Şimdi Ara

modiwake hakkında sormak istedikleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir süre kullandım sorularınızı alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modafinil: Kullanımı, Riskleri ve Bağımlılık Potansiyeli

Modafinil Nedir?

Modafinil, gün içinde uyanıklığı artırmak için kullanılan reçeteli bir uyarıcıdır. Uyku apnesi ve narkolepsi gibi aşırı uyku hali ile ilgili durumların tedavisinde kullanılır.

Modafinil Uyuşturucu mudur?

Modafinil, uyuşturucu sınıfına girmez. Ancak, kontrollü bir madde olarak kabul edilir, yani kötüye kullanım ve bağımlılık riski taşır.

Modafinilin Riskleri

Modafinil kullanımı bazı risklerle ilişkilidir, bunlar şunları içerir:

• Baş ağrısı
    • Bulantı
    • Sinirlilik
    • Uykusuzluk
    • Kalp çarpıntısı
    • Yüksek tansiyon

Modafinil Bağımlılık Yapar mı?

Modafinil, bazı kişilerde bağımlılığa yol açabilir. Bununla birlikte, bağımlılık riski diğer uyarıcılara göre daha düşüktür. Modafinil bağımlılığı belirtileri şunları içerir:

• İlacı kullanmayı bırakma konusunda zorluk
    • Dozları artırma ihtiyacı
    • İlacı elde etmek için aşırı çaba
    • İlacı kullanmadığında yoksunluk belirtileri

Modafinil Ölümü

Modafinilin aşırı dozda alınması ölümcül olabilir. Modafinil aşırı doz belirtileri şunları içerir:

• Hızlı kalp atışı
    • Yüksek tansiyon
    • Nöbetler
    • Koma

Modafinil kullanmayı düşünüyorsan, riskler ve faydalar hakkında doktoruna danışmalısın. İlacı doktor tavsiyesi olmadan kullanmamalı veya rekreasyon amaçlı almamalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Limitless filmindeki adam gibi oldun mu?

• İlerde başhekim olmak isterseniz olamayacaksınız.

• Bende kullandım hiçbir işe yaramadı
  • yok öyle abartı mucizevi bir ilaç değil. ben uyku aşığıyım her zaman her yerde uyuyabilen biri olduğum için çok çok saat 2 ye kadar uyanık kalıyordum o da eğer akşam 5 te içersem . ama bünyeden bünyeye değişebilir

• cheerfulmind kullanıcısına yanıt
    nasıl kullandın kaç doz aldın ne sıklıkta ne sürede saat kaçta aldın da işe yaramadı

• nedenini öğrenebilir miyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c3 hakkında bilgi istiyorum
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ilaçların reçetesi farklı doktor izni olmadan alamazsîn. Uyuşturucu sınıfına giriyor.

• hocam zaten doktor verdi daha naapsın notere mi onaylatsın 😂😂

• Hayır anlamadın sen beni lüzumlu gördüyse al kullan ama bunları da bil böyle şeyler başına gelebilir. Bilgilendirme amaçlı ama Noter Bruce olarak ben onayladım

• sağol valla Noter Bruce.. sen olmazsan gidiyordu başhekimlik

• Hocam uyku probleminizi tam olarak anlatır mısınız çevremdeki arkadaşlarım 6 saat uyku ile gayet normal dinç olurken ben 7-8 saat uyku ile ders çalışırken veya otururken aniden uykum geliyor gözlerim kapanıyor sonra yatıp uyuyorum sizce bende de sorun mu var.
  • Zaten artık istesende olamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AD08D0F1 -- 29 Eylül 2016; 18:03:13 >
  • günde 2 kez 1'er tane. Uyku açısından faydasını görmediğim gibi çarpıntıda yapıyordu birkaç gün sonra bıraktım.
  • cheerfulmind kullanıcısına yanıt
    ouvv sen naaptın ya
    ben akşam 5 te alıyodum o da her gün değil. çünkü çok fazla alırsan etkisini kısa sürede yitiriyor

• afafsfafg sigara içen yandı o zaman o da mı olmaz

• meb1907 kullanıcısına yanıt
    ilaç almadan önceki zamanlarda sürekli uyuma isteği geliyordu hatta öyleki uykum oluyordu ama uyuyamıyordum bazen. uyudum mu da biri beni sertçe dürtmedikçe uyanamıyordum 10 saat uyusam da. diyelim okuldan eve dinç geldim o gün kahve içtiğim halde derse başladığım an esnemgönderiyorlardı 1 saat sonra pat diye kafam düşüyodu masaya uyuyakalıyodum sonra beni uyandırıp yatağa gönderiyorlardı. bu böyle olmayacak diyip doktora gittik bunu yazdı bana. şöyle ki bana dedi ki önce yarım yarım al işe yaramıyosa tam al. ben de öyle yaptım ama şubat ortaları sınavdan önce bıraktım

• Hiçbir işe yaramaz kullanınca faydası olduğunu sananlarla muhattap bile olmam o derece saçmalık işi ritalini bile geçtim kullanacaksanız concerta

• Canım kardeşim benim bilgilendirici bir şeyler yazdık maytap geç diye demedik. Belki yararına olur diye uyarmak istedim. Sigara ne alaka?? Bu ilaçlara aç internetten bak.

• Sizin durumunuz sıkıntılıymış baya hocam geçmiş olsun bilemiyorum valla bende kansızlık mı var ne var ama çevremdekilere göre uyumayı çok isteyen biriyim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.