Şimdi Ara

Monitöre hiç bir şekilde görüntü gelmiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşımın bilgisayarında sorun var şuan da bilgisayarı açılmadığı için onun yerine ben yazıyorum.

Sorun şu şekilde monitöre hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. Ne yaptıysak olmadı. bios pilini çıkartıp taktık, ramleri çıkartıp tek tek bütün slotlara denedik, ekran kartını başka bir bilgisayarda denedik çalışıyor, harddisk çalışıyor farklı bir bilgisayarda denedik, power'a elektrik geliyor.

Bir de şöyle bir sorun var bilgisayarı açtığımızda kasa çalışıyor bütün fanlar hepsi çalışıyor anakarta bağlı olan. Fakat bilgisayarı kapatmak için açma kapama tuşuna bastığımızda kapanmıyor. Uzun süre basılı tutsakda kapanmıyor. 15 20 Saniye basılı tuttuk yine kapanmadı.

Sorunu bir türlü çözemedik yardımcı olursanız çok seviniriz..

• Yardımcı olabilcek kimse yok mu ?
  • Psu yu denediniz mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLastis

Psu yu denediniz mi

Farklı bir bilgisayarda denemedik ama elektrik geliyor kasayı çalıştırıyor yani.
  • anakartın uzerındekı jumper ıle bıosu sıfırlamayı deneyın .. cmos jumper takılı oldugu tırnakdan bır yana kaydırıp yanı 1-2 ye takılı ıse 3-4 e takarak sıstemı acacaksınız ..sonra sıstemı kapatıp tekrar jumpere eskı yerıne takacaksınız ..
  • Bunu yaparaken kabloyu sökün ve önce düğmeye basın kalan elektriği boşaltın. Her zaman yeni donanım takarken temizlik yaparken dahi bunu alışkanlık haline getirin...
  • Monitör bozuktur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorunu yaşamış biri olarak söylüyorum büyük ihtimalle anakart ta sorun.
  • aynı sorunu yaşamış biri de benim fakat bende ki sorun UPS deydi akü sünü değiştirin düzelecektir. Veya monitörü UPS ye bağlamayın sadece kasayı UPS ye bağlayın. bu da bir süreliğine idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naked leader -- 3 Mayıs 2012; 17:41:50 >
  • Aynı sorun bendede vardı. Şu şekilde çözdüm.
    Kasa açılırken bip sesi (bios açılırken ki ses) gelmiyordu, ekran görüntüsü sinyal yok yazıyordu.

Kasanın fişini çekip, anakart üzerindeki jumper'ı 1-2 de iken (normalde bu şekilde idi) 2-3'e taktım ve power tuşuna 1-2 defa bastım, sonra jumper'i eski haline getirdim. (1-2 kısmına)
    Anakartımdaki ram slotları 2 tane ve bende 1 adet ram olduğundan rami çıkartıp diğer slota taktım.
    Ekran kartımı çıkartıp, monitörü direkt anakart üzerindeki ekran çıkışına bağladım ve fişi takıp bilgisayarı çalıştırdım.
    Ekrana sinyal geldi. Sonra ekran kartımı takıp bağlantıları yaptım ve normal çalışmasına devam etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vc2011 -- 20 Kasım 2014; 9:12:04 >
  • Anakartın power,reset ve HDD ışık kabloları anakartın kullanma klavuzundaki gibi mi?
  • monitörü direkt anakart üzerindeki ekran çıkışına bağladım ve fişi takıp bilgisayarı çalıştırdım.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.