Şimdi Ara

Modifiye Tutkunları Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yeni araç aldım 98 model Doğan Slx 16.i.e

Araca bütün camlarına film çektirmek istiyorum. Öyle alışmıştım. Şimdi hani bi çıplak gibi değişik oluyor.

Öncelikle bu havada cam filmi çekilir mi ? ( bir kaç kişi donar olmaz yazık olur dedi)
    Hangi numara filmler yasak ? ( ben ön cama açık arkaya bi koyusu yanlara da daha koyu film çektirmeye düşünüyorum ancak 6.cı ayda muayenesi var sıkıntı olur mu ?
    Yani yasal olan bi ölçütü var mı ?

Ayrıca xeonon far (uzun - kısa - sis) ve amerikan park yaptıracağım. Bunların cezası yada muayene de sorun yaratır mı ? Bu konuda da herkes bişey söylüyor. Kesin bir bilginiz varmı ? ( Rengi farketmez mavi beyaz olabilir)

Son olarak egzoz alıp değiştireceğim.Fazla bağırmasını istemediğim için ayarlı olan modelleri varmış ondan taktıracağım. Yani fazla bağırmayacak ama istediğimde de zamanı gelince de iyi ses verecek tarzda.

İlk aracım olduğu için hayalimdeki arabayı yapmak istiyorum. Far kaşları Cam rüzgalıkları hafif bi tık pıstırma köpek balığı parçası üste arkaya bi rüzgarlık güzel bir ses sistemi ve küçük süslemeler. Tabi araçta ne boya ne değişen var orjinalliğini bozmadan. Ama motoru ile oynamadan. (yani şimdilik )

O yüzden muayenede sök tak ceza filan olursa bu kadar parayı çöpe atmak istemiyorum. Kesin bilgisi olan yeni muayene de takılan varsa yada hafif kusur mu alıyor yardımcı olursanız çok sevinirim. Hem en azından bundan sonra yaptıracak arkadaşlar için de bir bilgi olur. Çünkü piyasada her türlü şey var. Çoğu cam filmi yasak diyor bazıları dava açmış kazanmış. Bazıları numarası önemli filan yada xenon far için de öyle söyleniyor. Vay efendim kalitesiz olursa geçmez yada şu marka olması lazım en az deniyor. Kafam çok karşık. Yardımcı olan herkese şimdiden teşşekürler.

• Hevesini kırmak gibi olmasın ama bence boşa masraf yapma. Zaten 10 Tofaş'tan 9'u dediğin uygulamalardan geçmiş oluyor sade halini mumla arar olduk.
  • TsuBLK kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ama insanın göze hitap etme şekli de önemli. Yani özellikle cam filmi olmazsa olmazlardan benim için. Hani egsoz ile far da görsellik için istiyorum.
  • Cam filmi yaptırmak için biraz daha bekleyebilirsin, bahara doğru yaptırmak daha mantıklı. Öte yandan camlara yapılacak her türlü uygulama yasak, muaynede hafif kusur olarak geçer, trafik polisinin ceza yazma yetkisi vardır.

Aracınızın farlarında mercek var ise ve far yıkama sistemi var ise aracınız muayneden geçer, herhangi bir cezası olmaz. Ancak bu sistemler söz konusu olmadığı takdirde araç muayneden geçmez, ceza yazılabilir aracına. Amerikan park ile ilgili herhangi bir problem olmaz.

Bahsettiğiniz egzoz sistemi kumandalı egzoz. Aracınıza performans konusunda herhangi bir artı getirmeyeceği gibi bi ihtimal performansı dahi baltalayabilir bilginize...

Son olarak aracınızın "basma" işlemini uygun ekipman ile gerçekleştirmenizi öneririm, yaylarınızı keserek değil.

Kolay gelsin
  • Xenon işini gözden geçirin derim, zira çok küfür yiyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emirio

Xenon işini gözden geçirin derim, zira çok küfür yiyebilirsiniz.

Doğru şahsen ben bile ediyorum yeri geldiğinde. Ama Xenon var xenon var bazısı böyle uzun kısa yok direk açınca gözü mahfediyor bazıları ise pek etkilyemiyor.
  • -s-laughter kullanıcısına yanıt
    Yani şuan tam bilmiyorum daha ustaya göstermedim ama araç bi tık basık gibi duruyor. Yani tam bilmiyorum öyle geldi. Ama dediğiniz gibi keserek yaptırmam. Araba kütük gibi oluyor yaylanmıyor. Her çukuru hissediyor yolda küçük bi taş olsa bile. Sonra yürüyenleri de bozuyor.

Şimdi aracımda mercek yok ama mercekli far da takıyorlar. Hemde park lar ile beraber satılıyor. Zaten far yıkaması var ( tabi çalışmıyor ama yaptırırsam su atıyor ) bu da muayeneden geçer demek mi oluyor ?

Egzoz olarak da performans için istemiyorum sadece bazen arabam ile gezerken hani arkadaş çevresi içinde dururken işte yani kısacası arabayı belli etmek için istiyorum.

Performans için hava filtresinden tutun egzoz manifold borular çıkışlar headers bir çok şey yapıyorlar. Ama o iş daha masraflı olur. Hem yakıtı arttıryor. Buda bana gelmez araba orjinal kalsın farlarını filan zaten saklayacağım. Alacağım adam aile arabası olarak kullanır belki diye.

Daha orjinal teybi vardı üzerinde hiç teyp bağlanmamış be bağladım ilk. İçim cız etmedi de değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duelsense Drift sorunu yardım .
    3 yıl önce açıldı
    OvercLocK için YARDIM.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aracınızda far yıkama var ise mercekli xenon ile muayneden geçebilirsiniz.

Egzoz yerine size açık hava filtresi öneririm. 1.6 atmosferik motorlu aracınızda tatlı bir ses çıkaracaktır; böylelikle hem egzoz masrafından ve getirebileceği handikaplardan uzak kalmış olur, çevredeki insanları rahatsız etmemiş olur, ve gerektiği takdirde arkadaşlarınızın ilgisini çekebilecek bir sese sahip olursunuz.
  • hocam far kaşı ve ufak süsleme olayına bence hiç girme.. Emin ol gerekli ufak değişiklikleri yaparsan her zaman daha güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -s-laughter

aracınızda far yıkama var ise mercekli xenon ile muayneden geçebilirsiniz.

Egzoz yerine size açık hava filtresi öneririm. 1.6 atmosferik motorlu aracınızda tatlı bir ses çıkaracaktır; böylelikle hem egzoz masrafından ve getirebileceği handikaplardan uzak kalmış olur, çevredeki insanları rahatsız etmemiş olur, ve gerektiği takdirde arkadaşlarınızın ilgisini çekebilecek bir sese sahip olursunuz.

Açık hava filtresi takınca gaz ayarı yapmak gerekiyor diye biliyorum. Hani sorun değil yaptırırım. Ancak bu kez de yakıt masrafı çıkacak ortaya. Aslına bakarsanız 4lü manifold ile çıkışı rahatlatıp egzoz ile de tamamlayıp çok az da olsa performans artışı oluyormuş diye duydum.

Araştırdığım kadarıyla. Xenon Bi-xenon farlarda mercek tam olarak şart mı bilmiyorum ama otomatik ayarlama ile far yıkamayı şart koşulmuş. Far yıkama açısından sıkıntım yok. Ancak olay şu ki sonradan takılan nerdeyse bütün Xenon farlarda otomatik ayarlama diye bişey yok. Kaldı ki elle bile ayarlanmıyor bi müddet sonra. Taktırırken bi kere ayarlıyorsunuz bozulana yada kaza yapana kadar kalıyormuş. (bilmem ne kadar doğru).

Amerikan park tampon ve çamurluk üstlerine led yan aynalara ışıklandırma bile sıkıntı oluyor diye duydum ve resmen hayattan soğudum.

Bu kadar da olmaz dedirten bir şey. Yani ne olmuş ki ön ve arka tamponların yanına küçük şerit halinde led koysam çamurluk üstlerinde filan ne olacak ki. ? Onu geçtim bazı arabalarda orjinalinde var zaten.

Xenon ve amerikan park olayı biraz daha araştırmayla kaldı denebilir. Çünkü araştırmalarıma göre kaliteli bir malzeme ve işçilik kullanılırsa eğer muayene giderken helojen ampuller takılıp çıkınca tekrar xenon a dönmek ve amerikan park larda da yine aynı egsoz kumandası gibi bi devre tasarlayıp gerektiğinde normal gerekitiğinde amerikan park şeklinde parlamasını sağlamak mümkünmüş.

• ben sizin yerinizde olsam güzel bir jant alırım, araca bir de pasta cila yaptırırım, farlarını da cilalattırırım, pırıl pırıl binerim. Hem muaynede kafam rahat olur, hem tertemiz güzel bi arabaya binerim, hem de yok yakıt tüketimiymiş , yok egzozmuş, yok polismiş hiçbiriyle uğraşmam.
  • Bence hiç uğraşma orjinal kalsın daha güzel ve klasik görünüyor bu araba , yani spor bir araç görünümü yok bu modelde ,etrafta görüyorum arabaya spor bir görünüm vermeye çalışıyorlar ama iğrenç görünüyo yakışmıyo.Bide bu araçlarla genelde apaciler oynuyor ,apaci damgası yersin arabanın şeklini bozarsan.Bende 94 model honda civic var benim arabayı orjinal halde bulma şansı çok zor ,gençler hep oynamışlar ben ise orjinallikten yanayım.
    Araban spor araba olur modifiye yaparsın anlarım ama böyle klasik arabalarda modifiye iğrenç duruyor.
  • Anladım fikirleriniz için sağolun. Yani araştırmalarımı ilerlettikçe orjinallik daha cazip geliyor. Çünkü muayenesi var çevirmesi var karşıdan küfür yemesi var apachi damgası yemek var. Hani Arabam o kadar ahım şahım değil ama yine de bana özel güzel dursun istedim. Neyse cam filmi yaptırsam yeter. Aracımın boyası iyice kötü durumda bi boya yaptırırım sonra pasta cila yaparım hem yeni boya dikkat çeker hem pasta cila güzel durur. Camlarım da film olur. Belki yaptırrsam arakya camlara rüzgarlık üste köpek balığı aparatı ve su fıskiyelerinin başlarını ya fosforlu yada güzel şekilli şeyler işte küçük şeyler. Arkaya bi plaka çerçevesini kestiririm. Filan.

En azından o yaptıklarım için ne muayene de sorun olur ne çevirmede ne de milletin gözünde kötü gözükür. Sırf kendi zevkime ait döşemeyi sevdiğim için istiyorum. Hepiniz verdiğiniz fikirleriniz için sağolun.

Bi kaç küçük işletme ve eş dost daha gezip yaptıkarımı bu konuda paylaşırım

• quote:

Orijinalden alıntı: TsuBLK

Hevesini kırmak gibi olmasın ama bence boşa masraf yapma. Zaten 10 Tofaş'tan 9'u dediğin uygulamalardan geçmiş oluyor sade halini mumla arar olduk.

yaşasın orjinal doğan!
  • Cam filmi 0.5 olsa bile ceza kesmeye yetkileri var amerikan parka bisey demezler ancak muayneden gecermi bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.