Şimdi Ara

Monster BIOS Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kullandığım cihaz Tulpar T7 V7.1.1. Cihazımda ki BIOS 2016 Temmuz ayında güncellenmiş en son, yani cihazım için yeni BIOS update'i var, ancak Monster'ın sitesinde BIOS güncellemeleri yer almıyor. Mail atıp en güncel BIOS dosyasını istediğimde ise "Bilgisayar başındayken şu numarayı arayın size yardımcı olurlar" tarzı gereksiz bir geri dönüş yapıyorlar. Monster bilgisayarlar için güncel BIOS dosyalarını nerden bulabilirim yardım edebilecek var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Monster'ın sitesinde yeni BIOS sürümü yer almıyorsa nasıl haberiniz oldu yeni sürümün varlığından?
  • AIDA64'te driverların güncel olup olmadığını gösteren bir kısım var orada gözüküyor. Ve başka bir forumda benim BIOS sürümümden daha güncel bir BIOS sürümü kullanan birisini gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shellot -- 14 Ağustos 2017; 13:31:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellot

    AIDA64'te driverların güncel olup olmadığını gösteren bir kısım var orada gözüküyor. Ve başka bir forumda benim BIOS sürümümden daha güncel bir BIOS sürümü kullanan birisini gördüm.

    Monster dizüstü bilgisayarların asıl üreticisi Clevo'dur. Clevo belki diğer müşterilerine (Monster gibi) farklı BIOS sürümü vermiş olabilir cihazlarına.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Bendeki notebook clevoda hangi modele denk geldiğini bilsem clevo bios olarak ararım ama clevoda direkt sitesine koymamış sanırım biosları.
  • Evet monsterde böyle sorunlar oluyor . Benim eski bilgisayardada bios vardı ama sitelerine koymadılar. Benim kasa markası clevoydu bu kasayı sager ve hatırlamadığım bir marka daha kullanıyordu onların sitesinden güncel bios vardı indirip kurmuştum ben . Kasa kodunuz ile clevo sitesine bakın . Belki orda vardır, tabi kasanız clevo ise .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Kasa koduna nereden bakabilirim acaba?
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    Uzun zamndır monster piyasasınden uzaktayım o yüzden tam emin değilim ama alt kısımda barkodunun oralarda yazıyor olması gerek.. Yada aida64 te falan bi yerden bakılıyordu ama hatırlayamıyorum nerden bakmıştım . İsterseniz barkodun resmini özel mesaj olarak atın bakayım . Varsa cd key falan karalayabilirsiniz .

    Cihazın resimlerine baktım, muhtemelen clevo'dur . Kullanan arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verebilir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 14 Ağustos 2017; 15:7:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shellot

    Bendeki notebook clevoda hangi modele denk geldiğini bilsem clevo bios olarak ararım ama clevoda direkt sitesine koymamış sanırım biosları.

    Onu iyice araştırmanız gerek fakat Clevo'dan indirdiğiniz BIOS'u kurmayın cihaza, zira donanımsal olarak farklılıklar olabilir cihazda bu sefer anakartı bozabilirsiniz.
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Kasanın altında bir sticker var. Üzerinde notebookun modeli ve seri numarası yazıyor. Seri numarasının yazdığı yer biraz daha derinde yani Notebookun modelinin yazdığı sticker sonradan yapıştırılmış Monster tarafından. Sanırım bahsettiğiniz kasa kodu o stickerın altına kalıyor. AIDA'dan bulmanın yolu varsa ordan bakıcam artık
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam, biraz uğraşın bulursunuz tam hatırlamıyorum nasıl bulunduğunu, sistem bilgisine falan bakın .

    Kasa kodunu bulabilirseniz başka üreticilerdin bios olup olm adığını bakabilirsiniz.

    Mesela bende monster varken soundblasterin 3 yeni sürümü çıkmıştı ama monsterde güncellenmiyordu bunlar, Ben genelde başka firmalardan bulup indiriyordum . Sager in sitesinden bakıp sizin bilgisayarın aynı olan kombinasyonu ve kasayı bulabilirseniz biraz yardımcı olur .
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Aslında bu aida'nın otomatik driver güncelleme zımbırtısı varda paralı, onun beleşi gibi bir şey olsa hallederdim ordanda
  • Shellot kullanıcısına yanıt
    Onlara güvenilmez, bilgisayar elinizde kalır. Ben biraz araştırdımda pek bişey bulamadım . Kasa kodu olmadan zor. Bilen arkadaşlar kasa kodunun nerde olduğunu yazarsa daha çabuk sonuç alırsınız .

    Aida programramında özet kısmında üreticinin adı falan yazmıyormu ?
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Monster diyor orda
  • Monster Teknik Desteği arayın . Mail olarak gönderip TeamWiever üzerinden güncelleme yapılıyor.
  • Bende 14.1 var 1 aylık gerçi bozuk şu anda ama telefonda güncel BIOS yok denildi bana.Desktop BIOS'umdan sonra çok garip geldi gerçektenç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.