Şimdi Ara

monitör inç ve çözünürlük farkları hakkında bir sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.kafama bir soru takıldı ve size sorayım dedim.

şimdi bu forumda çoğu kişi 23inç monitör kullanıyor.ben ise 21.5 inç kullanıyorum.

öncelikle 1080p kaç inçe denk geliyor? photoshoptan baktım 26 diyor ama doğru değil sanırım.

şimdi bu 23 inç monitörü olanlarda görüntüler daha büyük ve 21.5e göre netliğini kaybetmiş değil midir?

mesela 23 inç monitörde başlat menüsü 1.5 parmak, 21.5 inç monitörde 1 parmak olmaz mı, yoksa eşit mi ikisi de?

kısaca 23 mü daha net yoksa 1080'in alındığı en küçük inç olan 21.5 inç mi?

• Çok fazla karışık bir durum yok. 1080p 'nin bir inç değeri yok. Daha büyük ekranda pikseller arası mesafe büyüyor olay ondan ibaret. Yaklaşık 2,073,600 piksele eşit bu. Bu iki milyon küsür pikseli bir cep telefonuna da sıkıştırabilirsiniz ya da 55" boyutunda bir panele de yayabilirsiniz. Ne kadar çok piksel o kadar kalite demek. Panel ne kadar büyürse pikseller arası mesafe de o kadar büyüyeceği için yakından baktığınızda pikselleri seçebiliyor olursunuz. Bir montiore baktığınız mesafeden bir 50" tvye bakarsınız pikselleri görürsünüz. Görüntü monitore göre kötü gelir. Ama o mesafeden izleyemeyeceğimiz için sorun yok. Belli bir mesafeden sonra imkansız ve gereksiz görmeniz. Yani tutupta bir telefon ekranına fullhd çözünürlüğü sığdırsan, hiçbir işine yaramaz. Mikroskopla incelemediğin taktdirde. 3 metreden 50 inç yada 40 inç bir tvde 1080p yerine 2160p bile olsa farkı algılayamaz insan.O detayı farkedebilmek için ya ekranın dibine gireceksiniz monitorde ki gibi bir mesafede duracaksınız ya da 60" in çok üstünde bir panele sahip olmanız gerekecek. Evet görece 21,5 inç 23inçe göre daha az alana aynı pikselleri sığdırdığı için daha güzel görüntü vermesi gerek. Ama bu farkı görmek çok çok zor. Yani pikselleri görebiliyorum diyebiliyorsanız o ayrı. Bu mantıkla 19" full hd monitor olsa o daha da iyi olacaktır ama o farkı göremezsiniz. Yani izleme mesafesi ile orantılıdır bu. Ben de 21,5 kullanıyorum ve 27"'e geçmeyi düşünüyorum. Çünkü odadaki değişiklik yüzünden izleme mesafem arttı ve 21,5 küçük geliyor 27"'e geçip telafi edicem bu yönden.

• öncelikle teşekkür ederim hocam.bunlardan yola çıkarak oyunlarda görüntü kaybı olmaz mı 27 inçin 21.5'e göre? sonuçta 27 inçte de maksimum 1080p olacak ama görüntü büyüyecek?

hiçbir arkadaşımda 21+ inç monitör olmadığı için test edemiyorum
  • Hayır herhangi bir görüntü kaybın olmaz. 27" daha büyük olduğu için zaten 21"e göre daha geride durma ihtiyacı hissedilecek. Herhangi bir elektronik mağazaya gidin bakın küçük ebatlı tvlerle büyük ebatlı tvler arasında bir fark olurdu o zaman . Mesafe ile alakalı birşey. 50 inçi 40cmden izleyip 21'5 performansı beklenemez. . 1,5 - 2metreden izlenildiğinde tam performans alırsınız ve görüntü kalitesi de mükemmel gelir.
  • her iki ekranda da 1080p destekli ise 27" de performans kaybı yaşamazsınız.ayrıca monitörden biraz daha uzaklaşırsanız görüntü daha kaliteli gözükecektir
  • görüntüye olan uzaklığım 50-60 cm falan.dediğiniz gibi ben en iyisi alacağım zaman mağazadan bakayım, teşekkürler
  • yeni göz zevkinize hangisi hoş gelirse tercihinizi o yönde yapmalısınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence düşündüğün şey doğru.aynı mesafeden bakıldığında 21.5 inç monitörün görüntüsü daha net olacaktır.27 inç alıp daha uzağa koymaktansa 21.5 inç alırsın paranda cebinde kalmış olur.tabiki bu dediklerim yakın mesafe kullanımı için geçerli.eğer koltuğa uzanıp duvarda asılı monitörden film izlemek istiyorsan büyük ekran daha iyi bir seçim olabilir.yani tercihini kullanmak istediğin mesafeye göre yapmalısın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.