Şimdi Ara

MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX HAKAN USTA (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.922
Cevap
44
Favori
369.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CominqUndone

iyi günler dilerim mehmet bey size sormak istediğim birkaç şey var
    öncelikle bendeki araba Skoda Fabia 1.2 tsi 105bg chiptuning yaptırmak istiyorum aracımın turbosu 17000 de fabrikasyon bi sorundan dolayı değişti ve şuanda 20000 km de ve hala garanti kapsamında.
    yapılan tuning işlemi ne kadar güvenli ve garanti kapsamından çıkarmı bunlar benim aklıma takılan sorunlar birde sağıklı olarak kaç bg ve tork kazanabilirim.
    konyadayım bunu sağlıklı bir şekilde nerde yaptırabilirim bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi çalışmalar

Bizim uygulamalarımızda güvenlik çok önemlidir, 3-5 hp fazla çıksın diye kimsenin arabasını motorunu yormayız üzmeyiz,

Garanti konusu çok temizdir, düşünmeniz gereken bir sıkıntı yok.

aracın 130-135 hp mertebelerine çıkar, 40nm kadar da tork alınabilir.

bunu sağlıklı bir şekilde antalya da yapabilirim..

• Hocam FD6 kasa Honda Civic 125 PS motordan fazladan 10-15 PS güç alabilmek için yapılabilecek bir şeyler var mı acaba?

Bu hafta galiba Antalya'da olacakmışsınız. Size nasıl ulaşabiliriz, nerede bulabiliriz acaba?
  • Yeni kasa Focus III 1.6 TDCI 115 beygir için yazılım henüz çıktı mı? Çıktıysa kazancımız ne kadar olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

Hocam FD6 kasa Honda Civic 125 PS motordan fazladan 10-15 PS güç alabilmek için yapılabilecek bir şeyler var mı acaba?

Bu hafta galiba Antalya'da olacakmışsınız. Size nasıl ulaşabiliriz, nerede bulabiliriz acaba?

Malesef bu araca program yükleyemiyorum..

Antalya için arayınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: misery1903

Yeni kasa Focus III 1.6 TDCI 115 beygir için yazılım henüz çıktı mı? Çıktıysa kazancımız ne kadar olur?

Evet yaptık 2 araç şimdiden

kazanc 25hp 65nm gibi..

MODİFİYE CHIP TUNING VE POWER BOX HAKAN USTA

• Astra gtc 1.6 atmosferik z16xep motor için seçenek varmı usta...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanemre34

Astra gtc 1.6 atmosferik z16xep motor için seçenek varmı usta...

var evet.. 15hp kadar güç çıkartılabiliyor..
  • Hocam
    Her aracta sıyah duman atması ve avans sesi muhakak oluyor mu?
    Birde 2010 model S40 1,6 D Drive motor aracım sanırım yazılım acısından aracım 1,6D ve D2 lerden farklı.
    Daha önce bu motorada yazılım attınız mı?
    Araç Eskişehirde karar verdiğimizde nasıl bir yol izliyorsunuz?
    Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: hoviva

Mehmet bey merhaba,
    Benim aracım 2006 model ford mondeo 2.0 tdci ve araç düz vites. Yakın zamanda İstanbula gelip aracı sizin ellerinize teslim etmeyi planlıyorum, benim istediğim maximum güç değil, aracı yormadan aktarma organlarına aşırı yük bindirmeden elde edebileceğimiz değerlere ulaşmak, alt devirleri biraz daha canlandırmak.Yazılarınızdan okuduğum kadarıyla sizde bu tarzda çalışmaktan keyif alıyorsunuz o yüzden iyi bir iş çıkacığına inancım tam..

Size egr valfi iptali ile ilgili küçük bir sorum olacak ; malum kullandığımız yakıtlara herzaman güven olmuyor bu sebepten motorda kurum oluşmasını önlemek için tamircime EGR valfini kapalı saç conta ile iptal ettirdim. Fakat birşey dikkatimi çekti EGR iptalinden sonra turbonun ötme sesi artmaya başladı. Şöyleki; mesela ilerde kırmızı ışık yandı ve yavaşlayıp durdunuz, normade turbonun sesi aracın durmasıya birlikte hızla kesiliyordu fakat EGR iptalinden sonra araç durduktan sonra da 2-3 saniye kadar belirgin bir turbo sesi geliyor ve yavaş yavaş azalıyor
    Bunun sebebi ne olabilir yada şöyle sorayım EGR valfi iptalinin turboya artı yük bindirmesi diye birşey söz konusu mu?
    Aslında EGR iptalinin,silindirler içerisindeki yanma sıcaklığına ve hararete etkisini de çok merak ediyorum ama çok sorup sizi bunaltmış olmak istemiyorum
    Saygılar İyi çalışmalar

Kesinlikle doğru elektrik almışsınız.. ben müşterime fayda sağlayacak uygulamalara odaklanıyorum.. 3-5 hp fazla olsun diye kimsenin arabasını üzmem..

Öncelikle EGR iptali çok yerinde bir hareket olmuş.. yasadığınız durumun acıklaması, eskiden rolantide açılan egr valfinden eksoz gazının bir miktarı motora tekrar giriyordu, artık bütün gaz turbodan geciyor ve haliyle turbo birmiktar daha hızlı donuyor.. bu sorun değil normal bir durum..

EGR zaten motor ağır yük altındayken çalışmaz, yük hafiflediğinde turbo basıncı düşük olduğunda devreye girer.. haliyle motor gerçekten sıcak olduğunda EGR zaten çaışmıyor..

Mehmet bey tekrar merhaba.

Sanırım bu yakınlarda izmire gelecekseniz.Aslında benim için büyük bir fırsat bende izmirde ikamet ediyorum ama bu ayki ödemelerimi tekrar gözden geçirmem gerek.
    Size basit birkaç sorum olacaktı.

Tavsiye ettiğiniz üzere aracıma (2006 model ford mondeo 2.0 tdci düz vites 69.000 kilometrede) carbon clean yaptırmayı düşünüyordum bu aralar.Ama aklıma takılan birkaç nokta var;

1. Aracı ben ilk sahibinden almıştım ve 65 yaşlarında bir amcaydı. Aracı yanımda kullandığında farkettim ki çok düşük devirli kullanıyor.Büyük ihtimalle de hep öyle kullanmıştır. Bu sebepten dolayı aşırı kurum birikmesinden korkuyorm.Carbon Clean yaptırırsam zararı olurmu acaba?

2.Geçenlerde arabayı birkaç gün hiç kullanmamıştım.İlk çalıştırdığımda bir şakırdama sesi geldi motordan ve aptal çalışmaya başladı, devir saati aşağı yukarı hareket etti ve araç toplamda 10 saniye kadar çalıştıktan sonra kendi kendine stop etti. 2 kere daha marşa bastım yine aynı hareketleri tekrar edip stop etti. Aradan yarım saat kadar geçti ve tekrar marşa bastım ama bu sefer normal çalıştı. O günden sonra 2 gün hatta 3 gün hiç marşa basmadığım zamanlar oldu fakat o sorunu tekrarlamadı hiç. Yolda giderken de hiç bir anormallik yok. Sizce sebep ne olabilir.

Aslında aracı yakından görmenizi isterim İzmire gelmişken, hem yapacağınız işlemler hakkında daha sağlıklı bilgiler verirsiniz bana. İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoviva -- 8 Aralık 2011; 16:01:00 >

• reanult scenic II 2004 1.6 115bg İçin Chip oluyor mu?Oluyorsa Kaç bg alabiliriz...???
  • trabzon da chiptuning işi yapan kişiler varmı.
    yaptıranlar memnunmu yorumlarınız için teşekkürler...
    aracım laguna 2 1.9dci 120 bg
  • Evet trabzonda chip olayini bende merak ediyorum. Arac connect glx 2008 110ps
  • mehmet bey;

98 model 1332cc 75 bg sıralı atiker lpg'li toyota starlet bu araç için neler yapılabilir acaba ve istanbulda yapabilecek birini biliyormusun teşekurler
  • Herkes böyle bu araca olurmu ne kadara olur diye sorup kaçmış aynısını yapmak istemem ama sormak istiyorum kusura bakmayın ne kadar çıkar ve ne kadara olur 1.6 vvti corolla 110hp 2003
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Hocam
    Her aracta sıyah duman atması ve avans sesi muhakak oluyor mu?
    Birde 2010 model S40 1,6 D Drive motor aracım sanırım yazılım acısından aracım 1,6D ve D2 lerden farklı.
    Daha önce bu motorada yazılım attınız mı?
    Araç Eskişehirde karar verdiğimizde nasıl bir yol izliyorsunuz?
    Selamlar.

Evet daha önce yükledik.

siyah duman ve vuruntu olmaz

araca kütahya bayim müdahale edebilir.. Ben de önümüzdeki hafta Kütahya bayi ziyaretinde bulunacağım, arzu ederseniz bizzat da yapabilirim.

30hp kadar güç , 60nm kadar tork elde edebiliyoruz..

• quote:

Orijinalden alıntı: hoviva

Mehmet bey tekrar merhaba.

Sanırım bu yakınlarda izmire gelecekseniz.Aslında benim için büyük bir fırsat bende izmirde ikamet ediyorum ama bu ayki ödemelerimi tekrar gözden geçirmem gerek.
    Size basit birkaç sorum olacaktı.

Tavsiye ettiğiniz üzere aracıma (2006 model ford mondeo 2.0 tdci düz vites 69.000 kilometrede) carbon clean yaptırmayı düşünüyordum bu aralar.Ama aklıma takılan birkaç nokta var;

1. Aracı ben ilk sahibinden almıştım ve 65 yaşlarında bir amcaydı. Aracı yanımda kullandığında farkettim ki çok düşük devirli kullanıyor.Büyük ihtimalle de hep öyle kullanmıştır. Bu sebepten dolayı aşırı kurum birikmesinden korkuyorm.Carbon Clean yaptırırsam zararı olurmu acaba?

2.Geçenlerde arabayı birkaç gün hiç kullanmamıştım.İlk çalıştırdığımda bir şakırdama sesi geldi motordan ve aptal çalışmaya başladı, devir saati aşağı yukarı hareket etti ve araç toplamda 10 saniye kadar çalıştıktan sonra kendi kendine stop etti. 2 kere daha marşa bastım yine aynı hareketleri tekrar edip stop etti. Aradan yarım saat kadar geçti ve tekrar marşa bastım ama bu sefer normal çalıştı. O günden sonra 2 gün hatta 3 gün hiç marşa basmadığım zamanlar oldu fakat o sorunu tekrarlamadı hiç. Yolda giderken de hiç bir anormallik yok. Sizce sebep ne olabilir.

Aslında aracı yakından görmenizi isterim İzmire gelmişken, hem yapacağınız işlemler hakkında daha sağlıklı bilgiler verirsiniz bana. İyi günler.

Bugün döndüm izmir den.

1.Carbon Clean ASLA araca zarar vermez.. Doğru yapıldığı sürece..

2. bu tip durumlar biçok sebebden olabilir, ülkemizin yakıt kalitesi ve araçların km si gözetildiğinde bu tip sorunlara tekrarlamadığı sürece fazla takılmamamız gerektiğini düşünüyorum..

3. Bu mesajı yazacağınıza beni arasaydınız aracı zevkle kontrol edebilrdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

reanult scenic II 2004 1.6 115bg İçin Chip oluyor mu?Oluyorsa Kaç bg alabiliriz...???

Oluyor..

130hp olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasart61

trabzon da chiptuning işi yapan kişiler varmı.
    yaptıranlar memnunmu yorumlarınız için teşekkürler...
    aracım laguna 2 1.9dci 120 bg

Trabzon da bu işi yapan bir yer olduğunu duymuştum ama fiyatları yüksekmiş,

Orda en az 2 araba olursa ben uçağa atlar gelirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Herkes böyle bu araca olurmu ne kadara olur diye sorup kaçmış aynısını yapmak istemem ama sormak istiyorum kusura bakmayın ne kadar çıkar ve ne kadara olur 1.6 vvti corolla 110hp 2003

quote:

Orijinalden alıntı: deniztoyota

mehmet bey;

98 model 1332cc 75 bg sıralı atiker lpg'li toyota starlet bu araç için neler yapılabilir acaba ve istanbulda yapabilecek birini biliyormusun teşekurler

Benzinli Toyota lara bu uygulama yapılamıyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: lewel123

reanult scenic II 2004 1.6 115bg İçin Chip oluyor mu?Oluyorsa Kaç bg alabiliriz...???

Oluyor..

130hp olur.

Benim araba benzinli yanlız dizel degil..??Bide ne kadara malolur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lewel123 -- 10 Aralık 2011; 12:17:45 >
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.