Şimdi Ara

Monitor'ün büyüklüğü LOL'ı nasıl etkiler? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
12.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Counter olarak düşün. Ekran büyükce objeler küçülür çözünürlük artar. Küçükse objeler küçük çözünürlük düşük olur hem + hem - yönleri var ama büyük ekran iyidir iyi
  • bende 23" monitörde 1650x900 oynuyorum , 1920 1080 yapınca işlemci çok ısınıyor fakirlik
    ama fark var mı dersen bayağı fark var renk bile değişiyor
  • 23 '' 1920x1080 oynuyorum. + ları - leri bilemeyeceğim başka bi çözünürlük veya monitorle denemedim
  • Tabiki 22'' daha büyük daha güzel gibi gözüküyo ama asıl merak ettiğim nokta map kontrolünü sağlamak ve gözümü olabildiğince az haraket ettirmek örnek olarak Gambit gaming , yani eski M5 oyuncuları turnuvalarda filan hep 1360x768 modda oynuyolar resimlerinde görmüştüm koca ekranın yarısında oynuyolardı oyunu. Bunun sebebi ise ekranı küçültüp gözün bir bakışta olabildiğince fazla alanı görmesi. Ama büyük ekran olunca sanki ekranın 1 köşesinden 1 köşesini görebilmek için ya daha uzağa oturmak ya da gözün daha çok haraket etmesini sağlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bir denemek lazım ^^
  • 4:3 ve 16:9 monitör dışında bir fark olmaz muhtemelen. Yani çözünürlük artınca görüş açın artmaz (diye düşünüyorum, bilemedim).
  • Arada kaçamak yapıp evde kimse yokken kasayı televizyona bağlayıp LoL oynamak paha biçilemez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RobinHood35

Tabiki 22'' daha büyük daha güzel gibi gözüküyo ama asıl merak ettiğim nokta map kontrolünü sağlamak ve gözümü olabildiğince az haraket ettirmek örnek olarak Gambit gaming , yani eski M5 oyuncuları turnuvalarda filan hep 1360x768 modda oynuyolar resimlerinde görmüştüm koca ekranın yarısında oynuyolardı oyunu. Bunun sebebi ise ekranı küçültüp gözün bir bakışta olabildiğince fazla alanı görmesi. Ama büyük ekran olunca sanki ekranın 1 köşesinden 1 köşesini görebilmek için ya daha uzağa oturmak ya da gözün daha çok haraket etmesini sağlamak gerekiyor diye düşünüyorum. Bir denemek lazım ^^

gözünü az hareket ettirmek istiyosan ve map kontrolü kolay olsun diyosan küçük ekran bence de daha iyi.Çok göz yoruyor öteki ve mouse'u son hıza atıp anca öyle kontrol edebiliyorum.Arkana yaslanmazsan düzgün oynayamıyosun zaten.

• 23" monitörde gayet keyifli
  • 21.5 yeterli bence.
  • ekran büyüdükçe görüş alanı artıyo ben dev ekrana geçtim tüm haritayı görüyorum warda gerek kalmadı
  • map kontrolün iyiyse büyük ekran daha zevkli olur tabi ama maptan haritada gelen gideni kolay fark edemiyorsan büyük ekranda sıkıntı yaşarsın bence.
  • şuan 23" lik bir monitor de oynuyorum 1920x1080 keyfi bambaşka oyun aynı oyun ama alacağın zevkin artacağını garantileyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbsenD

Kardeşim çözünürlük hesaplamayı düz mantık olarak bilmiyorsan hiç bulaşma, çözünürlük yükselince objeler büyüyor tamam öyle

tam tersi degilmi la

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben 18.5'' lik monitor kullanıp 1360x768 modda league of legends oynuyorum. Ancak yakın zamanda yeni bir PC toplama isteğim var. Yavaş yavaş araştırmalara başlamak istiyorum.Pc de %90 LOL %10 diğer oyunlar oynuyorum. Şu an sadece LOL'i varsayarsak şunu sormak istiyorum. 22'' ekran ile 18''5 ekran arasında tabiki farklar var ama asıl sorun şu, 22'' ile 1920x1080 oynamak ya da 18.5'' ile 1360x768 çözünürlük ile LOL oynamanın farkları nelerdir?

1. Aradaki çözünürlük farkı oyun içinde gördüğümüz şeyleri etkiler mi?(tabiki etkiler de ne kadar)Yani daha uzaktan biraz daha çok şey görüyoruz ama ne kadar etkiler.
    2. 22'' ekran ile 1920x1080 oynayınca ekran tabiki daha büyük oluyor böyle olunca oyun içinde objeler de daha büyük gözüküyor 18''5 'e nazaran. Böyle olunca oyunu kontrol etmek güçleşir mi? Daha büyük ekran olunca mesela chat-map-oyun kontrolü nasıl olur ?

1: hayır, oyun içinde gördüğün şeyler değişmez. her şey aynı kalır sadece kalite artar. hiçbir oyunda çözünürlük değişince görme oranın yükselmez.
    2: evet, büyük ekranda zorlanabilirsin. ben 22" kullanıyordum ve fullscreen oynuyordum ancak daha sonra 26" ekrana geçmek zorunda kaldım işim gereği. şu an window mode kullanarak oynuyorum. çünkü fullscreende oynamak zor oluyor (yakından açıdan kullandığım için özellikle soldan sağa bakarken başımı çevirmek zorunda kalıyorum bazen)

• quote:

Orijinalden alıntı: wquantum

quote:

Ben 18.5'' lik monitor kullanıp 1360x768 modda league of legends oynuyorum. Ancak yakın zamanda yeni bir PC toplama isteğim var. Yavaş yavaş araştırmalara başlamak istiyorum.Pc de %90 LOL %10 diğer oyunlar oynuyorum. Şu an sadece LOL'i varsayarsak şunu sormak istiyorum. 22'' ekran ile 18''5 ekran arasında tabiki farklar var ama asıl sorun şu, 22'' ile 1920x1080 oynamak ya da 18.5'' ile 1360x768 çözünürlük ile LOL oynamanın farkları nelerdir?

1. Aradaki çözünürlük farkı oyun içinde gördüğümüz şeyleri etkiler mi?(tabiki etkiler de ne kadar)Yani daha uzaktan biraz daha çok şey görüyoruz ama ne kadar etkiler.
    2. 22'' ekran ile 1920x1080 oynayınca ekran tabiki daha büyük oluyor böyle olunca oyun içinde objeler de daha büyük gözüküyor 18''5 'e nazaran. Böyle olunca oyunu kontrol etmek güçleşir mi? Daha büyük ekran olunca mesela chat-map-oyun kontrolü nasıl olur ?

1: hayır, oyun içinde gördüğün şeyler değişmez. her şey aynı kalır sadece kalite artar. hiçbir oyunda çözünürlük değişince görme oranın yükselmez.
    2: evet, büyük ekranda zorlanabilirsin. ben 22" kullanıyordum ve fullscreen oynuyordum ancak daha sonra 26" ekrana geçmek zorunda kaldım işim gereği. şu an window mode kullanarak oynuyorum. çünkü fullscreende oynamak zor oluyor (yakından açıdan kullandığım için özellikle soldan sağa bakarken başımı çevirmek zorunda kalıyorum bazen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 11 Mart 2013; 20:57:52 >

• hacı eski 2000 den kalma tüplü monitör vardı bende... ondan oynuyordum... sonra babam yeni tv aldı 42'' 3d tv... süper.. ama 3d yi ayarlayamadım bi türlü

yani baya farkediyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen kafede bi oyun oynadım eve gelince dedim ben ayakkabıdan oynuyormuşum oyunu düşün yani
  • Demin custom oyunda denedim cozunurluk dusunce gorus acısıda dusuyor ne kadar yuksek cozunurluk map e o kadar hakimiyet yani 27" 1920.1080p de oynuyorum monitore uzaklıgım 50-60cm cok guzel rahat oynanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Demin custom oyunda denedim cozunurluk dusunce gorus acısıda dusuyor ne kadar yuksek cozunurluk map e o kadar hakimiyet yani 27" 1920.1080p de oynuyorum monitore uzaklıgım 50-60cm cok guzel rahat oynanıyor.

haritaya hakimiyetin hiçbir şekilde değişmez.
    önce 1920 x 1080 dene.
    sonra şunları dene.
    1280 x 720
    1360 x 768
    1600 x 900

senin bahsettiğine göre 1280 x 720 ile 1920 x 1080 arasında ciddi fark olmasılazım. ekran görüntülerini alıp buraya koy bak bakalım bir milim değişen bir şey var mı.

piksel olarak en boy katsayısı eşit olan hangi çözünürlüğü seçersen seç görüntü değişmez. ancak en boy katsayısı farklı bir çözünürlük seçersen görüntüde çok az bir oynama olur. inanmakta güçlük çeken verdiğim çözünürlükleri denesin. denemesi bedava.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wquantum -- 11 Mart 2013; 21:41:11 >

• 1280-800p aklımda 16:9 formatında kalmıs ondan yanlıs bilgi vermisim evet aynı formatta goruntude degisme olmuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.