Şimdi Ara

Modern Warfare 2 HD4850 GPU sunu %100 kullanmıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 2 aydır MW2 multi oynuyor olmama rağmen daha önce dikkat etmemiştim.
    Daha biraz önce fark ettim.
    MW2 multi oynarken(Single da bakmadım önemi de yok benim için) Gpu kullanımı maksimum %67 yi görebilmiş. Oda maksimum %35 lere düştüğü yerde var.

Ama ben Multi içerisinde fps lerin ani düşmemesi için detayları kısarak oynuyorum. Sadece Ragdoll ve Bullet impact açık.
    Gpu kullanım grafiği aşağıdadır.
    Şimdi bu oyuna ekran kartını %100 kullandırtmanın bir yolu yokmudur varsa nedir?
    Ben kasmasın diye detayları kısıyorum %100 kullandırtabilirsek son detayda oynayabiliriz herhalde.
    Ayrıca Oyunu daha düşük kartlar ile oynayanlarda da aynı durum sözkonusu ise bu duruma çare bulmak bir çok giriş seviyesi kartın oyunu çok daha rahat oynamasını sağlamış oluruz.

Modern Warfare 2 HD4850 GPU sunu %100 kullanmıyor!

• cevabım çare olmicak ama geç 9800gt ye rahat et.kafa kafaya belki 2 paket sigara parası da alırsın üzerine.. oyunlar üzerinde nvidia desteğinin olması yüzünden nvidia nın çakallık yaptığına inandığımdan dolayı 9800gt diyorum(bende 9800gt amp kallanıcısıym ama nvidia fanatiği diilim.)

Orijinalden alıntı: oceqn

cevabım çare olmicak ama geç 9800gt ye rahat et.kafa kafaya belki 2 paket sigara parası da alırsın üzerine.. oyunlar üzerinde nvidia desteğinin olması yüzünden nvidia nın çakallık yaptığına inandığımdan dolayı 9800gt diyorum(bende 9800gt amp kallanıcısıym ama nvidia fanatiği diilim.)

Benim koyduğum grafiğin aynını sizde koyarsanız 9800GT lerde ayno sorun varmı yokmu daha iyi anlarız. Şu halde kartımın performansı zaten 9800GT ile eşit yada daha ileride. Yani amacım en fazlasına sahip olmak değil bu sorun bütün kartlarda varmı yokmu onu öğrenmek sadece.

Üstteki grafik Rivatuner HW monitoring ile alınmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşım aç sen detayları, performanstaki takılmalar bahsettiğin sorundan kaynaklanıyor ama sen bu konuda bişey yapamazsın.

Detayları açınca bir çok kişinin hissedebileceği bir düşüş yaşıyorum. Bu Multi MW2 de çok önemli çok hareketli bir oyun olduğundan sürekli 70 üzeri fps şart benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 7 Mart 2010; 15:56:00 >

• 9800gt de böle bişey yok zaten yani.masaüstünde gpu hızını dipleyip oyunlarda yükseltme gibi.4850 donanımsal olarak 9800gt den iyidir amenna ama ferrari nin içine ehliyetsiz birini oturtursan ne işe yaricik o araba??

cevabım çare olmicak ama geç 9800gt ye rahat et.kafa kafaya belki 2 paket sigara parası da alırsın üzerine.. oyunlar üzerinde nvidia desteğinin olması yüzünden nvidia nın çakallık yaptığına inandığımdan dolayı 9800gt diyorum(bende 9800gt amp kallanıcısıym ama nvidia fanatiği diilim.)

Allah'ım yorumun boşluğuna bak. Ne yani 4850 kullanan herkes 9800 e geçince rahatlamış mı olacak? Belki o daha arızalı çıkacak nerden biliyosun ki..
    Daha Fazla Göster
  • Fanın hızlanması ile ne alakası var olayın. Benim ekran kartım boşta iken 160Mhz de haliyle fan yavaşlıyor. Ama oyuna girince 700Mhz e yükseliyor ve fan hızı hızlanıyor. Ama benim sorunum fan hızı veya ısı ile ilgili değil anlatamadım sanırım.

Siz bir rivatuner yükleyip Hw monitörü etkinleştirip bir oyuna girip deneme yapsanız. "9800GT de sorun yok zaten" cevabından çok daha açıklayıcı birşeyler yazmış olursunuz.

Bu GPU yükünü elinde mw2 yüklü olan arkadaşlarım kontrol edip durumu buraya bildirirlerse çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeble

Kart uzun süre %100 güçte çalışırsa ısınma vb. sorunlar doğurur zamanla. Bırakın %67 de rahat rahat çalışsın kart kasmaya gerek yok kanımca.

Yukarıdaki sıcaklıklara bakınız bence HD4850 den bahsediyoruz özel soğutmas üzerinde GPU 700Mhz de 50 dereceyi geçmiyor hangi fazla sıcaklıkdan bahsediyorusunuz.

Bir kişide şu rivatuner ile baksın kartına be %kaç ile çalışıyor. Hep boş yorum başka birşey yok.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 8 Mart 2010; 19:48:06 >

Kart uzun süre %100 güçte çalışırsa ısınma vb. sorunlar doğurur zamanla. Bırakın %67 de rahat rahat çalışsın kart kasmaya gerek yok kanımca.

quote:

Kartı herhangi bir ayar yaparak %100 çalışmasını sağlamanın yolunu bulursanız haber edin de tebrik edeyim. Oyun demekki daha fazlasına ihtiyaç duymuyor ki kartın tamamını kullanmıyor.

dipnot:hiçbir oyunun hiçbir ekran kartını %100 kullandığını ne duydum ne de gördüm siz görmüş ya da duymuşsanız aktarın da bizde bilelim.

Şu 2 yorum için başka bir şey söylemeye gerek görmüyorum.

Ayrıca bu konuyu açmamdaki amacım zaten GPU yu %100 kullandırtabilmek!

Dirt2 %89 a kadar kullanıyor bu arada.

Şu rivatuner kimsenin bilgisayarında yokmu ben anlamadım. Yoksa da guru3d den indirmesi 2 dakika.

Şu HW monitör sonuçlarını gir görelimde acaba işlemci darboğazmı yapıyor. İşlemci ve ekran kartı daha dengeli birisi bir sonuç gönderirse mutlu olacağım artık.

• Daha fazla kullandırtabilmek için yapabileceğin bir şey yok.İşlemcininde darboğaz yaptığını zannetmiyorum paneldeki belirttiğin saat hızları gayet yeterli HD4850 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unchangeable -- 7 Mart 2010; 18:28:03 >

Belki oyun, ekran kartının özelliklerinden bazılarını kullanmadığı için öyledir.

Orijinalden alıntı: Bigteacher

Niye kafana taktın şimdi bunu ? Kartın marka modeli nedir?

Belki oyun, ekran kartının özelliklerinden bazılarını kullanmadığı için öyledir.

Kart His 4850.
    Bir kaç kişi daha yukarıdaki gibi oyunun kartın ne kadarını kullandığını gösterenb ir kaç örnek sergilese bendeki durum normalmi anormal mi anlayacağım.

Sonuçta Multi için fps düşmesin diye detayları kısarak oynuyorum. Eğer %100 kullandırabilirsem detayları kısamadan oynarım sonuçta.

Batman AA da denedim şimdi %99 a kadar kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 7 Mart 2010; 18:33:50 >

Senin kartın kalan gücünü kullandırmak gibi bir şansın olduğunu sanmıyorum. Oyun zaten çok iyi optimize. Singleplayer modunda bu kart fazlasıyla yetiyor. Multpl modda bağlantı hızı nedeniyle program(yani oyun) bu şekilde davranıyor olabilir mi ? Yani bağlantı hızı ile kalite arasında kendiliğinden bir orantı kuruyor olabilir.
    CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • dostum işlemcin sınır koyuyor. grafik ayarlarını yükserltirsen görürsün performans ta fazla bi değişiklik olmayacaktır. çünkü grafik ayarlarının yükselmesi işlemci limitini etkilemez. ama sahnelerdeki ihtiyaçlar değişken olabildiğinden bazı yerlerde sınırı ekran kartı belirleyeceğinden az da olsa performans kaybedersin yüksek grafik ayarlarında. tabi bu anlattığım her zaman geçerli olan bişey değil ama senin sistemde durum bu işlemcin belirliyor max performansını en zayıf halka mantığıyla.
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Allah'ım yorumun boşluğuna bak. Ne yani 4850 kullanan herkes 9800 e geçince rahatlamış mı olacak? Belki o daha arızalı çıkacak nerden biliyosun ki..

şahanın bi cevizkıran tiplemesi wardı ya hani.yaww yiıhıhh pıhhh be gardaşım. 4850 nin 9800gt ye göre çok daha iyi olduğu ve bi o kadarda yazılımsal sorun olduğunu sağır sultan bile biliyor.ferrariye ehliyetsiz adamı koy ne anladım o işten.ha şimdi derki bi ton kullanan war sorunsuz diye. kalkacam parayı 4850 ye bağlayacam bide o site senin bu site benim yok yüzde 10 yok yüzde 20 performans artışı diye driver patch fixler arayacam. ee nolcak 10 gram oyun zevkim zehir olacak. şunuda belirtiğim bende yeni aldım 9800gt amp yi elime yarın gelecek sipariş.yani 4850 yi tercih edebilirdim.niye sallama ihtiyacı duyayımki. hakkaten dangalıksın be fahrettin iııhhh yaww tamam çık git la tamam sallıom ben

• Her oyun %100 kullanmaz zaten.

MW2 bir şey mi Crysis bile %100 kullanmıyor çoğu zaman. Ya da MSI Afterburner da bir hata var. Grafik modları yaptım uçurdum iyice grafikleri ama yine de %100 kullanılmıyor şu GPU. Bir de kullansak neler olacak

|| PlayStation 5 | Fanatec GT DD Pro 8nm | GPX Blue92 Ultimate Plus Real Touch | Oculus Quest 2 VR - Halo Strap | DJI Mini 3 Pro Fly More Combo | Sapphire Pulse RX 7900 XTX @ 1.1v-3100Mhz-2800Mhz-15% PL | Ryzen 3700x @ 4.4Ghz | GSkill 16GBx2 3200Mhz DDR4 | Asus TUF X570 Plus | Xbox Elite Series 2 | Nintendo Switch | LG OLED C9 | Sony DN1080 - Dolby Atmos/DTS:X 5.2.2 Heco Victa Prime | HyperX Cloud 2 | Heritage H150CM | Zoom G5n ||
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.