Şimdi Ara

Modemin bozuk olduğunu nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
30.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Türkcell süperonline aracılığıyla yalın ADSL kullanıyorum, uzun zamandır da internetim yok. Sorunun modemden kaynaklandığını düşünüyorum, fakat deneyecek başka modem yok. Bu modemi teknik servislere göndersem bakarlar mı acaba veya bir fikriniz var mı?

EK BİLGİLER(Daha iyi anlaşılması için)
    Müşteri hizmetlerinde arıza kaydı oluşturdum, evin girişine kadar bir problem olmadığını söylediler ve eve teknik servisimiz yok dediler, bende modemden şüphelendim.
    Modemi açtığımda power ve wifi ışığı yanıyor, fakat ADSL ışığı 5 saniyede bir yanıp sönüyor ve Eternet(internet) ışığı da hiç yanmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Modemin Bozuk Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır

İnternet bağlantınızda sorunlar yaşıyorsanız modeminizde bir arıza olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir. İşte modemin bozuk olduğunu anlamanın bazı yolları:

• Hiçbir ışık yanmıyorsa: Modemin gücünün olup olmadığını kontrol edin. Tüm ışıklar kapalıysa modem bozuk olabilir.

• Güç ışığı yanıp sönüyorsa: Bu, modemin internet bağlantısı kurmaya çalıştığı ancak başaramadığı anlamına gelebilir.

• Kablolu bağlantıda internet yok: Modemi bilgisayara bağlayan kabloyu kontrol edin. Kablo hasar görmüş veya gevşek olabilir.

• Kablosuz bağlantıda internet yok: Kablosuz ağ adınızı (SSID) ve şifrenizi kontrol edin. Yanlış olabilir veya şifre değiştirilmiş olabilir.

• Ağ diğer cihazlarda da çalışmıyorsa: Sorun modemde olabilir. Diğer cihazlarda da internete bağlanamıyorsanız modemi yeniden başlatmayı deneyin.

• Modemin ısınması veya gürültü çıkarması: Bu, modemin aşırı ısındığı veya dahili bir arızası olduğu anlamına gelebilir.

• Modem yönetim arayüzüne erişilemiyorsa: Modemin IP adresini bir tarayıcıya yazın ve giriş yapmaya çalışın. Giriş yapılamıyorsa modem bozuk olabilir.

Yukarıdaki belirtilerden birini veya birkaçını fark ederseniz modeminiz bozulmuş olabilir. Yeni bir modem almak veya sağlayıcınıza başvurarak sorunun çözülmesini istemek gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tesisatta da bir problem olabilir

eğer kutuya kadar bir sıkıntı yoksa

paketin adsl ise adsl modemleri neredeyse bedava satıyorlar

hatta sıfırını 20 liralara bulabiliyorsun kablolu modellerini

ya da ikinci el sahibindenden güzel adsl modemler alabilirsin

millet daha doğru düzgün kullanamadıkları adsl modemleri vdsl ye geçtiği için çok ucuz fiyatlara satıyor.

o şekilde deneyebilirsin
  • Türknet kullanıcısıyım yaklaşık bir haftadır internete giremiyordum. Modemimde adsl ve internet ışığı yanıyor internete girmek istediğimde ise adsl ve internet ışığı otomatik olarak sönüyor sonra ışıklar tekrar yanmaya başlıyordu. Bu işlem her internete girmek istediğimde oluyordu. Türkneti arayıp sorunu bildirdim, onlarda arıza kaydı oluşturdular. Ertesi gün teknik servis görevlisi beni aradı, sorunun modemden kaynaklandığını, modemin arızalı olduğunu söyledi. Bende pek inanmadım görevliye. Modemimi arkadaşın internet hattına takıp kontrol ettim. Modemden internete sıkıntısız giriliyordu. Bugün tekrar türkneti aradım modemimde sorun olmadığını sorunun sizden kaynaklandığını söyledim. Bu görüşmeden sonra internetim düzeldi.
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.