Şimdi Ara

Modern atom modeli konusundan bir sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Modern atom modeli konusundan bir sorum var

şimdi bu soruda ben d şıkkını işaretledim cevap anahtarı a diyor sonra videoyu izledim hoca e ve b yi yörüngeden dolayı eledi okey sonra dedi bunların hepsi kendini 8 e tamamladığı için yüklerini bulalım a şıkkına 13 elektron c ye 12 elektron dedi sonra doğru cevap a dedi nasıl oluyor d şıkkındaki zaten asal gaz değil mi 13 elektronu olan 2/8/3 den 3a grubunda oluyor zaten yörünge sayısıda artıyor cevap yine d çıkıyor. mantıken de bunun elektron vermesi daha kolay olması lazım bir asal gaza göre? nereyi kaçırıyorum göremedim bir türlü

• Hocam a şıkkında proton sayısı fazla olduğundan elektronlara uygulanan çekim gücü artar ve elektron koparmak zorlaşır diye düşündüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • A ile D arasındaki fark Anın 13 protonu var 10 elektronu Dnin 10 proton 10 elektronu var Ada 13 proton 10 elektronu çektiği için merkezden çekim daha fazla olur yani elektronu koparmak daha zor olur

• Hangi yayın bu video çözümlü

• quote:

Orijinalden alıntı: The.Sound of Perseveranc-

Hangi yayın bu video çözümlü

Birey

• quote:

Orijinalden alıntı: MatchLok

Hocam a şıkkında proton sayısı fazla olduğundan elektronlara uygulanan çekim gücü artar ve elektron koparmak zorlaşır diye düşündüm.

evet bu mantıklı geldi kaçırdığım nokta bu olabilir eyvallah hocam
  • Elementlerin ikisi de şu an soygaz diziliminde yani ikisinden de elektron koparmak çok zor. Ancak a şıkkındaki atom +3 yüklü olduğuna göre çekirdeğinde d şıkkındaki atoma gore 3 tane daha fazla proton var. Çekirdeğin yükü daha fazla olacağından a şıkkındaki atomdan elektron koparmak daha zor olur.

Edit: Yazmaya başladığımda daha cevap verilmemişti görsem yanıt vermezdim özür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furyzer0 -- 1 Kasım 2016; 21:07:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepiniz sağ olun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.