Benim bi sorum olucak monitörleri kaldırabileceği en yüksek refresh oranında kullanmak monitörler için zararlı olur mu?
Benim Hyundai Q910 um var, 1600*1200 (85Hz) aslında 100Hz i de destekliyor da windowsta izin verilen aralığın dışında kalıyor. Ne diyorsunuz? Cevaplarınızı bekliyorum..
75'den düşük tazeleme oranlarında kullanma da gerisi o kadar önemli değil.. 22 inçlik trinitron monitörüm 1600x1200'de 100Hz'i verebildiği halde 85Hz'de kullanıyorum. Kanaatimce asıl önemli olan refreshin çok yüksek olması değil de gözü rahatsız etmiyecek bir düzeyde kullanmak..Monitörün verebildiği tazele oranının yüksek olması daha büyük çözünürlüklerde optimuma daha yakın (75Hz) tazeleme oranlarına çıkılabileceği anlamına gelir.
goz sagli icin mumkunse minimum 85 Hz tavsiye ediliyor...
Benim monitörlerde şu dikkatimi çekti.Monitörün en son desteklediği hıza ne kadar yaklaşılırsa netlik o kadar azalıyor.Desteklenen en yüksek hıza çıkmaksa monitör için zararlı değildir.Monitör reklamlarında dikkat et,daha yüksek hızlar desteklense bile en çok tavsiye edilen hız 85 hz'dir.Senin monitöründe en iyisi bence 85 HZ olur.Hem yeterli bir tazaleme oranı,hem de netlik açısından daha iyi...
+1 aynı monitörü kullandıgımız için bir şey söyleyemeyecegim [drknrd]
Sorduğun soruya dönersek, yüksek tazeleme oranında kullanmanın (desteklediği sürece) mönitöre hiç bir zararı olacağını sanmıyorum, bu biraz 'işlemcim p4 2000, 2000'de kullanmanın zararı olur mu' demek gibi
bencede bir zararı olmaz.. ayrıca q910 1600*1200 de 100 hz veriyosa helal olsun.. benimkisi anca 72hz veriyor 1600*1200 de
Desteklediği refresh ten yukarı kullanmadıktan sonra eğer bir monıtıor örneğin 1024*768 100 hz destekliyorsada siz 85 hz kullanıyorsanız bu bence tam bir saçmalık.Hz yükseldikçe netleme artar titreşim tamamiyle kaybolur degasus zamanı azalır.Göz bozulmaz.Monıtorunuzun en yüksek değerinde kullanın...
85Hz konfor sınırıdır.. daha uzun vadeli kullanımlarda ise 100~120Hz tavsiye edilir..
Wild_rain Q910 destekliyorsa helal olsun demişsin..!
Desteklemiyor, ama ben sadece bilgisayarın desteklediği refresh rate leri göster tikini kaldırıyorum.. Buda monütere zarar verebilir yazısı çıkartıyor.. okey leyip geçiyorum.. sonra 100Hz de gözüküyor.. ve 100 e getirdiğimde de çalışıyor.. Bazı arkadaşlar 100 de kullanıyorlarmış, bunlardan bazıları ses yapıyor diyo, bazıları da super çalışıyor diyoo. bende ses felan yapmıyor..
Linux hakkında: Linux kurdum geçen, neo öle yaa kocaman semboller.. alışmışız windowsa.. Yaa bilmiyorum şu lünux olayına hiç girmesemmi acaba? Ne dersiniz biraz alakasız ama?
kullanabilirsin tabi hiçbir sorun olmaz.ben sony e220 de 1024*768 100 hzde kullanıyordum.ekran kağıt gibi oluyor.dümdüz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme