Arkadaşlar bugün bi pc topladım monitör yok şuan elimde çalışıp çalışmadığını test etmek istiyorum. Ne yapabilirim?
cevap acil
Windows açılış sesini duyduysan en azından formatlanmış hazırdır bilgisayarınız.Onun dışında yinede bir monitör edinip test etmeniz gerekebilir.
daha windows u felan kurmadım. sadece topladdım o kadar nasıl anlarım çalışıp çalışmadığını lütfen ya yardım
Monitör olmadan sadece bios bip sesleriyle anlarız.Genelde tek bip sorunsuz gibi olsada.Monitörize etmek ve formatlamak en sonunda da test etmek gerek.Yine de power tuşuna basın göz ucuylada olsada pc nizin çalışan eğerki çalışırsa fanlarını ve yerleşimini kontrol ediniz.Onun dışında pek de bişi yapamazsınız zaten.
ya ben bilgisayara başka hiç bişi takmadan prize takınca sadece anakartın ışığı yanıyor başka hiçbir tık yok beceremedim mi acaba toplamayı? bir de bilgisayarın açma tuşuna basınca ısığı yanmıo power ın monitör olmadan yanmaz mı o ışık
ya ben bilgisayara başka hiç bişi takmadan prize takınca sadece anakartın ışığı yanıyor başka hiçbir tık yok beceremedim mi acaba toplamayı? bir de bilgisayarın açma tuşuna basınca ısığı yanmıo power ın monitör olmadan yanmaz mı o ışık
Power tuşuna bastıktan 3 sn yeye kadar bip sesi gelmesi lazım tabi bu süre pc den pc ye değişiklik gösterir. Eğer bip sesi geliyosa bütün parçaların tamam demektir sadece işletim sistemini yüklemek kalmış oluyo eğer yeni topladıysanız
"Rallyman61" saolasın :) Ben kasaya başka hiçbir donanım takmadan prize taktığımda bip diye bir ses geliyor. Çıkartırken de geliyor aynı ses. Ayriyeten anakartın ışığıda yanıyor. Ama kasanın power tuşuna basınca hiçbir şey olmuyor normal mi? Şimdi düzgünce çalışır mı bu sistem monitör olsa?
HDD çalısıyorsa(kulağını yaklastırdığında vııynn gibi bir ses çıkartır) bilgisayar çalısıyor diyebiliriz. Bios işlemci, ram, anakart gibi parçaları denetledıkten sonra en son HDD'yi denetler. Yani hdd çalısıyorsa sorun yok denebilir ama kesin konusamayız.
Klavyen varsa, Capslock ve NumLock tuşlarına baştığında klavye ışıkları basmana göre yanıp sönüyorsa büyük bir ihtimal sistemin çalışıyordur.
Düzgünce anlatıyorum. Bilgisayarı fişe takınca daha power tuşuna basmadan anakarın ışığı yanıyor. (Bip sesi ile) Power tuşuna basınca hiç bir şey olmuyor. HDD den çalıştığına dair ses gelmiyor. Klavye ışıkları yanmıyor. Çalışmıyor demek mi bu?
Anakartın güç girişlerine kabloları taktığından emin ol. Işık yanıyorsa güç alıyor fakat CPU güç girişini atlamış olabilirsin..
Taktım cpu girişini.
Anladığım kadarıyla montajı düzgün yapamamışsınız.Kasanın power kablosunu anakarta doğru yere bağlamamışsınız sanırım.burdan anlatmak güç olur.bence çevrenizden bir bilene baktırın.
24 pinli ve 4 pinli kabloları anakartta doğru yerlerine taktım.
Saolun arkadaşlar sorun çözüldü. Anakarta giden güç girişleri çıkartıp taktım, power a bir bastım ve çalıştı sistem saolun.
İyide güzel kardeşim monitör yok diyorsun monitörsüz bilgisayar olurmu hiç telepati yoluylamı görüntü alacaksın bilgisayardanşaka biryana power tuşuna bastığın zaman zaten çalışmaya başlar bilgisayar başka esprisi yoktur yani
quote:
Orijinalden alıntı: peters
İyide güzel kardeşim monitör yok diyorsun monitörsüz bilgisayar olurmu hiç telepati yoluylamı görüntü alacaksın bilgisayardanşaka biryana power tuşuna bastığın zaman zaten çalışmaya başlar bilgisayar başka esprisi yoktur yani
Güzel espiri Monitör 10 güne kadar gelecek, ben topladığım kasanın çalışıp çalışmadığını test etmek istedim. İlk başta çalışmadı bende monitörsüz bilgisayarın çalışmayacağını düşündüm. Buraya da konu açtım. Sonra saolsunlar forumdan bazı arkadaşlar yorum yazmışlar; Anakart güç girişlerini taktın mı? diye. Ben takmıştım ama tam girmemiş galiba 24 pinli giriş biraz bastırdım. Sonra umutsuz bir şekilde power a bastım ki kasamın fanları çalışıyor, her yerden ışıklar fışkırıyor :D (şık bir kasaymış gerçekten), HDD çalışıyor, DVD çalışıyor... vs. vs. her şey tam ve kusursuz. İşte böyle. Monitör bir gelsin de bir de o zaman bakalım.