Şimdi Ara

Monster Abra A5 V13.3 Kullanıcıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
20.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu an itibariyle benimde gönlümü çalan laptop modelini 5699 tl den satın aldım ödemeyi yaptım havale ile ödeme yarın sabah onaylanırmış kargo ile gelince buraya oyun performanslarını yazacağım
  • arkadaşlar ben de yeni aldım bu abra v5 13.4
    2 grafik işlemcisi var gözüküyor intel graphics 630 ve 1050ti. varsayılan olarak 1050ti yı seçtim ama bazen masaüstünde açılan pencerelerde mesela bişeyin setupuna çift tıklıyorum açılan pencerenin çözünürlüğü sanki düşükmüş gibi, o pencere bulanıkmış gibi gözüküyor. sizde de böyle bir sorun var mı? GeForce Experience güncellemelerini yaptıktan sonra 3D Vision Photo Viewer diye bir şey geliyor masaüstüne. buna çift tıklayınca aşağıdaki resimdeki hatayı veriyor. aygıt yöneticisinden baktığımda hiçbir sorun yok bütün driverlerim yüklü. bir bilginiz var mı?

    Monster Abra A5 V13.3 Kullanıcıları

    Soldaki simgelerin yazısıyla sağdaki pencerenin içindeki yazı arasındaki farkı görebilirsiniz. bulanıkmış sanki çözünürlüğü daha düşükmüş gibi.




  • Selam beyler, pc işlerinden pek anlamam ilk görüşte bu laptop iyi gibi geldi lakin örnek olarak RDR2 oyunun sistem gereksinimlerini karşılaştırdım laptop baya zorlanıyor gibi minimum gereksinimde anca açar gibi gözüküyor. Sorun nedir o kadar iyi değil mi? Farklı model öneriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reiskonen -- 27 Ekim 2018; 16:14:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epave

    Dün gece bi karar alıp daha önemli yapmam gereken işler olduğu için ve ayrıca şu sebeplerden bilgisayarı geri vermek üzere interneti olmayan bi yakınıma geldim. Bu sebeple pubg'de fps ve işlemci sıcaklığı hakkında bi yorum yapamiyicam çünkü bilgisayarı komple toparlayıp iade için hazırladım. Sebepler ise şunlar ;

    - Evet günümüzde kurdan dolayı bu fiyatlar normalleşmiş gibi gelebilir ama 6400 lira 4 aylık asgari ücret eder. Amerikada, Avrupada olsaydık 1 aylık asgari maaş ederdi ve bu normal karşılanabilirdi fakat ülkemizde insanlar bu parayla ev, çoluk çocuk geçindiriyorlar. Bi kutuya günde 2-3 saat giricem diye öğrenci halimle bu parayı vermek akıl kârı değil.

    - Sesi max. açtığınızda cızırdama yapıyor. Eğer yapmadığını düşünen kullanıcı varsa Ellie Goulding - Love Me Like You Do ( 2.30 sn ) açıp dinlesin hatta bide telefondan açıp dinlesin farkı göreceksiniz arkadaşlar benim note 5 bile daha kaliteli ses çıkardı.

    - Fan sesi hakikaten fazla rahatsız edici olmaya başladı. O gün boşsunuz ve oyun oyniyim diyorsunuz daha 2. elden itibaren ( lol için konuşuyorum ) kafanız sanki düğünde hoparlörlerin yanına oturmuşda 3 saat ona maruz kalmışsınız gibi oluyor inanın çok önemli bir madde bu. Bende ne kadar ses olacak canım diyordum ama cidden aşırı rahatsız edici.

    - Buna önem verip vermeme tamamen karakter yapısıyla ilgili tabi ama ben yine de belirteyim. Bilgisayar sanki 1700 liralık bir bilgisayarmış görünümünde. Zaten siyah plastik geneli ( çok basit yapmışlar arkadaşlar en ufak bir darbede kırılabilir, hasar görebilir ) birde şerit şeklinde yeşil renk kullanmışlar. Arkasındaki monster sembolüyle, klavyenin üstündeki 2 ana tuşla ( turbo fan ve çalıştırma tuşları ) birde 2 tuşun ortasındaki monster yazısıyla tam bir rezalet. Etrafta mesela mac kullanan birini dışarda gördüğünüzde sırıtmaz aksine hoş gelir, normal bilgisayarlar ( lenovo, asus vs. ) kullananlarda öyle fakat şahsen ben mecbur kalmadığım sürece bu bilgisayarı başka bir yerde kullanmak istemezdim. Sanki boş bir insanmışsın algısı yaratıyor. Olgun bir bireyin bilgisayarla işini halletmesi vardır birde wifi bulunca oyun bilgisayarıyla giren boş bi insan algısı vardır. Bana göre biz 2. kategoriye girdik 😂 Artık herkes reklamlardan biliyor oyun odaklı oluşturulmuş bilgisayar olduğunu. Yani dediğim gibi bu kişiden kişiye değişir ama ben bu durumu takanlardanım. Bende dışardan oyun amaçlı yüksek fiyatlı bilgisayar alan birini görsem bende aynısını düşünürüm sanırım. Fakat en önemli sorun oyun bilgisayarı olması değil, çok basit görünüme sahip olması.

    - Son olarakta bu bilgisayarların parçalarını sadece kendileri aşırı pahalı şekilde satıyorlar. Yani diğer markaların parçasını ucuza ve kolay elde edebilecekken, bu bilgisayarlarda çok pahalıya alırsınız. ( parçaları falan dolarla satıyorlar )

    Konuyu çok uzattım ama umarım yarın öbür gün benim gibi düzgün bilgi bulamayanlara yardımcı olabilirim. Açıkça anlamanız için detaylı yazmak istedim. Alıp kullananlara da hayırlı olsun herkes benim gibi bu tarz şeylerden rahatsız olmayabilir.
    Hocam ben de birkaç haftadır laptop araştırıyorum.Aslında oyun bilgisayarına ihtiyacım yok ama nvme destekli bol usb li iyi bir soğutma istemi olan cihaz arayışındayım. Bİlgisayarcıları gezdim vatan bimeks teknosa gibi. Notebook ceck ten baya bir bilgisayar araştırdım ısınma konusunu özellikle.Esasen gen8 core i5 u serisi işimi görür ama baktımki mx150 li bir cihaz için 4000 lira civarlarını bir kere gözden çıkarmam gerekiyor sonuçta u serisi de olsa bunun da bir ısı üretimi var ve çoğu cihaza fındık kadar fan incecik bir kasa yapmışlar ki bu da u serisi i5 lerin bile ısınıp throttle a girerek yavaşlaması demek. Hele ki İzmirin 40 dereceyi geçen yazında fındık kadar ve tek fanlı bir laptop un ömrü fazla olmaz kanısındayım.
    Sonuç olarak benim bu kadar gezip baktığım cihazlardan anladığım eğer gaming almayacaksam hepsiburada dan 4100 liraya aluminyum kasa bir ideapad 520 gaming olmayanlar skalasında en iyi soğutmaya sahip cihazlardan birisi ki bunda bile soğutma mazgalının dar oluşu dikkatimi çekti . Yoksa o cihaza 1000 liraya 1 tb ssd takar toplam 5000 lira maliyetle iş bitirirdim
    Bu kadar test vs incelediğimde gördüğüm şu ki alınacak cihazın kendini başarılı şekilde soğutabilmesi uzun ömürlülük ve aldığınız cihazın işlemcisi i3 bile olsa onun hızından faydalanabilmek açısından önemli.
    Bu yönden baktığımda benim için günlük kullanım amaçlı dahi çift fan meselesinden dolayı gaming yönelebileceğim bir seçenek. Buda da mağazaları gezip gördüğüm kadarıyla fiyatına göre görece iyi olan cihazlardan birisi Monster ın 2018 abra serisi.
    Gelelim fan konusuna. Günümüz şartlarında birçok laptop ta malesef soğutma yetersiz.
    Şimdi diyorsunuz ya fan sesi var, yazın işlemci sıcaklığını 80 derecenin üzerine çıkması ile fan sesi arasında bir seçim yapacaksam fan sesini sevmesem de malesef katlanmak daha akılcı geliyor.Kaldı ki sık sık oyun oynamayacağımdan ben bu makinayı alıp tasarruf modunda kullanmayı düşünüyorum. Tasarruf modu ya da dengeli modda da katlanılmaz fan gurultusu varsa bilemem. Mağaza yol üstüydü ve müzik vardı kapatmalarını rica ettiğimde kapatamadılar belki de fan sesini duymamamız için bir satış stratejisiydi.
    Hoparlörden gelen cızırtı ise dip gürültüsü olup gerçek bir sorun ve bu beni de bu cihazı alma konusunda ikinci kez düşünmeye itiyor.
    Kısacası olumsuz baktığınız birçok şeyde sıkıntı yok.Bir sıkıntı hoparlör ve kulaklıktan sessizken gelen dip gürültü. İkincisi fan sesi evet bir sorun ama işlemci oyun oynarken kaç derecede ona bakmak lazım eğer 60 dereceleri geçmiyorsa o gürültü boşa çıkmıyor demektir. Ama 80 90 derecelere çıkıyorsa o zaman ben bu kadar sese karşılık soğutmayı başarılı bulmam.




  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
  • Dün bu modeli alarak aranıza katıldım.Hayırla kullanmak nasip olur inşAllah.Yaklaşık 1 aydır bakmadığım denemediğim ürün kalmadı.Genel olarak diğer ürünlerle kıyaslarsam;



    +Fiyat olarak piyasada en uygun ürün

    +Satış sonrası en iyi hizmet

    +Yüksek performans



    -Kasa kalitesi

    -Ses çıkışı

    -Fan sesi



    Öncelikle eksileri biraz açmak istiyorum.Kasa kalitesini eksi olarak belirttim.Asus fx503-fx504 ve MSI laptoplara göre geride.Ama acer,casper,hp gibi markalarla aynı.Laptopi çantaya koyup işe,okula gittiğinizde çantayı açtığınızda laptopu dağılmış olarak bulmuyorsunuz.Abartılacak bir durum yok.

    Ses çıkışı çok iyi değil.Hoparlör en yüksek ayarda biraz cızırdıyor.Profesyonel ses çıkışı beklemeyin.Ses yüksekliği konusunda sıkıntı yok.Mağazada müzik açık ve insanlar konuşurken oyun oynadım,video özledim.Ses gayet yüksek ve net olarak geliyor.

    Fan sesi konusu çok konuşuluyor.Normal kullanımda ses yok.Oyun oynarken turbo fan kapalıysa ses normal standartlarda.Fakat turbo fanı açınca sesi ciddi olarak artıyor.Normal laptoplara göre ses çok yüksek ama gaming laptoplarda diğer markalarda buna yakın ses çıkarıyor.Casper excaliburda bunun kadar ses çıkarıyor.Ses olayını öğrenince cihazın soğutması sıkıntılı olarak düşünülüyor.Bu kesinlikle doğru değil.Soğutması çok iyi.Üstüne basarak yazıyorum en zorlu koşullarda dahi cihaz soğuk kalıyor.



    Call of Duty WW2

    Çözünürlük:1920x1080(full hd)

    Grafik ayarları:Bütün oyunlar ultra

    Turbo fan:Açık

    FPS:60'a sabitledim(Kapalı mekanda 2 sis bombası ve 3 tane el bombası atıp düşmanla çatışmaya girdim.Yoğun bir sahneydi.En kötü 57 FPS gördüm.)

    CPU sıcaklığı:67 derece

    GPU sıcaklığı:70 derece



    Ekran kartı için üst sınır 97 derece.Sonuçlar ortada.Sorusu olan arkadaşlar sorabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    merhaba, cihazda 2 tane mi fan var? sağ ve sol olarak? ve arkaya üflüyorlar sanırım.



    sizce ekstra soğutucu lazım mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    Evet iki soğutucu vat ikisi de arkaya üflüyor.Ekstra soğutucu gerektirecek bir durum yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    peki turbo fanı açınca, daha hızlı mı dönüyor? yoksa sağ veya soldaki mi çalışmaya başlıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    Daha hızlı dönüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba bir arkadaşımda bu laptopun 13.4 versiyonu var bende ise 13.3 versiyonu var onun laptopundan daha çok ses çıkıyor sanki benim sol hoporlorumden daha az ses geliyor gibi hissediyorum daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu ?
  • Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    Sound blaster uygulamasını kurup arkadaşınızla birebir aynı ayarları yapıp aynı kaynaktan aynı ses dosyasını açın.Eğer gerçekten fark varsa servise danışın.
  • Professor Lazzers kullanıcısına yanıt
    Subwoofer kasanın sağ kısmında olduğundan sağdan daha fazla ses geliyor yazmışlar hocam. Bu arada subwoofer bas için ama seste geliyor yazmışlardı bir yerde. Cihaz sahipleri deneyebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler almayı düşünüyorum fikirleriniz nedir? fiyatı şuan 5.2k
  • İddiaya 1 hafta önce sırf bu bilgisayarı alabilmek için 5bin tl tutturmak amacıyla girdim ve inanır mısınız, tutturdum. 20 atıp 4800 aldım. Ama bu kez de 1060 6 cigolayt hayal etmeye başladım ve işler karıştı. Şimdi ben bunu alırsam içimde bir ulteyle almış olacam. Rdr2'yi de oynamak istiyorum tabi doğal olarak. 1050ti sanki 2019 yılında çıkacak oyunları kaldıramayacakmış gibi bir havaya sahip.

    Ama çok iyi biliyorum ki 1060 6gb alabilecek parayı bulsam bile gözüm gene doymayacaktır ve bu kez de 1070ti hayal etmeye başlayacağım. Ardından da 1080ti sonra da 2080ti bu zincir sonsuza kadar böyle gider ben bu kadar aç gözlü olduğum sürece

    Ek: 1 hafta önce x550jk mı hurdaya çevirdim neredeyse. Onda 7200 rpm 750 cigolayt hdd'im ve 4 cigolayt ekstra ramim vardı. Hdd'imi ve ramimi buna takabilir miyim? Takabiliyorsam eğer, 4gb ek ram yeterli olur mu? Araştırdığım her yerde 8 cigolayt yetersiz kalıyor falan fiso diyorlardı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lifeless. -- 15 Aralık 2018; 1:25:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mavi ekrandan kurtulamadım ve kesin bir kaynağını da bulamıyorum. Her seferinde farklı kodla mavi ekran veriyor. İlk başta ramden şüphelenip servise yolladım ve donanımda sıkıntı yok temiz windows yüklendi deyip yolladılar 2-3 gün hiç olmadı ama sonra yine başladı acaba windows güncellemeleriyle alakalı bir şey mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tavsiye eder misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese, bu aralar bir oyun bilgisayarı almak istiyorum ve notebook olması önemli. Uzun süredir de gözüm bu abralarda. Sadece kafama takılan şey şu oldu; 256GB SSD ne derece yeterli olur? Yani son dönem çıkan oyunların yaklaşık 100gb boyutları düşünüldüğünde... Monster ın kendi sitesinde hdd de ekleyince fiyat 500 lira gibi artış gösteriyor. Nasıl yapmalı nasıl etmeli bilemedim, fikri olanlar ne der bu duruma?
  • bolonor kullanıcısına yanıt
    hocam hdd yi kendiniz alıp daha ucuza takabilirsiniz.https://www.amazon.com.tr/dp/B071F9MLJJ/ref=asc_df_B071F9MLJJ57447795/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B071F9MLJJ&linkCode=asn
    linkteki hddyi(266tl) aldım yarın takıcam laptopuma
    256 bence idare eder yani her istediğinizi kuramazsınız ama yaklaşık 3-4 güncel oyunu kurabilirsiniz.
  • Arkadaşlar bu serilerde laptop fazla soğutunca otomatik moda geçiyo onu engellemenin yolu var mı. Yani otomatiğe düşmesinde benim sıcaklıklara göre ayarladığım profile düşsün. Whitcher oynarken ara sahnelerde vb ısınmadığı için otomatiğe düşüyor laptop soğuksa bile fan çalışıyor o modda :D
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.