Merhaba değerli arkadaşlar.Herkese iyi günler diliyorum.Bir konu hakkında bilginize başvurmak ve yardımınız almak istiyorum.Benim Sony marka LCD monitörüm var.PC açılırken dikkat ediyorum işletim sistemini gösterirken sol alt köşede microsoft cypr.. diye bir cümle yazıyor.Dikkatimi çekti bu cümlede bazı harfler puslu gibi.Şöyle açıklayayım arka plan siyah ya bazı harfler tamamen beyaz bazıları tam beyaz değil puslu gibi.Bir de şu dikketimi çekti hani şu maznara duvar kağıdı var ya ordada aynı şey belki güleceksiniz ama yeşillerin bir kısmı puslu beyaz renkte.Sizce bunlar bir sorun mudur monitörde .yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.
Monitörün boyutu(17", 22" vb..), modeli ve kullandığınız ekran çözünürlüğü nedir?
Hocam beklettiğim için özür dilerim ancak cevap geldi modeli size tam olarak söylemek istedim.Modeli Sony 17" SDME76A 1024*768 kullanıyorum.
Afedersiniz modelde bir harf yanlış yazmışım monitörün arkasına SDM-E76D yazıyor.
Monitörün constrast ve parlaklık ayarlarını kurcala. parlaklığı kısabildiğin kadar kıs. constrast ı aç (tabi rengi falan kontrol et dengeli olsun)
işte bu ayarları kurcalarsan biraz düzelme elde edebilirsin.
birde win. içerisinde monitor için tanımlı renk varmı onu kontrol edelim. Masaüstü sağ click/ özellikler>ayarlar>gelişmiş>renk yönetimi.. bu kısımda tanımlı bi renk profili varsa kaldır. tmm.tmm. şeklinde kaydet.
düzelmezse garanti yada iade öneririm.
Monitörün gecikme süresiyle alakalıdır. Sana sürekli orası denk geliyor olabilir. Ayrıca bazı karakter fontları boyutu küçüldüğünde bulanıklaşabiliyor. Sol altta çıkıyo dediğin yazının tipiyle alakalı. Diğeri ise tepkime süresiyle. Tepkime süresi yüksekse bu tarz bulanıklık diye tabir ettiğin şeye rastlaman mümkün ki sony lcd monitörler 16ms diye hatırlıyorum.
Seninki 8 ms miş
Tavsiyelerinizden dolayı çok teşekkür ederim önerilerinizi uygulamaya çalışacağım.Monitör garantili bir sorun varsa acaba iade edilebilir mi yoksa serviste tamir edilip veriliyor mu yasal prosedür nedir acaba bilginiz var mı?
bence sorun yok gibi görünüyor. fazla abartmışsın gibime geliyor.
1024*768 17" monitör için düşük bir çözünürlük, düşük çözünürlüktede yazıların puslu görünmesi normal bence, 1280*1024 çözünürlükte deneyin aynı sorun devam edecekmi
Valla arkadaşlar dikkat ederseniz sorun var düşüncesiyle mesleyi arz etmedim pek fazla bilgi sahibi değilim bu durum bir sorun mudur diye bilginize başvurdum.Belkide söylediğiniz gibi hiç bir şey yoktur.İnsan bilmediğini cahili olunca bazen bu tür şeylerle karşılaşıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet25
Valla arkadaşlar dikkat ederseniz sorun var düşüncesiyle mesleyi arz etmedim pek fazla bilgi sahibi değilim bu durum bir sorun mudur diye bilginize başvurdum.Belkide söylediğiniz gibi hiç bir şey yoktur.İnsan bilmediğini cahili olunca bazen bu tür şeylerle karşılaşıyor.
cahillikle alakası yok arkadaşım. herşeyi mükemmel görmek istiyoruz . mükemmelliyetçi bir bakış açısıyla birçok güzel şeyi dahi beğenemeyebiliyoruz öyle değilmi __?
sorunun olduğunu sanmıyorum. ekran kartının ve monitörünün desteklediği en yüksek seçenekleri kullan daha rahat edersin. en yüksek dediysem orada yazar en yüksek boyutu ama sen onu seçmeyeceksin dediğim gibi senin donanımın hangi çözünürlüğü desktekliyorsa onu.
mesela benim ki : 1024 * 768 gibi
kolay gelsin
İlk cümlenize katılıyorum kesinlikle doğru.Mükemmelliyetçi bir yapımız var ve bazen bu yapımız mutluluğumuzu engelleyecek kadar ileri gidebiliyor.Fakat bu arz ettiğim konuda ben sonuçta bu monitörü aldığım zaman 400 ytl gibi bir miktar ödedim.İnsan hali ile merak ediyor acaba bir şey var mı diye tedbirimi alayım düşüncesi ile. Teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme