Şimdi Ara

MODEME GELEN HATTINIZIN HIZI DÜŞMESİN (BUYRUN) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
9
Favori
12.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghostweb

    evet sebebi o işte. modemin sra ve bitswap işlemini otomatik yapması. bu ayarı değiştirebileceğin bir modem edin tplink gibi. ben kurtuldum hızım stabil 16mbit. snr margin değeri 6 da olsa bağlantında kopma olmaz o yüzden kulaktan dolma bilgilere inanma. ben kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yok.

    snr değeri 6 da kopmayabilir ama gelen datalar hatalı gelecektir. youtube ta, twitch'te canlı yayın izleyemezsin paket hatalarından dolayı.
  • Bende 16 mbit 8-9snr arası rahatlıkla herşey yapılabiliyor. Hatalı indirmede hiç yapmadı. Ama oto hız düşüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemrety

    Bende 16 mbit 8-9snr arası rahatlıkla herşey yapılabiliyor. Hatalı indirmede hiç yapmadı. Ama oto hız düşüyor.

    8,9 da çok az hatalı veri gelir. zaten hatalı indirme olmaz, hatalı parçalar tekrar indirilir sadece indirme süresi biraz daha uzar. yani indirdikten sonra hatalı diye açılmamazlık yapmaz. O hızın düşmesinin diğer nedeni yoğunluktan olabilir. Mesela bende sabahlayın 9Mbit alabilirken akşama doğru 7Mbit alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muco -- 13 Mart 2016; 16:53:44 >
  • hocam internetim 3-4 aydır bu halde bunun bir çözümü varmı kafayı yemek üzereyim https://store.donanimhaber.com/68/c1/57/68c157aca3c9bee65d5bc8f5f7237424.png
    Bu mesaja eklenen görseller:

     MODEME GELEN HATTINIZIN HIZI DÜŞMESİN (BUYRUN)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FallenAngel14 -- 13 Mart 2016; 22:17:56 >




  • datalar hatalı filan gelmez adsl ilk çıktığından beri kullanıyorum öyle birşeye hiç rastlamadım snr değerimde 6 geçen gün kablolyu yenilettim snr 7.5 oldu. hiçbir fark yok. 6 ikende sıfır sorunla kullanıyordum. crc 10000 oldugunda bile en ufak bir hata ile karşılaşmadım. böyle şeylere takılmamak lazım.
  • hızı sabitlettirme derken ttnete tam olarak ne yazıyorsunuz söylerseniz sevinirim saygılar
  • ghostweb bu olayı 16 mbit hızınız sürekli düşüyor diyerek yapmışsınız. Mevcut ulaşılabilir hızınız 16 mbit iken bu sra ve bit değerleri tikini kaldirmazsaniz ulasilir hiziniz dusuyor diyorsunuz.

    Sizden ricam , modem verinizi ve ilgili kısmı bit ve sra seçiliyken ve seçili değilken resimle paylaşmanız. Çünkü bahsettiğiniz olayın bit ve sra seçenekleriyle bir alakası yok. En fazla 12000 alıyorsanız 12100 alabilirsiniz. 12 den 16 ya çıkması bu seçeneklerle olanaksız.
  • Hocam Şuanki Durum Bu Kafayı Yemek Üzereyim Artık Lütfen Yardım Edin
    Bu mesaja eklenen görseller:

     MODEME GELEN HATTINIZIN HIZI DÜŞMESİN (BUYRUN)
  • _ahmet_ kullanıcısına yanıt
    şimdi sra ve bitswap işaretliyken çekemem çünkü hızı 12 mbite sabitleyecek ve tekrar ttnete mesaj yazmam gerekecek. ama şöyle açıklayayım onların tikini kaldırınca hız otmatik yükselmiyor kardeşim ttnete mesaj yazman gerekiyor hızımı 16 mbite sabitleyin diye. hız 12 mbite sabitleyince zaten snr 30 lara çıkıyor. birde imkansızdan kasıt nedir sra dediğin zaten snr margini yükseltmek için modemin dengeleme yapmak suretiyle hızı otmatik düşürme ayarıdır.
  • hocam bi benim soruna baksanız lütfen
  • ghostweb kardeşim , onların tikini kaldırıp tekrar resim çekmen için ttnet 'i tekrar arayıp uğraşacaksan hiç uğraşma, kimseye brşey ispatlamak zorunda değilsin ,sra sayesinde 12 mbitten 16mbite çıkmaz ben onu demek istedim, kendim sırf bu denemeyi defalarca yaptım, sra işaretsizken 12400 alıyorken işaretli 12380 alıyorum, ancak benim hattım maksimum 13 mbiti destekliyor, ulaşılabilir hız 13mbit, bu sebeple hattımda bir sınırlama vs yok, sra işaretli snr margin 8.0 ise işareti kaldırınca 7.9 oluyor. yani ortada 12 mbitten 16 mbite fırlama özelliği olsa 8.0 snr margin 7.9a değil 0'a dayanması lazımdı. bence sana denk gelmiş olabilir , bence bir 15 -20 gün böyle kullanıp hızında tekrar bir değişme varmı yokmu deneyip bizleri bilgilendirirsen faydalı olur, inşallah düşüş yaşamazsın.
  • hocam benim durumu önemsemiyorsunuz galiba bi yardım etseniz lütfen ?
  • FallenAngel14 F kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi ilemi baglisiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 senedir super online kullanıyoruz kablosuz şu 3-4 aydır yapmaya başladı
  • bilgilendirme için teşekkürler.
  • Bitswap işe yarayabilir ancak SRA bu konuyla pek alakalı degil. Arkadaşlar birçok açıklama yapmışlar, bana göre stabilite dışında SRA gereksiz bir ayar. Bitswap ise frekans ve bant tolerasyonu için faydalı. Ancak şu gerçek var, santral ve sokak tesisatı ne kadar düzgünse bu ayarlara olan muhtaciyetiniz o kadar düşüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • airties de bunu nasıl yapabılırız
  • _ahmet_ kullanıcısına yanıt
    @ahmet yok kardeş sen yazıyı tam okumamışsın. sra işaretli ve değilken aynı değeri alırsın bunu yazdım ama dedimki sra işaretliyken 12 mbit alıyorsan sra nın tikini kaldırıp ttneti arayıp 16 mbite sabitlettirdiğin zaman hızın kademeli olarak 12 mbite düşmüyor olay budur. sra'nın tikini kaldırıp ttneti arayarak 16 mbite sabitlettirmezsen sra nın işaretli olup olmaması fayda etmez. burada önemli olan sra yı kaldırdıktan sonra ttneti aramak.

    @FallenAngel senin sorunun tesisatla ilgili. santralden sizin eve kadar gelen kablo ile ilgili bir durum yada modemin bozuk. eğer başka bir modemle aynı sorun devam ederse ttnet ekibinin gelip ölçüm yapması gerekiyor.

    @ejke airties ile ilgili benim bir bilgim yok.

    @programmer_onur zaten dediğim gibi o ayarlar snr yi dengelemek için hızı otomatik düşürtüyor. benim 16 mbit kaldıran bağlantım kademeli olarak 12 mbite sabitleniyor. sra ve bitswapı kaldırıp ttneti arayıp 16 mbite sabitlettirirsek hız 16 mbitte kalıyor ama sra işaretli olursa hızınızı 16 mbite aldırırsanız hızınız yine düşer. bu ayarları yaptıktan sonra modemi fabrika ayarlarına döndürürseniz aynı işlemleri baştan yapmak zorunda kalırsınız. bazı arkadaşlar ttneti aramadan direk sra nın tikini kaldırmış bişey farketmiyor diyor. halbuki dikkatli okusalar ttneti arayarak 16 mbite sabitlettirmeden sra nın tikini kaldırıp kaldırmamak bir işe yaramaz dediğimi anlarlar. ve sra ve bitswap işaretli iken kafadan 15-30 ping sistem kendisi ekliyor.

    en kısa şekilde açıklayacak olursak hız düşümü olmaması ve pinginizin normal dönmesi için: modemde sra ve bitswapı 'ın tikini kaldırıyorsunuz sonra ttneti arayarak veya online islemden mesaj yazarak 16 mbite sabitlettiriyorsunuz. pinginiz düzelecek ve hızınız 16mbitte kalacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostweb -- 23 Mart 2016; 10:50:42 >




  • Adam kırk kere açık açık yazmış hala anlamamakta ısrar edenler var şaşıyor insan. Bunu akk ile bağdaşlaştırıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu tamamen sizin hakkınız olan hızın, modemin azizliğine uğrayarak düşmesini engellemeye yönelik bir şey. 50 gb indirdiniz hızınız düştü bunu yapınca yükselecek sanıyorsanız hemen bu konuyu terkedin :D Ayrıca herkeste bu sorun var diye bir kaide de yok. Siz böyle bir sorun yaşamıyorsanız yapmak zorunda değilsiniz. Ping değeri yüksek olan arkadaş, apartman tesisatı eski veya kötü çekilmişse kutudan direkt olarak evinize kaliteli bir kablo çekerek aşabilirsiniz o sorunu.
  • ghostweb kullanıcısına yanıt
    Sra ve bit swap'ı kapattıktan sonra snr yine aynıysa arayıp hızını yükseltmenin bir manası yok ki. Snr si 7 de olan adam gidip hızını yükselirse internete bağlanamaz. Dediklerin hiç mantıklı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.