siz de varsa, yardımcı oluyor musunuz?Veyahut uyumlu ekran kartı parçasını siparişimiz üzerine, parça ithalat dönemizde getirtebiliyor musunuz?Sorularımla sizi bunalttıysam kusuruma bakmayın.
  • quote:

Sayın İlhan Bey,

Anlamadığım bir nokta var.Aydınlatırsanız sevinirim.Şimdi siz monster notebookların parçalarını, yurt dışından getirip, kendi bünyenizde birleştiriyorsunuz.Bu doğrultuda notebook parçası olarak, ekran kartı modelleri de getiriyor olmanız lazım.Monster notebookumuzla uyumlu ekran kartı siz de varsa, yardımcı oluyor musunuz?Veyahut uyumlu ekran kartı parçasını siparişimiz üzerine, parça ithalat dönemizde getirtebiliyor musunuz?Sorularımla sizi bunalttıysam kusuruma bakmayın.

Sevgili Sultan El Kebir arkadaşım,

Bu sorunuza Sn. İlhan bey müsade ederse ben yanıt vermek istiyorum

Sorularınız aslında bu güne kadar notebook kullanmış ve halen kullanmakta olan profesyonel kullanıcılar ile notebook dünyasıyla yeni tanışmak üzere olan ve masaüstü pc'lerinin büyüklük ve hantallığından sıkılmış heyecanlı ve dinamik kullanıcıların tümünün beklentilerini ve isteklerini yansıtıyor diyebilirim size O nedenle burada soru sormaktan kaçınmayın emin olun ki mutlaka cevap alırsınız

Aslında bu soruyu ben de çok kez Sn. İlhan beye ve değerli Fokus çalışanlarına bu forumdan ya da yüzyüze görüşmelerimizde sormuşumdur. Sanırım cevap verirken de yanılmıyacağım, Fokus Bilgisayarın Barebone olarak yurtdışından getirttiği MONSTER markalı bu notebooklar, yurtdışı satıcı firma tarafından sadece kasası ve içerisindeki anakartı ile şu aşamada henüz sipariş edilemiyor diye biliyorum. Yani bir notebook siparişi verdiğinizde minumum bir modeli örneğin yukarıda da bahsi geçen Clevo M980NU modelini içerisinde mutlaka bir ekran kartı ile almak zorundasınız. Yani iyi ya da kötü içerisinde mutlaka bir ekran kartı olacak. Yanılıyorsam İlhan bey zaten düzeltecektir. O nedenle bu satıcı firmalar modellerini yurtdışına pazarlarken sadece kasa ya da sadece ekran kartı olarak pazarlamıyorlar, yani siz isteseniz bile FokusSHOP M980NU modelinin ekran kartlarını atıyorum 500 ya da 1000 Adet Geforce GTX 280M 'i tek başına yurtdışından, yani bu satıcı firmadan tedarik edemiyor, çünkü satıcı firma bu bağlamda iş yapmıyor, her ne kadar Fokus Bilgisayar bunu istemiş olsada.

Ama siz isterseniz kendiniz yurtdışıdan sahip olduğunuz notebook'a uyumlu MXM-II ya da MXM-III formunda harici ekran kartlarını satın alabilirsiniz.

Ben şahsen dünyaca ünlü internet online şatış sitesi ebaY'dan bu kartlardan birini satın aldım ve ürün 7 günde elime geçti. Ne varki bu haberi forumdaki üye olan herkes ile paylaştım ve bu konuda bizzat upgrade yapılması için kendi notebookumu riske ederek bu upgrade'i gerçekleştirdim.

Bu konuda foruma üye birçok kişiden destek ve takdir mesajları da aldım. Benim gibi meraklı olanlar kişiler sürekli ne oldu, sonuç nedir, puanlar kaça çıktı, performansı artırdı mı gibi sorular sordular. Ama şunu hemen belirteyim ki, bu işlem tamamen sizin insiyatifinizdedir. Yani upgrade yaparken pc'nizin başına birşey gelirse sorumlusu da malesef siz oluyorsunuz, yani pc'sizin başına bu işlemi yaparken bir şey geldiği taktirde de cihazın servise geri dönüşünde malesef garanti dışı tamir ve servis ücreti ile karşılaşırsınız. Neyseki ben bu konuda şanslıydım birşey olmadı ancak kartı bırakın upgrade etmeyi yani söküp takmayı kartın doğru bios ayarlarıyla uğraştığım kadar bir pc ile bu kadar daha uğraştığımı daha önce hatırlamıyorum. Neyse sonunda çalıştı çalışmasına da bu kadar deneme yanılmalarıma değdi mi bilemem o yüzden şimdi yine eski yani ilk aldığım zamanki ekran kartımı kullanıyorum. Biraz merak, biraz heyecan ve birazda beceriksizlik eklenince sonunda bios yüklemeleriyle, aldığım ekran kartının biosunu sanırım yanlış yükleme ile sildim ve o nedenle de bakın o kadar emek para ve zaman şimdi malesef yok oldu haa ne oldu en azından denemiş ve görmüş oldum yani bi notebook'un ekran kartının eğer doğru şartlar sağlanırsa upgrade edilebildiğini, ama şunu biliyorum ki ileride bu desteği bize biz uğraşmadan zaten Fokus Bilgisayar sağlayacaktır, buna kuşkum hiç olmadı ve olmayacakta işte o zaman masaüstü pc devride bence kapanmış olacaktır diye düşünüyorum.

Sevgiler,

• quote:

Orjinalden alıntı: karasew vasilli

Arkadaşlar bileniniz varsa bana bi yardımcı olabilirmisiniz.

Monster z97v kullanıyorum.

Şuan ilk şarjını kapalı bir şekilde yapıyorum. Toplamda kaç saat ilk şarj olması gerekir. cihazın sanırım harddiskinden pıt pıt şeklinde sol üst köşedeki mavi işlem lambası ile senkronize bir ses geliyor bu nedir? ve cihaz kapanırken sanki fişi çekilmiş gibi çat sesi vererek kapanıyor. Yardımcı olusanız çok sevinirim makineyi yeni aldım aklımda soru işaretleri var bu konularda...lginize teşekkür ederim.

o tık tık sesi benim bilgisayardan da geliyor. ben de anlayamadım. onun cevabını ben de merak ediyorum. çok da takılmadım ama yine de rahatsız edici eğer takılırsanız. ben şarj olayını ışığı sönene kadar yapmıştım. şu an gayet iyi gidiyor. ama 2 hafta da bir mutlaka pilin tamamını bitirip tekrar şarj edin. bu şekilde tavsiye etmişti bana kadir bey.

ayrıca makinamı altı aydır kullanıyorum ve henüz tık demedi. fotoşok cd2 ve otoket 2008 i aynı anda kullanıp işlem yapabiliyorum ve bu arada da operyala intenette gezinirken bir yandan da msn den dosya transferi yapıyorum. oyunlarda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezginn -- 15 Nisan 2009; 23:02:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bezginn

quote:

Orjinalden alıntı: karasew vasilli

Arkadaşlar bileniniz varsa bana bi yardımcı olabilirmisiniz.

Monster z97v kullanıyorum.

Şuan ilk şarjını kapalı bir şekilde yapıyorum. Toplamda kaç saat ilk şarj olması gerekir. cihazın sanırım harddiskinden pıt pıt şeklinde sol üst köşedeki mavi işlem lambası ile senkronize bir ses geliyor bu nedir? ve cihaz kapanırken sanki fişi çekilmiş gibi çat sesi vererek kapanıyor. Yardımcı olusanız çok sevinirim makineyi yeni aldım aklımda soru işaretleri var bu konularda...lginize teşekkür ederim.

o tık tık sesi benim bilgisayardan da geliyor. ben de anlayamadım. onun cevabını ben de merak ediyorum. çok da takılmadım ama yine de rahatsız edici eğer takılırsanız. ben şarj olayını ışığı sönene kadar yapmıştım. şu an gayet iyi gidiyor. ama 2 hafta da bir mutlaka pilin tamamını bitirip tekrar şarj edin. bu şekilde tavsiye etmişti bana kadir bey.

ayrıca makinamı altı aydır kullanıyorum ve henüz tık demedi. fotoşok cd2 ve otoket 2008 i aynı anda kullanıp işlem yapabiliyorum ve bu arada da operyala intenette gezinirken bir yandan da msn den dosya transferi yapıyorum. oyunlarda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

kardeş çok teşekkür ederim.. o ses sanırım tüm makinelerde varmış.. fokus yetkilileri kesin bir bilgi ve sesin sebebini tam olarak söyleyebileceklerdir...

• Sn. Sultan El Kebir;

Sn. Özgür Ersin mesajında zaten detayları ile sorunuza yanıt vermiş ama ben yine de nezaketen bir cevap yazmak istedim.

Yurtdışından barebone kasa getirirken kasa modeli ve ekran kartını bir arada seçmeniz gerekiyor. Üretici her ekran kartının o kasa modeli ile çalıştırılmasını onaylamıyor. Çünkü voltaj değerleri, ısınma vb. sorunlar ürünün performansını eğer doğru şekilde yapılandarmazsanız olumsuz etkiliyor. Bir de ürün üzerinde yer alan soğutucu genelde seçilen ekran kartının özelliğine göre tasarlanmış oluyor. Siz ürün üzerinde bir ekran kartı değişimi yaptığınızda soğutucu mesela uysa bile yetersiz kalabiliyor ve ısınma sorunlarına sebep olabiliyor. Bios üzerinde üretici tarafından yapılan ayarlar da ayrıca ürünün çalışma performansını ve verimliliğini etkiliyor.

Ürüne başka bir ekran kartı taktığınızda bios' unda bu ekran kartına göre mümkünse barebone üreticisi tarafından yapılandırılması gerekiyor. Ayrıca yine ürün üzerinde kullanılan soğutucunun uygun yeterlilikte olması gerekiyor. Yani siz GF7600 ekran kartlı bir notebook modeline 9800GTS ekran kartı takmak isterseniz muhtemelen tasarım ve ısınma sorunları mutlaka ortaya çıkacaktır. Bu yüzden bir süre daha bu konuda yapının oturmasını beklemek en mantıklı olan gibi görünüyor. 2010 yılı ortalarında yada sonlarına doğru inşallah bu konuda epey yol alınmış olacağını ve inşallah bu konuda çözüm üretebilen bir firma olarak konumlanmış olabileceğimizi sanıyorum.

İnşallah tabi !..

Selamlar,

İlhan

quote:

Sayın İlhan Bey,

• ozgurersin Bey e ve İlhan Bey e teşekkürlerimi sunarım.
  • Arkadaslar iyi gunler,
    Yeni bir dizustu almak niyetindeyim. 2 marka arasinda kaldim su anda. Forumu okurken marka temsilcilerinin cevap yazdigini gordum. bana da yardimci olurlarsa sevinirim..

1.> CASPER NIRVANA CPQ-Q900-4M35 CORE 2 QUAD Q9300 2.00GHZ 4GB 500GB VISTA HOME PREMIUM 15.4"

su reklamlarda gordugumuz 4 cekirdekli 9800 ekran kartli olan model : 2700TL

2.> 15.4" M860TU (9800 GTS) » MONSTER T98M860TU01 15.4"

ayni ozelliklerde gibi geldi bana: 3650TL

Bu iki bilgisayardan hangisini onerirsiniz. Ve Monster temsilcisi arkadasa sormak istiyorum, bu bilgisayar casper den neden daha pahali? Ustelik casper lisansli vistayla monster isletim sistemsiz olarak geliyor..

Monster de Yuz tanima ve parmak okuyucu filan var ozelliklerde onlari iptal edebilir miyiz? benim hic bir isime yaramaz o ozellikler. Ben monster i daha uygun fiyatli olarak biliyorum.

Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler..
    Urun ozellikleri asagidadir..

CASPER NIRVANA CPQ-Q900-4M35 CORE 2 QUAD Q9300 2.00GHZ 4GB 500GB VISTA HOME PREMIUM 15.4"
    ___________________________________________________________________________________________

• Intel® Core ™ 2 Quad İşlemci Q9000
    - İşlemci hızı 2.00 GHz, 6MB L2 cache, 1066 MHz FSB
    - Intel® PM45 Chipset
    - Intel® PRO/Wireless 5100 (802.11a/b/g/n) Kablosuz Ağ Bağlantısı
    • Orijinal Microsoft® Windows Vista® Home Premium
    • 4 GB DDR3 1066 MHz Bellek
    • 500 GB SATA Harddisk
    • 15.4" WXGA (1440x900) Parlak TFT Ekran
    • 1GB DDR3 256 bit nVIDIA Geforce 9800GS Ekran Kartı
    • 2.0MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Bluetooth
    • Multi Card reader (MMC/RSMMC/SD/Mini-SD/MS/MS Pro/MS Duo)
    • 4X USB 2.0 port, 1X eSATA, 1X HDMI

15.4" M860TU (9800 GTS) » MONSTER T98M860TU01 15.4"

T2-rex T98M860TU01
    Intel® Centrino® 2 İşlemci Teknolojisi
    İşlemci

Intel® Core� 2 Duo İşlemci T9800
    (2.93 Ghz, 1066 Mhz FSB, 6 MB Cache, 64 bit, 35W)
    Chipset Intel® PM45 + ICH9M
    Turbo Memory Intel® Turbo Memory 4 GB
    Kablosuz haberleşme Intel® PRO/Wireless 5300 WI-FI kartı
    Sistem belleği 4 GB DDR3 1066 Mhz Bellek (max. 8 GB)
    Ekran Kartı

1024 MB nVIDIA® Geforce 9800M GTS
    DirectX 10 ( 256 Bit ) Ekran kartı
    ( Max. 1 GB / 512 MB sistem belleğinden kullanır.)
    Ses Özelliği Intel® High definition Audio Interface + 3D stereo enhanced sound system + SRS WOW Surround Sound Technology inside + Sound-Blaster PROTM Uyumlu + S/PDIF Digital output 7.1CH + 1x Built-in Microphone + 2 x Built-in Speakers 1,5 W
    Network 10/100/1000 GIGABIT LAN
    Fax Modem 56k V.92 Dahili Fax Modem
    Bellek Yuvası Card Reader 7.1 ( MMC/RSMMC/SD/Mini-SD/MS/MS Pro/MS Duo)
    Sabit Disk kapasitesi

320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA SEAGATE®
    Optik sürücü Super Multi DVD-RW Dual Layer ( Çift katmanlı )
    Batarya

Li-Ion 8 cell ( 2,5 saat civarında )
    Kamera 2.0 Mpixel Dahili Web Camera
    Ekran 15.4" WSXGA+ TFT 1680 x 1050
    İşletim sistemi

FREE DOS !!! ( Ürün üzerinde işletim sistemi kurulu değildir ! )
    www.pardus.org.tr
    Sayfa bulunamadı – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM
    http://www.pardus.org.tr/indir.html

Tübitak tarafından geliştirilen Pardus işletim sistemini yukarıdaki linkten indirebilirsiniz... PARDUS / LINUX işletim sistemlerinde driver / donanım uyumsuzlukları olabilir.
    DİKKAT !!! LINUX vb. yazılımlar için işletim sistemi yada driver desteği bulunmamaktadır.
    Bu ürünü EN İYİ PERFORMANS VE UYUMLULUK için WINDOWS işletim sistemli olarak almanızı öneriyoruz !!!
    199 $ farkla VISTA Ultimate ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    149 $ farkla VISTA Business ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    119 $ farkla VISTA Home Premium ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    99 $ farkla VISTA Home Basic Tr ( Tr / Eng. ) ( 32 / 64 bit )
    149 $ farkla XP Pro ( Tr / Eng. ) ( 32 bit )
    99 $ farkla XP Home ( Tr / Eng. ) ( 32 bit )
    Boyutlar 364x269.5x29mm/ 3.2 Kg
    Bluetooth Dahili bluetooth adaptör Ver.2.0

Güvenlik
    Geliştirilmiş Port'lar

Biometric Parmak İzi Okuyucu
    YÜZ AlgILAMA TEKNOLOJİSİ
    1 x IEEE1394
    4 x USB 2.0
    1 x eSATA
    1 x DVI-I
    1 x HDMI
    1 x PCMCIA Express 34/54
    1 x Line in / Mic in Jack
    1 x Speaker / Kulaklık çıkışı
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45 çıkış
    Multimedya
    Özellikleri 1,5W X 2 Adet 18 mm speaker ile oldukça yüksek ses kalitesi
    Hediyeler Deri Notebook Çantası
    Üretici Powered by CLEVO
    Garanti Süresi

2 YIL garanti.

• ilhan bey hdd lerden gelen sesiçin birşey demeyecekmisiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahir_tas

Arkadaslar iyi gunler,
    Yeni bir dizustu almak niyetindeyim. 2 marka arasinda kaldim su anda. Forumu okurken marka temsilcilerinin cevap yazdigini gordum. bana da yardimci olurlarsa sevinirim..

1.> CASPER NIRVANA CPQ-Q900-4M35 CORE 2 QUAD Q9300 2.00GHZ 4GB 500GB VISTA HOME PREMIUM 15.4"

Bu iki bilgisayardan hangisini onerirsiniz. Ve Monster temsilcisi arkadasa sormak istiyorum, bu bilgisayar casper den neden daha pahali? Ustelik casper lisansli vistayla monster isletim sistemsiz olarak geliyor..

Monster de Yuz tanima ve parmak okuyucu filan var ozelliklerde onlari iptal edebilir miyiz? benim hic bir isime yaramaz o ozellikler. Ben monster i daha uygun fiyatli olarak biliyorum.

CASPER NIRVANA CPQ-Q900-4M35 CORE 2 QUAD Q9300 2.00GHZ 4GB 500GB VISTA HOME PREMIUM 15.4"
    ___________________________________________________________________________________________

- Intel® PM45 Chipset
    • 500 GB SATA Harddisk
    • 2.0MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Bluetooth

T2-rex T98M860TU01
    İşlemci

Ekran Kartı

Ses Özelliği Intel® High definition Audio Interface + 3D stereo enhanced sound system + SRS WOW Surround Sound Technology inside + Sound-Blaster PROTM Uyumlu + S/PDIF Digital output 7.1CH + 1x Built-in Microphone + 2 x Built-in Speakers 1,5 W
    Sabit Disk kapasitesi

Batarya

İşletim sistemi

www.pardus.org.tr

Tübitak tarafından geliştirilen Pardus işletim sistemini yukarıdaki linkten indirebilirsiniz... PARDUS / LINUX işletim sistemlerinde driver / donanım uyumsuzlukları olabilir.
    DİKKAT !!! LINUX vb. yazılımlar için işletim sistemi yada driver desteği bulunmamaktadır.
    Bu ürünü EN İYİ PERFORMANS VE UYUMLULUK için WINDOWS işletim sistemli olarak almanızı öneriyoruz !!!

Güvenlik
    Geliştirilmiş Port'lar

YÜZ AlgILAMA TEKNOLOJİSİ
    1 x IEEE1394
    4 x USB 2.0
    1 x eSATA
    1 x DVI-I
    1 x HDMI
    1 x PCMCIA Express 34/54
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45 çıkış
    Multimedya
    Üretici Powered by CLEVO
    Garanti Süresi

2 YIL garanti.

Ayrıca açtığın başlığa da yazdım ama buraya da yazıyorum. Kesinlikle moster almalısın.

• Sn. tahir_tas;

Bahsettiğiniz MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook en performanslı modellerimizden biridir. Bu seride kullanılan bir çok bileşen bahsettiğiniz üründen ciddi farklılık göstermektedir. Ben olabildiğince aradaki farkları detayları ile çıkartmaya çalıştım. Yine de sorularınız olursa tekrar yazın en kısa zamanda yanıtlamaya çalışalım inşallah.

1.) İşlemci :

Intel Core2 DUO T9800 ( 2.93 Ghz, 1066 Mhz FSB, 6 MB Cache, 64 bit, 35W ) özelliğindeki işlemcinin QUAD serisindeki muadili şu an için Q9100 modelidir. T9800 işlemci sadece işlemci maliyeti olarak bile Intel tarafından Q9000 serisi işlemcilerden yaklaşık 200 $ + KDV daha yüksek fiyatla satılmaktadır. Notebook işlemcileri ile ilgili detaylı sıralama, performans ve teknik özellik tablosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2.) Turbo Memory :

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizde Intel® Turbo Memory 4 GB özelliği bulunmaktadır. Bu ürünün tek başına satış fiyatı 100 $ + KDV mertebesindedir.

3.) Wireless kart :

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizde kablosuz haberleşme bağlantısı için Intel® PRO/Wireless 5300 WI-FI kartı kullanılmaktadır. Bu kartın 5100 wi-fi kartı ile arasında 25 $ + KDV civarında bir fiyat farkı bulunmaktadır.

4.) Ekran kartı :

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizde 1024 MB nVIDIA® Geforce 9800M GTS DirectX 10 ( 256 Bit ) Ekran kartı kullanılmaktadır. Çok yüksek performans özelliğine sahip bu ekran kartı 9800GS modeline göre % 15 daha yüksek performanslı olarak çalışmaktadır. ( 3D Mark 2006 )

Notebookcheck
    Mobile Graphics Cards - Benchmark List
    http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

5.) İşletim sistemi :

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizle birlikte Vista Home Premium 64 bit işletim sistemini 50 $ + KDV ( perakende satış fiyatı : 119 $ ) ve VISTA Ultimate 64 bit işletim sistemini sadece 100 $ + KDV ( perakende satış fiyatı : 199 $ ) farkla satın alabilirsiniz.

6.) Harddisk :

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizde 320 GB 7200 RPM 16 MB Cache SATA SEAGATE® G-Force Protection ( Serbest düşme hareketini algılayarak veri kaybını engelleyen dayanıklılık ve güvenlik teknolojisi. ) özellikli sabit diskler kullanılmaktadır. Fiyat olarak 500 GB disklerden çok farklı bir maliyeti olmamakla birlikte performans ve ürün özelliği olarak oldukça ön sırada yer almaktadır bu disk modeli. İsterseniz ürünümüzü fiyat farkı olmadan 500 GB diskli olarak da satın alabilirsiniz.

7.) Ekran : ( SIFIR PİXEL HATASI GARANTİSİ )

MONSTER T98M860TU01 15.4" Notebook modelimizde 15.4" WSXGA+ TFT 1680 x 1050 çözünürlükte parlak ekran kullanılmaktadır. Diğer üründe bu çözünürlük 1440x900' dür. Ürünümüzün ekranı, MONSTER Notebook' lar ile ücretsiz olarak sunulan " 30 GÜN SIFIR PİXEL HATASI GARANTİSİ " ile hem bahsettiğiniz üründen hem de diğer markalardan ciddi biçimde ayrılmaktadır.

8.) İADE Garantisi :

Tüm MONSTER Notebook' lar ile birlikte gelen " 15 GÜN BİREBİR DEĞİŞİM, KOŞULSUZ ÜRÜN ve PARA İADE GARANTİSİ " sizi diğer tüm markalar karşısında daha güçlü kılmaktadır. Ürünümüzden en küçük bir memnuniyetsizliğiniz olursa ürünü sorgusuz - sualsiz anında iade alıyoruz. Hatta " OYNAYAMADIĞINIZ OYUN yada ÇALIŞTIRAMADIĞINIZ TASARIM PROGRAMI " olursa yine 15 gün içinde ürünü koşulsuz olarak İADE edebiliyorsunuz.

9.) 30 GÜN ANINDA DEĞİŞİM GARANTİSİ :

Tüm MONSTER Notebook' lar ile birlikte gelen " 30 GÜN ANINDA YENİ ÜRÜNLE DEĞİŞİM GARANTİSİ " size diğer markalarda bulamıyacağınız bir hizmet kalitesi sunuyor. Ürününüzde ilk 30 GÜN içinde bir sorunla karşılaşırsanız ürününüzün sorununu anında gideriyoruz yada sorun hemen giderilemiyorsa yeni bir ürünle ürününüzün değişimini sağlıyoruz.

10. ) Kişiselleştirme ve Müşteri odaklı yaklaşımlar

Tüm MONSTER Notebook modellerini tam olarak istediğiniz özelliklerle alabilmeniz için bileşenler üzerinde değişiklik yapabilir yada kendi konfigürasyonunuz için size özel fiyat çıkartılmasını talep edebilirsiniz. ( Yakında bu özelliği inşallah yeni web sitemizde hizmetinize de sunuyor olacağız ayrıca !.. ) Ürün üzerinde değiştirilmesi yapısal olarak mümkün olan tüm parçaları değiştirmek ve size özel bir dizüstü modeli üretmek MONSTER Notebook' lar için çok kolay !.. İsterseniz MONSTER Notebook' unuzu AIRBRUSH uygulamaları ile benzersiz kılmak' da yine bizim tarafımızdan sunulan hizmetler arasında...

İlk etapta " MONSTER Notebook' ları tercih etmeniz için 10 Nedeni ? " size sunmaya çalıştım. Buna ilave yapılacak bir bu kadar daha şey yazmak mümkün. Değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Bahsettiğiniz yüz tanıma, parmak izi okuyucu gibi özellikleri ürün üzerinden çıkartmak maalesef mümkün değildir. Tüm ürünlerimizin özelliklerine detaylı ve bütün olarak bakılarak değerlendirildiğinde oldukça uygun fiyatlarla satılıyor olduğundan emin olabilirsiniz.

Selamlar,

İlhan YILMAZ
    Genel MÜDÜR

quote:

Orjinalden alıntı: tahir_tas

Arkadaslar iyi gunler,

- Intel® PM45 Chipset
    • 500 GB SATA Harddisk
    • 2.0MP Web Camera
    • DVD ± RW DUAL
    • Bluetooth

T2-rex T98M860TU01
    İşlemci

Ekran Kartı

Sabit Disk kapasitesi

Batarya

İşletim sistemi

www.pardus.org.tr

Güvenlik
    Geliştirilmiş Port'lar

YÜZ AlgILAMA TEKNOLOJİSİ
    1 x IEEE1394
    4 x USB 2.0
    1 x eSATA
    1 x DVI-I
    1 x HDMI
    1 x PCMCIA Express 34/54
    1 x RJ-11
    1 x RJ-45 çıkış
    Multimedya
    Üretici Powered by CLEVO
    Garanti Süresi

2 YIL garanti.

• Monster bilgisayarı olan arkadaşlar:

www.systemrequirementslab.com
    Requirements Test
    http://www.systemrequirementslab.com/referrer/srtest

bu siteden önce GTA 4 sonra crysis gibi oyunları test edip sonuçların resmini paylaşır mısınız?

Lütfen!!! Monster mı casper mı karsızım. Eğer koyuarsanız bana çok yardımcı olursunuz.

Almayı düşündüğüm monter 2.93 işlemcili free doslu olan.

• ilhan bey secim yapmama yardimci olabilecek kapsamli cevabiniz icin cok tesekkur ederim.
    Fakat 9800 ekran kartli bir model almak istiyorum ve 2700-2800tl gibi bir rakkam harcamak istiyorum. Genelde film cevirme, program deneme, ve bol miktarda oyun icin kullaniyorum bilgisayari. sitenizden baktim ama cok fazla model oldugundan goremedim. Boyle bir modelinizi tavsiye edebilirmisiniz?
    Yazinizdan anladigim kadariyla kadikoy'deki dukkaniniza gelsek istegimize ve butcemize gore konfigurasyon yapabiliyoruz, bu dogrumudur? Birde sizin daha onceden kullandiginiz, - kasanin onunde dijital rakkamlari olan - kasayi secebiliyormuyuz?
    Biraz daha bilgi verirseniz cok memnun olurum. tesekkurlerimle..
  • Ilhan bey selamlar,

1-9650 gt ddr2 li ekran kartlari, 9600gt ddr3den daha dusuk performans gosterio.. ekran karti 9600gt ddr3 lu modeliniz bulunmakta midir, eger ole bi konfigurasyon yaparsak P8600 islemci ile fiyati hangi araliktadir?

2-bonus yada world karta pesin fiyatina taksit yapilabilio mu? (sitenizde finans ve axess e yapildigi yazio)

3-
    www.fokusbilgisayar.com
    Sayfa bulunamadı – Monster Notebook
    http://www.fokusbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=P86Z97V20
    bu urununuzdeki bluray yerine normal dual dvd takılırsa ve ekran 1280x800 olursa fiyati asagi yukari ne kadar olur? ole bir secenek mevcut mudur?

4-tesekkurler iyi calismalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi algool -- 19 Nisan 2009; 2:17:54 >

• Galiba şimdi çözdüm iki örün arasındaki fiyat farkını ilhan bey monsterları kaç kurla hesaplıyonuz ? 1.39 olsa tahminimce 2.099,00 USD + KDV 1.999,00 $+KDV arada 100dolar fark var 1.39 göre 139tl ama gel bakki bir ürün taksitlendirilmiş(bonus kredi kartına göre ikisininde en yüksek takisiti casper 8 monster 12) fiyatı(casper) 3.000,90 TL diyerinin aynı karta göre (monster)4.223,27 TL peşin düşünsen
    Havale İle % 8 İndirimli Fiyatı:
    2.556,32 TL+KDV
    Kredi Kartı İle Peşin % 4 İndirimli Fiyatı:
    2.667,47 TL+KDV
    Vade Farksız 12 Taksit Fiyatı:
    2.778,61 TL+KDV

Monster ise:
    Nakit / Havale / EFT ile Ödeme
    3.672,41 TL

Kredi Kartı Tek Ödeme Peşin

3.672,41 TL

aradaki sadece 100dolar? 600tl 700tl farka neden oluyo pes...
  • 
Sayfa: önceki 359360361362363
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.