Merhabalar Monitörümü anti ghosting bulunmakta ibaresiyle aldım fakat web sitelerse sekmeyi aşağı kaydırdığım zaman yazılarda bozulma oluyor. Bu farede de geçerli oynattığım zaman arkasında küçük bir kalıntı bırakıyor. Ayarlarda bununla ilgili bir şey bulamadım yardımlarını bekliyorum. |
Monitör Anti Ghosting Sıkıntısı
Monitörlerde oluşan "ghosting", hareketli görüntüler sırasında ekranda önceki görüntünün silik izlerini bırakmasıdır. Bu, oyunlar, filmler veya hızlı tempolu web sayfaları sırasında rahatsız edici olabilir.
Anti Ghosting Nedir?
Anti ghosting teknolojisi, bu sorunu ele alır. Monitörün piksellerinin daha hızlı tepki vermesine ve önceki görüntünün izlerini daha verimli bir şekilde silmesine olanak tanır.
Anti ghosting özelliği, özellikle rekabetçi oyuncular ve hareketli görüntülerle çalışan kişiler için faydalıdır. Görüntü kalitesini iyileştirir ve daha akıcı ve keyifli bir deneyim sağlar.
Anti ghosting özellikli monitörler, piksel tepki sürelerini milisaniyelerle ölçer. Daha düşük tepki süreleri daha az ghosting anlamına gelir. 1 ms veya daha düşük tepki süresine sahip monitörler, hareketli görüntülerde mükemmel performans gösterir.
Monitör satın alırken anti ghosting özelliğine dikkat etmeniz önemlidir. Hızlı tempolu oyunlar veya hareketli grafikler kullanmayı planlıyorsanız, anti ghosting özelliği daha keyifli bir görsel deneyim sağlayacaktır.