Şimdi Ara

monitörlerde piksel aralığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadfaslar monitörlerde •Piksel aralığı: 0,311 x 0,311 mm veya 0.265 x 0.265 mm arasında fark cok mudur yoksa gözümüz farketmezmi 27 inc monitör alacagım ama pikseller kafamı karıstırdı.Mesela asus monitörler 0,311, LG monötörler 0.265 simdi asus kötü digemicemize göre neden bu fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timi555 -- 25 Haziran 2012; 22:34:17 >

• Ekran büyüklüğüne göre değişir bu aralık fakat bahsettiğin aralıklar gözle görülemez, ikisi arasında fark yok diyebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S

Ekran büyüklüğüne göre değişir bu aralık fakat bahsettiğin aralıklar gözle görülemez, ikisi arasında fark yok diyebiliriz.

22" FULL HD(1920×1080) çözünürlükte bir monitör ile 40"FULL HD(1920×1080) çözünürlüklü bir monitörü yan yana koyup baktınızmı hiç?

22" FULL HD(1920×1080) çözünürlükte bir monitör daha iyi görüntü sağlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderwet11

quote:

Ekran büyüklüğüne göre değişir bu aralık fakat bahsettiğin aralıklar gözle görülemez, ikisi arasında fark yok diyebiliriz.

22" FULL HD(1920×1080) çözünürlükte bir monitör ile 40"FULL HD(1920×1080) çözünürlüklü bir monitörü yan yana koyup baktınızmı hiç?

Ne alakası var benim cevabımla 22" ve 40" monitörün? Benim bahsettiğim 0.311 x 0.311 mm ve 0.265 x 0.265 mm arasındaki fark.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asderwet11

quote:

Ne alakası var benim cevabımla 22" ve 40" monitörün? Benim bahsettiğim 0.311 x 0.311 mm ve 0.265 x 0.265 mm arasındaki fark.

ben piksel aralığının ne kadar az ise görüntünün o kadar iyi olacağını söylemek istedim aslında

• kesinlikle çok önemli filmde oyunda fark etmez ama yazı okuduğunuzda farkı anlarsınız 21.5 inch 1080p en ideali ya da 27 inch 2560*1440 biraz daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulgeteb -- 3 Ağustos 2013; 15:21:51 >
  • Arkadaşlar konu hortlatıcam ama inanılmaz önemli bir konu , 1290x1080 çözünürlük görüntülemede , alan yani monitör büyüklüğü arttıkça piksellerin büyüklüğü de artıyor , mesela almayı düşündüğüm ve aklıma tamamen oturan Asus MX259H Disagno monitörün aklımda soru işareti bırakan tek yönü tamamen yıllar evvel tartışmış olduğunuz konu yani "piksel aralığı"

0,288 mm piksel aralığına sahip ve 22" modellerde bu 0,23 lerde , evet insan gözü için çok küçük değerler , anlaşılamaz , film izlerken oyun oynarken anlamazsınız v.s...

Kesinlikle anlarsınız ! :) Monitöre 1m ve daha yakın uzaklıktan bakıyorsanız oyunda da , filmde de çalışırken de anlaşılır , çok büyük full hd led tv lerde anlaşılmamasının sebebi genelde 2,3 mt uzaklıktan bakılıyor olması 1m den bakarsanız onlar da s..ıp batırıyor görüntüleri

Ve şunu da eklemek istiyorum , bunun gecikme süresi , tazeleme hızı gibi iyileştirmeye açık parametre olduğunu da sanmıyorum bu daha çok fiziksel zorunluluklardan doğuyor , 27" alana 2 milyondan fazla pikseli doğru şekilde dizmeye kalktığında demek ki belli değerlerin altına inilemiyor , fakat aynı piksel sayısıyla daha küçük alanlarda çalışıldı mı daha küçük çapta pikseller ve daha "net" görüntüler veren ekranlar ortaya çıkıyor , 27" lik 2k monitörlere bakın çoğuna piksel aralıkları 0,22-0,23 mm , üretim sürecindeki fiziksel zorunluluklardan doğmuş olsa da , piksel aralığı görüntü kalitesini "direkt" etkiler , fakat iyileştirilebilir parametre olmadığı için tartışmaya da kapalı sadece "keşke 27" full hd ekranda aralık 0,2 mm olabilse" diyebiliriz pratikte belki de imkansızdır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 9 Kasım 2015; 3:13:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LCD panel pin sayısı
    8 yıl önce açıldı
    LCD'de kontrast oranı farkı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer iki ekranda 27" se ve ikisi de full hd ise pixel aralığı mebcuren aynı olmak zorunda.
    O markada düşük bu markada yüksek diye birşey olamaz.

A markası 27" ve 1920x1080 çözünürlükte iken, B markası 27" ve 2560*1440 ise;
    B markasında ekrana daha çok pixel sığdırıldığından piksek aralığı otomatikmen düşecektir.

21.5" full hd monitorde piksel aralığı 0,248mm iken 27" full hd monitörde 0.311mm'dir.
    Yani daha büyük ekrana aynı sayıda piksel koyarsanız aralıklarını arttırmanız gerekir.

küçük bir odaya 5 masayı dağıtmak ile dev gibi bir odayı 5 masayı dağıtmak gibi birşey bu.

Bu bütün markalarda bu şekilde olmak zorundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkange

Eğer iki ekranda 27" se ve ikisi de full hd ise pixel aralığı mebcuren aynı olmak zorunda.
    O markada düşük bu markada yüksek diye birşey olamaz.

A markası 27" ve 1920x1080 çözünürlükte iken, B markası 27" ve 2560*1440 ise;
    B markasında ekrana daha çok pixel sığdırıldığından piksek aralığı otomatikmen düşecektir.

21.5" full hd monitorde piksel aralığı 0,248mm iken 27" full hd monitörde 0.311mm'dir.
    Yani daha büyük ekrana aynı sayıda piksel koyarsanız aralıklarını arttırmanız gerekir.

küçük bir odaya 5 masayı dağıtmak ile dev gibi bir odayı 5 masayı dağıtmak gibi birşey bu.

Bu bütün markalarda bu şekilde olmak zorundadır.

Anlatmak istediğim de tam olarak buydu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.