Şimdi Ara

Modeme giden dsl kabloya Cat5 ekleyeceğim ama ek nasıl sağlıklı olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 17 Ocak 2021; 20:36:4 >

• Yak1'in daha sağlıklı olacağını düşünüyorum yak1'in içindeki madde su,toz,nem gibi etkenlere karşı koruyor ayrıca
    Ethernet birleştirici ye gelirsek rj45 jack'in zamanla boşlaması durumu falan var.
    Ayrıca yak1 de 1 ek olacaksa rj45 ve birleştirici de 3 ek olacak neredeyse ayrıca birleştiricideki kullanılan malzeme %100 bakır mı vs. değişir.

Güzel bir yak1 ile birleştirin canavar gibi olur Kunt yada 3m düşünebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

hocam yak1 taktıktan sonra kabloların manyetik alandan etkilenmemesi için ne yapmam lazım elektrik bantı yeterli mi? yoksa bantlamasam kendi haline bıraksam da olur mu?

bu şekilde bıraksak manyetik alandan etkilenir mi evin içinde zaten ek yapacağım kısım örnek resim:

Modeme giden dsl kabloya Cat5 ekleyeceğim ama ek nasıl sağlıklı olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 18 Ocak 2021; 1:27:16 >
  • Hocam manyetik alandan etkilenmemesini isterseniz alüminyum folyo ile bi tur sarıp bantlayabilirsiniz ama çokta önemli değil ufacık bir ek çok etki etmez
  • iCrush kullanıcısına yanıt

ben internette başı çok yanmış biriyim almışken tam olsun istiyorum bu evime gelen kablo hangi kategori bilmiyorum

içinde 5 tane kablo var kablo salona kadar geliyor odama yetişmiyor bu kabloya cat6 alıp yak1 ile ek yapsam uyumlu çalışır mı?

alt tarafı 20 metre falan ek yapacağım odama kadar. baya yüksek katlı bina üst katlardayım

baştan 150-200 metre cat6 alıp kablo çekmek istemiyorum zaten gelen sağlam bir kablo var zaten ev de benim değil.

• grikurtccc G kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer kalınlığı yeterli ise sorun yaşamazsınız yak1 ile uyumlu çalışır ama karşı kablonun Cat6 kablosuna benzer kalınlıkta olması lazım yak1 bıçaklarının kabloyu kesip temas ettirebilmesi için yoksa bir sıkıntı olmaz.
  • Hocam peki alacağım cat6 çok telli mi olmalı yoksa tek telli mi?

Bir de 24 awg yerine 23 awg alın daha kalın daha iyi falan diyorlar.

Ve tabii ki kaliteli bir marka almam gerekiyor tavsiyeleriniz var mıdır? hepsiburada'dan alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.