Şimdi Ara

monitöre görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamun aleykum. Ben 2 hafta önce işlemcimi değiştim. Kendi işlemcim i3 3240 lga1155 yeni işlemcim ise i7 2600 lga1155. Yeni işlemciyi bilgisayara taktıktan sonra monitöre görüntü gelmedi fakat vga kablosunu onboarda taktığımda görüntü geldi. Bu sorunu 2 haftadır araştırıyorum tüm çözümleri denedim fakat sonuç yok eminim atladığım biryer var yardımcı olursanız sevinirim..

Denediğim çözümler;
    1 bios güncelledim, pili takıp çıkarttım
    2 slotları temizledim malzemeleride iyice temizledim
    3 format attım
    4 driverler güncellendi
    5 power yetersizdir diye daha güçlü power ile denedim
    6 ramlerin yerini degiştirdim
    7 kendi parçalarımı (ekran kartı ram anakart) başka kasada denedim hepsi çalışır durumda
    8 monitör çalışır durumda

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu bölüme açtığınıza göre işlemciden şüpheleniyorsunuz ama işlemciden olsa onboard taktığınızda da açılmazdı.markalı pc mi?ekran kartında sorun olabilir ekran kartını başka makinede deneyin çalışsa bile markalı pc'lerin anakartları "orijinal" oluyor biraz ekran kartları hep sorun çıkarıyor.pcie 2.0 3.0 davası mı diyecem ama i3 3240'da da 3.0 yok.markalı pc'de ekran kartını temizlemek için çıkarıp takan görüntü alamayan gördüm ama başka makinede çalışmış kart.
  • Sorununuz büyük ihtimal ile bios ayarsızlığı gibi gözüküyor. On board ekran kartını bios ayarlarından devre dışı bırakmayı deneyin. Kartınız destekiyorsa dvi 'ı vga'ya dönüştürme aparatı ile deneyin , monitörün çıkış değiştirme modu var ise taktığınız vga 'nın seçili olduğundan emin olun. Ekran kartının, 2 adet pci-ex slotunuz var ise pci-ex 1 slotta takılı olduğundan emin olun. Aklıma gelenler bunlar..
  • Hocam ekran kartını başka bir kasada denedim problem yok. Zaten eski işlemcimi taktığımda görüntü alabiliyorum ama dvi ı vgaya dönüştürmeyi hiç denemedim . Ekran kartında 3 giriş var hdmi vga dvi. Hdmi ile denedim görüntü gelmedi vga ilede sadece onboarddan geliyor dvi denemedim. Dediğiniz gibi işlemciden şüpheleniyorum fakat neden şüphelendiğim hakkında fikrim yok. İşlemci çalışır durumda .

• Anlaşılan monitör çıkışınız hdmi destekliyor ama yalnız vga ile anakart çıkışından görüntü alabiliyorsunuz. İşlemci yada anakartta,, hatta sorunsuz ve stabil sistem kullanım var ise bu şekilde ram hdd vs hiç bir sorununuz yok.. İki ihtimal kalıyor ki ekran kartı başka pc de denenmiş monitör oda sağlam deniliyor tek seçenek bahsettiğim gibi on board ekran kartını bios üzerinden iptal edip yalnız pci-ex ile açılış yapmak olarak gözüküyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onuda yaptım hocam :) oda olmadı malesef dediğim gibi bendw başka aklıma birşey gelmeyince forumlara yazayım dedim çünkü bazen böyle sorunlar hiç ummadık çözümlerle çözülebiliyor . Eminim ki Türkiyede tek benim başıma gelmemiştir bu olay. Monitör hdmi li degil hdmi li başka bi çalışan monitördede denedim yine olmadı . Şuan denemediğim tek şey benim işlemciyi başka bilgisayarda denemedim. Ama onada gerek duymadım çünkü benim bilgisayara başka bir ekran kartı taktım oda görüntü vermedi . Kafayı yiyeceğim....

• Ayrıca kasa markalı değil. Ben 3-4 yıl önce tüm parçaları değiştim toplama kasa yaptım yani. Şimdide sadece işlemci degistim ve 4 gb rami 8 yaptım aynı ram . Fakat sonuç bu hocam 3 haftadır hayat enerjim kalmadı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekrana görüntü gelmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Monitore görüntü gelmiyor
    9 yıl önce açıldı
    Bilgisayara Görüntü Gelmiyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i7 2600 PCI express x16 ve 2.0 destekliyor.
    İ3 3240 PCI express x16+x8+x4 ve 2.0 destekliyor.

Şimdi bu durumda anakartınızın x16 desteği yoksa ekran kartınız sorun çıkarır.

Not: Boyut olarak x16 olup gerçekte x8 hızında da olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 5 Mart 2018; 19:38:5 >
  • Anakartım h61m-d asus bildigim kadarıyla pci ex 16 destekliyor

• BIOS Setup ayarlarında Fast boot varsa açık ise kapayın ya da tam tersini deneyin.

• O ne işe yarıyor hocam ?

• Arkadaşlar yok mu başka bi çözüm önerisi olan sıkıntı hala devam etmekte 😔

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.