Şimdi Ara

Monitor Titresimi / Topraklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha birkac ay once aldigim ekranim(Samsung SyncMaster 793MB) zaman zaman az, zaman zaman ciddi oranda titresiyor. Daha onceki monitorumde de ayni problem vardi. Oturdugum yerde(Bayrampasa) elektrikler problemli oldugu icin ilk once gidip bir line interactive UPS aldim. Bu derdime care olmayinca gidip 1000k lik bir online UPS aldim(Gercek sinus, regulasyon. voltaj duzenlemesi vs). Fakat bu da derdime care olmadi(voltaji UPS yazilimi ile logladigimda cikisin surekli olarak 220V 50Hz oldugunu goruyorum). Teknik servisi aradigimda ekran titresmesinin cok buyuk oranda topraklamadan olacagini soyledi. HZ ve voltaj cikis degerleri oldukca kararli olmasina ragmen ekranim titresmeye devam ediyor. Verilen bilgi isiginda UPSimi monitorden 2m kadar uzaga koydum(manyetik alan). Gercektende oturdugum apartmanda gercek toprak yok. Topraklama notr uzerinden yapiliyor(butun eski binalarda oldugu gibi). Monitordeki titresimi halletmek icin monitoru bir sekilde topraklama imkanim olabilir mi? Bu titresim problemini nasil engelleyebilirim.
    Tesekkurler

• Bende de 793 Df var.İlk aldığımda acayip sallanıyodu görüntü.Ama artık sallanmıyor.Bu samsungların en büyük sorunu titreşim.Şimdi 85hz 1024*768 de kullan diyicem ama zaten kullanıyosundur.
  • Arkadaşım profilimde msn adresim var. Neden kaynaklandığını anlatayım ben sana. belki yardımcı olabilirim.
  • Evet, 85hz 1024*768 kullaniyorum.
  • Kardeşim bak büyük ihtimalle düşünüyorum o yüksek yada alçak hiç farketmez elektrik akımından kaynaklanıyor.
    zamanında ben çok çektim.
    Bilgisayarı ilk aldığımda hiç bir titremeye başladı. Çok sinir kapmıştım ben bu işe. Monitör bozuktur diye Başkasının bilgisayarına götürüp denedim, sonra kasayı götürdüm denedim çare bulamadım. Sonra birisi denk geldi ona sorduk. OOnunda zamanında titriyormuş, o yine dışardaki elektrik direğine ( tellere ) yakınmış, ondan titriyormuş. Sonra bu yerini değiştirmiş işte arka odalara filan götürmüş, titreme 1ml bile olmamış. Hatta bende denedim bende aynı sorun var. Ben uzaklaştırdım tellerden benimde titremiyor.
    düşünüyorum ki büyük ihtimalde ondan kaynaklanıyorur.
    Sen bir yerini değiştir bakalım ne olucak.

• Bende de aynı monitrden var 1 ay once aldım toprak hattı falan yok hiç titremiyor görüntü çok güzel bence problem baska bir seydendir
  • Bilgisayarın kasası monitörün yanında durursa bu da titremeye etki eder mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inverter Topraklama sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu model samsunglarda bu problem mevcut. bende de bu monitörden var. servise gönderdim tüp kartını değiştirdiler şu an hiç bir sorunu kalmadı. canavar gibi. servise gönder sorun çözülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DoubleDragon

Bilgisayarın kasası monitörün yanında durursa bu da titremeye etki eder mi?

Hayır titretmez.
  • arkadaşlar istanbulda nerde gerçek topraklama varki hep topraklama deniliyo benim monitorde titreme vardı yok kolon lar yok telefon yok toprak hiç biri derdime çare olmadı birşey dışında eve kablolu almıştım onun fişini bi çektim ayna oldu. şimdi zaman zaman tv seyrederken fişi takıyorum titremenin sebebini bulduğum için titremeler artık beni gıcık etmiyo sizde kablolu izliyen varsa bi denesin derim bu benim başımdan geçen bi olyadır duyum değildir. kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.