arkadaşlar merhaba, laptop monitörümde siyah (griye daha yakın) bir nokta var. ölü pixel olabilir mi diye baktım fakat siyah ekranda nokta yine siyah. içeriden kirlenme ihtimali var mıdır? içerisi neresi onu da bilmiyorum da, bilen biri varsa yardım edebilir mi, en azından fikir verebilir mi? teşekkürler
Ölü piksel test programları var, onunla deneyerek emin olabilirsiniz...
Eğer içeriden !! gibiyse sorun garanti varsa başvurun, yoksa bu işin uzmanı birisine açtırıp temizletebilirsiniz...
Ancak; ölü piksel ise yapabilecek hiç bir şey yok.
bir resim alma imkanımız yokmu içerden bulut gibi kirlenebilir ama tam piksel gibi bir kirlenme zor görünüyor gözüme kolonya ve pamukla sildinizmi hiç o bölgeyi kalem ucu izi gibi birşey olmasın
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose
Ölü piksel test programları var, onunla deneyerek emin olabilirsiniz...
Eğer içeriden !! gibiyse sorun garanti varsa başvurun, yoksa bu işin uzmanı birisine açtırıp temizletebilirsiniz...
Ancak; ölü piksel ise yapabilecek hiç bir şey yok.
ölü piksel değil sanırım. çünkü örneğin siyah ekranda beyaz nokta halini alırdı değil mi, yani ben böyle biliyorum yanlış da olabilir tabi. ama yeni çıkan bir durum söz konusu 2 seneden fazladır kullanıyorum çünkü. e tabi garanti de yok. :)
Pikselin durumuna göre rengi değişebilir, siyah ekranda beyaz olarak da belirebilir, beyaz ekranda siyah olarak da...
Basit test programları var indirin ve deneyin.
Bence de ölü piksel değildir.
quote:
Orijinalden alıntı: TVT(Patron)
bir resim alma imkanımız yokmu içerden bulut gibi kirlenebilir ama tam piksel gibi bir kirlenme zor görünüyor gözüme kolonya ve pamukla sildinizmi hiç o bölgeyi kalem ucu izi gibi birşey olmasın
resim atamıyorum şimdilik fakat elimle silmeye çalıştım olmadı. kapatınca bir de kolonya pamuk ile denerim. ahhh ah bu laptop ne çektirdi bana. mozilla eklentisi bile yükleyemiyorum içinde grafik var diye. oyun çalıştırmayan ama üzerinde nvidia 8600 ekran kartı olan bir alet. :) sinirlendim yine
quote:
Orijinalden alıntı: e-rose
Pikselin durumuna göre rengi değişebilir, siyah ekranda beyaz olarak da belirebilir, beyaz ekranda siyah olarak da...
Basit test programları var indirin ve deneyin.
Bence de ölü piksel değildir.
evet işte rengi hep aynı bunun. bence de piksel sorunu değil. napalım artık böyle kullanmaya alışalım.
Ekranınızda siyah ölü piksel olmayacak diye bir kaide yoktur onu belirtmek isterim ölü piksel beyazda olabilir kırımızıda mavide. Ayrıca siyahda bir renk olduğuna göre bununda tonları olacaktır arka planda gördüğünüz siyah ekrandan daha koyu bir siyah tona sahip ölü piksel olabilir. Ölü piksellerde ekran rengine göre zıtlık kavramı olacak diye bir şartta yoktur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme