arkadaşlar hani üslerden kalanı 1 olarak bulunca bir şeyler yapıp işlemi rahatlatıyoruz ya, mesela 2^500'ün 7 ile bölümünden kalanı bulacağız diyelim, ben bunu neden 2^1'in 7 ile bölümünden kalan 2'dir, dolayısıyla (2^1)^500'ün 7 ile bölümünden kalan 2 dir şeklinde yapamıyorum?
Yoksa şöyle bir durum mu söz konusu, 1'i bulduktan sonra yazdığımız üs kalan için geçerli olmuyor, sadece sayının üstünü almaya mı devam ediyoruz normal şekilde, mesela 2^1'in 7 ile bölümüden kalan 2 dir diye, bunun 500 üzeri 2 değil de aynı sayının 500 üzeri şeklinde mi olacak?
Yani Biz aslında 1'i bulup üssünü yazarken, normal üslü sayı gibi 1'in her üssü 1dir dolayısıyla 7 ile bölümünden kalan da 1 midir şeklinde hesaplıyoruz yoksa 1'in 7 ile bölümünden kalan 1 dir dolayısıyla 372 üzeri de 1dir şeklinde mi?
Umarım anlatabilmişimdir ne demek istediğimi, teşekkürler...
anlatamadın
2^1'in bölümünden kalan 2 diyorsun ama gidip tekrar 2^1 yazıyorsun. 1'i bulduktan sonra kalanı yazıyorsun öyle işlemi basitleştiriyoruz. Sen 2 kalanını yazınca tekrardan baştaki duruma dönüyor. Kafandakileri tam anlatamamışsın veya ben anlayamadım ama anladığım kadarıyla budur
Fastest Man Alive
kullanıcısına yanıt
Dostum;
3'ün 10'a bölümünden kalanı 1 olarak veren üssün 4 olduğunu bulduk.
Bunu gidip yerine yazdık.
Normalde bulacağımız sayı 3^552 olsun.
(3^4)^138 yazıyoruz.
Şimdi burada 3^4 yerine 1 yazacağız ve işlem bitecek ancak;
3^4'ün 10'a bölümünden kalan 1'dir, dolayısıyla bütün katları da 1 olacak şeklinde mi düşünüyoruz yoksa 3^4'ün 10'a bölümünden kalan 1'dir dolayısıyla 1'in her üssü 1'dir ve sonuç 1 olacağı için, 10'a bölümünden kalan 1'dir şeklinde mi düşünüyoruz?