Şimdi Ara

Monitor, klavye ve mouse çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • elimdeki sistemin kasasını değiştirdim ram ilavesi ve soğutucu ilavesi yaptım c.tesi günü bilgisayarcıdan kasayı eve götürdüm herhangibir anormallik yoktu pazar akşamı pc yi uyku moduna aldım sonra geldim klavyede bir tuşa bastım görüntü geldi arkamı döndüm baktım monitorde görüntü gitmiş klavyenin ışıkları sönmüş mouse öyle kasa açlışıyor elektrik var ama sistem çalışmıyor kapattım sabah bir daha denedim sonuç aynı Monitor(elektrik var sinyal yok), klavye ve mouse çalışmıyor lütfen yardım 1200 Tl masraf yaptım kullanamıyorum lütfen yardım??

NOT: powarınızın gücüne ve eklediğiniz yeni donanımların güç gereksinimini hesaplayınız power gücünüz bunlar için yeterli midir?

EDIT : Ödünç powerı bulup sisteminizin güç gereksinimine uygun olmasına dikkat edin ve bir deneme yapın. Sonucuda lütfen bildirin.

Birde açılış yaptığınızda hdd, klavye, mouse, dvd rom ışıkları yanıyor mu (hdd ışıkları sürekli mi yanıyorlar, yoksa ara ara yanıp sönüyor mu, yoksa açılışta bir defa yanıp bir daha yanmıyor mu. Dvd rom ise açılış da bir defa olarak yanıp sönecektir bu oluyor mu), bip sesini ala biliyor musunuz?

EDIT 2: Hdd ışıkları ne durumda peki?

EDIT 3: Birde teknik bilginizin seviyesi ve el beceriniz ne durumda? Bilgisayarınızın arka çıkışlarınızı kontrol etmenizi istiyorum. Burada onboard ekran kartına ait bir çıkış var mıdır? Varsa monitörünüzün kablosunu buna takıp açmayı dener misiniz, sonuca da bildirmeyi unutmayın.
    Eğer böyle bir çıkış mevcut değil ise;

ekran kartınızı çıkartın ayaklarını bildiğimiz bir silgi ile güzelce silin, iyice bir parlasınlar, temizlensinler. Var ise elinizde eski bir diş fırçası yardımı ile ilgili soketini narince ve güzelce bir fırçalayın akabinde içeride oluşabilecek kalıntıları temizlemek için bir elektrik süpürgesi kullana bilirsiniz veya sıkıca üfleyin veya ters çevirip hafifçe sallayın. Mühim olan içeride bir kalıntı olmamasından emin olmak. Sonra parçayı dikkatlice yerine oturtun ve açın sonucu da bildirin lütfen.

EDIT 4: Anlıyorum, bu işlemleri ve hdd durumunu gözlemleyip sonucu da bildirin yardımcı olmaya çalışayım. Geçmiş olsun.

EDIT 5: Mouse ve klavyenizin yanmama sebebi biraz işi karıştırıyor. Normalde bilgisayarınız açılmıyor ise ya power arızalıdır ya işlemci ya da anakart. Bip sesinin gelmesi, dvd rom ışığının açılışta yanması anakartınızın açılış için aygıtları kontrol ettiğini işlemcinin sağlam ve anakartın da temel fonksiyonlarını yerine getirdiğini gösteriyor. Temel fonksiyonlar çalışıyor olabilir ancak görüntü birimi veya usb aygıtları ile ilgili kısımlar arızalanmış olabilir. Görüntü birimi kısmı arızası olasılığı daha düşük çünkü bu kuzey çipseti ile sağlanıyor bu çipset ayrıca işlemciyi de kontrol ediyor ki işlemcinin tespitini yapıp açılışı başlatacak kadar çalışması düzgün. Belki bir ihtimal ki bu düşük bir ihtimal ekran kartı kısmı ile ilgili kompenentlerde bir arıza olabilir. Bazende bilgisayarların aklı karışabiliyor, elektrik kesintileri, ansızın güç dalgalanmaları gibi nedenler ile, bazende anlaşılamayan nedenler de olmuyor değil. Böyle bir durum gerçeklemiş ise onboard ekran kartlı anakartlar ikincil ekran kartını kapatıp onboard kısmına dönüş yapabiliyorlar. Bu neden ile onboard ekran kartınız var ise monitörünüze giden çıkışı buna takarak böyle bir durum olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Böylesi bir durum var ise bios ayarlarından ilgili özelliği düzelterek problemi giderebiliriz.

Ancak klavye ve mousenin ışıklarının olmaması işleri karıştırıyor. Ya anakartınızın ilgili çipseti (güneydeki kısmı) arızalı ki hdd ışıkları ayrıca bunun içinde gerekli (ancak burada işi bozan dvdrom oluyor ki ışığının yanmaması gerekiyor) yada usb aygıtlarınız ile ilgili kompanentler arızalı. Ancak hem ekran kartınız hem de usb aygotlarınızın kompanenetlerinin aynı anda arızalanma olasılığı son derece düşük. Bu durumda fiziksel bir temas nedeni ile bu kısımların arızalana bileceği ihtimali akla gelmeli, yoksa mantıklı bir açıklaması olamıyor.

Ayrıca hdd ışıklarının yanma durumu bize anakartınızın açılıştaki ilerleme durumunu verecek.
    a. HDD ışıkları yanıp sönüyor bir dahada yanmıyor: Bu durumda anakart bir donanıma ait cevap beklemekte. Bu cevapta donanım arızası nedeni ile gelmediği için açılış yapılamıyor. İlgili arızalı donanımı tespit etmek için bilgisayar üzerindeki çalışması için gerekli olmayan tüm donanımı sökerek girişimde bulunmanız gerekecek.
    b. HDD ışıkları yanıp sönüyor ve bu işlem süreklilik arz ediyor: Bu durumda anakart açılışı yapıyor ve herhangi bir aksaklık görmüyor. Bu durumda görüntü birimi (burada ekran kartınız oluyor) ya fiziksel hasarlı anakartınız bu hasarı göz ardı edip başlangıcı yaptırabiliyor veya onboard ekran kartınız bir neden ile devreye girdiği için ikincil sürücüden yanıt almanız mümkün olamıyor. İlgili bios ayarını düzelterek bu sorunu aşabiliriz.
    c. HDD ışıkları yanıyor ve hiç sönmüyor: Bu durumda hdd veya anakart arızasını düşünmemeiz gerekiyor. Yanlız işler bu kısımda karışıyor, anakart arızasına anakartın üzerinde takılı bulunan donanımlar da dahil oluyor. Bunu çözebilmek için tüm donanınımı (çalışması için gerekmeyen, yani üzerinde anakart, işlemci, ram (birden fazla ise bir tane kalması yeterli), ekran kartı kalmalı) çıkartıp hangi donanımda arıza olduğunu tespit etmeye çalışmamız gerek.

Umarım çok karışık anlatmamışımdır. Bunları sizi de işin içerisinde dahil edip işleri kolaylaştırmak için anlattım, ki çoğu zaman kullanıcı ardan sıyrılıp kaçıyor, bizlerde bilgisayarı hiç görmediğimiz için çözüm bulmak çok zor oluyor, siz gördüğünüz için bu kısımları çok daha net yakalayabilirsiniz ki bazen bunların bir veya bir kaçını bizler gözden kaçırabiliyoruz çünkü bilgisayarı görmüyoruz. Akşama siz ilgili soruların cevaplarını öğrenin ben yine size yardımcı olmaya çalışacağım.
    Kolay gelsin.

EDIT 5: Bahsetmeden de geçmek istemedim minik bir ihtimal de olsa işlemciniz yerine iyi oturmamış olabilir. Bu gibi durumlarda böyle aksaklıkların da görünmesi doğal. Bu ihtimal çoğu zaman çok düşük kaldığı için göz ardı edilir. Tabi biz yukarıda gerekli olan işlemler ve analizleri sonucu anlamlı bir durum çıkartmaz isek en son olarak işlemcinin çıkartılıp yeniden yerine takılması gerekecek. Ayrıca yukarıda zikrettim okursanız göreceksiniz; Eğerki hem ekran kartı hem de usb kontrol kısmına dair bir arıza şüphesi ortaya çıkar saki bu iki olasılığın aynı anda baş göstermesi nerede ise imkansızdır bu durumda anakarta verilen fiziksel bir hasar sonucu olduğunu düşünmemiz gerekecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 9 Haziran 2014; 10:11:17 >

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    1500 Watt Thermale Take PSU var hocam
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Kasa nın içinde kaldığından ssd ye yada hdd ye bakamadım şuan işyerindeyim bakamıyorum
    on board ekran kartı yok usb lerin hiç biri çalışmıyor vatan da toplattım işlemci soğutucusun takarken eleman bayağı zorlandı acaba ondan olmasın zalman LQ soğutucu birde ilk açılışta mouse çalıştırıp klavyeyi çalıştırmamıştı tabi bendeki mouse rat 9 klavyede Logitech G70+ idi ondakiler satndat klavye mouse format attım evde düzeldi sence anakrt veya işlemci de yanmamı oldu?
    Klavye + Mouse Önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.