Bildirim
Modern atom modeli konusundan bir sorum var

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Hocam a şıkkında proton sayısı fazla olduğundan elektronlara uygulanan çekim gücü artar ve elektron koparmak zorlaşır diye düşündüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
A ile D arasındaki fark Anın 13 protonu var 10 elektronu Dnin 10 proton 10 elektronu var Ada 13 proton 10 elektronu çektiği için merkezden çekim daha fazla olur yani elektronu koparmak daha zor olur
Hangi yayın bu video çözümlü
quote:
Orijinalden alıntı: The.Sound of Perseveranc-
Hangi yayın bu video çözümlü
Birey
quote:
Orijinalden alıntı: MatchLok
Hocam a şıkkında proton sayısı fazla olduğundan elektronlara uygulanan çekim gücü artar ve elektron koparmak zorlaşır diye düşündüm.
evet bu mantıklı geldi kaçırdığım nokta bu olabilir eyvallah hocam -
Elementlerin ikisi de şu an soygaz diziliminde yani ikisinden de elektron koparmak çok zor. Ancak a şıkkındaki atom +3 yüklü olduğuna göre çekirdeğinde d şıkkındaki atoma gore 3 tane daha fazla proton var. Çekirdeğin yükü daha fazla olacağından a şıkkındaki atomdan elektron koparmak daha zor olur.
Edit: Yazmaya başladığımda daha cevap verilmemişti görsem yanıt vermezdim özür...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furyzer0 -- 1 Kasım 2016; 21:07:04 >
hepiniz sağ olun
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X