Şimdi Ara

Moldova’ya Pasaportsuz Kimlikle Seyahat (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
3.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de Moldova pasaportu yenileme ücretleri ne kadar bilen var mı?
  • gagauzların moldovada komratta olduğunu biliyorum şimdi diyelimki moldovaya gittik direk komrata giden otobüs tren vb varmı ? nereler gezilir biliyorumki bunlar hristiyan türkler biz kimi konuşup yaşıyorlar ama hristiyan peki hiçmi müslüman gagauz yok ve oralarda cami mescid falan varmı ve nereler gezilir ne yenir yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byJuck

    Türkiye'de Moldova pasaportu yenileme ücretleri ne kadar bilen var mı?
    elçiliği arayıp sorabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freezone00

    http://www.celebialper.com/ulkeler/moldova/moldovaya-pasaportsuz-kimlikle-seyahat.html

    güzel bir yazı faydası olabilir.
    teşekkürler.

    alper hocam çok iyi gezgindir. kuzey koreye giren ilk Türk vatandaşıdır.
  • gagauzların moldovada komratta olduğunu biliyorum şimdi diyelimki moldovaya gittik direk komrata giden otobüs tren vb varmı ? nereler gezilir biliyorumki bunlar hristiyan türkler biz kimi konuşup yaşıyorlar ama hristiyan peki hiçmi müslüman gagauz yok ve oralarda cami mescid falan varmı ve nereler gezilir ne yenir yardımcı olursanız sevinirim
  • Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyada HIV ile yaşayan birey sayısı 34 milyona ulaştı. Dünya genelinde HIV pozitiflerin sayısı azalırken, Doğu Avrupa ve Orta Asya’da artıyor. Türkiye ise Ukrayna, Moldovya ve Rusya ile birlikte hasta sayısı artan ülkeler arasında ve ilk sırada yer alıyor.


    https://www.ntv.com.tr/saglik/hiv-enfeksiyonunda-450-artis-olan-tek-ulke-turkiye,l1YMX38BKka0GDNwOsRVYQ
  • kimlikle giriş yapan oldu mu??
  • Türkiye ile Moldova arasında kimlikle seyahat dönemi bugün başlıyor

    Türkiye'nin Kişinev Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Türkiye ile Moldova arasında, karşılıklı kimlikle seyahatin bugünden itibaren başlayacağını söyledi.
    Büyükelçi Sökmensüer, AA muhabirine Türkiye ile Moldova arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

    Sökmensüer, iki ülke arasında imzalanan ve 19 Şubat 2019 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlayacak anlaşmaya göre, vatandaşların yeni tip çipli kimliklerle Moldova'da her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabileceğine işaret etti.

    Anlaşmanın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Ekim 2018 tarihinde Moldova'yı ziyareti esnasında imzalandığını hatırlatan Sökmensüer, "Anlaşma, Türkiye ile Moldova arasındaki dostane ilişkilerin ve stratejik ortaklığın somut neticesi olmuştur." dedi.

    Sökmensüer, Türkiye'nin, Moldova vatandaşlarının en çok tercih ettiği turizm istikameti olduğuna da dikkati çekti.

    Kimlikle seyahatin vatandaşlara kolaylık sağlayacağını vurgulayan Sökmensüer, "Geçen yıl Moldovalı turistlerin yüzde 35’i, yani 80 bin kişi Türkiye'ye gitti. Türkiye'den Moldova'ya ise 20 bin turistin geldiğini biliyoruz. Böylelikle turist sayılarının katlanarak artacağına inanıyorum." diye konuştu.

    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/turkiye-ile-moldova-arasinda-kimlikle-seyahat-donemi-bugun-basliyor-41121911




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byJuck

    Türkiye'de Moldova pasaportu yenileme ücretleri ne kadar bilen var mı?
    Türkiye'den Moldova pasaportu yeniletmek için 1000 TL cebinizde bulunsun bilginize (2019)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byJuck -- 19 Şubat 2019; 16:11:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    kimlikle giriş yapan oldu mu??
    artık kimlikle giriş yapılabilir moldovaya.
  • Moldova’ya Kimlikle Seyahatte Dikkat Edilecek Kurallar Açıklandı


    T.C Kişinev Büyükelçiliği Moldovaya Kimlikle Seyahatte Dikkat Edilecek Kuralları Açıkladı

    Türkiye ve Moldova arasında pasaportsuz seyahat uygulaması 19 Şubat 2019 tarihi itibarıyla başlamıştır.

    Böylelikle, iki ülke vatandaşları karşılıklı olarak yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilmekte ve diğerinin ülkesinde birbirini takip eden 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilmektedir.

    Pasaportla seyahatlerde olduğu gibi, yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatlerde de Moldova hudut görevlileri Moldova’ya girişlerde vatandaşlarımızdan aşağıdaki belgelerin ibrazını isteyebileceklerdir:

    • Gidiş-dönüş uçak bileti,

    • Otel rezervasyonu veya davet edenin kimlik ve iletişim (telefon ve adres) bilgilerini içerir belge,

    • Ülkede bulunulan süre zarfında maddi ihtiyaçların karşılanabileceği miktarda nakit para ibrazı (ikamet süresi 10 güne kadar olacak vatandaşlarımızın en az 300 Euro veya karşılığı konvertibl döviz; 10 günden daha uzun süre ikamet edecek olan vatandaşlarımızın her gün için en az 30 Euro veya karşılığı konvertibl döviz bulundurmaları gerekmektedir).

    • Bununla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Moldova Cumhuriyeti Hükümeti arasında imzalanmış olan Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına İlişkin Anlaşmanın 9. Maddesi “Her bir Akit Taraf, herhangi bir neden belirtmeksizin, diğer Akit Tarafın vatandaşlarının ülkeye girişini reddetme veya ülkesinde ikamet etme süresini kısaltma hakkına sahiptir” hükmünü haizdir.

    İki ülke vatandaşlarının yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatleri yalnızca Türkiye ve Moldova’ya yapılacak ziyaretlerde mümkündür. Üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport gerekecektir.

    Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahat eden vatandaşlarımızın Moldova’da kimlik kartlarını kaybetmeleri halinde, Büyükelçiliğimizden ülkemize dönüşlerini teminen geçici pasaport müracaatında bulunabilmeleri için yanlarında bir başka kimlik belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı) daha bulundurmaları gerekmektedir.

    Moldova’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın ülkeye girişte veya ülkeden çıkışta yanlarında 10.000 Avro veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden döviz/Türk Lirası/mücevherat vb. bulundurmaları halinde, Moldova gümrük makamlarına beyanda bulunmaları önem taşımaktadır. Beyan edilmeyen nakit paraya/mücevherata Moldova mevzuatı uyarınca el konulmaktadır.

    Öte yandan, vize muafiyeti iki ülke vatandaşlarına bir diğerinin ülkesinde çalışma hakkı tanımamaktadır.İş, çalışma, araştırma, eğitim, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet konularını düzenleyen vize başvuru şartları her iki ülkenin devletine ait ulusal mevzuat hükümlerine tabidir.

    Saygıyla duyurulur.

    T.C. Kişinev Büyükelçiliği


    http://www.ukrhaber.com/blog/moldovaya-kimlikle-seyahatte-dikkat-edilecek-kurallar-aciklandi/




  • kişinev'e uçaklar kol gibi pahalı. kimlikle seyahat serbestliği olsa ne olacak ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perfekkt Day

    kişinev'e uçaklar kol gibi pahalı. kimlikle seyahat serbestliği olsa ne olacak ki
    pegasus kişineve uçuş koymalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ComradeMRX

    pegasus kişineve uçuş koymalı

    Alıntıları Göster
    sanmam. avrupanın en az turist çeken şehri. cuma, cumartesi dışında tamamen ölü ve berbat bir şehir. pegasus, krakow gibi erasmusçunun harman olduğu şehre bile uçmayı uygun görmüyor. kişinev'e imkansız.
  • MOLDOVADA SU YOKMUŞ
  • videoyu izleyince kişinev ne olmuş böyle dedim.adamlar sefalet içindemi yaşıyor nedir.kısa zamanda ziyaret edelim diyordum ama sıkıntılı sanki.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.