Merhaba forumdaşlar , Monster Abra 15 V6.2 Cihazım yaklaşık 5 ay önce kendiliğinden kapandı ve tekrar açmaya çalıştığımda hiçbir tepki vermedi. Sonradan fark ettim ki bilgisayarı şarja takınca şarj ışığı bile yanmıyor ve Monster Teknik Servise cihazı yolladım. 2899TL'ye sıfır olarak Monster üzerinden aldığım bilgisayarın Anakartının değişmesi gerektiği ve ücretinin 4300 TL civarında bir rakam söyleyerek bu kadar tutacağını söylediler. Bende sitem ederek cihazı geri istedim ve geldi. Daha sonra tanıdığım bir bilgisayarcı ile Anakartı incelemeye başladık cihazın tümünde kısa devre mevcuttu ilgili bir kaç birimi sökünce batarya şarj almaya başladı ve bildirimi yandı daha sonra işlemci ve ekran kartını destekleyen altı bacaklı güç çıkış yerinde arıza tespit etti ve bunları da çıkarıp yenileri ile değiştirdi geriye sadece işlemci ve etrafında kısa devreler mevcuttu . Ankara'da bulunan bir yere sorunun köprüde olduğunu yapılınca düzeleceğini düşünerek yolladık ancak bir çözüm olmadı. Bilgisayarcı elinden geleni yaptı ancak bir çözüme ulaşamadık. Son durumda söylediği kadarıyla işlemcinin değişmesi gerekiyor ve bundan sonra cihaz kullanılabilir hale gelecek.
Şuan ki durumla alakalı 2 video çektim . Bilgisayarşarj aleti takılı olmadan hiçbir tepki vermiyor ancak şarj aleti takılınca şarj olmaya başlıyor ve power tuşuna basınca bilgisayar açılıyor ancak ekrana görüntü gelmiyor ilgili video
Cihaz bu şekilde yaklaşık 30-40 saniye geçirdikten sonra fanları son hız dönmeye başlıyor ve sol altta bulunan bildirim ledlerinden 3 tanesi yanıp yanıp sönmeye başlıyor bu şekilde 20 saniye kadar durunca bilgisayar tekrar kapanıyor ve ekrana hiçbir görüntü gelmiyor