Şimdi Ara

Monitörümdeki bu görüntü sorunu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hareketli sahnelerde kısa süreli görüntüde bozulmalar oluyor. Monitörüm Philips 242e1gaj-01 model monitör . Hiçbir şekilde gsync desteği yok ve ekran kartım da GTX 1070. Bu sorun ekran kartı Nvidia olmasından değilse monitörlerde arıza olmasından korkuyorum. Attığım görüntü biraz üç seviye ama yinede hareketli görüntülerde hep var. Monitör ayarlarıyla biraz oynadım birşey değişmedi.

    Monitörümdeki bu görüntü sorunu nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Öncelikle Monitörünüzde freesync desteği olduğunu okuyorum. Freesync desteği var ise nvidia kart ile gsync yi açarak fresync nin çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz. Eğer gsync zaten açık ise gsync yi kapatıp sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.

    HDMI üzerinden mi bağlanıyorsunuz eğer hdmi üzerinden bağlanıyorsanız DP üzerinden bağlanmayı deneyebilirsiniz. Eğer HDMI üzerinden bağlanıyorsanız hdmi kablosunun özelliklerini kontrol etmeniz. hdmi 2.0 mı hdmi 1.4 vb. ve mümkünsekaliteli başka bir hdmi kablosu ile tekrar denemenizi tavsiye ederim. Bunun haricinde . Monitörünüzün kaç hz de çalıştığını da kontrol etmenizi tavsiye ederim.

  • kabloda sorun var gibi

  • Freesync desteklemedi Display port kablosu takılı şu an. 144 Hz oldugunda görüntüdeki bozulma azalıyor ama bu seferde takılma oluyor. Başka kabloyla da bir deneyeyim akşam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddili -- 22 Ekim 2020; 13:15:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablo değiştirme işe yaramadı 144 Hz altındayken hareketli görüntüler berbat oluyor 144hz de de tam netlik olmuyor. Galiba monitörün kendisi ciddi anlamda ghosting sorunu olan bir monitör.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bozulma nereden izleyince meydana geliyor acaba? İnternet üzerinden youtube gibi sitelerden video izlerken mi yoksa bilgisayarınızda olan video dosyalarını izlerken mi oluyor?

  • Hareketli sahnelerde oyun film video farketmiyor. Mesela sitede fareyi hareket etirince bile gölgeleme oluyor. İade ettim 2 gündür kargoda paramı geri alıp başka monitör bakacağım. Herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciddili -- 28 Ekim 2020; 5:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.