Şimdi Ara

Monitörde Donma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Monster a5 v13.4 dizüstü bilgisayar sahibiyim. Ben bu bilgisayarı klavye, mouse ve monitör bağlayarak kasa niyetine kullanıyorum diyebilirim. Çift ekran kullanmıyorum dizüstü bilgisayarın kendi ekranı kapalı oluyor (kapağı da kapalı). sadece monitöre yansıtıyorum. Monitör modelim Asus vx239.

Problemime gelecek olursak; yüksek performans isteyen oyunlar oynarken ekranda donma sorunu yaşıyorum. Ses de gidiyor. Bu donmayı ancak dizüstü bilgisayarın kapağını açıp kapattığımda çözüyorum fakat 5 dakika sonra tekrar donuyor (kapağı açtığımda dizüstü bilgisayarın monitörüne yansıyor ekran).

Acaba çözüm önerileriniz nelerdir yardımlarınız bekliyorum.

Sorun yaşadığım oyunlar : Star Wars Battlefront 2 (birçok kez), Dying Light (birkaç kez) ve Fifa 19 (bir kere yaşadım)

Dipnot : Dying Light oyununun ilk 1 saatini sorunsuz oynadıktan sonra donma problemleri yaşadım.

• Yazmayı unutmuşum. Dizüstü bilgisayarın kendi monitöründe oynarken herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

değiştirmeyi dene
    İmza?
  • dizüstü pc nin ekranını kapattığında büyük ihtimal ısınmaya bağlı donma sorunları cıkıyordur ortaya. sonucta laptop bu klavyesinin olduğu yerden hava alma ve sıcak havayı dışarı atma dırımu var. siz orayı kapatarak pc nin ısınmasına yol acıyor olabilirsiniz.
    Cevabın için teşekkür ederim. Bilgisayarın kapağı açık bir şekilde denedim fakat malesef yine aynı problem ile karşılaştım. Ama şöyle ki; ekranı hem bilgisayarın monitörüne hem de harici monitöre yansıttığımda donma sorunu yaşamadım. Fakat bu da fps de ciddi bir düşüklüğe neden oldu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop donma problemi ...
    13 yıl önce açıldı
    Oyunlarda kapanma/donma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Donma Ve Mozaiklenme Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

ilk aklıma gelen hdmı kablosundan olabilir.

değiştirmeyi dene
    Cevabın için teşekkür ederim. Olabilir çünkü zamanında ucuz yollu philips bir hdmi kablosu aldığımı hatırlıyorum. Fakat malesef elimde şu anlık yedekte bir hdmi kablosu yok. Temin ettiğimde deneyeceğim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.