Şimdi Ara

MODİFİKASYON VE CAM FİLMİ NEDEN YASAK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
10.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: havnitekin

cam filimleri saydam olsa bile yasaktır. en önemli nedeni güvenlikle ilgilidir.kaza anında dağılmayı engelleyip ölümlere neden olmaktadır..

Dağılmayan cam ölüme nasıl neden olabilir.???

Ayrıca bu sebepten yasaklanması çok saçma bir fikir, çünkü cam filmi bütün Avrupa'da ve Amerika'da belli sınırlar dahilinde serbest (koyuluk derecesine göre eyaletten eyalete farklı uygulamalar vardır, bunun mantığı da sürücülerin göz teması kurabilmesi, ama canım ülkemizde terör yüzünden birisi "yassak" demiş ve yasaklanmış, halbuki tona göre uygulama yapılması gerekirdi.

Ayrıca unutulan bir nokta var, cam filmleri aracın içinden uygulanır, yani kırılmış cam dışarıdan ittirildiğinde camın dağılmasını engeller. Ama film kaplanmış kırık cam içeriden ittirildiğinde katlanır ve kolayca araç dışına çıkılabilir. Sadece araç içindeki baygın durumda ise işler biraz daha zorlaşır, ama baygın birini camdan çıkarmaya çalışmaktansa kapıyı zorlamak daha uygun olur bence.

Demek istediğim devlet kurumları "kazada dışarı çıkılamaz, yasaklayalım" diye yasaklamamışlardır. Terör yüzünden yasaklanmışlardır.

Ayrıca yukarıda yazan başka bir arakadaş, niye uygulama merkezlerini kapatmıyorlar diye sormuş.
    Ama bunları satmak yasak değildir, yani uygulayan yerleri niye kapatmıyorlar gibi bir görüşü de benimsemiyorum. Bıçak satmak da serbest ama yanınızda taşıyıp maça girmek yasak.

• quote:

Orjinalden alıntı: bal974

quote:

cam filimleri saydam olsa bile yasaktır. en önemli nedeni güvenlikle ilgilidir.kaza anında dağılmayı engelleyip ölümlere neden olmaktadır..

Ayrıca bu sebepten yasaklanması çok saçma bir fikir, çünkü cam filmi bütün Avrupa'da ve Amerika'da belli sınırlar dahilinde serbest (koyuluk derecesine göre eyaletten eyalete farklı uygulamalar vardır, bunun mantığı da sürücülerin göz teması kurabilmesi, ama canım ülkemizde terör yüzünden birisi "yassak" demiş ve yasaklanmış, halbuki tona göre uygulama yapılması gerekirdi.

Ayrıca unutulan bir nokta var, cam filmleri aracın içinden uygulanır, yani kırılmış cam dışarıdan ittirildiğinde camın dağılmasını engeller. Ama film kaplanmış kırık cam içeriden ittirildiğinde katlanır ve kolayca araç dışına çıkılabilir. Sadece araç içindeki baygın durumda ise işler biraz daha zorlaşır, ama baygın birini camdan çıkarmaya çalışmaktansa kapıyı zorlamak daha uygun olur bence.

Demek istediğim devlet kurumları "kazada dışarı çıkılamaz, yasaklayalım" diye yasaklamamışlardır. Terör yüzünden yasaklanmışlardır.

Ayrıca yukarıda yazan başka bir arakadaş, niye uygulama merkezlerini kapatmıyorlar diye sormuş.
    Ama bunları satmak yasak değildir, yani uygulayan yerleri niye kapatmıyorlar gibi bir görüşü de benimsemiyorum. Bıçak satmak da serbest ama yanınızda taşıyıp maça girmek yasak.

İKİSİ AYNI ŞEY DEĞİL
    bıçağın bir çok amacı vardır.ekmekte keser adamda
    ama cam filmi adı üstünde
    sadece camlara kaplanır
    ve bunun markası ziebartsa sadece otolar için ithal edildiği aşikardır.
    yani satışı serbest kullanımı yasak

• quote:

Orjinalden alıntı: giza

quote:

quote:

İKİSİ AYNI ŞEY DEĞİL
    bıçağın bir çok amacı vardır.ekmekte keser adamda
    ama cam filmi adı üstünde
    sadece camlara kaplanır
    ve bunun markası ziebartsa sadece otolar için ithal edildiği aşikardır.
    yani satışı serbest kullanımı yasak

1. Ziebart diye bir cam filmi markası yoktur. Solargard marka cam filmlerini kullanır.
    2. Aynı filmler binalarda kullanılmaktadır ve gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır
    3. Aynı filmlerin trafiğe çıkmayan araçlarda kullanımı serbesttir (ralli araçları ilk aklıma gelenler)
    4. İthal edilirken araç cam filmi veya bina cam filmi diye bir ayırım yoktur. Cam filmi statüsünde ithali gerçekleşir. Yani devlete hangi amaçla kullanacağınızı beyan etmezsiniz.

• arkdaş adam arbasını yeer yapıştırıyor farlarını ayarlamıyor. okumadın mı mesajları? yaptığınız uzulsüzlüğü haklı gösteremezsiniz. evet trafikte sokakta belki bi yolunu bulursunuz ama burası şeffaf bi forum.

giza bilemediğin, bilmediğim, bilmediğiniz, bilmediğimiz o kadar çok şey vardır ki.. bal1974 açıklamış. ziebart ta usulsüzlük yapıyor. düz mantık... ya adamı rezil eder ya da vezir. evet-hayır böyle bi olay yoktur.

tabi ziebart ralli aracına film çekebilir. esas amacıda odur. ticari maksatla senide geri çevirmemiş olabilir. bu aklama aracı olarak kullanılamaz.

bak ne demişler. sen en açık renk film çektiriyosun. denyonun biri çıkıp üst üste 2-3 film çektiriyo

adam film çekiyor tamams es etmediler .. üstüne bi de sisleri yakıveriyor. olmadı bide egzos arkdaş ona serbes buna aysak diyemezsin nası baş etcen. derler ya bişey bişeye benzer okşamıycaksın diye. okşadıkça yüz bulur.
    bak yine bişey daha demişler. devlet iyi kötü ayırt etmez. giza sen ve senin gibi efendi insalara tolerans yapalım demez. içinde 1 damla kötülük olan insanın o damlasını engellemeye çalışır.

çark " disiplin" sahibi mi? çok mu düzgün dönüyo hayır.. ama bu da sizi haklı çıkarmaz..

• araca teyp takmak için izin alınması gerektiği belirtilen bir yerde o kadarına dua edin siz

ehliyet kursu kitabında kurallarda yazardı bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

araca teyp takmak için izin alınması gerektiği belirtilen bir yerde o kadarına dua edin siz

valla günümüzde uygulanması en gerekli kural bu olsa gerek işte size bir sonuç.. her gece müslümü mükemmel bi bass la dinlemek hoşuma gitmiyor ne çok serseri var ya

afyondaydım 4 yıl kadar. orda teybine karışmazlardı ama çok serseri gördüm dışarı müzik verirken ceza yediklerini. bi ara acayip toleranssızdı polisler. çünkü onlarda her yerde her dk dale don dale diinlemek istemiyorlardı

• quote:

4. İthal edilirken araç cam filmi veya bina cam filmi diye bir ayırım yoktur. Cam filmi statüsünde ithali gerçekleşir. Yani devlete hangi amaçla kullanacağınızı beyan etmezsiniz.

açıklamaların için teşekkür ederim
    benim için faydalı oldu.

esas sorun galiba yukarıdaki son cümlede gizli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

arkdaş adam arbasını yeer yapıştırıyor farlarını ayarlamıyor. okumadın mı mesajları? yaptığınız uzulsüzlüğü haklı gösteremezsiniz. evet trafikte sokakta belki bi yolunu bulursunuz ama burası şeffaf bi forum.

giza bilemediğin, bilmediğim, bilmediğiniz, bilmediğimiz o kadar çok şey vardır ki.. bal1974 açıklamış. ziebart ta usulsüzlük yapıyor. düz mantık... ya adamı rezil eder ya da vezir. evet-hayır böyle bi olay yoktur.

tabi ziebart ralli aracına film çekebilir. esas amacıda odur. ticari maksatla senide geri çevirmemiş olabilir. bu aklama aracı olarak kullanılamaz.

bak ne demişler. sen en açık renk film çektiriyosun. denyonun biri çıkıp üst üste 2-3 film çektiriyo

adam film çekiyor tamams es etmediler .. üstüne bi de sisleri yakıveriyor. olmadı bide egzos arkdaş ona serbes buna aysak diyemezsin nası baş etcen. derler ya bişey bişeye benzer okşamıycaksın diye. okşadıkça yüz bulur.
    bak yine bişey daha demişler. devlet iyi kötü ayırt etmez. giza sen ve senin gibi efendi insalara tolerans yapalım demez. içinde 1 damla kötülük olan insanın o damlasını engellemeye çalışır.

çark " disiplin" sahibi mi? çok mu düzgün dönüyo hayır.. ama bu da sizi haklı çıkarmaz..

hocam sande haklısın
    bi düzensizlik var.kurunun yanında yaşata yanıyor.

''EĞİTİM ŞART'' demekten başka bir şey kalmıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: fikrijohn33

hadi modifiye falan hepsini anladım izin vermiyorlar veriyorlar neyse....
    PEKİ NEDEN FABRİKADAN CAMLARI KARARTILMIŞ OLAN ARAÇLARA İZİN VARDA AYNI TONDA CAM FİLMİ ÇEKTİREN ADAMIN FİLMİNİ ANAHTARLA ÇİZİP SONRA SÖKTÜRTÜYOR AYNASIZLAR...NE FARK VAR SONUÇTA İKİSİDE KARARTILMIŞ

Fabrikadan camları karartılmış olarak çıkan aracın ruhsatı o şekilde çıkmış zaten yani orjinali öyle. Daha sonra koyu cam takıldığında ise; ruhsata bu husus kayıt ettirilmezse yine suç (aynen cam filmi gibi) ama ruhsata işlettirilirse bu durumda polisler hiç bir şey diyemiyor.

• Doğru huklısın. Ülkemizde hemen hemen herşey yasak. Geçen sene haberlerde söylemişti. Ülkemizde kartopu atmak bile yasakmış.......:)
    Haaaaaa.......... Cam filmi konusuna gelince; Ben Anamur'da oturuyorum. Anamurda cam filmi ne yazık ki yasak. Yakalanınca ruhsata el koyuyorlar. Ben genelde Megane II Hb kullanıyorum. Bu aracımda cam filmi olmadığı için sorun yaşamadım. Doğan SLX bir arabam var. Bu arabam da yaklaşık 3 yıl film kullandım. Eskişehir-Antalya-Muğla-Mersin-Adana gezdim. Sorun yaşamadım. Polisler de birşey demedi. Doğanı 6-7 kadar kullanmadım. Garaja çektim. Muayenesi gelince muayeneye götürdüm. 6-7 ay kullanmadım, yolda polis durdurdu. Geriden amiri telsizle bildirmiş. Film nedeniyle ceza yazılacağını söyledi. Ben itiraz ettim. Ne iş yaptığımı sordu. Öğretmenim dedim. O zaman sana ceza yazmayalım. Ama ruhsatın kalsın bende, filmi söktür al ruhsatını dedi. Ben de öyle yaptım. Yani anlayacağınız, film cezası işi polise göre değişiyor. Kimi yerde durdurmazlar, kimi yerlerde de basarlar cezayı.....................
    quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

araca teyp takmak için izin alınması gerektiği belirtilen bir yerde o kadarına dua edin siz

[simage][/simage]

• Ulaştırma Bakanlığı'nın TUV TURK muayene istasyonlara göndermiş olduğu yazıya göre cam filmleri hafif kusur sayılacak, yani muayenelerde sorun çıkarmayacakmış artık. Sevgili A.M.U bilgilendirmişti bizleri bu konuda.

Muayenede serbest olması polislerin de laf etmeyeceği anlamına gelir mi bilmiyorum. Aslında mantıken gelmesi lazım ama, canım Türkiye'm burası belli olmaz.
  • evet cam filmleri muayenelerde hafif kusurlu gececek ama polisler gene sorun cıkartabilir.
    aşağıdaki adreste okudum bunları bende. kardeşimin aracına yaptırdık. o da ugrasmak istemediği için şeffaf güvenlik yaptırdık.

http://www.camfilminedir.com/
  • İlk önce şu konuda bi karar kılalım TR ye her türlü modifiye ekipmanını sokabilir aracına uygulauabilirsin bu KESİNLİKLE YASAK DEĞİL ancak araç üzerinde yaptığın HER TÜRLÜ DEĞİŞİKLİĞİ RUHSATINA İŞLETMEN kaydı ile yasak değil
  • Arkadaş doğru söylüyor, filmli cam kaza anında tuzla buz olmadan blok halinde kırılacağı için daha tehlikeli olup yaralanmalara yol açabilir, bıçak gibi kesebilir yani.
    quote:

quote:

• arkadaşlar fabirka cıkıştı standart arac üzerinde yapılan her değişik bildiğim kadarıyla bir belgeyle onaylandırılıyor. duyduğum kadarıyla ruhsata işlenmesi gerekiyormuş. eğer siz standart aracınızda bir takım değişklikler yapacaksanız bunu yasal olarakda belgelemeniz gerekmektedir. bunu kimse yapmıyor. cezası bu yüzden yoksa yasak değil.
  • Modifiye yapanlara 10 yıl hapis cezası verilmeli, yok ya bence idam edilmeli
  • Bence modifiye hem serbest olmali hemde yasak olmali yani kisacasi belli bir seviye olmali . Mesela o taktiklari xenonlar adam sari lamba takmis bilmem kac k kafami yere egerek araba suruyorum o kendini bilmezler yuzunden. Yada adam sahine oyle bir egzos takmiski kundakdaki bebek uyaniyor . Yada cam filmleri belli bir seviyesi olmasi lazim . Ama polisimiz ugrasmak istemiyor ya hep ya hic diyorlar direk basiyorlar cezayi. Bence dogru duzgun bir duzenleme getirip hepsine bir max sinir konmasi lazim .
    Makas konusundada yorumlar var bence makas goreceli bir kavram adam anlarada cikmis eskisehir yoluna gecmis en sol seride altinda gaza basmaya kiyamadigi mersedesiyle 60 la gidiyor . Bu adamin sagondan solundan gecmiyceksinde ne yapcaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu züppeler yüzünden normal vatandaşın taktığı cam filmi ilede uğraşır şimdi bu polisler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.