Şimdi Ara

MODEMİN İNTERNET HIZINA ETKİSİ VAR MI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
46.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bi kaç kişi facebookta bi grupta konuşurken gördüm
    Olay şöyle ;
    Adamın 8 mbps e kadar interneti var ve ilk modemiyle 800 kb s civarı download yapıyor , sonra modemini değiştirmesi gerekince değiştiriyo , yeni modemle ise herhangi bi paylaşım sitesinin premium yla 1.300 kb s civarı çekiyo ?

Yani modem hızı etkiler mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Matexa

Bi kaç kişi facebookta bi grupta konuşurken gördüm
    Olay şöyle ;
    Adamın 8 mbps e kadar interneti var ve ilk modemiyle 800 kb s civarı download yapıyor , sonra modemini değiştirmesi gerekince değiştiriyo , yeni modemle ise herhangi bi paylaşım sitesinin premium yla 1.300 kb s civarı çekiyo ?

Yani modem hızı etkiler mi ?

kardeş bunu şöyle tanımlayabiliriz; bir araba almışız motorin de koysak euro dizel de koysak kadranda son sürat olan 240 geçemiyoruz çünkü aracımız bu kadar gidiyo:) radara girmişsek 280 le kesin bi yerde bi yanlışlık bi yalan vardır
  • Ben 8mbse kadar kullanıyorum fakat eskiden 7999 olan dw hızım bugünlerde 9376. hızım interleaved olduğu içinde pingim arttı. fakat download yaparken 1mb'ı yakalayabiliyorum.
    Benim için ping önemli olduğu için santral ile konuşup fast yaptırcam hızımıda eskisine indircem
  • Modemi değiştirmek SNR değerlerine olumlu katkı yapabildiğinden daha önce tam hız alamayan hatlar modem değişikliği sonrası tam hızlarını alabiliyor.

Benim de başıma geldi, forumda modem değiştirince hızı artan başkaları da var.

http://forum.donanimhaber.com/m_54310921/mpage_1/f_/key_//tm.htm#54310921

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 11 Kasım 2011; 9:49:39 >
  • işte xmarka modemle 8mbit alrısın bu modemle 10 mbit alırsın gibi bir genelleme yoktur,

ancak şu vardır pahalı bir modem stabil ve daha düzenli bir bağlantı sunar,

mesela

tp-link ürünleri çok kalitelidir takipen kurumsal ve ofislere hitab eden wag320n bu işlerim duayenidir.
  • 8 Mbps ile 1.3 MB/Sn. alınması başlı başına bir fail zaten.
  • Evet etkiler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence hat desteklesin diye .9600 kbps yapmıştır ttnet modem değişince bu hız fark edilmiştir, yoksa imkansız bir olay.... bende 8 mbit ile 1140 kb çekiyordum ancak modem değeri 9600 kbps idi, zira modem ile hız farkı olmaz ancak

dediğim gibi staibliteden doğan bir fark oluşmuş olabilir,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Çe.

Evet etkiler.

hocam vahiy bildirir gibisin AMen diyelim:D
  • hacı hız konusunda olmasa da, modemimi değiştirdikten sonra bir kere netten kesinti olmadı ve kablosuz bağlantı da bile çok güzel ping değerleri aldım
  • valla bilmiyorumda netimden şikayetçiyim zaten . 3.5 MBPS bana yetmiyor
    TPLink 54 Mbps modem kullanıyorum , değiştirsemmi diye düşünüyorum :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

hacı hız konusunda olmasa da, modemimi değiştirdikten sonra bir kere netten kesinti olmadı ve kablosuz bağlantı da bile çok güzel ping değerleri aldım

işte bunun açıklaması stabilite kardeşim;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

quote:

Orijinalden alıntı: mc_fosil

hacı hız konusunda olmasa da, modemimi değiştirdikten sonra bir kere netten kesinti olmadı ve kablosuz bağlantı da bile çok güzel ping değerleri aldım

işte bunun açıklaması stabilite kardeşim;)

biraz daha açıklayıcı olsan stabilite nedir yani :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

8 Mbps ile 1.3 MB/Sn. alınması başlı başına bir fail zaten.

Emin misin ? Steam'de TF2'yi indirirken 20 dakika boyunca 1.2 mb ile download yaptım 8mbitle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

quote:

Emin misin ? Steam'de TF2'yi indirirken 20 dakika boyunca 1.2 mb ile download yaptım 8mbitle.

Bunun mümkün olabilmesi için birden fazla neden lazım.
    Ben de torrentten dosya indirirken hızda anlık azalmalar olursa, ben hız düşmüş gibi görüyorum ama halbuki son hızla indiriyorum. Hız düzeldiğinde saniyede 3 MB'ı gördüğü oluyor. Ta ki anlık hız düşme sırasındaki dosya boyutunun tamamını harddisk'e yazana kadar. Yani bi 10-20 saniye civarında sürer bu.
    Bunun dışında o anda modemine gelen hız'ı kontrol ettin mi ? TTNet anlık yükseltmeler yapabiliyor. Forumdaki 16 Mbps ana konusunda araştırırsan 16 Mbps'i verimli alabilmek için hızları 18-19'a yükseltildiğini söyleyen var. Böylece yapılan hız kaybı ekstradan verilen hızdan gidiyor, sen olması gereken hızı alıyorsun.
    7999 Kbps gelen hızı anlık olarak 9600 Kbps yapmış olabilirler mesela.

Ha bunların hepsini geçelim; Steam'da senin indirdiğin hızın çok çok üstünde indirdiğini zannendenler var forumda. Konu Dışı bölümünde daha önce konular açıldı.
    Tabi onları bulamadığım için Google'a steam hızı şeklinde arama yaptığımda çıkan konuyu veriyorum. Senin olan muhtemelen bu konudaki gibi. Açıklamalar yapılmış. Konunun aşağılarında ekran görüntüsü mevcut.

http://www.turktotalwar.com/index.php?topic=5529.0

Bütün bu yazdıklarımın dışında 8 Mbps ile teorik olarak dediğin hızı almak zaten mümkün değil.
    Aldığın hız 9600 Kbps'e eşit. Yani 9.6 Mbps.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

quote:

Bunun mümkün olabilmesi için birden fazla neden lazım.
    Ben de torrentten dosya indirirken hızda anlık azalmalar olursa, ben hız düşmüş gibi görüyorum ama halbuki son hızla indiriyorum. Hız düzeldiğinde saniyede 3 MB'ı gördüğü oluyor. Ta ki anlık hız düşme sırasındaki dosya boyutunun tamamını harddisk'e yazana kadar. Yani bi 10-20 saniye civarında sürer bu.
    Bunun dışında o anda modemine gelen hız'ı kontrol ettin mi ? TTNet anlık yükseltmeler yapabiliyor. Forumdaki 16 Mbps ana konusunda araştırırsan 16 Mbps'i verimli alabilmek için hızları 18-19'a yükseltildiğini söyleyen var. Böylece yapılan hız kaybı ekstradan verilen hızdan gidiyor, sen olması gereken hızı alıyorsun.
    7999 Kbps gelen hızı anlık olarak 9600 Kbps yapmış olabilirler mesela.

Ha bunların hepsini geçelim; Steam'da senin indirdiğin hızın çok çok üstünde indirdiğini zannendenler var forumda. Konu Dışı bölümünde daha önce konular açıldı.
    Tabi onları bulamadığım için Google'a steam hızı şeklinde arama yaptığımda çıkan konuyu veriyorum. Senin olan muhtemelen bu konudaki gibi. Açıklamalar yapılmış. Konunun aşağılarında ekran görüntüsü mevcut.

http://www.turktotalwar.com/index.php?topic=5529.0

Bütün bu yazdıklarımın dışında 8 Mbps ile teorik olarak dediğin hızı almak zaten mümkün değil.
    Aldığın hız 9600 Kbps'e eşit. Yani 9.6 Mbps.

Anlık yükselme olsa zaten anlarım onun anlık yükselme olduğunu. Hız 300'e düşüp sonra aniden 830-850'lere çıksa dediğin tabii ki doğru olur.

Ama ben 850 ile indirirken 900'e çıktı. 900'den sonra 10'ar 10'ar 1.1'e çıktı. 5 dk boyunca o hızda kaldı. En son ise 1.2'ye çıktı ve 15 dk öyle indirdi. Sonra 950 ile indirdi. En son 850'de tekrar sabitlendi.

Ben de senin dediğin gibi gidip direk modem arayüzüne baktım hızımı mı yükseltmişler diye. Alttakinden farkı yoktu;

Ha desem ki 3-4 dk sürdü, senin dediğin gibi ani yükselme ile çıkan sonuç derim. Koskoca 20 dk indirdi bu nasıl bir anlık yükselme olabilir sence ? Tahmini kalan süreden daha çabuk indirdi oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teslaman -- 14 Kasım 2011; 15:33:55 >

• Peki benim 8 mbps e kadar internetim var ama neden böyle yazıyor zaten 470kb s civarı yetmiyo bana

EDİT DSL hakkında bildiklerinizi paylaşırmısınız ? Reklamlarda gösteriyorlar anlamaya çalışıyorum ama anlayamadım bir türlü nasıl bi düzen olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metaxa171 -- 14 Kasım 2011; 16:24:10 >

• quote:

Peki benim 8 mbps e kadar internetim var ama neden böyle yazıyor zaten 470kb s civarı yetmiyo bana

EDİT DSL hakkında bildiklerinizi paylaşırmısınız ? Reklamlarda gösteriyorlar anlamaya çalışıyorum ama anlayamadım bir türlü nasıl bi düzen olduğunu

Değerler çok kötü hocam. 4 Mbps'e şükret...

• quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Peki benim 8 mbps e kadar internetim var ama neden böyle yazıyor zaten 470kb s civarı yetmiyo bana

Düzeltebilme şansı yok mu ? 8mbps e kadar netlimitsiz tarifesindeyim , ve bu DSL hakkında bilgini var mı acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Frécoß

quote:

Düzeltebilme şansı yok mu ? 8mbps e kadar netlimitsiz tarifesindeyim , ve bu DSL hakkında bilgini var mı acaba ?

Düzeltebilme diye birşey söz konusu olamaz malesef. Yaparsa ancak TTNet gelir bölgenizde altyapı iyileştirme çalışmaları yapar. DSL reklamı ise DSL şirketlerinin (Doping , TTNet , Smile ve diğerleri...) birleşip UyduNet ve SuperOnline'a karşı hazırlanmış tamamen yalandan ibaret reklamdır. Reklamda söylenilen 100 Mbps hızı alabilen kişi sayısı çok azdır. Bu hızı alabilmek için saha dolabının dibinde olmanız gerekiyor. Buna karşılık UyduNet ve SuperOnline vaad ettiği hızları tam tamına verebilmektedir. Çünkü evinize kadar kablo gelir...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.