Şimdi Ara

Modemi UYDU Alıcısının Üzerine Koymak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün almış olduğum TP-Link TD8970 model modemimin kurulumunu yaptım ve uydu alıcısının üzerine koydum. Acaba herhangi bir sorun yaratır mı? Sinyalde düşme yaşatır mı.

Bu değiştirdiğim 3. modem ve hepsinin de sinyali aynı geliyor odama. Odamla oturma oda arasında 6 metre mesafe var ve kapılar açık olmasına rağmen 3 yada en fazla 4 sinyal alıyorum.

En son çare TP-Linkin 8970 modemini aldım 5db lik 3 antenli modem. O bile odama 3 zorlayınca 4 diş sinyal gönderiyor.

Oturma odasında sinyali bozacak ne olabilir ? Modemi uydu alıcısının üzerinden alıp yere koyuyorum durum yine aynı, sinyal aynı kalıyor. Oturma odasının kapısından dışarıya sinyal çıkmıyor, şaka gibi gerçekten

Modemle aramda ki mesafe. Modem çiçeğin yanında

Bu da odada elektronik denilebilecek çalışanlar. Bunların sinyali bozacağını sanmıyorum, ama sizlerde bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 27 Aralık 2013; 14:19:00 >

• Hocam ayni modemi kullaniyoruz 3x5 antenlere gore zayyif kaliyor bu bi gercek yeni aldigimda cok arastirdim hatta modemden suphelenip degistirmistim

Iyi baglanti icin Access point yapmak gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykpnrgz Y kullanıcısına yanıt
    O zaman bu 5db muhabbeti fasa fiso hocam

Benim AirTies rt-206 modemim de 2 antenli ve ufak antenlerden. Bu aldığım modemle aynı sinyali veriyor, değişen bir fark yok. Sinyal iyi gelsin diye aldık bunu ama değişen bir şey olmadı :)

Bu modemler ev içinde bir ise yaramıyor. 5db olayı da tamamen hikaye

• Aynen oyle hocam.

Bende 3 kez degistirdim bundan daha iyisini bulamadim donanim olarak tabi

Wifi gucu digerleriyle ayni, hayal kirikligina ugradim

• Arkadaşlar elinizdeki cihazlar çıkış gücü standart cihazlar öyle çok şey beklemeyin.100mw
    Eğer iyi kapsama alanı istiyorsanız high power olan ürünler tercih edin derim.

• Yahu 100mw diyorsun da o zaman 3 tane 5db lik anten koymanın mantığı de.

Onun verdigi sinyal menzilini AirTies rt-206 da veriyor. Menzil den bahsediyorum donanımsal olarak anlaşılmasın ve karıştırılmasın .

• quote:

Orijinalden alıntı: Powerx*

Yahu 100mw diyorsun da o zaman 3 tane 5db lik anten koymanın mantığı de.

Onun verdigi sinyal menzilini AirTies rt-206 da veriyor. Menzil den bahsediyorum donanımsal olarak anlaşılmasın ve karıştırılmasın .

Hocam inanın tek 5db antene göre en fazla %20 kazanç vardır.Tamamen reklam amaçlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Reklam tabi başka bir şey değil hocam ya. Koymuşsun 3 tane 5db lik anten, ınsanda sanıyor ki sinyal kalitesi cok iyi.

Milleti keriz yerine koymaktan başka bir şey değil.

• quote:

Reklam tabi başka bir şey değil hocam ya. Koymuşsun 3 tane 5db lik anten, ınsanda sanıyor ki sinyal kalitesi cok iyi.

Milleti keriz yerine koymaktan başka bir şey değil.

Mesela bemnim elimde 500mwlik cihaz, üzerinde 12 ki anten var ona rağmen o bile araya 2 duvar girdi mi aşırı zorlaniyor.

• Ne var ne var :)))) hey maşallah hocam, ne yapıyorsunuz o cihazla :)

Fotoğrafını çok merak ettim . Sizin cihazın arasına duvar giriyor benim ko hemen çaprazda oturma odasının ici görünüyor, hatta modem de görünüyor.

Ya o odada sinyali bozan bir şey var yada bilemiyorum bu modemler ev içinde iyi değil :)

• quote:

Ne var ne var :)))) hey maşallah hocam, ne yapıyorsunuz o cihazla :)

Fotoğrafını çok merak ettim . Sizin cihazın arasına duvar giriyor benim ko hemen çaprazda oturma odasının ici görünüyor, hatta modem de görünüyor.

Ya o odada sinyali bozan bir şey var yada bilemiyorum bu modemler ev içinde iyi değil :)

Tplink wa7210n

• quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

quote:

Ne var ne var :)))) hey maşallah hocam, ne yapıyorsunuz o cihazla :)

Tplink wa7210n

Siz birden anlatınca bende gözümde çok devasa bir şey canlandırdım

Sanırım Acces Point den bahsediyordunuz Ama özellikleri güzelmiş.

Yalnız şöyle bir şey var. Şimdi bu modemlerin antenleri değişebiliyor ve ben bu modeme yüksek db li bir antem taksam sinyal de artış olmaz mı ?

• Cok az bi artis olur oda belki

Bu arada modemin bulundugu odada kablosuz telefon/yazici vs varsa sinyal gucunu ettkiler.

• ykpnrgz Y kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hiçbiri. Odada sadece balıklar, kuş, televizyon, d-smart uydu alıcısı ve onun üzerinde de modem var.
  • Değerli Müşterimiz ;

Yalıtım ile ilgili olarak Eviniz içerisindeki keskin noktalar dolap köşeleri vs. sinyalin aktarımında problem olabilir. Konu ile ilgili olarak size ulaşabileceğimiz bir irtibat numarasını bildirirseniz. Tarafınıza dönüş sağlanıp bilgi aktarılabilir.

Saygılarımızla
    Tp-Link Türkiye
  • quote:

Yahu 100mw diyorsun da o zaman 3 tane 5db lik anten koymanın mantığı de.

Bu olayin mantigi sudur; antenlerin her birisini farkli aci ile konumlandirarak kararli bir baglanti bolgesi olusturmak. mesafe artmaz belki, ancak kapsama alani icindeki kor acilar azalir. ayrica yuksek kazancli antenlerin amaci uc noktadan erisim noktasina gelen sinyali daha saglikli bir sekilde almaktir. Tam ceken bir kablosuz aga baglanmaya calisinca birden bire agin kayboldugu durumu gormeyen yoktur sanirim. Bunun nedeni sizin cihazinizin cikis gucunun zayif olmasi nedeni ile erisim noktasinin sizden gelen sinyali alamamasi. Bu tip durumlarda sadece istemcideki anteni arttirmak cozum degildir; istemciye mudehale edilemeyecek durumlarda (tablet, cep telefonu) erisim noktasi uzerine yuksek kazancli bir anten koyarak daha saglikli bir baglanti elde edilebilir.

• quote:

O zaman bu 5db muhabbeti fasa fiso hocam

Benim AirTies rt-206 modemim de 2 antenli ve ufak antenlerden. Bu aldığım modemle aynı sinyali veriyor, değişen bir fark yok. Sinyal iyi gelsin diye aldık bunu ama değişen bir şey olmadı :)

Bu modemler ev içinde bir ise yaramıyor. 5db olayı da tamamen hikaye

Bende airties rt-206 v3 modelinden Tp-Link TD-W8960N 300 Mbps Modem + TL-WN823N USB Adaptör bunlara geçtim + 8dbi lik 2 anten alıp değiştim sadece %20 lik bi fark oldu Sinyali güçlendirdim derken Bu sefer airties modemimde karşılaştığım kopmalardan daha çok oluyor Oyuna giriyorum 8-10 dk sonra gidiyor ağ paylaşım merkezine giriyorum 15 saniye sonra geliyor tekrar oyunda iken gidiyor Sinir küpüne dönüştüm denemediğim wifi kanalı kalmadı reset atıp fabrika ayarlarında tekrar denedim yine aynı,firmvare güncellemesi yaptım yine aynı,Belki alıcımda sorun vardır diyip üstünde aldığım WN823N USB Adaptörü taktım pc ye programını ve driverini kurdum ve yine aynı...

Tüm modemlerin kablosuz sinyal gücü aynı,Aklınız varsa 30 tl den fazla para vermeyin modeme.

Not:Bilgisayarımda herhangi bi virüs,malvare fln yoktur.22 mbit ulaşılabilir hızım var 7 yi geçemiyorum İnternet tarifem 8mbit limitsiz 50gb kotalı ve akk kotam dolmamış daha 10 gb ikende denedim yine aynıydı haala aynı ve sorun ne bilmiyorum artık yoruldum,bu firmaların kalitesiz hizmet ve vurdumduymazlığından bıktım.

speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    http://www.speedtest.net/my-result/3188253757

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merfarukkk -- 26 Aralık 2013; 12:11:14 >

• quote:

Arkadaşlar merhaba.

Bugün almış olduğum TP-Link TD8970 model modemimin kurulumunu yaptım ve uydu alıcısının üzerine koydum. Acaba herhangi bir sorun yaratır mı? Sinyalde düşme yaşatır mı.

Bu değiştirdiğim 3. modem ve hepsinin de sinyali aynı geliyor odama. Odamla oturma oda arasında 6 metre mesafe var ve kapılar açık olmasına rağmen 3 yada en fazla 4 sinyal alıyorum.

En son çare TP-Linkin 8970 modemini aldım 5db lik 3 antenli modem. O bile odama 3 zorlayınca 4 diş sinyal gönderiyor.

Oturma odasında sinyali bozacak ne olabilir ? Modemi uydu alıcısının üzerinden alıp yere koyuyorum durum yine aynı, sinyal aynı kalıyor. Oturma odasının kapısından dışarıya sinyal çıkmıyor, şaka gibi gerçekten

modemi uydu alıcısının ustune koyman cok birsey fark ettirmez modemlerin genel sorunu bu uc noktalarda kayip fazla oluyor burda ya cihazi ortada bir yerde konumlandiracaksin veya ölü bölgede yayin tekrarlayacaksin onun icin modeme bir dunya para vermek mantikli degil sirf kablosuz yayın icin

• Modem, fotoğrafta gördüğünüz çiçeğin yanındadır. Fotoğrafı çektiğim yer de benim odam.

Aradaki mesafe buradan o çiçeğin orası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atif Zafrak -- 26 Aralık 2013; 12:50:09 >
  • merfarukkk kullanıcısına yanıt
    İnternet hızı olarak bir şey diyemem gayet memnunum ama wi-fi konusunda hem fikiriz.

Ayrıca hocam, fotoğrafları küçülte bilirseniz çok iyi olur. Sayfa taşıyor :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.