Şimdi Ara

Mondial 150 ZAT almayı düşünüyorum. Nasıl bir motor önerir misiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
60.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Tulgacan

Motoru aldım arkadaşlar, araba gibi motor geniş uzun rahat, tek kelimeyle harika, resimdeki motor değil ama resimleri çekip ekleyeceğim, resimdeki motor hoşuma gittiği için onu ekledim.

Mondial 150 ZAT almayı düşünüyorum. Nasıl bir motor önerir misiniz?

Hayırlı olsun kardeşim en sonunda muradına erdin ..
    At tamam şimdi silah birde avrat lazım...

• MOTUYUN RESMİ.

MOTUYUN RESMİ.

hayırlı olsun

1) HERHANGİBİR NAKİL VASITA VERGİ DAİRESİNE GİDİYORSUNUZ(NORMAL VERGİ DAİRELERİNDE GENELDE OLUR), VEZNEYE PLAKA VEYA RUHSATI VERİP VADESİ GEÇMİŞ VEYA SON OLARAK DOLMUŞ OLAN (31.012009 1. DÖNEM DAHİL, 2. DEÖNEM HARİÇ) TÜM VERGİ BORÇLARINI ÖDÜYORSUNUZ.(MANTIKEN BAKILIRSA EĞER 2008 VE ÖNCESİ VERGİ BORCU VARSA VE SATICI BELİRTMEDİYSE ONLARI SATICI VE ŞUANDA DAHA 3. AYDA OLDUĞUMUZ İÇİN 2009 1. TAKSİDİ ALICI ÖDEMELİDİR, BEN ÖYLE YAPTIM)

2) VEZNEYE ÖDEDİĞİNİZ DEKONTLARI ALIYORSUNUZ, GENELDE HEMEN VEZNE KARŞISINDA OLAN GİŞEDEJİ MAMURLARDAN BİRİNE GİDİP DEKONTLARI GÖSTERİP TEMİZ KAĞIDI İSTİYORSUNUZ, ODA SİZ TEK PARÇA BİR KAĞIT ÇIKARIYOR VE DEKONTLARI İLE BİRLİKTE ÜCRETİSİZ OLARAK VERİYOR.

3) TEMİZ KAĞIDINI ALIYORSUNUZ HEMEN YİNE GİŞENİN YANINDA ÖNÜNDE SAĞINDA SOLUNDA HERNERDEYSE, MÜDÜR VS GİBİ KAPALI ODADA BİRİ OLUR ONA BİR MÜHÜR BASTIRIP İMZA ATTIRIYORSUNUZ.(MÜHÜRÜ KESİNLİKLE BASTIRIN YOKSA NOTERE GİDİNCEGERİ DÖNERSİNİZ)

4) MÜHÜRDEN SONRA SATICIYLA ÇIKIP EN YAKIN NOITERE GİDİYORSUNUZ, NOTERE; RUHSAT + TEMİZ KAĞIDI + SATICI + ALICI NÜFUS CÜZDANLARINI UZATIYORSUNUZ VE ALİ(SATICI) ARKADAŞIN ARACINI VELİ(ALICI YADA BEN :)) SATIN ALMAK İSTİYORUM DEVİR İŞLEMİNİ YAPACAKTIK DİYORSUNUZ, NOTERDE 1-2 TEMİZ KAĞIRID RUHSAT NÜFÜS CÜZDANI KONTROLU YAPIYOR VE 5-10 DAKİKA OTURMANIZI SÖYLEYİP İŞLEMCİLERİ BİTİRİYOR VE 2ŞER SURET ÇIKARDIĞI EVRAKLARA İMZALARINIZI ATTIRIP VEZNEYE YÖNLENDİRİYOR VE 150CC MOTOR İÇİN 184TL CİVARI VEZNEYE PARA ÖDÜYORSUNUZ, BURDAKİ İŞLEM BUKADAR

5) DAHA SONRA EN GEÇ 1 AY İÇİNDE ADRES OLARAK ALICININ VERDİĞİ EN YAKIN TRAFİK TESCİL ŞUBESİNE VEYA ARACIN KAYITLI OLDUĞU TRAFİK TESCİL ŞUBESİNE GİDİYORSUNUZ, RUHSATI KENDİ ÜZERİNİZE YAPTIRIYORSUNUZ(EĞER EHLİYETİNİZ YOKSA HİÇ VAKİT GEÇİRMEDEN ÜZERİNİZE ALIN). ARKADAŞLAR BU İŞLEM KARIŞIK GİBİ GÖRÜNSEDE İMKANI OLAN ARKADAŞLAR KENDİLERİ YAPARLARSA 30-40 TL FİLAN Bİ PARA CEPLERİNDE KALIR.

BEN 5. MADDEYİ İKİ ŞEKİLDE AÇIKLAYABİLİRİM

5A) ÖNCE GİTMEK İSTEDİĞİNİZ TRAFİK TESCİL BÜROSUNU BULUN VE SAĞINDA SOLUNCA BİTANE MUAMELECİ BULUN, TRAFİK SİGORTASI YAPILIR EK-1 FORMU DOLDURULUR VS YAZAN YERLER MUAMELECİLERDİR, İÇERİ GİRİP BEN ŞU PLAKALI ARACIMA SİGORTA YAPTIRACAĞIM BİRDE RUHSAT İÇİN EK-1 FORMU ALACAĞIM DİYİP RUHSATI VERİN 5 DAKKADA YAZIP VERİYORLAR, HATTA NOTER DEVİR RUHSAT FALAN FİLAN HEPSİNİ SİZİN TESCİL BÜROSUNA TESLİM EDECEĞİNİZ ŞEKİLDE BİRBİRİNE ZIMBALAYIP SİZE TESLİM EDİYORLAR, İŞİN EHLİ OLMUŞLAR. SİGORTA ÜCRETİ (45TL) + EK-1(15TL) = 60TL Yİ MUAMELECİYE VERİP ÇIKIYORSUNUZ VE TESCİL BÜROSUNA GİRİYORSUNUZ FAZLA SIRA OLMAZ ZATEN ORDA, ORAYADA 35-40TL CİVARINDA OLAN RUHSAT ÜCRETİNİ ÖDÜYORSUNUZ VE ERTESİ GÜN VEYA İKİ GÜN SONRA GELİP ALABİLİRSİNİZ DİYORLAR, SİZ ÇIKARTIRSANIZ RUHSATI SİGORTA(45)+EK-1(15)+RUHSAT)40=100TL YE O İŞİDE HALLEDİYORSUNUZ.

5B) YOK NE UĞRAŞCAM TESCİL BÜROSU ANASININ NİKAHINDA, BEN ÜMRANİYEDE ORUYUORUM ÇALIŞIYORUM TESCİL BÜROSU GÖNGÖRENDE KİMÖ GİDECEK DİYORSANIZ;
    SİGORTA(45)+EK-1(15)+RUHSAT(40)+MUZEMELECİ ÜCRETİ(30)=130TL Yİ MUAMELECİYE VERİYORSUNUZ VE ERTESİ GÜN RUHSAT TAK ÇIKIYOR O GÜN KARGOLANIYOR İKİNCİ GÜN RUHSAT ELİNİZDE, HEPSİ BUKADAR, EHLİYETİNİZ VARSA ARAÇTADA SORUN ÇIKMAZSA ZAMANLA SİZE SATANI UNUTURSUNUZ...

BEN;

850TL YE MOTORU ALIRKEN 2009 1. DÖNEM DAHİL 4 TANE GEÇMİŞ VERGİSİNİ ÖDEDİM BİRİ BENDEN ÜÇÜ SATICIDAN OLDUĞU İÇİN 850-115 DÜŞÜP=735TL SATICIYA VERDİM.. GEÇMİŞ VERGİLERİ ONA 2009 BANA AİT OLDU YANİ ÖYLE ANLAŞTIK DİYEBİLİRİZ OLMASI GEREKENDE BUDUR, 2009UDA ONA ÖDE DEMEK YANLIŞ OLUR.

850+35TL 2009 1. TAKSİT = 885TL + 184 NOTER = 1069 TL

1069TL + 130 MUAMELECİ = 1199TL...

1200TL OLSA NASI ÖDERDİK

GERÇİ ONDAN SONRA

DEBRİYAJ BALATASI(50) + YAĞ(15TL) + KAYIŞ(25TL) + AYAK MARŞ DİŞLİ(10TL) + İŞÇİLİK(20TL) =120TL DAHA VERDİK ETTİ 1320TL + MOTORDA AKÜYE ŞASE BAĞLAMIŞISZ ÇALIŞMIYORDU DİYE USTAYA VERDİK 10TL = 1330 TL NAKİTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT...

1330-850=480TL, MOTORA YAPTIĞIM MASRAF İLE CEBİMDEN EKSTRA ÇIKAN.

MOTOR YADA ARAÇ ALACAKLARA TAVSİYEM UCUZ DİYE FİYATLARA KANARLARSA ALDANIRLAR, ALACAKLARI MOTORUN EN AZ 250TL DAHA NOTER+RUHSAT++SİGORTA GİBİ MASRAFINIDA EKLEYİP DÜŞÜNÜP ÖYLE ALSINLAR, BUNLAR MECBURİ...

NOT: ALINTI DEĞİLDİR, AÇIK AÇIK KENDİM YAZDIM...

• faydalı bilgiler sağolasın

bir soru benden, ehliyet yok henüz 0 bir motor alsam plaka ruhsat işlerinde vs ehliyet istenir mi benden ?

Orjinalden alıntı: Emir Hattab

faydalı bilgiler sağolasın

bir soru benden, ehliyet yok henüz 0 bir motor alsam plaka ruhsat işlerinde vs ehliyet istenir mi benden ?

ARKADAŞLAR SIFIR MOTOR SIFIR ARABA VS ALIRSANIZ EHLİYET İSTENMEZ, ALDIĞINIZ ARACIN MUAYENE3Sİ GELDİĞİNDE MUAYENEYE GÖTÜRDÜĞÜNÜZDE HLİYET İSTENMEZ, SIFIR VEYA 2. EL ARACIN;

1)NOTER
    2)VERGİ DAİRESİ
    3)MUAMELECİ
    4)TRAFİK TESCİL BÜROSU(POLİS MERKEZİ)
    5)BAŞKA GİRİLECEK RESMİ KURUM YOK ARACI ALMAK VS İÇİN

BURALARDA EHLİYET İSTENMEZ.

EHLİYET

1) ARACI YOLDA SÜRERSİNİZ, POLİS KONTROLU(ÇEVİRME) OLUR OZAMAN SORARLAR, ÇEVİRME GENELDE İKİ YÖNLÜ YOLUN BİR TARAFINDA OLUR, AMA AYNI NOKTADA 2 YÖNLÜ GEÇEN ARAÇLARIDA ÇEVİREBİLİRLER, GENELDE BİR YÖNDE OLUR, ÇEVİRME OLMAYAN YÖNDE İSENİZ YIRTTINIZ DEMEKTİR, BUNDAN OSNRA ÇEVİRME NOKTASINA GELİRKEN ÇOK YAVAŞ GİRERSİNİZ VE O BÖLGEDE ÇEVİRME VARMI DİYE BAKIP ÖYLE GEÇERSİNİZ VARSA GEÇMEZSİNİZ.

2) ALLAH GÖSTERMESİN KAZA BELA OLUR, RESMİYETE GİRİNCE OZAMAN SORARLAR YOKSA KESİN SUÇLUSUNUZ DEMEKTİR, SİZE ÇARPSALAR BİLE EHLİYETSİZ SÜRÜŞ OLDUĞU İÇİN SİZ SUÇLUSUNUZ.

3) ARAÇ ÇALINIR, KARAKOLA GİDERSİNİZ TUTANAK TUTULUR EHLİYETİNİZ VARMI DİYE SORULUR, OLMAYINCA İŞLEM YAPILMAZ DİYE BİRŞEY YOK, İŞLEMLERİNİZ YAPILIR EHLİYET YOK YAZILIR, PEKTE ÖNEMLİ DEĞİLDİR.

4) EHLİYETİNİZ YOKKKEN MOTOR İLE POLİS KONTROLÜNDE YAKALANIRSANIZ GENELDE BIRAKILIRSINIZ, YETERKİ RUHSAT ÜZERİNİZE OLSUN BİDE KASKINIZ TAKILI OLSUN, KASKINIZ YOKKEN ÇEVRİLİRSENİZ VE EHLİYETİNİZ YOKSA, POLİS UYARIP YİNE BIRAKIR AMA VİCDANINA KALMIŞ, İSTERSE BAĞLAR HİÇBİŞEYDE YAPAMAZSINIZ. NASILSA BIRAKIR DİYE KASKSIZ VE EHLİYETSİZ GEZMEK BELA ARAMAKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR.

EĞER MOTOR KULLACAKSAK EN İYİSİ A2 EHLİYETİNE YAZILIP Bİ YANDAN KULLANMAK Bİ YANDAN DA EN KISA ZAMANDA EHLİYETİ ALMAKTIR.
    EHLİYETSİZ OLARAK BİRİNE ÖZELLİKLE Bİ ÇOCUĞA ÇARPARSANIZ, ALLAH GÖSTERMESİN O ÇOCUK SAKAT KALIR YADA ÖLÜRSE İÇERİ BİR ATARLARSA BİDAHA AB YE GİRDİKTEN 50 YIL SONRA ÇIKARSINIZ...

• bilgler için çok sağol, aldığımda en kısa zamanda ehliyetede yazılacağım. Sadece ehliyetsiz almak sorun olur mu diye merak etmiştim.

EĞER MOTOR KULLACAKSAK EN İYİSİ A2 EHLİYETİNE YAZILIP Bİ YANDAN KULLANMAK Bİ YANDAN DA EN KISA ZAMANDA EHLİYETİ ALMAKTIR.
    EHLİYETSİZ OLARAK BİRİNE ÖZELLİKLE Bİ ÇOCUĞA ÇARPARSANIZ, ALLAH GÖSTERMESİN O ÇOCUK SAKAT KALIR YADA ÖLÜRSE İÇERİ BİR ATARLARSA BİDAHA AB YE GİRDİKTEN 50 YIL SONRA ÇIKARSINIZ...

Son cümlede işin doğrusunu söylemişsiniz gerçi de, bir yandan ehliyete yazılayım bir yandan da kullanayım olayı çok sakat. O çocuğa ne zaman çarpabileceğinizin garantisi yok malum. Bırakın yaralamalı ve ya ölümlü kazayı, maddi hasarlı bir kazada bile milyarlarca lira kaybetmeniz olası. 600 lira falan zaten sırf ceza var. Vs. elbette cana gelmesin mala gelsin ama bir de bu açıdan bakmak lazım. O nedenle A2si olan biriyle boş bir yerlerde eğitime çıkıp ehliyeti öyle almakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 24 Mart 2009; 21:22:42 >
    Yobazsavar

• 150 Zat'ın yakıtı nasıl?
  • Motorunu zaten almış fakat ehliyeti olmayan arkadaşlar ehliyet almadan kullanmaya devam etmemeli mutlaka hemen ehliyete yazılmalıdır, 250tl kursa herşey dahil(sağlık raporu kur direksiyon vs ücretleri kursa ait) + 100 küsür ehliyet alırken emniyete verilir maksimum 400 ü geçmez...

Bi yandan kullanıp bi yandan ehliyeti almalarını tavsiye etmem motorunu alan arkadaşlar içindir, eğer motor almamış ve ehliyetinizde yoksa önce ehliyeti temin edip sonra motoru almak en mantıklısıdır...

VE AYRICA 150ZAT'IN YAKITI, 151RS VEYA DİĞER EŞ KARDEŞLERİNE GÖRE ÇOKTA FAZLA DEĞİL, BENZİN FİYATLARINA VE SİZİN NASIL KULLANDIĞINIZA BAĞLI...

SAKİN SAKİN MOTORU BAĞIRTMADAN GAZI SONLAMADAN, LİTRESİ 3 TL OLAN BENZİNİ KM DE 9-10 KURUŞ, DOĞAL OLARAK BENZİNİN FİYATINA BAĞLI OLARAK BU YAKIT DÜŞÜP ARTAR, KULLANMANIZA BAĞLI OLARAKTA DEĞİŞİR, 151RS İSE ŞUANDA 70-80 FİLAN YAKAR...

YAZIN BENZİN 3,6TL OLURSA GEÇEN YAZ GİBİ OZAMAN 150 ZAT 14KRŞ YAKAR 151RS 11KRŞ YAKAR KM'DE.

• Alalı 3,4 hafta olmuştur sanırım... Çook.. memnunum motorumdan. Çin malı sonuçta, tavsiye etmem ama. Bakımlarını düzenli yapacağım. İNŞALLAH dayanır bana.

Malum öğrenciyim, para yetişmiyor bakıma, benzine... Boş yolda bile sinyal veriyorum, harfien uyuyorum trafik kurallarına ama yine de ehliyet yok. Öğrenme aşamasına kadar kullandım motoru öğrenince bırakacağım dedim. Brandasını örtüp 1 yıl para biriktireceğim. Bakımlarını tamamen yaptırıp, motor kıyafeti, arka çanta, aksesuar v.s en ufak parçasına kadar donatacağım motorumu. Böylesi daha iyi olacak 1, 1.5 yıl motoru açık alanda bekletsem bir sorun olur mu acaba?

Şimdi bana maganda gibi v.s laflar etmeyin. Geceleri sokak aralarında öğrenmek için kullandım motoru. Gece 2,3 gibi sokakta kimse olmuyor. Eski motosiklet ile yıldız parkında öğrenmiştim. Alıştırma yaptım. Motor kapıda yatıyor, para biriktireceğim işte...

Ehliyetsiz sakın ama sakın kullanmayın... Birşey olmaz diye düşünürsünüz ama pat diye bir olay olur... Bir arkadaşımın başına böyle bir olay geldi.

Scooter için aksesuar v.s bir şey önerebilir misiniz? Ve değiştirmem gereken parçalar hangileri. Bin tl gibi masraf yapabilirim, herşeyi güzel olsun istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 8 Nisan 2009; 16:24:05 >

• Gece 2-3 gibi kimse yok diye sokak arasında kullanacağına, sabah 7 gibi aynı sokakta kulaln yine kimse olmaz hiö yoktan gündüz gözü olur güven olur.

1) Yağmurlu havada motor kullanmayın
    2) Mecbur değilse karanlıkta motor kullanmayın

şimdi bazı açıklamalar yapmak gerekiyor bu motor hakkında

benim yiğen aldı 3 milyara alır almaz buji yağı hortumları aküsünü lastiğini michellin sport aldı kayışlarını japon 1.kalite kayışla değişdi falan yani alır almaz bir 400 tl de sıfır motora masraf yapdı ama aldığından beri 20 bin km yol yapdı daha bir sefer yolda kalmadı periyodik bakımlarını yapıyor basıyor gaza gidiyor iki kez uzun yol yapdı arabası olmasına rağmen sırf keyif olsun diye motorla gitti orduya git gel yapdı izmire git gel yapdı motorla motor yolda bırakmadı

ben niye korkıyım motordan diyor motor benden korksun bakımlarını birinci kalite malzemelerle yaparsınız motor sizi niye yolda bıraksın..
    motorun parçaları bellidir çok basittir açarsanız görürsünüz arıza verebilicek parçalarıda bellidir

hortumlardır çin motorlarındaki benzin hortumları falan çok adi çabuk oksitlenip çürüyor deliniyor bunu kaliteli japon motorlarında kullanılan hortumlarla değiştirin
    kayışlardır üsütndeki orjinal kayışlar çok adi ve ömrü kısa yerine japon 1.kalite kayış takın o sıkıntınızda kalmaz
    bujidir
    yağ dır bu çok önemli motorun kendi üsütndeki yağı kalitesiz bir yağ gidiniz castrol marka kaliteli yağ kullanın
    aküdür üstündeki akü adi bir şey kaliteli yuasa falan bir aküyle değişin amperide yüksek alın biraz ilerde bir şeyler takarsanız sıkıntı yapmaz
    lastikdir lastik çok önemli tabiki adam gibi kaliteli marka bir lastik takarsanız motorun freni gidişi duruşu konforu süratlenmesi her şeyi değişir..

yani motorun arıza verebilicek parçaları belli siz gider alır almaz aldığınız gibi traktör gibi binerseniz motora bu motor çin motoru tabiki kaldıramaz öyle sert kullanımı sizi zırt pırt yolda bırakır o zaman japon alın derim ama şu yukardaki masrafı yapıp japon kalitesine çıkartırsanız motoru o zamanda traktör gibi kullansanızda kaldırır motor..

benim teyze oğlu ön ğöğse özel bir cep yapdı mp3 playerı için xenon kit takdırdı bagajada çakmak çıkışı yapdırdı güzel kaliteli bir korna takdı stabel motor çok çok güzel oldu

konuşuyoruz motor yükselticenmi dedim yükselticem ama yükseltsemde bunu asla satmam diyor çok konforlu lüks kaliteli motor diyor sattığıma değmez diyor yazık olur bana 10 milyarlık maksi scooterın keyfini 3 milyara fazlası fazlsına veriyor dedi daha ne olsun.

sonuçda olay bu bakarsan bağ olur bakmassan dağ olur..

ben bunlarla uğraşamam dersen vericen 7-8 milyar japon scooterı alıcan zaten yukarda yazdıklarım onlarda fabrika çıkışı uğraşmassın basar gidersin ama cepden fazla bir 3-4 milyarda verirsin.. diğer türlüde kısa bir vade motoru kaliteli yapmak için uğraşırsın yapdınmı gene uzun süre motora dokunmadan periyodik bakımlarını yaparak binersin..

• quote:

Orjinalden alıntı: darkmoon34

bu mondial zat 150 bir yaknımda var daha doğrusu teyze oğlunda var bakımlarını falan kendi yapıyor servise falan götürmüyor eli yatkındır..

şimdi bazı açıklamalar yapmak gerekiyor bu motor hakkında

benim yiğen aldı 3 milyara alır almaz buji yağı hortumları aküsünü lastiğini michellin sport aldı kayışlarını japon 1.kalite kayışla değişdi falan yani alır almaz bir 400 tl de sıfır motora masraf yapdı ama aldığından beri 20 bin km yol yapdı daha bir sefer yolda kalmadı periyodik bakımlarını yapıyor basıyor gaza gidiyor iki kez uzun yol yapdı arabası olmasına rağmen sırf keyif olsun diye motorla gitti orduya git gel yapdı izmire git gel yapdı motorla motor yolda bırakmadı

ben niye korkıyım motordan diyor motor benden korksun bakımlarını birinci kalite malzemelerle yaparsınız motor sizi niye yolda bıraksın..
    motorun parçaları bellidir çok basittir açarsanız görürsünüz arıza verebilicek parçalarıda bellidir

hortumlardır çin motorlarındaki benzin hortumları falan çok adi çabuk oksitlenip çürüyor deliniyor bunu kaliteli japon motorlarında kullanılan hortumlarla değiştirin
    kayışlardır üsütndeki orjinal kayışlar çok adi ve ömrü kısa yerine japon 1.kalite kayış takın o sıkıntınızda kalmaz
    bujidir
    yağ dır bu çok önemli motorun kendi üsütndeki yağı kalitesiz bir yağ gidiniz castrol marka kaliteli yağ kullanın
    aküdür üstündeki akü adi bir şey kaliteli yuasa falan bir aküyle değişin amperide yüksek alın biraz ilerde bir şeyler takarsanız sıkıntı yapmaz
    lastikdir lastik çok önemli tabiki adam gibi kaliteli marka bir lastik takarsanız motorun freni gidişi duruşu konforu süratlenmesi her şeyi değişir..

yani motorun arıza verebilicek parçaları belli siz gider alır almaz aldığınız gibi traktör gibi binerseniz motora bu motor çin motoru tabiki kaldıramaz öyle sert kullanımı sizi zırt pırt yolda bırakır o zaman japon alın derim ama şu yukardaki masrafı yapıp japon kalitesine çıkartırsanız motoru o zamanda traktör gibi kullansanızda kaldırır motor..

benim teyze oğlu ön ğöğse özel bir cep yapdı mp3 playerı için xenon kit takdırdı bagajada çakmak çıkışı yapdırdı güzel kaliteli bir korna takdı stabel motor çok çok güzel oldu

konuşuyoruz motor yükselticenmi dedim yükselticem ama yükseltsemde bunu asla satmam diyor çok konforlu lüks kaliteli motor diyor sattığıma değmez diyor yazık olur bana 10 milyarlık maksi scooterın keyfini 3 milyara fazlası fazlsına veriyor dedi daha ne olsun.

sonuçda olay bu bakarsan bağ olur bakmassan dağ olur..

ben bunlarla uğraşamam dersen vericen 7-8 milyar japon scooterı alıcan zaten yukarda yazdıklarım onlarda fabrika çıkışı uğraşmassın basar gidersin ama cepden fazla bir 3-4 milyarda verirsin.. diğer türlüde kısa bir vade motoru kaliteli yapmak için uğraşırsın yapdınmı gene uzun süre motora dokunmadan periyodik bakımlarını yaparak binersin..

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/8429-cin-mali-motor-alacak-arkadaslar-bu-yaziyi-okuyun.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/17030-cin-mali-motor-alacaklarin-dikkatine.html

http://www.motordelisi.com/forum/moto-vitrin/11427-yeni-bi-motorsiklet-daha-cin-mali-banhe.html

http://www.motordelisi.com/forum/mantar-pano/19197-bitmeyen-tartisma-quotcin-motorlariquot.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _DIESEL_ -- 14 Nisan 2009; 15:34:29 >

• MonDial Her türlü akAr Sadece Sen SeC

ßende Yamaha Cygnus 125 cc Alıyorum İnş Kullanırım Kendıme Artık
  • Marş motoru ile bilgisi olan olmasına gerek yokki kardeş gir bi motorcuya çöz sorununu, eğer senin MOTOR 150 ZAT ve 2. el aldıysan belki bitmiştir marş motoru, sen sorununu yaz önce, kimse marş motorunun iç inceliklerini birilerine anlatmak için araştırmamıştır sanırım...

Marş motoru ile bilgisi olan olmasına gerek yokki kardeş gir bi motorcuya çöz sorununu, eğer senin MOTOR 150 ZAT ve 2. el aldıysan belki bitmiştir marş motoru, sen sorununu yaz önce, kimse marş motorunun iç inceliklerini birilerine anlatmak için araştırmamıştır sanırım...

60 TL verip yaptırdım, egzos motosikleti, chopper motosiklet gibi titretiyordu, servisin sorun çıkaracağını biliyordum ama oradaki adamların hepsi örnek vererek;
    ''Mesela egzos arıza çıkarırsa onu yaparız yeni egzos takarız arıza büyükse.'' Sonra gittim yanlarına öyle bir şey demedik dediler, kavga çıkardım ne zaman gelsem kullanıcı hatası, hiç bir şey girmiyor garantiye, saydıklarınızın hepsi garantiye girer, bizi salak yerine koymayın dedim, mondial'i arayıp soralım dediler, aradılar mondial'den yetkili bunlara egzosu yapın dedi, yeni parça taktılar içine. Oradakilerin yüz durumu ve usta denilen, bisiklet tamircilerinin yüz şekilleri çok komikti.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.