Şimdi Ara

MODEME GELEN HATTINIZIN HIZI DÜŞMESİN (BUYRUN) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
9
Favori
13.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim snr 16 mbitte 7 olarak gözüküyor. bu duruma göre modem hızı kademelii olarak 12 mbite düşürüyordu. modem otomatik ayarlayınca 12 mbitte snr belki 20 oluyordu. şimdi biz hızın düşmesini önledik. yani ben 16 mbit 6 snr ile hiç bir problem yaşamıyorsam neden hızım 12 mbite kadar düşsün ki? olay bu.

Orijinalden alıntı: ghostweb

benim snr 16 mbitte 7 olarak gözüküyor. bu duruma göre modem hızı kademelii olarak 12 mbite düşürüyordu. modem otomatik ayarlayınca 12 mbitte snr belki 20 oluyordu. şimdi biz hızın düşmesini önledik. yani ben 16 mbit 6 snr ile hiç bir problem yaşamıyorsam neden hızım 12 mbite kadar düşsün ki? olay bu.

20 fazla da 10 civarı olması gerekiyor, 6 snr ile kopma yaşamazsın ama çok fazla hatalı paket gelir, bunu download yaparken anlamazsın ama bir canlı yayın izlemeye kalkarsan donar hep. Ya da video izlesen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu okuyunca ilgisi olabilir diye düşündüm. Ben de farkettiğim bir ilginçliği sormak istiyorum. TTnetin elemanı evime en fazla 12 Mbit bağlantı verilebileceğini söyledi. Halbuki fiber kutuya 69 metre mesafedeyim ama bakır kabloyla. Telekomun elemanındaki ölçüm cihazı evimde tam 12 Mbit hız aldı. Onu çıkarıp Tp-Link 8961 modemi taktığında hız 10,5 göründü. Sonra modemi çıkarıp emektar US Robotics 9105 modemi taktım ve hız 6,9 civarı. Akşam eve gidince bu konudaki anlatılanı uygulamayı düşünüyorum. Bahsedilen ayarlar benim 10 yıllık modemde var mıdır acaba? Ben de CS GO ping sorunu yaşayanlardanım. Umarım çözüm olur.
    Cooler Master HAF X White, Amd 9800X3D, Masterliquid Core 240L , Asus B850-A Gaming, Patriot Viper Venom DDR5@6000MHz CL30, Asus Rog Strix 1070, Kioxia Exceria Pro 1TB, Crucial Bx500, Asus Essence STX-II, Sennheiser HD 560s & GSP 600, Cooler Master MWE Gold 850 V3 850W, Asus VG259QM@280Hz, Steelseries Apex 3 Tkl, Rival 600, QcK+ Large, Asus Rog Front Base, Roccat Apuri.
  • Zyxel VM3312 B10B modemde kapattım ve hızım ciddi oranda arttı. 1-2 gün denemek lazım tabi ancak ilginç bir bilgi.
  • @karakedi kullanıcı işlemleri -> tüketici şikayetleri -> yeni şikayet kısmından. (kendiniz şikayet oluşturacaksınız hızımı 16 mbite sabitleyiniz diye.iletişim tercihinide email yazarsanız artık telefonla aramıyorlarda. 1 gün içinde hızınızı sabitliyorlar.konu kapanıyor

@Muco53 yok crc yüksekliği öyle şeylere sebebp olmaz nerden vardınız bu kanıya bilmiyorum ama benim crc 30000 lerdeyken bile bu sorunla ilgili en ufak bir problem çıkmadı. crc hatasının sebep olduğu şey bozuk downloadlar değil. modem 1 paketi talep ettiğinde isp den o an alamazsa alabilmek için tekrar komut gönderir.bununla alakalı birşey bu. ve o anda tekrar komut gönderdiği için crc fazla gözükür.

@burbarian evet hattınız 12 mbit destekliyorsa modeminiz snryi arttırmak için 10 mbit ve aşağısına otomatik hız düşürme yapıyor. bu konuda bununla alakalı amacımız bunu engellemek. bu işlerden sonra sorunsuz 12 mbit kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 29 Mart 2016; 14:08:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

@karakedi kullanıcı işlemleri -> tüketici şikayetleri -> yeni şikayet kısmından. (kendiniz şikayet oluşturacaksınız hızımı 16 mbite sabitleyiniz diye.iletişim tercihinide email yazarsanız artık telefonla aramıyorlarda. 1 gün içinde hızınızı sabitliyorlar.konu kapanıyor

@Muco53 yok crc yüksekliği öyle şeylere sebebp olmaz nerden vardınız bu kanıya bilmiyorum ama benim crc 30000 lerdeyken bile bu sorunla ilgili en ufak bir problem çıkmadı. crc hatasının sebep olduğu şey bozuk downloadlar değil. modem 1 paketi talep ettiğinde isp den o an alamazsa alabilmek için tekrar komut gönderir.bununla alakalı birşey bu. ve o anda tekrar komut gönderdiği için crc fazla gözükür.

@burbarian evet hattınız 12 mbit destekliyorsa modeminiz snryi arttırmak için 10 mbit ve aşağısına otomatik hız düşürme yapıyor. bu konuda bununla alakalı amacımız bunu engellemek. bu işlerden sonra sorunsuz 12 mbit kullanabilirsiniz.

Tamam işte video'nun datasını çekerken hatalı olan kısmı tekrar istediği zaman video donmaya başlayacaktır çünkü tam gelmiş olmayacak. Hatalı paket ne kadar az gelirse o kadar daha iyi bağlantıya sahip olursun.

• ghostweb kullanıcısına yanıt
    Hocam şu an kullandığım modem tarihi eser sayılabilir. US Robotics 9105. Modemde yukarda bahsedilen ayarlar yok. Ya da farklı isimlerle geçiyor. Superonline adl ye geçmeyi düşündüğüm için yeni modem almayı da planlamıyorum. Akşama müsait olursanız bu ayarları yapmamda yardımcı olur musunuz?
    Cooler Master HAF X White, Amd 9800X3D, Masterliquid Core 240L , Asus B850-A Gaming, Patriot Viper Venom DDR5@6000MHz CL30, Asus Rog Strix 1070, Kioxia Exceria Pro 1TB, Crucial Bx500, Asus Essence STX-II, Sennheiser HD 560s & GSP 600, Cooler Master MWE Gold 850 V3 850W, Asus VG259QM@280Hz, Steelseries Apex 3 Tkl, Rival 600, QcK+ Large, Asus Rog Front Base, Roccat Apuri.
  • FallenAngel14 F kullanıcısına yanıt
    Evet bu tablo kablosuz çekmiyor tablosu

Bu mesaja eklenen görseller:

MODEME GELEN HATTINIZIN HIZI DÜŞMESİN (BUYRUN)
  • burbarian B kullanıcısına yanıt
    Modem adsl2+ desteklemiyor sanırsam adsl2+ destekli modem olursa değerlerin çok daha farklı olabilir.
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Robotics modemi 2004 yılında aldığımı hatırlıyorum. O zamanlar kutusunda 12 Mbit yazıyordu ve öyle bir hız var mı ki diye düşündüğümü hatırlıyorum. Az önce bir adet Aztech dsl-605ew bulup onu taktım. Telekomun hız testi sayfasında hız 10,5 çıktı. Modem arayüzündeki değerler de bu şekil.
    Bu mesaja eklenen görseller:

evet bu modemle 12 mbit alıyorsun. download snr değerinde 12 yani 13-14 mbit alabilirsin.
    İlginç bir şekilde, yaptığım hız testleri 10.5 ta kalıyor. Hızla ilgili bir derdim yok ama CS GO ping sorunu çok kötü. Sanırım superonline adsl geçmekten başka şansım kalmadı. İlginize teşekkür ederim.
    speedtestte 10 mbps çıkıyorsa bu 12 mbit demek oluyor. çıkan değerin üstüne 2 mbit ekleyin.
    Gelen telekom çalışanı modemimin (o geldiğinde aztech takılıydı) 1,5Mbit sinyal kaybına sebep olduğunu söylemişti. Ben de modemden huylanmıştım. Bugün arayıp superonline geçiş için başvuru yapacağım. Akşam canlı turnuva maçı vardı. Serverlar yoğun olmaz deyip 2 maça girdim. Ping 105-110. Telekom kabak tadı verdi.
  • *TTNET den gelen cevap,
    Değerli Müşterimiz,
    Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetinizle ilgili gerekli incelemeler titizlikle yapılarak, tamamlanmıştır.
    Hattınız üzerinde yapılan inceleme neticesinde; modeminize yönlendirilen hız değerlerinde sorun tespit edilmemiştir. Şebekenizin desteklediği hıza oranla hız alabildiğiniz tespit edilmiştir. Mevcut hızınız üzerinden kullanım sağlayabileceksinizdir.
    Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi Türk Telekom’a gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.
    Saygılarımızla,
    TTNET A.Ş.

*Modemin ara yüzü aşağıda hangi ayardan yapmak gerekiyor acaba ?

• qarakedi kullanıcısına yanıt
    kolay kurulum yeri değilde daha gelişmiş olan internet kurulumu menüsünde olabilir. ttnet ordan hız değiştirmesi yapmadığı sürece zaten ayarlar etkili olmaz.
    Buldum ilk mesajdaki ayarlar ile aynı yaptım ama farkeden bişey olmadı. Ağustos da taahhütüm bitiyor bu illet Telekomdan ozaman kurtulacam İnşallah. Evi Turksat yaptım tam hız alıyorum ve çok memnun kaldım, Ödediğim parada yarısından daha da az
    INTER CORE I5 4460 3.20 GHZ - ASUS H81M-D SOCKET 1150 - CORSAIR 8 GB 1333MHZ - 120GB OCZ ARC100 SSD - SHAPPIRE AMD RX560 4GB - WINDOWS 10 HOME
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.