Şimdi Ara

Modemi Ethernet Çoklayıcı olarak kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
16.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim eski 4 lü bir ethernet çıkışlı modemim var.pikatel.bunu ethernet çoklayıcı olarak kulanmamın bir yolu var mı?amacım ethernet kablosuyla gelen interneti masraf yapmadan 2 pc ye vermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzyin67 -- 1 Mart 2010; 22:13:44 >

• adsl kullanıcı ayarları sayfasındaki bağlantı modunu değiştireceksin. nedir o pppoa/oe' yi iptal edip bridge moda geç. zaten bu seçimi yaptığında
    vpa/vcı ile kullanıcı adı ve şifresi kaybolur. save edip çık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

adsl kullanıcı ayarları sayfasındaki bağlantı modunu değiştireceksin. nedir o pppoa/oe' yi iptal edip bridge moda geç. zaten bu seçimi yaptığında
    vpa/vcı ile kullanıcı adı ve şifresi kaybolur. save edip çık.

ustam söylediğiniz ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki bağlantıyla tamam diyorsunuz yani?,

• aynen öyle. bridging modu seç.

sayfa 29' daki gibi.

http://www.adslburada.com.tr/resim/file/Pikatel%20Quartetmax%20Kullan%C4%B1m%20K%C4%B1lavuzu.pdf

zaten iki tane bağlantı ayarı hazır sende. seçim yapsan da olur anladığım kadarıyla (bridge)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 2 Mart 2010; 22:58:24 >

• evet oldu.güzel çalışıyor.teşekkürler.
  • bazen pc nin birinden internete girilmiyor.bazen ikisinde de iptal oluyor.sonra geliyor.sürekli bir bağlantı yok yani.sağlıklı olmuyor şimdi de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67
    bazen pc nin birinden internete girilmiyor.bazen ikisinde de iptal oluyor.sonra geliyor.sürekli bir bağlantı yok yani.sağlıklı olmuyor şimdi de.

Merhaba,
    Anlaşıldığına göre elinizdeki Pikatel ethernet modemi switch gibi kullanmak istiyorsunuz.
    Bunun için Pikatel modemde yapmanız gereken tek şey yönetim sayfasına girip DHCP'yi kapatmaktır. Bu sayede Pikatel modemde IP dağıtma fonksiyonu devredışı kalacak ve ortamda IP isteyen bilgisayarlar IP'yi internete çıkan modemden alacaklardır.

İlave olarak ortamdaki her iki modemin IP'lerinin farklı olmasına dikakt edin. Aksi halde IP çakışması riski olur. Hatta Pikatel modemin IP'sini diğer modemin kullandığı IP gurubunda uzakta bir IP ile değiştirin.
    Mesela: İnternete çıkan modemin IP'si 192.168.1.1 olsun. Pikatel IP'sini 192.168.1.200 yapın. Bu şekilde IP çakışma riski olmaz. Hatta aynı anda her iki modeme erişip ayar vs. yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 8 Mart 2010; 23:04:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kablo modemi kablosuz yapmak
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

Orijinalden alıntı: huzyin67
    bazen pc nin birinden internete girilmiyor.bazen ikisinde de iptal oluyor.sonra geliyor.sürekli bir bağlantı yok yani.sağlıklı olmuyor şimdi de.

Merhaba,
    Anlaşıldığına göre elinizdeki Pikatel ethernet modemi switch gibi kullanmak istiyorsunuz.
    Bunun için Pikatel modemde yapmanız gereken tek şey yönetim sayfasına girip DHCP'yi kapatmaktır. Bu sayede Pikatel modemde IP dağıtma fonksiyonu devredışı kalacak ve ortamda IP isteyen bilgisayarlar IP'yi internete çıkan modemden alacaklardır.

İlave olarak ortamdaki her iki modemin IP'lerinin farklı olmasına dikakt edin. Aksi halde IP çakışması riski olur. Hatta Pikatel modemin IP'sini diğer modemin kullandığı IP gurubunda uzakta bir IP ile değiştirin.
    Mesela: İnternete çıkan modemin IP'si 192.168.1.1 olsun. Pikatel IP'sini 192.168.1.200 yapın. Bu şekilde IP çakışma riski olmaz. Hatta aynı anda her iki modeme erişip ayar vs. yapabilirsiniz.

tam açıklama bu oldu.modemin ipsinden kaynaklanıyormuş.3 saattir hiç kopma olmadı.sağolun emekleriniz için arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzyin67 -- 9 Mart 2010; 15:03:41 >

• Eyvallah deneyeceğim
  • arkadaşlar aynı olayı ben dün yaptım airties den yardım aldım. çokta kolay oldu tavsiye edliri.
  • Dhcp yi kapatın yeterli başka bir ayara gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Dhcp yi kapatın yeterli başka bir ayara gerek yok.

hocam peki bu metodla ethernet kablosunyla komsudan kablolu gelen ınterneti bendeki adsl wireless modemle kablosuz ağ şeklinde aynı mantıkla aynı ayarlarla dağıtabilir miyim ? çok tşkler şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: fezaoto

quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

Dhcp yi kapatın yeterli başka bir ayara gerek yok.

hocam peki bu metodla ethernet kablosunyla komsudan kablolu gelen ınterneti bendeki adsl wireless modemle kablosuz ağ şeklinde aynı mantıkla aynı ayarlarla dağıtabilir miyim ? çok tşkler şimdiden

bu sorunun cevabini bende cok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yokmu cvp verecek olan

• quote:

Orijinalden alıntı: hamiismail
    yokmu cvp verecek olan

Merhaba,
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38312694
    Linkini verdiğim yukarıdaki mesajımı okumanızı tavsiye ederim. İlgili 2 ayar değişikliğini yapmanız yeterli olacaktır.
  • http://www.tekmarshop.com.tr/Products-4701-tp-link-wr741nd-150mbps-4-port-kablosuz-ethernet-router.html

hocam bu modemle altkattan kablo ıle gelen neti odamda wireless olrk kullanabilirmym
  • hamiismail H kullanıcısına yanıt
    Linkini vermiş olduğunuz cihaz ethernet routerdır, yani modem değildir. Bu cihazı yapacağınız kablosuz bağlantı için kullanabilirsiniz. Zaten linkteki cihaz bu amaç için kullanılır.
    Önceki mesajda bahsettiğim ayar vs hakkında bilgi ADSL modemin kablosuz bağlantı amacıyla kullanılması için önerdiğim ayarlardır. Yani linkteki cihaz için yukarıda bahsettiğim ayarları yapmayacaksınız. Bu cihazın kendine has ayarları vardır ki zaten bu cihazlar varsayılan olarak ayarlı gelir ve siz eve gelen ethernet kablosunu bu cihazın WAN portuna taktığınızda cihaz büyük ihtimalle ayar vs gerektirmeden internet bağlantısı vermeye başlayacaktır. Tabi ihtiyacınıza göre cihazda yapacağınız bir takım ayarlar (şifreleme vs) mevcuttur.
  • yardimlariniz ve bilginiz icin saolun

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Linkini vermiş olduğunuz cihaz ethernet routerdır, yani modem değildir. Bu cihazı yapacağınız kablosuz bağlantı için kullanabilirsiniz. Zaten linkteki cihaz bu amaç için kullanılır.
    Önceki mesajda bahsettiğim ayar vs hakkında bilgi ADSL modemin kablosuz bağlantı amacıyla kullanılması için önerdiğim ayarlardır. Yani linkteki cihaz için yukarıda bahsettiğim ayarları yapmayacaksınız. Bu cihazın kendine has ayarları vardır ki zaten bu cihazlar varsayılan olarak ayarlı gelir ve siz eve gelen ethernet kablosunu bu cihazın WAN portuna taktığınızda cihaz büyük ihtimalle ayar vs gerektirmeden internet bağlantısı vermeye başlayacaktır. Tabi ihtiyacınıza göre cihazda yapacağınız bir takım ayarlar (şifreleme vs) mevcuttur.

Hocam sizin bu cevabınız benim sorum için de gecerli olabilir mi? Ben ayrı bir konu baslığında bir soru sormuştum. O soruyu asagıya copy paste yapıyorum. İlgilenir yanıtlarsanız sevinirim ..Bana access point kullanmamı tavsiye etmişlerdi. Yanlışlık yapmak istemiyorum. Cok tesekkurler.. Sorum:

Çok yeni fibernet abonesi oldum ve henuz neti randımanlı kullanamıyorum. TTnet teknisyeni modemi evin girişindeki pano içine monte etti. Modem ile oturduğum oda arası L şeklinde ve arada 15 m mesafe var.. Bu mesafede wireless sinyal çok zayıf ve sık sık kopmalar oluyor. TTnet yetkilisi Access Point kullanmamı tavsiye etti. Oturduğum odaya modemden gelen ethernet bağlantı var.. Kullandığım cihazlar için bana 4 ethernet bağlantı + yeterince güçlü wireless internet gerekiyor. Bunu access pointten alabilir miyim? Ne onerirsiniz? Marka, model tavsiyeniz var mı? Yardımcı olan arkadaslara şimdiden cok tesekkur ediyorum.
    Paylaş

• Yukardaki soruya yanıt verecek yok mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.