Okulda anlamadım ekol hocada anladım fakat adamın anlattığı konunun testlerle alakası yok.Birisi bana şu konuyu açıklar mı?Örneğin şu soru Avagadro sayısı kadar atom içeren CH4 bileşiği kaç moldür? Bunu neye göre orantı kurucam birde birisi örneğin soru köklerine göre gidiceğim yolları söylerse sevinirim
dostum 1 tane elmayi saf ve parcalanamaz bi madde olarak dusun.avagadro sayisi adetinde elmayi bir araya topla al sana 1 mol elma !
elma = h2o,o2,co2,cu .....
anlamayacak ne var bunda. bak orada türkçe yazıyor diyor ki avagadro sayısı kadar atom içeren diyor. atom ne biliyorsun herhalde. CH4 molekülü içinde kaç tane atom var? dur ben söyliyim 5 tane atom var. 1 tane C, 4 tane H atomu var. Şimdi avagadro sayısı kadar bu molekülden olsaydı, biz buna bir mol CH4 derdik. Ama burada N kadar molekül yok N kadar atom var. Her 5 atom 1 molekül oluşturuyor diye düşün. N tane atom N/5 tane molekül yani 1 değil 0.2 mol oluşturur.
quote:
Orijinalden alıntı: RoachTr19o5
Okulda anlamadım ekol hocada anladım fakat adamın anlattığı konunun testlerle alakası yok.Birisi bana şu konuyu açıklar mı?Örneğin şu soru Avagadro sayısı kadar atom içeren CH4 bileşiği kaç moldür? Bunu neye göre orantı kurucam birde birisi örneğin soru köklerine göre gidiceğim yolları söylerse sevinirim
Bir mol'de avagadro sayısı kadar şey var. (soruya göre bir ol molekül ya da atom)
CH4'te toplam 5 tane atom var. Bir mol de ise Avagadro kadar atom varmış diyorsun.
O zaman N/5 olur. Normal de ok iyi yapıyorum bunları. Akşam akşam bir yanlışlık olmadıysa böyle.