bugün akşam üzeri saat 6 gibi adsl hattı uçtu gitti. seyrek aralıkda bir oluyordu herhalde dedim yine bakım var, sinyal var ama ip alamıyorum, velhasıl modem down durumda. bekle, bekle, film izle, bekle. baktım bi halt olduğu yok. pppoa' yi pppoe' ye çevir tekrar dene. felan. modem loglarına bak neler oluyor felan.. şifreyi değiştir dene.. elinin körü. modeme bir türlü ip aldıramadım.
2007.09.07 22:29:23 Dial On Demand(ATM1) 2007.09.07 22:29:19 If(ATM1) PPP fail : Timeout in LCP negotiation 2007.09.07 22:29:18 Dial On Demand(ATM1) 2007.09.07 22:28:29 ATM1 start PPP 2007.09.07 22:28:29 Dial On Demand(ATM1) 2007.09.07 22:28:20 ADSL Media Up !
modeme reset attım, pc' yi açtım kapadım, bilgisayar değiştirdim. yok nuh diyor peygamber demiyor modem. telefon elimde 4440375' i arayacağım elim varmıyor. uyuzluk değil mi wi modemi söktüm, 9105usr yi bağladım. ayarları tazeledim. start verdim. küütt diye bağlandı.
tekrar söktüm modemi, wi modemi tekrar devreye aldım, aynı ayarları yaptım tekrar start verdim. hava gazı. usr' yi aldım devreye tekrar start verdim, küüt diye bağlandı. yahu wi modemin ayarlarına bakıyorum herşey yerinde. şifresi, modem arayüzü her bi haltı çalışıyor da niye bağlanmıyor?????? ya ben bu modeme firmware' i atmadım henüz ama atacak olsam bile bu modemin sıkıntısı nedir de ip alamayıp bağlanamıyor internete? yni aklıma bir ihtimal geliyor ama onu da denemek istemiyorum. ttnet arada bir pppoa ve pppoe ayarlar ile oynuyor mu yoksa? bu nasıl iştir ya, falım cikleti gibi iki modem mi taşıyacağız yanımızda..
Bilmiyorum Benzer bir sorun olabilir bende yaşamıştım. Bilgisayarcıya götürdüm WAN ı alamıyor demişti,
ENCAPSULATION: PPPoE LLC VPI: 8 VCI: 35
Bu ayarları Değiştirdi Gözümün önünde sonra modem çalışmaya başladı , ama her modemde aynımıdır bilemem.
ya hoca yok böyle birşey. pppoa vcmux ya da pppoe llc ikisinden biri. e ikinci modem ile yine pppoa bağlanıyorum. snmp kapalı da ne halt yapıyor bu modem de internete çıkıyor? dur bakim şu modeme firmware' i yine atacağım aynısını bakalım ip alacak mı.
tüm hazırlıkları yaptım. eski modeme geri döndüm, bağlandı. en az 6 saat internet yoktu. pesss yanii bir daha sorun ile ilgili birşey yazarsam buraya iki olsun.
gelin bu tip sorulara standart bir cevap verelim forumda. hatta forum sayfalarına ekleyelim bir standart buton. sorun = servis sağlayıcıda. diye
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme