Arkadaşlar bilgisayarımda apartmanın homeplug cihazlarıyla sağlanan ortak İnternet var. Babamlar zamanında bu cihazın vireless li olanından almamışlar. Okullara tablet dağıtılmasının ardından vireless e ihtiyaç oldu ve bi tanıdıktan ttnet in TP-LINK TD854W modelli bi modemini aldım. Ayrıca daha önce bende bulunan bi ethernet switch le homeplug dan gelen kabloyu bilgisayara, televizyona ve modeme çoğalttım. Epey bi uğraş sonunda hem tablet hem bilgisayar hem televizyon internete girdi ama şöyle bir sorun oluştu:
Bilgisayar açıldığında ağ sembolü üzerinde bi ünlem belirdi ve tablette, telefonda, televizyonda internet olmasına rağmen bilgisayar internete girmedi. Bu olay modemi kapatıp fişini çekip bi süre bekleyip ağı silip tekrar yükleyene kadar düzelmedi. Acaba bu sorunun kaynağı nedir? Nitekiim internet her terde olmasına rağmen bilgisayarda olmaması çok harip hemde direkt olarak bilgisayara bağlı olmayan bi modem yüzünden...
SORUNUMU ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORSANIZ (ki kuvvetle muhtemel :) ŞEMATİK OLARAK BAĞLANTILARIN ŞEKLİNİ ÇİZEBİLİRİM.
Şunu da belirtmeliyim; modemin CD sini bilgisayara kurdum ama kitaplık bulunamadı falan diye bi hata verdi o yüzden kurmadım resete basıp sıfırladım ve kendi şifresiyle kullnıyorum. Kurulumada çözüm bulursanız sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >