Şimdi Ara

modüler aritmetiğin teorisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar hani üslerden kalanı 1 olarak bulunca bir şeyler yapıp işlemi rahatlatıyoruz ya, mesela 2^500'ün 7 ile bölümünden kalanı bulacağız diyelim, ben bunu neden 2^1'in 7 ile bölümünden kalan 2'dir, dolayısıyla (2^1)^500'ün 7 ile bölümünden kalan 2 dir şeklinde yapamıyorum?

Yoksa şöyle bir durum mu söz konusu, 1'i bulduktan sonra yazdığımız üs kalan için geçerli olmuyor, sadece sayının üstünü almaya mı devam ediyoruz normal şekilde, mesela 2^1'in 7 ile bölümüden kalan 2 dir diye, bunun 500 üzeri 2 değil de aynı sayının 500 üzeri şeklinde mi olacak?

Yani Biz aslında 1'i bulup üssünü yazarken, normal üslü sayı gibi 1'in her üssü 1dir dolayısıyla 7 ile bölümünden kalan da 1 midir şeklinde hesaplıyoruz yoksa 1'in 7 ile bölümünden kalan 1 dir dolayısıyla 372 üzeri de 1dir şeklinde mi?

Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi, teşekkürler...

• anlatamadın
  • 2^1'in bölümünden kalan 2 diyorsun ama gidip tekrar 2^1 yazıyorsun. 1'i bulduktan sonra kalanı yazıyorsun öyle işlemi basitleştiriyoruz. Sen 2 kalanını yazınca tekrardan baştaki duruma dönüyor. Kafandakileri tam anlatamamışsın veya ben anlayamadım ama anladığım kadarıyla budur
  • Fastest Man Alive kullanıcısına yanıt
    Dostum;

3'ün 10'a bölümünden kalanı 1 olarak veren üssün 4 olduğunu bulduk.

Bunu gidip yerine yazdık.

Normalde bulacağımız sayı 3^552 olsun.

(3^4)^138 yazıyoruz.

Şimdi burada 3^4 yerine 1 yazacağız ve işlem bitecek ancak;

3^4'ün 10'a bölümünden kalan 1'dir, dolayısıyla bütün katları da 1 olacak şeklinde mi düşünüyoruz yoksa 3^4'ün 10'a bölümünden kalan 1'dir dolayısıyla 1'in her üssü 1'dir ve sonuç 1 olacağı için, 10'a bölümünden kalan 1'dir şeklinde mi düşünüyoruz?

Hangisi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik formülleri
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.